Gud som haver...

Nu har jag levererat en fjärilstavla med den fina bönen "Gud som haver". Den ska bli en doppresent och då passar den väldigt bra tycker jag. Ofta läser man den på dopgudstjänsten och jag har själv läst just denna bön vid läggdags som liten och tycker idag att det var en fin rutin innan jag släckte lampan.


Utökad vagnpark

Inför sommarens sena kvällar och dagisstart till hösten har vi köpt en extra barnvagn. Sedan vi sålde vår dubbelvagn Baby Jogger City Select härom veckan har vi bara en enkelvagn, en Baby Jogger City Mini. Nu har vi även en Bugaboo Bee som en av Oscars bästa vänner tidigare haft. Den är superfin, sittdelen kan vara både framåt- och bakåtvänd, det är fullt liggläge och framför allt är den otroligt liten och smidig. Eftersom den är mindre än City Mini, som Oscar får plats i utan problem, så kommer det främst bli Adam som åker Bugaboo. Jag ser fram emot att få ta honom på en liten tur i helgen.


Grattis!!!

Idag fyller världens bästa man och pappa 33 år! Stort Grattis önskar vi som har äran att vara din familj! Vi älskar dig!!!


Solkräm

Jag är ju väldigt dålig på att använda solkräm men tänkte att lite piffig sådan från Odd Molly kan få mig på bättre tankar. Mycket bra pris och snabb och fri leverans från Lyko.
Slog även till på en handkräm som just nu är bristvara här hemma.


Nordens ark

Igår åkte vi upp till Smögen och idag har vi gjort ett besök på Nordens Ark och sett på djuren. Det var en trevlig utflykt med barnens farmor, farfar, faster Kattis ochhennes Mauro. Nordens Ark är ett jättebra ställe där 3-åringar med spring i benen får göra av med mycket energi i backarna runt om i skogen och samtidigt få se massa spännande djur. Att de dessutom har roliga test som "vilket djur man springer lika fort som" och "vilket djur man hoppar lika långt som" gör det hela ännu trevligare. Jag var givetvis också tvungen att testa och kom fram till att jag hoppade lika långt som en snöget och sprang något snabbare än en igelkott. Känns meriterande får jag säga...
 
 
 

Ullared

I onsdags eftermiddag drog jag ner till Ullared och spenderade några timmar i kära varuhuset Gekås. Har inte varit där sedan september så jag riktigt längtade. Ganska trött, mycket fattigare men nöjd med dagen lämnade jag Ullared vid stängning kl 20.


Fotograf Oscar

Häromdagen hittade Oscar kamerafunktionen på min mobil. Han knäppte av kanske 50 bilder på allt och inget innan jag fick stoppat honom. Tänkte dock visa några fina bilder som han tog.


L-tavla

Igår fick jag gjort klart en segeltavla med signalflagga L och namnet Leia.


Kusintavlor

Hemma hos mor och far kommer segeldukstavlor med barnbarnens namn pryda väggen i trappan. Än så länge med tre små pojknamn men i juli väntas barnbarn nummer fyra och det ska bli så spännande och se vem William kommer bli storebror till. Segelduk från samma segel är givetvis sparat för detta lilla mirakel.


Regn regn regn

Vilket härligt väder denna lediga dag! Så vad passar bättre än att shoppa lite nya regnkläder till Oscar. Hannas har öppet här i Grundsund och ett par skalbyxor och en skaljacka från Didriksons fick följa med hem.


Mamma/mormors födelsedag

Idag firar vi världens bästa mamma och mormor Kristina som fyller år. Mamma och pappa har även 37-årig bröllopsdag. Henrik har åkt iväg för att spela golf ett par dagar men Oscar, Adam och jag har i eftermiddag åkt hem till "Mommo" och "Offarn" och kalasat med grannarna Bettan och Lennart.
Av barnen och kusin William fick mormor/farmor ett fint halsband.


Nytt porslin

Vi har sedan ett par år servisen Swedish Grace från Rörstrand och är väldigt nöjda med den. Vi använder den både till vardag och fest och tallrikarna håller sig vita och fina utan bestickmärken. På Volvo finns en butik för Volvoanställda som säljer lite av varje. Nu har de riktigt riktigt bra priser på bl.a tallrikarna, stora muggar och karotter. Vi har ju redan ett dussin tallrikar men jag valde att komplettera med ytterligare fyra stycken. Dessutom fick sex stycken temuggar och två karotter följa med hem. Tips om du jobbar på Volvo!


Cykeltur

Oscar tar sig en daglig tur runt kvarteret och det går hur bra som helst. För mamma och pappa gäller det att springa på ordentligt för att hinna med. Igår lyckades jag ta en bild när det gick lite lagom fort.


Lekstugan del 1

I helgen har vi ägnat många timmar i trädgården och jag har i huvudsak börjat bygga på lekstugan som jag planerat sen länge. Jag har grävt ner lecablock, grävt upp ca 6 kvadratmeter gräsmatta, lagt ut plast, handlat virke, snickrat reglar och skruvat trall. Det är med andra ord ingen lekstuga än så länge men en fin liten altan har det hunnit bli.

Det kommer en bild till på det klara altandäcket men mobilbloggandet fungerar inte så bra idag.


Riktigt stor pojke!

I eftermiddag tog Henrik och Oscar ett varv runt kvarteret på cykeln utan stödhjul. Efter 5 minuter var de tillbaka och då cyklade Oscar helt själv. Så med filmkameran i högsta hugg fick även Adam och jag se honom cykla varv efter varv runt bilen. Givetvis men några småvurpor in emellan men vi är så stolta över vår stora kille som slutar med napp och lär sig cykla samma vecka!


Nappfri

När barnen kom hem i söndags blev vi helt chockade över Oscars kommentar: "jag ska ge napparna till kaninen". Redan samma dag sa jag då att vi måste öva på att sova utan napp och det gick han glatt med på. När kvällen kom, kom även napplängtan och krokodiltårarna rann längs kinderna. Efter en stund kom pappa och Oscar fram till att ett par fotbollsskor skulle göra honom lite bättre till mods. Måndagen letade jag små skor i Stenungsund utan framgång och på tisdag skulle jag leta i stan. Men istället fick vi tag på ett par här i Stora Höga.

Oscar har nästan haft dem konstant sedan dess. Idag har t.ex gått på ettårskalas, en sväng på Ikea och lekt ute i sina nya riktiga fotbollsskor. Och nappen, den har han inte haft sedan i söndags. Vår stora duktiga Oscar!


RSS 2.0