Sköna söndag

Vilken underbar söndag det var igår. Sov ut, men vaknade tidigt ändå pga vintertiden. Inte ofta den här familjen är uppe före nio på helgen annars.

Vi fortsatte greja i huset. Henrik har målat lite lister, skruvat upp gardinstång (kornichen) och hängt upp gardinerna. Själv har jag suttit vid symaskinen och sytt åtta gardinlängder (korta) till de fyra fönstren i källaren. Fick aldrig tagit någon efterbild men så här fina gardiner hängde där innan.

Orange och beige gardiner i mörka källaren.
Här på sängen ligger min farmors teakmatbord som vi fått till Getskär idag. Får visa snart.

Härligast idag var helt klart den promenad vi tog i det underbara höstvädret.

Älsklingarna pausade på en bänk på bryggan medan jag var i dagens enda öppna butiken.
Vår lilla bergsklättrare.
De tre vackraste i världen!!!
Kramselfie med Oscar <3
Tre bergsklättrare. På gott och ont att jag inte längre kan klättra med dem.
Adam hittade en blå sten som han ville föreviga.

Snabb båttur

Igår funkade tyvärr inte bloggappen så bra så mitt inlägg försvann men gör ett nytt försök idag.

Vilken helg vi fick med sol, sol och sol. Underbart! Igår förmiddag blev det en sista strykning med färg i TV-rummet på Smögen innan hela familjen bjöds på en häftig båttur.
Henriks kollega har en 38 fots Goldfish rib som vi fick möjlighet att hänga med på en tur i. Turen blev relativt lugn med tanke på Filur i magen och Oscar, som inte brukar gilla att åka fort, men att få åka en Smögen pokerrunbåt var ju urhäftigt och han klagade inte det minsta när vi susade fram i 40-50 knop. (Båten kan tydligen göra det dubbla...). Å för Filurs del var jag inte orolig alls. Båten gick superfint i sjön.

På väg ut ur hamnen. Oscar ser inte så laddad ut, men det var han :-)
Adam kollar gärna bakåt på vattenstrålen bakom båten. Oscar håller fast mössan.
Det var detta Adam kollade på.
Hej vad det går. (Förlåt Henrik för bilden men det var den enda på hela familjen). Fyra ståplatser är vad båten har att bjuda på.
Det blåser bra i den höga farten.
Tillbaka vid bryggan. Oscar var toknöjd!

Fredagspresent

Tycker denna vecka gått väldigt fort trots att jag längtat till helg mer än vanligt. Anledningen är helt enkelt att jag vill få klart i TV-rummet på Smögen.

Henrik hämtade killarna på fritids/förskolan och jag tog en kort sväng in på Kappahl och köpte en pyjamas till Oscar. Har inte bestämt om vi ska spara den till jul eller hur vi ska göra. Adams storlek var slut så vi får se om jag hittar den någon annanstans.

Dagens överraskning blev dock till mig. Min man, världens bästa, hade nämligen beställt en present till mig och den fick jag idag. Jag hade visat vad jag önskade mig av tomten men han tyckte jag behövde den redan nu. Tack älskling!!!

Jag fick denna superfina halsduk från By Malene Birger.

Som synes på bilden är vi nu på Smögen. Oscar har ikväll varit på sitt livs första disco, ett Halloweendisco på skolan. Henrik stannade med honom i Stora Höga medan Adam och jag åkte till Ikea och handlade lite och åt middag (enl Adams önskemål). Turligt nog hade vi dagen till ära en extra bil att transportera till Smögen, så det passade perfekt.

Mitt fina middagssällskap!

Imorgon förmiddag väntar målning för mig så förhoppningsvis kan vi börja återställa möblemanget redan på eftermiddagen. Trevlig helg allihop!!!


VIP-kväll Hemköp

Imorgon öppnar en helt ny matbutik här i Stora Höga. Det är Hemköp som öppnar portarna till en stor och fin butik med manuell chark och fiskdisk.

Redan ikväll fick vi och ett gäng andra inbjudna besöka butiken och den var jättefin. Det kommer bli så himla bra när jag blir mammaledig och kan promenera och handla istället för att kånka iväg med bilen. Perfekt tajming!!!

Oscar bland frukt och grönt.
På spaning bland frontade hyllor. Jättefint!
Det bjöds på lite godsaker vid charken.
Och lite bubbel vid fiskdisken.
Adam tokar sig vid mejeriavdelningen.
Min snygga man!
En tjockis som kommer direkt från frissan.
Killarna med ballonger på väg hem. Första inköpen blev små yoghurtar och Kinderägg.

På tal om tjockis... Idag har jag varit på första MVC-besöket sedan Rutinultraljudet. Det känns skönt att vara igång med dessa besök för då känns det som nedräkningen har börjat. Varje besök är en milstolpe mot målet. Allt var bra, blodtryck 118/59, järn 122, socker 4,4 och magmåttet var väl strax över medel.


Halloweenpumpa

Idag blev det en snabb visit in på affären och handlade en pumpa på nätta 9,3 kilo. Trodde de låg på 4-5 kilo men där misstog jag mig.

Började skära ut locket och sedan fick Oscar och hans kompis grisa med att plocka ur innanmätet. De tröttnade efter en stund så det var bara att färdigställa själv.

Oscar och Adam fick varsin keramikpumpa av mormor förra helgen och den ena hade en mun formad som en fladdermus, så det beställde Oscar att vår stora pumpa skulle ha också. Gjorde så gott jag kunde och det blev väl ok iaf.

Bat-pumpan 2016 är klar!
Herr pumpa med blixt.

2 månader till jul

Det är det idag. I år längtar jag riktigt mycket att få pynta och göra julfint, dricka (saft)glögg och mysa. Tänk om det kunde bli en vit jul t.o.m.

Men innan julen är här får vi ta vara på hösten och jag har ett behov att få bocka av saker från to-do-listan som stått med alldeles för länge. Trots att jag sitter på jobbet och tänker att "idag ska jag göra xxxx" så har det inte blivit så mycket gjort de senaste veckorna. Idag fick jag iaf tummen ur och klädde om två stolssitsar från matsalsstolar som ska kläs om.

Två sitsar klara.

Skickade även Henrik till Mio idag för att köpa ett helt gäng med bordstabletter till gula huset, som jag tycker passar fint med både blå duk nu i höst (eller resten av året) och med rött till julen. Dukningsresultatet får jag visa så småningom.

Rund bordstablett från Mio.

Smögenhelg

Direkt efter Adams Halloweenkalas i fredags åkte vi upp till Smögen. Helgens projekt var att färdigställa så mycket som möjligt i TV-rummet med täcktapetsering och målning.
Igår fick vi satt upp de sista våderna med tapeten och påbörjade målning på de väggar som tapetserades förrförra helgen. Idag har vi målat klart (första strykningen) hela rummet samt fönsterfoder.

Vita väggar.

Nästa helg hoppas vi hinna med en andra strykning och återställa rummet med möbler, gardiner etc.

Vi tog en fika hos min farmor på Kvarnbergshemmet innan vi körde hemåt.

Fika hos "gammor".

Läskig Adam

Igår var det dags för Adam att gå på sitt allra första Halloweenkalas. Vi grävde lite i utklädnadslådan häromdagen och kom fram till att han skulle vara en liten Dracula. Efter förskolan igår var det snabbt hem, fram med kläder och ansiktsfärg för att förvandla vår lilla sötnos till en läskig vampyr.

Adam Dracula, redo för kalas!
Selfie i bilen på väg till kalaset :-) Å jag har ingen aning om varför bilden hamnat snett. Den är rätt i mobilen och även i uppladdningen (som det ser ut iaf)...
 

V 25

Idag går filur och jag in i v 25 och vissa stunder kan jag inte fatta hur det kan vara så lång tid kvar. Då menar jag utifrån storleksperspektivet. Känner mig stor, otymplig och klumpig för det mesta. Det kan ju bero på att jag faktiskt är det, haha!
Rent tidsmässigt tycker jag det gått ganska fort hittills. Under tiden har hela sommaren passerat, en Shanghairesa och en Palmaresa t.ex så det har rullat på bra.

Magen v 25

När jag väntade Oscar var det nya magbilder nästan varje vecka, med Adam inte någon tror jag. Känns inte helt bekvämt längre men för minnets skull bjuder jag på dessa bilder.


Höstnytt

Nu när det är lite kyligare saknar Adam en lite tjockare jacka än skaljackan (visst, lager på lager är bra men inte om han struntar i att ta på sig något mer än skaljackan).
Hittade en lättviktsjacka på Intersport till bra pris som Henrik gick och köpte idag. Adam var väldigt nöjd med den.

Marinblå jacka med blå dragkedja och reflex
Vår lilla mannekäng framför spegeln i ny jacka och nya skor.
Å med blixt så reflexen syns :-)

Båda killarna fick även nya skor. Det blev precis samma modell som deras gamla, vilka blev favoriter från början. De har använt dem hur mycket som helst och därmed slitit ur dem, men för priset av 149(!) kr på Stadium är vi väldigt nöjda och de har varit precis lika bra som andra dyrare "gympaskor". Tips tips!


Finns i sjön

Mamma har bott hos oss i helgen och Oscar har med glädje sovit på madrasser på golvet i sitt rum så mormor fick låna hans säng. I morse flög hon tillbaka till Spanien och om några veckor kommer mamma och pappa hem för begravningen. Trots sorgen får vi iaf glädjas åt att vi får träffas lite mer i höst än vad som var planerat från början.

Ikväll har vi haft en lugn kväll. Grabbarna stack över till grannkompisarna en stund och efter kvällsmaten tog vi en match Finns i sjön.

Henrik och Oscar...
...mot Adam och mig.

Det blev 7-6 och 6-7 i matcherna så tack o lov inga tårar ikväll.
Inte alltid lätt med fyra personer i samma familj som ogillar att förlora. :-)


Avsked

Som jag uppdaterade gårdagens inlägg med, så somnade morfar in kl 22.12 igår kväll. Jag var då hemma i Getskär. Morfar hade varit stabil hela dagen och ingen av oss trodde att vändningen skulle komma så fort.

Imorse körde jag upp till Grundsund, hämtade mamma och vi tog sedan avsked av morfar. Det var en fin men givetvis sorglig stund.

Vi möttes av ett otroligt vackert rönnbärsträd i höstens alla färger.
Utanför Skaftöhemmet vajade den svenska flaggan på halv stång.

Morfar blev 95 år, 9 månader och 3 dagar.


Älskade morfar! -Farväl!

Morfar har somnat. En timma efter jag skrev detta inlägg somnade han in. Tack för allt! Sov gott Älskade Morfar!

Igår kväll körde jag upp till Skaftö för att vara med morfar som blivit sämre. Jag satt hos honom till strax före midnatt och då var läget så stabilt att jag kunde åka hem och sova i mammas och pappas hus.

Åkte tillbaka till Skaftöhemmet vid åtta imorse och satt hos honom fram till lunch när brorsan och mamma kom. Anders hade då hämtat mamma på Landvetter efter att hon flugit hem från Spanien tidigt på morgonen.

Morfar var stabil under eftermiddagen så jag åkte hem för att ta Oscar till tandläkaren och planerar nu att åka upp imorgon bitti om inget händer under natten.

Det är verkligen så ledsamt att se morfar så liten och svag, men man får glädjas över det långa liv han fått och minnas allt gott. T.ex igår när jag skulle äta kvarg till kvällsmat tog jag en djup skål ur hans skåp och otroligt nog var det den skål som jag säkert ätit tusen portioner av kräm och mjölk ur. Eller grädde, maränger och chokladsås. Glömmer aldrig den gången jag kom till mormor och morfar efter skolan. Mormor var inte hemma och morfar hade fått order på att fixa vispad grädde. Han hade inte hittat handvispen (elvisp var inget de använde) så han hade stod och vispade med en vanlig matsked. Undrar hur länge han hållit på egentligen(?).

Älskade Morfar, jag hoppas du kan komma till ro. Jag hoppas du varit nöjd med ditt liv och att du tar med dig alla dina minnen trots att du inte kunnat minnas dem på flera år. Jag hoppas du får komma till mormor snart, det är du värd älskade morfar!


Återbruk

Jag har haft en liten hög med saker som ska sys på ett eller annat sätt. Ikväll tog jag äntligen fram min fina symaskin (så härligt att ha min egen fina maskin) och åtgärdade bl.a ett par kostymbyxor för Henrik där sömnen gått sönder på ett ställe.

De sista dagarna har jag rensat ur killarnas shorts ur garderoberna och innan jag ställer undan dem fyllde jag på med två nya par. Jag klippte helt enkelt av två par av Oscars byxor med trasiga knän och fållade. Perfekt med nya lekshorts nästa säsong.

Röda mysbyxor från Polarn o pyret i tre delar.
Redo för ny lek!
Oscar är nöjd också. Han hjälpte mig plocka bort nålar.
Ett par ljusblå joggerjeans med rejäla hål på knäna.
Numera ett par shorts.

Det kommer säkerligen bli fler shorts inom kort när jag gått igenom byxorna lite bättre. Tycker hur som haver att det känns bra att de kommer till fortsatt användning istället för att åka i textilåtervinningen. Det får byxbenen göra istället.


Ny kavaj

När jag var i Palma provade jag en kavaj på Zara som jag inte kunnat släppa. Den var pepitarutig i blått och vitt med guldknappar.

Jag vet, det är total missmatch med klänningen jag hade på mig, men ni får fantisera bort det.

Idag fick jag sms av mamma som hade varit och köpt den för mig. Ca tvåhundra kronor billigare i Spanien än här hemma och eftersom den ändå inte passar mig nu när jag är tjockis, så gör det ju inget att jag får den först till jul. Tack för hjälpen mamma!

Igår beställde jag en sängkappa från H&M home. Vi har en dubbelsäng på Smögen där madrasserna är olika tjocka så för att det inte ska fortsätta och se lite tokigt ut, kommer de döljas med sängkappan.

Vit enkel sängkappa i förhoppningsvis lite grövre tyg hoppas jag blir bra.


Hummer och renovering

I helgen har vi varit på Smögen. I fredags gjorde vi inte mycket mer än åt tacos och hade fredagsmys.

Igår däremot, då var det dags för hummergolfen och Henrik och jag spelade tillsammans. Spelformen var Foresome, alltså att man slår vartannat slag och slår ut på vartannat hål. Detta var vår allra första Foursometävling (har bara spelat greensome innan) och min första tävling på flera år, då jag inte haft exakt tävlingshandicap pga för lite spel. Exakt tävlingshcp får man genom att registrera fyra rundor per år och är till för att motverka hcp-fusk av folk som väljer att aldrig sänka sig och därmed spelar på ett högre hcp än de borde. Det gäller då absolut inte mig som sällan spelar på mitt hcp. I somras fick jag dock till en sänkning, min första sen 2008. Det var kul!

Hur som haver, vi började spelet bra. Vi var stabila första nio, höll oss på banan och låg fem över par i halvtid. Spelet fortsatte Ok, men gjorde lite små klantigheter och fick inte något par förrän på 16 och 17. Inför 18 låg vi ett bättre än hcp men den greenen blev mig övermäktig. Greenen på 18 är alltid svår, den lutar massor och igår var det sjukt svår flaggplacering och galet snabba greener. Tyvärr åkte jag på första långputten, lyssnade lite dåligt på min man och den rann iväg. Lång retur för Henrik, ny nedförsputt för mig och fyrputt var ett faktum. Suck!

Men men, det visade sig att blåsten och kylan hade påverkat de flesta och av 26 startande par i A-klassen nådde vårt resultat ända till en andra plats. Vinsten blev 3 humrar var. Jättekul!

Andra pris i hummergolfen.

Gårdagens golftävling tog längre tid än planerat (eftersom vi såklart fick stanna på prisutdelningen) så någon renovering hanns inte med. Istället blev det god middag med Ulla och Dick. Vi åt hummer till förrätt (såklart) och därefter älgstek som stått i ugnen på låg värme sedan morgonen. Ulla hade med sig en äppeltoscakaka till efterrätt.

Idag har vi däremot kämpat på igen. Jag har satt upp ett antal våder med täcktapet och Henrik har målat lister.

Hörnet som blev klart förra veckan. Här har Henrik målat listerna idag.
Motsatta hörnet har blivit klart idag.
Rummets enda hela vägg blev klar.
Väggen bakom tv:n fattas firtfarande.
Liksom till höger om fönstret. Här fick jag spackla lite idag då det var väldigt ojämnt och gropigt.

Denna vecka har plåtslagarn varit där och gjort fint kring våra nya fönster på övervåningen.

Vitt och fint runt fönstret här på östra fasaden. Precis likadant är bytt på västra sidan.
Det syns vilka fönster som är bytta :-) Så småningom ska det även bli spröjs och lite snickarglada fönsterfoder.

Rosa bandet

Efter jobbet idag tog jag en supersnabb sväng in på Lindex för att köpa årets armband för Rosa bandet. Såg det på Instagram och tyckte det var supersnyggt. Passade även på att köpa "tygbandet".

 
Årets rosa band är inte helt olika mitt svarta armband från Ted Baker.

Såg även på Insta att det fanns en rosa fogsvans från Bahco som jag blev sugen på :-)
 

Nu behöver jag nog ingen såg, men fin var den. En rosa hammare däremot, det hade jag velat ha. Sen tycker jag 18kr av 269kr är en alldeles för liten andel för att sponsra, men så är det ofta tyvärr.

Trots att jag väljer att köpa Rosa bandet (och kommer fortsätta göra) så är jag skeptisk till många av de produkter som får godkänt att ingå i kampanjen. Det finns ju massor av forskning idag som visar att socker göder cancer och då är det för mig helt obegripligt hur Cancerfonden vill att vi ska köpa kanelbullar och chokladkakor för att bekämpa cancern. Cancerfonden stod exempelvis på Stenungstorg i somras och jag noterade att det var uteslutande söta produkter som exempelvis festis på deras bord. Så märkligt och ledsamt. Så, det var dagens dubbelmoral från min sida.

Imorgon blir det Smögen efter jobbet och fortsatt renovering. Kul kul!

Kram och Godnatt!


Dags för TV-rummet

Efter några månaders renoveringspaus (bortsett från två bytta fönster) så påbörjade jag igår nästa lilla projekt. Som vanligt blir det alltid mer jobb än man tror så jag hann inte komma så långt i helgen.

Det är TV-rummet på Smögen som ska få ny färg på väggarna och det ska ske genom att dra ner gammal tapet, sätta upp ny täcktapet och sedan måla den.

I just detta rum finns en takmålning så därför kommer det bli neutrala väggar som kan ge målningen lite utrymme. Matsalen, som ligger i fil, kommer med största sannolikhet få randiga väggar så jag tror att vita väggar i TV-rummet bryter av bra mot de båda randiga rummen bredvid (på andra sidan ligger sovrummet som redan blivit randigt).

Förebild: gula väggar
Gamla ärvda tavlor hänger på befintliga krokar, liksom hörnhyllan.
Här skymtar randiga tapeten i grannrummet.
Gult, murrigt och gamla tavlor. Den högra gillar jag visserligen.
Tapeterna är tack o lov lätta att dra ner och det har jag bästa hjälpen för. Här Oscar in action.
Adam drar tapet.
Nästan all tapet nere och killarna tar filmpaus.
Första våden täcktapet på plats.
Insåg efter en stund att halva bruna listen varit dåld under gamla tapeten. Så istället för att sätta täcktapet till samma höjd, valde jag att ta fram den gamla listen för att senare sätta tapeten i underkant av listen. Detta jobb tog sin tid och jag hann inte klart idag.
En del av det schablonmålade taket. Kanske inget man valt idag men något som ger vårt gamla hus karaktär och bär en historia. Lite gulligt tycker jag!

Fortsättning följer nästa helg. Då väntar även en golftävling för Henrik och mig (om vi kommer med), så vi får se vad orken räcker till.


RSS 2.0