God Jul

Sitter nu och uppesittar-myser med alla mina killar. Oscar somnade tidigt och bra men kom nyss skuttande från sovrummet. Så nu får Henrik ta nattning med båda killarna och jag slå in de sista paketen inför morgondagen. Önskar Er alla en riktigt God Jul. Det blir tydligen en vit sådan.


Granvakt

Vi bad Oscar vakta granen lite så inte Adam skulle dra i den. Så här löste Oscar problemet. :-)


Sköna hem

Köpte en "Lets deal" för någon vecka sedan. Det var några nummer av Sköna hem så fick man en tvål och två handdukar på köpet. Jättekul att de hann att komma före jul. Ännu bättre att handdukarna matchar våra turkos och rosa färger på lilla toaletten.


Julklappar

Nu när lillebror sover har Oscar och jag gått igenom Oscars leksakslåda för att hitta något fint att ge Adam i julklapp. Oscar nappade direkt på idéen att ge honom paket samtidigt som jag ser det som ett perfekt tillfälle att "byta barn" på leksakerna.


Julgranen 2012

Årets julgran, som flyttade in i söndags, är en knubbig Kungsgran. Till skillnad från förra året så är den tät och fin och stor diameter så här finns gott om plats för fler kulor om jag hittar några fina. Vi har två ljusslingor;en klassisk och en med små lampor. Tycker det ska vara mycket ljus i granen så jag är väldigt nöjd. Här kommer några bilder.
 
 
 
 

Morgonmys

Idag har vi en riktig mysmorgon i våra morgonrockar. Oscar är extra gosig i sina fårskinnstofflor som vi köpte på Liseberg igår.


Liseberg

Idag har vi besökt jul på Liseberg. I morse visade jag Oscar i tidningen att tomten skulle vara där och vi förberedde en liten önskelista att överlämna.
Han tyckte det var väldigt spännande och väl framme var han lite blyg/rädd/glad/nervös/nyfiken på en gång så det var väldigt modigt att han gav tomten en kram när vi skulle gå.


Tomte, Lucia, stjärngosse

I morse hade vi en mysig stund på dagis och tittade på barnen som hade luciatåg. Oscar ville ju inte vara med men var nöjd i pappas knä (trots att vi tittade på fel tåg)

Adam och jag hann med dubbel fika under tiden och han var givetvis en liten tomtenisse dagen till ära. Hemma hos Emma fanns både luciakrona och stjärngossestrut och vår lilla sötnos gjorde sig i båda, såklart :-)


Lussekatter

Har under flera år funderat på varför folk börjat säga lussebullar. Förr hörde man aldrig det ordet. Själv har jag alltid sagt och kommer fortsätta säga lussekatter!
Nu är hur som haver mina lussekatter klara och Oscar har redan norpat en och konstaterat: "de är jättegoda mamma", vilket gör mig glad såklart.

Använde detta recept:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1,5 dl socker
1 ägg
1 g saffran
ca 16 dl vetemjöl (räknar dock inte utan ser när degen är perfekt)


Grattis Anna!

Idag fyller vår kära vän Anna och hennes tvillingbror Johan år. Hipp hurra för er!

Här hemma har vi satt första lussekattsdegen och laddar för lussefirande på dagis imorgon. Har dock fått rapport om att vår lille kille inte alls uppskattade luciaövningen idag och hade varit väldigt ledsen, så det får bli att titta på när hans kompisar har luciatåg istället. Men det går bra det också. Hoppas vi får mumsa goda katter iaf.


Kudde klar!

Igår kväll blev jag klar med kudden och den blev precis som jag hade tänkt mig så pyssel-Maria är nöjd med mig själv :-)
Jag har tyvärr inga fler dragkedjor hemma så jag får avvakta med att göra fler.


Nytt projekt

Vi har ju turkos som accentfärg i Tv-rummet och det är inte jättesnyggt ihop med det julröda. Så de tre turkosa kuddarna kommer bytas ut och istället syr jag nu nya juliga kuddar av våra gamla köksgardiner från tiden på Jungmansgatan. Spetskanten har sprättats loss men kommer finnas även på kuddarna (kanske bara blir en beroende på arbetsinsatsen). Nu är en dragkedja isydd på bakstycket. Bara resten kvar...


Pepparkakshus

Oscar traskade in till vår säng någon gång före midnatt och kl 00.15 vände stackarn ut och in på magen i sängen. Han har inte kräkts sedan dess men han är trött och kramig idag. Nu sover han gott i soffan och jag har påbörjat dekorationen av pepparkakshuset. Varit lat i år (igen) och köpt färdig byggsats. Det vad ju väldigt bekvämt märkte jag förra året. Kul att Nonstop kommit i en ny färgställning för få blir det iaf lite skillnad i år.


RSS 2.0