Pepparkakspraliner

Snabbt inlägg med receptet på pepparkakspraliner. 

75 gr pepparkakor
200 gr mandelmassa
3 msk rumsvarmt smör
1 msk cognac. 

Mixa pepparkakorna, riv mandelmassan och blanda ihop med smör och cognac. 

Rulla smeten till bollar och ställ i frysen minst 45 minuter. (Mina fick stå över natten.)

Smält vit choklad och doppa de kalla bollarna. Strö över pepparkakskross och in i frysen en sväng till. 

Jag hällde den smälta vita chokladen i en kopp och slängde ner en boll i taget och lät rinna av på gaffeln. Då blev de släta och fina. Använde ICAs vita bakchoklad, 2x100gr. 


Här hittade jag receptet: http://arstidsboden.blogspot.se/2014_11_16_archive.html?m=1



Hamburg

I helgen har hela familjen varit i Hamburg tillsammans med Anna, Mattias och lilla Alice. Vi steg upp långt före tuppen och flög ner i fredags morse. 
Oscar redo för start. 

Adam lånar Alice Trunki-väska. 

Alice och Mattias glada att vara framme i Hamburg. 

Det var rått och dimmigt när vi kom men checkade in på ett alldeles nyöppnat lägenhetshotell mitt i centrala Hamburg. Citadines heter det och var hur perfekt som helst. Vi hade varsin lägenhet med sovrum, vardagsrum med bäddsoffa, 2 badrum, kök och vi hade tom tvättstuga. Vi bodde högst upp i huset och hade även varsin terass även om den inte direkt kom till användning. 

Under fredagen gick vi runt på stan. Killarna gick till en lekpark medan Anna, Alice och jag kollade in lite butiker. 

Både fredag- och lördagkväll hängde vi på hotellet. Vi köpte med oss ostar, vin och charkisar som vi mumsade medan barnen lekte tillsammans. 
Och myste tillsammans. 

På lördagen blev det båttur i hamnen. 
Oscar tycker det är kul att kolla in stora båtar. 

Sen var det lunchdags. 
Adam fullt fokuserad på att skära pizza.

På eftermiddagen blev det en promenad på Reeperbahn. Trots "innehållet" på denna gata så hittade vi åtminstone lite julmarknad och mitt på dagen var den som vilken gata dom helst, i stort sett iaf. 


Den enda lilla julmarknad vi fick uppleva. 

På söndagen gjorde vi ett besök på Mini Wonderland men det går bli ett eget inlägg för det var rätt häftigt. På återseende imorgon förhoppningsvis. 

Godnatt!






Avig Maria

I lördags var vi i bröllopsgänget på Mia Skäringers krogshow Avig Maria på Kajskjul 8 i Göteborg.



Vilken galen, fantastisk och rolig kvinna hon är. Men främst är hon riktigt klok skulle jag säga. Hon har så många tänkvärda kommentarer som läggs fram på klockrena humoristiska sätt. För att inte tala om kroppsspråket: 

Första ombytet görs ute på scen :-)

Dessutom sjunger hon fantastiskt bra! 

Kvällen till ära passade jag på att locka håret med min plattång och lyckades äntligen få till det. Det var nog för att jag hade gott om tid för en gångs skull. 

Massa lockar. 

Redo för kvällen. 
Två av mina ursnygga vänner; Aleksandra och Catrin. ❤️❤️



Ullared!!!

I lördags var det äntligen dags för ett besök på Gekås i Ullared. Min granne och jag startade resan kl 05.35 ungefär och ankom Ullared 07.07. Sen var det full shopping fram till kl 17 ungefär. 


Vi började på leksaksavdelningen, vilken är den avd som brukar bli mest trängsel på. Vi var väldigt nöjda med den strategin och vagnen blev knökfull direkt. På bilden ovan har vi även hunnit förbi hushållselen. 

Vid restaurangen står pappdockorna av Morgan och Ola-Conny och dags för den obligatoriska fotograferingen

Vagnen är maxad och vi ska börja dra oss mot kassorna. 
Som det var lite kö vid...

Med full bil bar det av hemåt. Här kommer bilder på några av de saker jag köpte. Inga bilder på leksaker dock, för jag fick ägna kvällen åt att gömma dem innan jag stupade i säng strax före 21. 


Träningskläder och strumpor till mig. 
Schampoo, ljus och andra förbrukningsgrejer. 
Kläder till killarna. Bunkrade lite byxor av samma sort som killarna haft innan för de är grymma. Mjuka, tuffa och sitter jättebra på. Håller sig dessutom likadana tvätt efter tvätt. 
Oscar fick nya vinröda och beige och båda fick i den nya marinblå färgen. 
Ännu mer förbrukning och två väckarklockor. Ska försöka sluta ha telefonen vid sängen på natten. Tror inte det är nyttigt i längden. 

En liten beställning till kusin Olivia. Sååå roligt att få köpa lite flickkläder. 

Och slutligen, två små julgranar med ljus i. 

Även om jag var extremt trött när jag kom hem så hade vi en fantastiskt rolig dag. Har idag läst på Gekås hemsida att de satte försäljningsrekord i lördags med 34,6 miljoner kronor. Det fyra veckor gamla rekordet slogs med 800000 kronor. Galet, men inte förvånad med tanke på folkmängden. 
Tack Viktoria för en toppendag!!!

1 år på AkzoNobel

Idag för ett år sedan var en spännande dag då jag gjorde min allra första arbetsdag på AkzoNobel Surface Chemistry i Stenungsund. Helt galet att det redan gått ett helt år. Jag känner mig ju fortfarande ny :-)


Jag utanför porten vid 7.20 imorse. I ösregnet :-(

Utöver mina ordinarie arbetsuppgifter har jag sedan i somras jobbat med en renovering av utrymmet utanför våra nya kontor. Och nu är det i stort sett klart. Helt nya ytskikt, ett nytt kök, ny belysning, nya möbler och en del lullull som piffar upp och jag känner mig riktigt nöjd med resultatet. 

När jag kom hem från jobbet idag var det dags att pyssla lite igen. Det var ett tag sedan nu så det var kul att få en beställning på en fjärilstavla idag. 

Denna ska bli en doppresent till helgen. 

Helgen som gick

I fredags åkte jag upp till Torp med killarna. Vi kollade i ett par affärer innan vi körde över till andra sidan motorvägen och fikade på Ikea. Eller världens bästa affär, som Oscar tycker. För där kan man äta mat. Detta har även nu lillebror anammat. Itea- äta mat!  kommer det när han får se varuhuset. 

Halloweenfika på Ikea. Och ja, Oscar fick ta av mössan efter bilden togs :-)

Mamma mötte oss på Ikea och tog med killarna hem till Grundsund tillsammans med kusin William. 
Jag köpte då en Pax-garderob till Adams rum. 236 hög och 57 kg tung var jag i valet och kvalet hur jag skulle få hem den men lyckades förvånansvärt enkelt att baxa in den, klä i presenning och köra hem. 

Med tanke på den blöta kvällen det var i fredags kändes det bra att täcka kartongerna. 

Under kvällen monterades garderoben och på lördagen fick vi på dörrarna och handtagen. 

Garderob på plats. (Utom hyllplanet som står lutat på sidan). Nedersta delen kommer fungera som "flygplansgarage". 

Övriga helgprojekt var lekstugedörren och fönsterbleck. Dörren är inte klar men den håller hyffsat tätt iaf. Får ta bilder i dagsljus någon dag. 

God natt!

RSS 2.0