Badrummet börjar få ljus

Efter mycket om och men har vi lyckats få tag på "rätt" spotlights. Spottar som är ställbara, med rätt volt- (12V) och watt-tal (20W) och som tål att sitta ovanför dusch (IP44) växer tydligen inte på träd. Philip hjälpte oss dock köpa dem på Karlssons El och Jakt i Kungshamn. Nu är hålen borrade och snart lyser det förhoppningsvis fint i vårt badrum.

Fr.v: tvättmaskinshörnan, duschhörnan och taket med hål för spotlights.Magen växer

Nu börjar magen bli riktigt stor. Här kommer bilderna från v 32 och 33.

 

v 32 (31+5) och v 33 (32+4)


Besök Barnmorskan

Vid lunchtid idag var det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Idag blev det ett blodprov där socker och blodvärde kollades och båda värdena var bra (4,8 resp 136). Blodtrycket låg på 105/70 och SF-måttet hade ökat till nästan 32 cm, vilket följer kurvan perfekt. Lillskrutts hjärta slog med ca 130 slag/minut och passade samtidigt på att sparka rätt i mikrofonen. Så nu har vi även fått höra en ljudeffekt av kickarna :-)
Dessutom stod det +12 kg på vågen sedan inskrivningen. Måtte det inte bli mkt mer nu.

Vann Spa

I helgen drog bröllopstjejerna och jag till Vann Spa vid Hallinden. Det ligger fantastiskt fint precis vid Gullmarsfjorden. Maten var fantastisk och Spa-anläggningen var fin men dessvärre var personalen allmänt oproffesionell och det var för mkt brister för att vi skulle känna oss 100% nöjda med helgen. Men ett fantastiskt trevligt sällskap väger upp det mesta och därmed var det en riktigt trevlig och mysig helg!
Stort Tack Nina, Malin, Virre, Julia och AnneBritt!!!Nyhet i köket

Idag har vi fått piffat till en liten detalj i köket och det är köksblandaren som är utbytt. Den är skinande blank (än så länge), läcker inte och är helt klart ett lyft för diskbänken.


Annas Profylax

Igår kväll var det dags för första delen av kursen Annas profylax. I tre timmar gick vi igenom de olika faserna under förlossningen och fick öva praktiskt hur man ska andas när det verkligen gäller. Vi tyckte båda två att det var lärorikt och nu gäller det att öva så att det känns naturligt om förhoppningsvis 8 veckor. Nästa vecka är det andra och sista delen av kursen.

Badrumsrenovering dag 3 och 4

Nu är 4 dagar med renovering gjorda. Efter jobbet åkte vi och köpte toarullehållare, handdukshängare och golvbrunn. Det återstår dock många dagar innan detta ska på plats.

Dag 4 lades golvvärmeslingan ut.


Dag 3 fixades ny vägg och nya rör till dusch och toa drogs in i väggen.


Badrumsrenovering i full gång (dag 1)

Idag har renoveringen av vårt badrum dragit igång och resultatet från dag 1 är att hälften av allt kakel och plastmattan på golvet är borta. All badrumsinredning som toastol, handfat, spegelskåp och badkar är också borta och det mesta hämtades av en kille som snabbt svarade på vår Blocket-annons. Tog visserligen inget betalt men vi sparar ju in resan till tippen, vilket är guld värt. Så här fint har vi nu.

Snedväggen in mot extrarummet där spegelskåpet brukar sitta.
  
Blivande duschhörnan, hörnet där högskåpet ska sitta och väggen mot extrarummet.

Magen växer

Efter att vi missat att fotografera magen i 29:e veckan kommer här nu bilder från v 30 och 31. Henrik tycker dessutom bilderna blir bättre när jag inte har armen i vägen så här kommer dubbla bilder, med och utan arm.


v 30 (29+3) och v 31 (30+4)


Barnvagn

Idag har vi äntligen fått se den sandfärgade barnvagnen live och tro det eller ej men den matchade vår fina skötväska riktigt fint. Så det lutar åt att vi satsar på en sandfärgad liggdel och en svart sittdel då denna borde vara mer smutstålig och dessutom lättare att matcha med andra saker t.ex sittdyna. Vill man kan man dessutom sätta på en annan sufflett så småningom.

Veronica fyller år

Idag fyller världens bästa Virre 29 år! Den vackra bilden är tagen för drygt ett år sedan när hon gifte sig med sin Jonas och idag har de lilla Lukas, 7 mån.
Stort Grattis på födelsedagen Gumman! Hoppas du haft en riktigt fin dag!


Foto lånad från Facebook.

Sovrummet

För länge sedan lade jag in före- och efterbilder på vårt vardagsrum som förändrats en del sedan vi köpte lägenheten. Ett rum som inte ändrats något alls, mer än att vi tagit ner och sålt ett stort brunt hyllsystem, är sovrummet.

Före (mäklarens bilder):


Efter:


Förberedelser

Med lite drygt 10 veckor kvar till beräknad förlossning är förberedelserna igång såklart. De första små kläderna som inhandlades på Ullared har nu tvättats och Henrik tyckte självklart det var mycket roligare att stryka minikläder än sina egna skjortor.

 

Besök Barnmorskan

Så har det gått fyra veckor sen sist och det var idag dags för besök hos Barnmorskan. Idag blev det inte så många prover tagna utan mest lite prat innan hon tog SF-måttet (Symfys-fundusmått= avståndet från blygdbenet till livmoderns övre kant) som var 29 cm och lyssnade på hjärtljudet, vilket idag låg på ca 132 slag/minut. Idag var Lillskrutt vaken när vi lyssnade på hjärtat för magen skumpade en del.
Jag bad henne även känna hur Lillskrutt låg i magen och just då låg den med huvudet nedåt (jag fick själv känna huvudet), ryggen krökt åt vänster och benen bort på högersidan. Antagligen gillar den att ligga så för jag får ofta kickar i högersidan.

Hummer- och Halloweenfest

I lördags var det dags för den årliga hummerfesten på Smögen. Ulla och Dick fick en helg i vår lägenhet när vi invaderade huset med våra vänner. För första gången blev det ingen fisketur men gänget var nöjda ändå när de fick bada i den sprillans nya jacuzzin som Ulla och Dick ställt på altanen.
11 humrar var vi och köpte hos Martin Olofsson och havets svarta guld blev snabbt lysande röda efter ett dopp i grytan.
Eftersom vi lyckats tajma årets fest med Halloween hade vi även spetsat festligheterna med detta tema och alla var mer eller mindre utklädda. Än en gång lyckades vi glömma kameran i stan men några bilder från festen kan beskådas på Hannas blogg.

Stort Tack alla vänner för en rolig helg!

RSS 2.0