En syssling...

har jag fått i onsdags då pappas kusin Sandra fött fram en liten Ida. Grattis Ida och välkommen till världen.


Annars så har vi kommit hem från sjukan nu då mamma mår bättre och jag tror att jag numera bott mer nätter hemma i lägenheten än på Östra.

Idag är en stor dag i mitt liv. En av de största än så länge faktiskt. Jag befinner mig nu på Smögen, ön av öar! Här skall det våldgästas framöver kan jag lova. Skall även bjuda med mina bebispolare när vi blir äldre på utgångar och sjöbodsfester vill jag lova.

Nu skall vi fira mitt och Smögens första möte med en älgfilé och potatisgratäng. Eller förresten, inte jag men mina föräldrar iaf.

Kram på er!

Bara att vänta

Hejsan hoppsan

Här kommer min lilla rapport från sjukan. Nu har vi sovit här tre nätter och jag tycker det börjar bli lite småtråkigt. Jag sovit här fler nätter än jag har sovit hemma i hela mitt liv. Som tur var hämtade pappa min egna kudde i förrgår så jag kan sova som en kung igen.

Igår eftermiddag fick mamma också sova, fast bara en kort stund medan de skrapade ut rester av min gamla matmaskin i magen. Det hade tydligen blivit lite kvar. Tur att jag kom ut hel iaf. Jag räknade alla tår och fingrar igen och allt är i sin ordning. Jag mår prima. Dessutom har jag nu två matmaskiner ist för en, kan det bli bättre?

Imorse kom tant doktorn och sa att vi måste stanna ett dygn till så de ser att mamma verkligen mår bättre. Jag hoppades att vi skulle få komma hem idag så jag passade på att ha lite avslutningsfest igår. Jag kom väl i säng vid halv två. Nu blir det ju ingen hemgång idag så vi får se om jag har lite party ikväll igen. Mamma och pappa hoppas nog inte det...

Idag hade jag hoppats att få träffa morfar för första gången men jag hoppas det blir imorgon istället.
Nä, nu ska jag sova lite i mammas famn. Man blir ju trött av att vara vaken så sent.

Kram Oscar

Ps ledsen att det inte blir några bilder på mig nu, men mamma och pappa har inte med kameran hit tyvärr.


Åter på sjukan

Hej alla.

Igår kväll fick mamma så hög feber att vi var tvungna att stuva in mig i bilen och åka tillbaka till Östra. De tog en massa blod från mamma för att testa vad hon har för virus/infektion som ställer till det. Sen blev hon satt till dropp och fick inte äta något under kvällen och natten. Huja vad hon var hungrig. Hon går på två olika antibiotika-kurer som förhoppningsvis hjälper.

Pappa sitter bara och läser och är tråkig, och jag passar på att sova och bajsa.

Som jag nämnt tidigare så har jag försökt kissa på pappa när han bytte blöja på mig. Idag gjorde jag ett nytt försök. Det skulle jag aldrig gjort! Han höll mina ben högt för att få bort den gamla blöjan och just då tyckte jag det var läge att kissa. Dumt av mig, då jag kissade ner hela magen, ansiktet och håret, samt min nya fina body. Gud så blöt jag blev. 1-1 mellan mig och pappa!

Som om det inte vore nog med elände så förlorade mitt favoritlag Arsenal idag.

Detta var ingen rolig helg!

Over and out,

Oscar

En vanlig torsdag

Hej alla mina trogna läsare.

Idag har jag varit på Barnavårdscentralen och träffat en gammal tant. Hon var snäll och pratade mycket med mamma och pappa om hur de skall ta hand om mig på bästa sätt. Sen vägde hon mig och jag är numera uppe på tresiffrigt igen, 3 110 gram tung, trots mitt myckna bajsande. Jag har även provåkt min nya fina vagn idag, det var skoj i början, men på vägen hem från Barnavårdscentralen så blev jag hungrig och påkallade päronens uppmärksamhet genom att skrika lite. De lyder mig ganska bra får jag säga.

Nu har jag precis ätit lite och sover nu gott på mammas bröst. Inte dumt att hon bär med sig min mat hela tiden, så jag kan få mig ett skrovmål så fort jag vill.

Så här snygg har jag varit idag...
Första besöken

Hej igen, Oscar här.
Nu har jag fått åka hem med mamma och pappa till mitt nya hem på Otterhällan. Första dagen hemma, dvs igår, och jag är visst populär för redan efter några timmar så kom min farfar Dick på besök. Sedan kom även min mormor Kristina och farbror Philip och tant Kattis och kikade in mig. Jag tänkte det var lika bra att visa mig från min bästa sida så jag var inte ledsen det minsta utan lät dem hålla mig en efter en. Inte alls dumt att vara omtyckt! Fick dessutom massa fina presenter, även om det var min eminente far som skulle firas egentligen, eftersom det var hans namnsdag. Han fick inga presenter och verkade lite putt över det medan jag fick ungefär tvåtusen presenter och en massa blommor. Morfar Hans har vid det här laget lagt in mig som bakgrundsbild på alla datorer inte bara på Scandica utan på hela Sjöfartsverket. Han skickade fina blommor till mig idag.
Idag var farmor Ulla här och gav sitt distriktsköterske-omdöme om mig. Jag fick Med Beröm Godkänt! Var visst både liten, söt och gosig. Som om jag inte redan visste det!
När farmor åkte så tyckte jag det var dags att testa mamma och pappa lite, så jag hade bajstävling med mig själv. Jag vann med 6 bajsar och 6 nya blöjor på 2 timmar! Det ni! Den som vill får gärna försöka slå det! Hör ni det alla mina kompisar, Adrian, Lukas, Filip, Albin, Carl, Hugo, Svante, Sixten och Ester. Bajstävling is on, även om mamma och pappa förbjudit mig att vara med... Tror de ja, här skall bytas blöjor!
Nu skall jag äta, bajsa och sova.
Kram på er!

Lite bilder på Oscar


Å vinnaren är...

I min egna lilla gissningstävling blev vinnaren Karin Almsparre som gissade helt rätt. Karin och jag delar numera födelsedag då jag kom ut på hennes 30-årsdag. Hurra för oss Karin! Min gammelmoster Elisabeth var ju väldigt nära men missade med 2 minuter. Mamma var rätt trött på att ha mig kvar därinne då så det var lika bra jag kikade ut tänkte jag.

Idag har jag förresten tagit mitt första bad. Det var väl ingenting jag njöt av direkt men jag antar att det bara är att gilla läget för mamma och pappa kommer säkert doppa mig i den där baljan fler gånger. Nu i efterhand känns det dock riktigt skönt och jag snusar gott i pappas famn.

Jag har även varit hos en barnläkare och hon klämde, kände och lös med lampor högt och lågt men inte ett fel hittade hon på mig så då blev mamma och pappa glada såklart.
Så här mysigt har jag det i pappas famn just nu.

Oscar dag 2

  

Hej jag heter Oscar Roderhult och är nu snart 1,5 dygn gammal. Jag är lite kinkigare idag, mest för att jag vill ha mat mest hela tiden. Mamma tar väl hand om mig och pappa byter blöjor. Jag försökte kissa på pappa förut men missade precis. Nästa gång han försöker byta på mig skall jag sikta bättre! Just nu ligger jag i mammas famn och dikterar för pappa vad han skall skriva. Det är numera jag som bestämmer i denna familjen. Ni kan kalla mig Kung Oscar!

Den 16/1 när jag bestämde mig för att komma ut klockan 23:58 så vägde jag 3 145 gram och var 48 cm lång. När jag nyss sa till sköterskan som var inne på rummet att väga mig på nytt för att se om min deffning gett resultat så visade vågen 2 965 gram. Nu vet jag att det går bra att gå ner i vikt så nu skall jag äta mig stor och stark så fort mamsen får riktig mjölk i tuttarna.

Snart är det dags för doktorn att ta en kik på mig.

Jag återkommer här så fort jag vet mer om mig själv!

/ Oscar

Oscar - en tröttisMedan vi väntar

Så har det gått fyra dagar när jag har gått hemma och bara väntat på att Lillskrutt ska komma ut till oss. Än så länge har vi inte sett några tecken på att vi är nära förlossningen (mer än att jag är fet förstås) men vi hoppas att den inte dröjer alltför länge.

Tänkte jag skulle publicera de gissningar som vi har än så länge (BF är 15/1):

Henrik: 7/1
Nina: 9/1 tjej
Aybee: 12/1 kille
Aleksandra: 13/1 tjej
Petter: 14/1 kille
Kattis: 15/1 tjej
Philip: 15/1 kille
Maria O: 15/1 kille
Catrin: 16/1 tjej
Karin A: 16/1 kille
FL-Cupcaken: 16/1 tjej
Malin & Albin: 17/1 tjej
Blivande gammelmoster: 17/1 kille
Mikaela: 18/1 kille
Virre: 19/1 tjej
Ludde 20/1 tjej
Julia: 21/1 tjej
Blivande farmor: 22/1 kille

Lämna gärna din gissning i kommentar-fältet så får vi se vem som gissar bäst :-) Spännande!!!

Besök barnmorskan

Sedan den 28/12 har vi besökt barnmorskan varje vecka och senaste besöket var idag. Förra veckan tog vi blodprover och värdena var bra. Blodvärdet var t.o.m. så högt att jag inte får äta järntabletter längre. Vikten ligger nu på +16 kg ungefär. Hjärtljuden har legat mellan 132 och 140 slag/min. Dock har SF-måttet inte ökat så mkt de senaste två veckorna så om Lillskrutt inte kikat ut på fredag så ska vi på ett tillväxt-ultraljud för att kolla att h*n växer som h*n ska. Blodtrycket är fortsatt lågt och bra och var idag på 110/70.

Här ska Lillskrutt sova...Strax före jul monterade vi spjälsängen och ställde den vid vår säng. Vi bäddade med de söta och könsneutrala nalle-lakanen som införskaffades på Ullared i höstas.

Magen växer...huja!

Med risk för att bli grotesk så kommer här några magbilder från de senaste veckorna...


v 35+5, v 37+1 och v 38+2 (från sidan och framifrån där fotografen (Henrik) spexar så jag håller på att skratta ihjäl mig..)

Nya badrummet

Här kommer några bilder på vårt nya efterlängtade badrum.Pappa Hans 60 år

Idag fyller pappa Hans 60 år!!! Det ska vi fira ikväll med ett besök på restaurang Meet på Geijersgatan här i Gbg.
Stort GRATTIS på din stora dag pappa!!!

Gott Nytt År!

Nu har det varit lugnt i bloggen några dagar men det beror inte på att vi varit på BB, utan snarare för att vi firat jul och nyår. Vi har dessutom fått klart vårt badrum så mkt tid har vi lagt på att duscha, tvätta, spegla oss och annat kul som vi inte kunnat göra på 5 veckor:-)
Nyårsafton firade vi med Anna, Mattias och Johan här i lägenheten. På nyårsmenyn stod det:
Förrätt: Svensk Hummer
Varmrätt: Rådjurssadel, rostade rotfrukter, potatisgratäng och enbärssås
Dessert: Chokladfondant med jordgubb-, mango- och passionsfruktssallad och vaniljglass.
Från balkongen hade vi dessutom första parkett till GP´s nyårsfyrverkerier

RSS 2.0