Morgonbus under täcket

Efter frukost och morgonblöja är jag alltid på riktigt gott humör så mamma och jag ligger ofta kvar i sängen och myser. Idag lekte vi kurragömma i pappas säng.

Pappamys

Förrförra helgen testade jag att äta från nappflaska men då var pappa i Hemsedal. Så igår var det dags för pappa att ge mig mat för första gången. Vi tyckte båda två att det var väldigt mysigt!
Pappamys 1
Pappamys 2

Babysim

Idag har mamma och jag börjat på Babysim. Vi badade bara i 15 minuter idag för att jag och mina badkompisar inte skulle hinna ledsna så här första gången. Men jag tyckte det var riktigt mysigt att vara i vattnet så vi ser verkligen fram emot nästa vecka.
Bild 1: Mamma och jag i bassängen.
Bild 2: Ebba och jag laddar i omklädningsrummet. Bild 3: Mina snygga badbrallor. Bild 4: Ebba och jag laddar vid poolkanten.
Bild 5: Så här glad blev jag när jag provade badbyxor för första gången. Bild 6: Min bästis Ebba. Bild 7 & 8: Jag!

Golfsäsong

Att golfsäsongen närmar sig märks på pappa. Häromveckan blev han helt till sig när jag satt och övade grepp i min babysitter. Han tyckte jag var väldigt duktig men skulle ändå visa mig hur jag skulle hålla.

3 månader

Imorgon fyller Lillskrutt 3 månader. Helt sjukt vad fort tiden går. Oscar växer så det knakar och har hittills ökat sin längd med 13 cm då han idag mättes till 61 cm på BVC. Han vägde 5830 gram och har därmed snart fördubblat sin födelsevikt. Han följer sina kurvor finfint och ligger mitt på tjocka linjen både i längd och vikt.
Idag har Oscar även fått sina första vaccin-sprutor. Det var 2 st mot Äkta krupp, Stelkramp, Kikhosta, Polio, Hjärnhinneinflammation och Öron- och lunginflammation och efter ett tips från min mamma-kompis Jennie bad jag att en annan sköterska skulle komma och hjälpa till, så att båda sprutorna kunde tas samtidigt så att Oscar skulle slippa få ont 2 gånger. Det kändes bra med tanke på hur ledsen han blev när det stack till. Tack Jennie!
Vi har nyss kommit hem från en 2-timmars promenad i Slottsskogen. Tydligen så är det powerwalk för mammor där på tisdagar och torsdagar men vi kom försent men det blev ändå en härlig långpromenad med Cathrine och 3 andra mammor. Bättre lycka på tisdag och då är det jag som tar på mig träningskläder och jogging-skor istället för tighta jeans och loafers (hade lite otur med mina tankar...)
På vägen hem smet jag in på Storken och köpte ett solskydd till suffletten och två avtrycksboxar från Lifestone. Tyckte deras glasblock var så fina på bilderna men efter att ha sett en gjutstenstavla av Filips hand och fot hemma hos Erik och Ulrika och en i glas i affären så tycker jag den i gjutsten var snäppet finare. Kanske det blir ett tryck imorgon på 3-månadersdagen.
Här kommer en bild från helgen när han hade sina dagliga morgongympa; nakensprattel

Påsk med släkten

Påskhelgen började med begravningen av min gammelmormor Karin som jag tyvärr aldrig hann att träffa. Jag har däremot träffat många av mina andra släktingar för första gången denna helg. Här är några bilder. Å Tack för alla fina presenter!!!

Tre av mina härliga sysslingar: Julia, Hugo och Hedvig
Bild 1: Pappa, gammelmorfar Bertil, jag och farmor. Bild 2: gm Bertil, gf Eide och jag. Bild 3: mammas kusin André och gammelfarbror Bernt

RSS 2.0