35-årspresenter

 
Inte nog med att jag är hur glad som helst över alla fina vänner som kom och firade mig och vårt sommarhus, de hade med sig helt fantastiska presenter också. När jag tittar på bilderna nedan känns det helt galet att jag/vi fick allt detta. Jag är så glad och tacksam och älskar ALLT! Tack!!!
Hanna har länge sagt att jag måste skaffa mig en Hinzaväska. Nu känner jag mig som en Smögenfru när jag fått min egen :-) Tack Emma, David, Emma, Martin, Hanna och Andreas för väska, skålar, bubbel och underbara blommor!
Robert måste varit tankeläsare när han köpte dessa burkar med exakt samma mönster som bordstabletterna jag önskat mig. Hur bra som helst! Tack Robert!
Av mina kära svärföräldrar, svågrar och svägerskor fick jag en symaskin!!! Jag har min farmors gamla som inte längre funkar så bra så jag lånar ständigt av grannen, svärmor och mamma. Nu slipper jag det när jag har fått min egen fina symaskin! Kolla även in den grymma(!) tumstocken, MIN! Tusen Tack!!!
Av Magdalena och Andreas fick jag dessa fina bordstabletter, Spode Italien Blue. De blev så fina när vi dukade dagen efter. Fick även ett jättefint armband. Tack snälla Ni!!!
Av mina bröllopstjejer fick jag dessa fantastiska temuggar från Swedish Grace som inte bara är vackra att se på, de matchar kökstapeten perfekt, haha! Hoppas vi får tillfälle att ta en kopp te tillsammans (eller bubbel) snart. Tack!!!
På morgonen väcktes jag av skönsång av mina tre älsklingar på jorden. I det fint inslagna lilla paketet med julklappspapper och maskeringstejp dolde sig detta vackra armband, Hermes Clic H i vitt. Tack, Tack, Tack! 
Av Henrik fick jag även en upplevelse i form av en helkväll med årets kock tillsammans med vänner och bekanta senare i sommar.
I gula huset passar det givetvis med gula änkan. Denna smarriga dryck fick vi med chokladpraliner och ett Edblandhalsband (till mig) förpackat i jättevackra plåtägg. Tack Ulrika, Erik, Sara, Johan, Cathrine och Cippe! (chokladen tog slut snabbt)
En extra överraskning var paketet från mamma med underbara smycken som min mormor haft. Så vackra! Tack mamma!
Vad vore ett sommarhus utan Ernst? Två jättefina ljuslyktor fick jag/vi av Simone och Magnus. Tack snälla!!!
Till vårt nygjorda badrum fick vi dessa härliga tjocka frottéhanddukar och badlakan. Inte nog med det så fick vi espressokoppar med fat, vilket stod på önskelistan när vi tog över mamma och pappas gamla Nespressomaskin. Tusen Tack kära grannar, hela familjen Samuelsson!
Anna vet vilken färg jag gillar :-) Jättetuffa örhängen fr Marc Jacobs och en söt ljuslykta i rosa och guld. Tack snälla Anna och Mattias!!! 
Av Philip och Kattis fick huset lite godsaker nämligen av "gult" bubbel, te och marmelad. Fick även matchande skålar. Tack snälla!
Fick även dessa vackra rosor av Viktoria och Rolf. Så vackra! Tack!!!
 
Jag vill även Tacka mamma och pappa för presenten jag fått tidigare. Tack farmor och morfar! Tack Elisabeth och Per för kortet! Tack för alla hälsningar på Facebook! Tack för SMS! Tack alla som på något sätt uppvaktat mig. Tack!!!
 

Jag 35 år- Something yellow- festen.

35-åringen :-)
Magdalena
Kattis
Lag 4, vinnarna av poängpromenad och musikquiz.
Henrik håller musikquiz.
Mauro har "something yellow"
 Aleksandra och jag sjunger schlager!
 
TACK ALLA MINA/VÅRA KÄRA VÄNNER SOM KOM OCH FIRADE MIG OCH VÅRT GULA HUS! Henrik och jag är så glada och tacksamma att ha er som vänner!!!
 
 

Jag 35 år - Something yellow- maten

Nu är vi åter hemma i Getskär och jag har lagt över alla bilder från fredagens firande av mig och vårt gula hus. Efter som det är ett gäng bilder delar jag upp festen i tre, maten, gästerna och presenterna.
 
Vi bjöd på lättare tilltugg i form av snittar. Tack mamma, Ulla, Aleksandra och Johan för hjälpen!
 
På bilden ovan syns 1) omelettrullar med morot fyllda med fetaost, Philadelphia och gräslök.
2) Skagencheesecake
3) Minipajer med ricotta, spenat, basilika, pinjenötter och soltorkade tomater.
4) Västerbottenpaj
5) Peti chauer som mamma bakat
6) Devils ägg
7) Mozzarella-, basilika- och tomatspett
8) Melon-, mynta- och salladsostspett som Aleksandra och Johan fixade
I matsalen fick vi ställa:
1) tunnbrödsrullar med lax som Ulla fixat
2) omelettrullar med rödbeta, chevre, Philadephia, valnötter och basilika
3) blomkålsmousse med bacon
4) sparrismousse (se bild nedan)
Lite av varje fotat på Magdalenas tallrik.
 
Senare blev det även tre plockdesserter nämligen chokladkolapa (recept finns sedan tidigare här på bloggen), minicupcakes och hallonmouse. Fick tyvärr ingen bild på dem.
 

Påskdagen

Idag har vi haft en väldigt lugn och planlös dag. Efter några lite stressiga dagar fram till långfredagen och min 35-årsdag har det varit återhämtning och tid med barnen som gäller. Jag ska givetvis redovisa min dag, men bilderna ligger på kameran och sladd och dator är hemma i Getskär. 

Idag tog vi en mycket blöt promenad tillsammans. Jag hade inga regnkläder med mig men hittade en busarong att dra utanpå min vanliga jacka.
Glada killar i regnet.

Adams förskolefröknar har sagt till mig att de förvånats över hur bra Adams overall är. De brukar tydligen dra på regnbyxor utanpå overallerna om det är plaskblött ute men någon dag hade de glömt det. Men trots att han suttit och lekt i vattenpölar har han varit helt torr. Adam har ärvt overallen av Oscar så den har hängt med ett tag nu. Jag köpte den på Kappahl. Efter dagens promenad kan jag bara hålla med fröknarna eftersom han var helt torr. Oscar var visserligen också torr i sin från Didriksons, men på något sätt förväntar jag mig mer av det märket, samt att den är ny. Så tips tips!!!

34

Sista dagen som 34-åring. Imorgon är det min dag. Jag älskar att fylla år. Men jag kan inte få in i skallen att jag blir 35. Jag stannande på något vis vid 25. Fast det var ju inte så längesedan. 10 år, om lika lång tid har vi en kille som snart går sista året på högstadiet. Undrar hur gammal jag känner mig då :-)

Idag har vi haft fullt upp. Jag har inte varit utanför dörren men har hunnit med att fixa lite mat inför festen, jobba halvdag och tapetsera den där väggen jag rev ner tapeterna på i söndags. Skulle vilka hunnit mycket mer, men man är ju inte 25 längre. 

Säger godnatt med mina Instagrambilder på Henriks städning. 
Viss oordning 

perfekt ordning. 

Tack och lov ser det inte ut så i vardagsrummet längre. 

Audi och naglar

Igår hämtade Henrik ut din nya bil. Det är en svart Audi A6. Jag tog en liten provtur till Tempo igår kväll och ja, den kan nog bli bra. 
En frostig bild från imorse. 

Efter jobbet idag passade jag på att fixa fina festnaglar. Det är ju inte varje vecka man fyller 35 :-)

Funderade ett slag på helgula naglar, men det är ju inte jag. Det fick bli en Maria-färg med en gul blomma istället. 

Finaldag

Idag var det sista dagen på skidskolan för Adam. Då avslutade de dagen med en liten samling och Valle kom på besök. 
Valle och alla barnen. 
High five med alla barnen. 

Tyvärr vaknade Oscar med feber så det blev inomhusdag för honom idag. Kl 15.00 var det dock slalomkörning för alla små barn i barnområdet. 



Mattias tog några bilder på pojkarna eftersom mobilen dog i kylan. Blev dock lite små så ska be att få dem igen :-) På nedersta bilden ska de visa upp sina medaljer. 


Stora backen

Som vanligt var det skidskola för Adam på morgonen. Sen åkte vi litegrann i barnområdet innan vi drog oss hemåt för lunch. 

Adam i liftkön
Mina tre älsklingar i sittliften på väg hemåt. 

Efter lunch gick vi ut och åkte igen. Då tog vi stolsliften och Adam tog sig för första gången ned för hela backen för egen maskin. Det blev många vilopauser och ett visst lockande med choklad om han åkte hela vägen, och det gick alldeles utmärkt. 

Familjeselfie i stolsliften. 

Efter en liten stund i barnområdet tog vi återigen stolsliften upp på berget och Adam tog sig ned för den backe som leder hemåt. Längs vägen testade han även skogskörning med Oscar och Filip. Tyvärr blev det en liten flygtur när farten blev för hög och hoppet för högt för vår lille Tiger. Men han var snart på benen igen och tog sig hela vägen hem. 

Adam och jag på väg hem. 

Imorgon väntar sista dagen på Adams skidskola och den efterlängtade slalomåkningen med Valle i barnområdet. Förra året fick barnen medalj och kram av Valle i målområdet. Det blir kul och spännande! 

Skidskolegrupp

Som jag skrev igår skulle Adam ev byta skidskolegrupp idag. Skistars skidskoleindelning är sådan att; är barnet inte fyllda fyra år får man endast anmäla till gruppen "Minivalle". Gruppen är för nybörjare. Idag fick Adam byta till "Lillevalle"-nivå 1. Den gruppen är för 4-6 år men även den är för nybörjare. Det hade gått jättebra för Adam, vilket inte är konstigt eftersom han kan både bromsa, svänga och åka lift, vilket alla i gruppen inte kan än. Talade med läraren efter lektionen och Adam borde egentligen gå i nivå 2, men där är fullt. 
Så, bara för att Adam inte fyllt 4 (4 veckor kvar) kunde vi alltså inte anmäla honom till den grupp som han borde gå i, vilket gett både Adam mer utveckling och oss lite valuta för dyra skidskolepengar. I-landsproblem, jag vet, men det måste ju finnas fler "nästan-4-åringar" som hunnit lära sig åka litegrann. 
Här är vår lilla slalomkille i ny ljusblå färg för dagen. Inte sugen på foto dock. 

Oscars knä är lite bättre idag. Efter en lugn förmiddag testade han att åka lite i barnbacken framåt lunch. Det gick Ok, även om han hade lite ont. Han rörde sig mer och mer under eftermiddagen och tjatade sig till att få åka stora backen hem till stugan. 

Oscar kramade Valle, första gången! 
Adam är van Vallekramare. 
Sen tog de rygg i liften. 

Fantastiskt vackert vårväder idag. 14 grader varmt och strålande sol.
Solselfie i backen. 

På eftermiddagen fick Henrik och jag låna Ulla och Dicks längdskidor så jag testade för första gången i mitt liv(!)
Det gick sådär! 

Mina kära svärföräldrar njuter i solen vid längdspåren. 






Sol i Trysil

Idag vaknade vi till en klarblå himmel. Tyvärr vaknade Oscar med rejält ont i sitt knä och kunde inte sträcka ut sitt ben. 
Adam och jag åkte iväg själva till skidskolan kl 9. 
På väg till skidskolan. 

Det gick jättebra på skidskolan idag också. Imorgon får han förhoppningsvis flytta upp en grupp eftersom han åker så bra. (Pga ålder gick det inte att anmäla honom till något annat än minsta nybörjargruppen)

Farmor och farfar passade Oscar i stugan så Henrik och jag fick åka ett åk medan Adam var på skidskola. 

Efter lunch var det dags för Oscar att träffa doktorn för sitt knä. 
Glad kille väntar på doktorn. 

Tack och lov verkade ledbanden i knäet hela men det inre är uttänjt och han är svullen. Det blir fortsatt bandage och vila. Skidskolan är avbokad och nu hoppas vi bara att han kommer kunna åka över huvud taget denna vecka. 

Oscar var iaf nöjd med att bli dragen på pulkan under eftermiddagen. 
Alice och Adam kör släpliftskarusell
Elin och Adam
Adam, Ulrika, Elin och Anna kommer åkandes. 
Adam var först i kön till scoterslädeåkningen. Han har längtat sedan förra året. 
Oscar vågade inte åka förra året och var först tveksam, men jag är så stolt att han ville testa idag. Ännu bättre att han själv var överlycklig att han vågade, för det hade varit jätteroligt.
Lyckliga barn. Den ena har precis kommit av scotersläden, den andra har fått korv och träffat Valle:-)
Maskoten Valle. 
En talande bild för dagens väder. 

Sol och knäont

Idag har vi haft vår första heldag i Trysil. Kl 9.00 imorse var det dags för Adams första skidskola och det hade gått jättebra och han var så glad efteråt och ville fortsätta åka. 
Kexchokladpaus efter skidskolan. 

Supertigern i backen!

10.45 var det Oscars tur att börja skidskolan. Han har inte velat gå i skidskola men fick gå med sin kompis Filip och hade haft det jättebra. De hade bl.a åkt baklänges. 
Oscar, vår duktiga skidkille som älskar skogskörning. 

Två föräldrar i solen i väntan på att skidskolan skulle sluta. 
Adam och papps i "flygliften"...
...och Oscar och mamma. 
Hela familjen uppe på toppen. 

Tyvärr avslutades skiddagen lite illa för Oscar, som vred sitt knä lite illa när han körde i skogen. Han hade ont när han åkte och småhaltat här hemma ikväll så nu får vi bara avvakta natten och se hur han känner sig imorgon. Håll tummarna för vår skidtokiga prins!



Trysil

Idag har vi åkt bil halva dagen för att komma till Trysil. Resan gick fint och barnen hann med ett par åk i barnområdet på eftermiddagen. 
Svärmors bild på tre uppställda killar. (Och även jag i rosa skidbyxor syns i bakgrunden)

Imorgon drar skidskolan igång. Det är Oscars tredje år (vi fick ju avboka skidskolan det året han fick vattenkopporna) och första året för Adam. Det kommer gå galant. Idag susade lilleman nerför slalombanan utan  problem. 

Badrummet klart!

Idag har vi äntligen fått klart badrummet i gula huset. Vi började med att sätta upp spegeln. Helt plötsligt kändes badrummet både stort och "färdigt". Vi har även skruvat upp toarullehållare och handdukshängare. 
I spegelbilden på sista bilden ser det dock ofärdigt ut pga maskeringstejpen vid de nymålade listerna. 

Det känns så skönt att badrummet äntligen är klart. Golvvärmen funkar, Pax-fläkten snurrar, vatten kommer ur kranarna och toan kan spolas. Fantastisk! 

Knoppar

Skickade Henrik till Indiska idag för att komplettera med några frukostskålar till Smögen. Han fick även i uppdrag att köpa knoppar som jag tänkt piffa till en gammal byrå med. Jag antar att jag måste måla den innan jag kan piffa till den eftersom de gamla handtagen är större. Men vi får se hur den ser ut när jag tar av de gamla. Nu har vi nya knoppar på plats iaf. 
Porslinsknoppar från Indiska. Bilden skärmdumpad från deras hemsida. 


Randig rygg

I eftermiddag har jag klätt om ytterligare en stolsrygg till Smögenstolarna. Nu är jag halvvägs och det går allt annat än snabbt framåt. Fem av tio stolar har alltså fått nya kläder. 
Randig stolsrygg. 

Just ryggarna är lite meckiga eftersom det är både fram- och baksida, överkanten är svängd och ränderna ska ju helst vara raka, vilket inte är så lätt alltid. Visst blir det lite småsnett någon gång, men överlag är jag nöjd än så länge. 

Förberedelser

Snart närmar sig min 35-årsdag och lite kalasande på Smögen. Idag har vi förberett lite mat som funkar fint att frysa. 
Pinjenötter, spenat och basilika var några av ingredienserna i en att rätterna. 

Det blir tyvärr inte längre idag för ögonen går i kors. Natti natti

Viktiga saker

Skrev ett halvlångt inlägg om vad vi gjort i gula huset idag men glömde publicera och nu är det borta. 

En av de saker vi gjorde var iaf väldigt viktig och det var att sätta upp brandsläckaren på väggen i köket. 
En 2-kilos pulversläckare uppsatt i köket. 

Efter incidenten på nyår har vi införskaffat två brandsläckare. En 6-kilos som kommer sitta på övervåningen och denna 2-kilos som sitter i köket. 
Jag kommer nog köpa en till och ha i källaren. 
Vi har tagit dit en av brandfiltarna vi hade hemma i Getskär så vi har i båda husen. Jag ska köpa fler så vi har på alla våningsplan. 

Sovrumstapet check

Idag har Henrik och Erik L dragit till Tyskland och shoppat drycker av olika slag så killarna och jag har varit själva i gula huset. Tapetsering av sovrummet stod på programmet. Jag hade ju en vägg kvar sedan sist. 
väggen som är kvar. 
Har nu fått tapet. Dock ej under fönstret för det fixar jag inte själv.  

Tack vare Ulla och Dick kunde jag även påbörja den nya väggen i trappen, alltså den som tillkommit vid badrumsbygget. 
Dick byggde en "bro" att stå på och målade masoniten vit. 
Tack vare bron kunde jag spackla klart upp till taket och påbörja tapetseringen där det inte är spacklat. 

Gulliga svärmor körde extra ner till oss och kollade så jag inte ramlat ner. 

Imorgon ska det slipas spackel, sättas upp någon mer våd och piffa till huset lite. 
Lite blompiff. Hittade jättefina magnolia på Rusta. 
Golvpiff. Köpte hem en matta från Huset Breve. De hade bara den men jag tog den för att testa storleken och såklart färgen. Hoppas nu de kan beställa hem en till till mig, för jag gillade den skarpt. 

En prins

Hade tänkt sova tidigt men det gick ju inte när en kunglig bebis kommit till världen. Nu har vi fått veta att det blev en pojke. 

Stort Grattis till hela kronprinsessfamiljen!  

RSS 2.0