28 feb och namnsdag


Igår var det Maria-dagen och då kom mamma och pappa och överraskade med tårta och en stor påse vingummi :-) Oscar smaskade tårta som om han inte ätit på flera veckor, MUMS!
Sen kom min älskade man med fina tulpaner också.
Tusen Tack för uppvaktningen!

Härliga lördag!


Tänkte visa lite fina bilder från lördagen när fam Lundin hälsade på oss i Getskär.

Barnens lekstad


I lördags hade Oscar en toppendag med sina vänner Filip och Ebba. Vi började dagen med massa bus på Barnens lekstad i Kungälv. Oscar ÄLSKAR rutschkanan på bilden och skriker "IGEN!" innan han hunnit lämna kanan.  Sedan åkte fam. Lundin med oss hem och papporna plockade fram grillen i solskenet och fixade hamburgare. Småkillarna tog en tupplur under tiden. Sedan blev det bus ute och inne hela eftermiddagen innan vi avslutade med Melodifestivalen. Oscar och Filip låg sida vid sida på golvet och kollade på "Paddan" (iPaden) under tiden.


Oväntat besök

I fredags när jag satt och sydde dynan till hallbänken kom detta "lilla" djur gående förbi köksfönstret. Snabbt slet jag åt mig mobilen och tog några bilder men då den gick i sakta mak runt huset hann jag både grabba kamera, filmkamera och Oscar på vägen mot bakre altandörren. Oscar (och mamma) tyckte det var riktigt spännande att spana in rådjuret på så nära håll.

Hallen färdig

Så har då äntligen socklar, krokar och dyna kommit på plats. Passade på att sy dynan i fredags när jag vabbade med Oscar. Blev riktigt nöjd faktiskt (bortsett från den lilla springan vid sockeln men den är åtgärdad).

Kompisarna

Får ta en minut av lunchen i anspråk och bloggar om denna fina bild som kom på mailen. Sötnosarna Oscar och Smulan har sin sedvanliga dejt vid fönstret. Är det inte vid altanen, som här på bilden, så är det vid ytterdörren eller på baksidan. I stort sett varje vecka dyker pissekatten upp och vill in till Oscar i värmen.

Lite bättre

Idag har vårt lilla hjärta mått lite bättre. Febern har nästan varit helt borta men han är fortfarande trött, snuvig och hängig. Antar att penicillinet börjat göra nytta. Med tanke på hur bedrövligt äckligt det smakar, så hoppas man ju att det ska vara värt mödan att tvinga stackarn att svälja. Usch vad jobbigt det är!

Under Oscars sovpaus på förmiddagen ägnade jag mig åt bröllopsinbjudningspyssel för brorsan och Madde. Får visa bild när de kommit fram till berörda gäster om några dagar.

Här kommer en bild från dagens sovpaus samt Alla Hjärtans dags blommor från igår.Scharlakansfeber

Så har vi varit hos farbror doktorn och fått bekräftat att vår lille älskling har scharlakansfeber. Oscar fick ju 39 graders feber i fredags kväll och har hållit sig ungefär detsamma sedan dess. Idag har farmor varit hemma med Oscar och de typiska utslagen på kroppen, de röda kinderna och smultrontungan har kommit smygande. Nu blir det isolering några dagar tills smittorisk och feber är borta..

Det går sakta framåt i hallen

Sedan senaste halluppdateringen har högskåpet fått dörr och handtag. Mamma och pappa hjälpte oss även att köpa en täcksida idag och den är också monterad.
Det låga skåpet har fått en låda och skåpsluckan byggdes om till lådfront. Eftersom det är ett fläktskåp fanns inga hål för att sätta fast benen så dessa har också fått borras dit.
Nu återstår att såga av täcksidan till "bänken", sätta dit sockeln och sy en dyna.

Nu ligger lite av grannens verktyg ovanpå skåpet men annars ser det ut så här:


Cirkus Cirkör

Sedan flera veckor tillbaka har Henrik bokat upp denna dagen för något hemligt evenemang. Faster och farbror tog hand om vår lille sjukling ett par timmar medan vi besökte Storan i Gbg och gick på Cirkus Cirkör. Eftersom jag trodde det var genrepet till Melodifestivalen vi skulle på, blev det verkligen en kul överraskning när det var något helt annat. Cirkusen var inte likt något annat vi sett, men de var väldigt duktiga på sina cirkuskonster samtidigt som teatern gick som en röd tråd genom hela showen.

Dessvärre har vår lille älskling blivit sämre under kvällen. Han har ganska mycket feber trots Alvedon och är trött och ynklig. När vi kom tillbaka från cirkusen lutade han sig mot mig i soffan och sa: "Okka e sjuk".
Han somnade i bilen hem och sover sedan dess.


Grå killar

Matchningen fortsätter mellan far och son. Idag är stor och liten gråa från topp till tå. Oscar har tyvärr lite feber men är lika pigg och glad som vanligt.


Godnattsaga

Varje kväll läser vi Stora boken om Ingrid . Det var en present från Oscars kompis Carl i Stockholm och den har blivit väldigt populär. Ikväll har pappa dessutom lyckats matcha Oscars pyjamas :-)


Oscar kör bilen...

... å nallen åker med!
(text och musik Mommo)


Hallen går framåt

Efter lite felköp på Ikea i helgen har vi nu varit och bytt till rätt skåpstorlek. Stommarna är monterade men än återstår dörr- och lådmontering samt sockel. Sen ska vi bara hitta snygga krokar och sy en snygg dyna till bänken.


Äppelstund

Äppelstund har guld i mund. Efter julens otaliga clementiner vill vår lille kille nu ha äpple mest hela tiden. Helst sittandes i sin mysfåtölj med Teletubbies, Pippi, Nalle Puh eller något annat kul på Tv.


RSS 2.0