Funäsdalen och Ramundberget

Nu har spenderat ytterligare tre dagar i skidbacken. Funäsdalen, Ramberget och idag Funäsdalen igen. Analysen är att Funäsdalen varit bäst för Victor medan Ramberget var bäst för de stora. 

I F är det en ganska lång barnbacke som är lagom brant för Victor. I R är det två barnbackar varav den ena är kort och flak och den andra något brant för honom. Han hade inte kul när han blev trött i benen och vågade heller inte öka farten riktigt. 

Adam, som helst föredrar blå backar, har inte velat åka upp på toppen i F idag. Han fixar de röda backarna utan problem men tyckte inte de var kul häromdagen. Det tyckte inte jag heller direkt så idag var jag med Victor hela dagen och ser fram emot härliga åk i R imorgon. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I eftermiddag har Henrik tagit en premiärtur på sina nya längdskidor. I underbart vintervit miljö gav han sig iväg. 

(null)


Tänndalen

Vid lunch den 23/12 fick vi veta att det blivit ett avhopp på en av jobbets stugor i Tänndalen. Vi bestämde att vi åker så juldagen ägnade vi åt att slänga ur granen och allt pynt. Sen drog vi hem och packade bilen. Igår satt vi i bilen hela dagen och idag har vi haft vår första dag i backen. 

Tyvärr har det blåst och varit grått idag så det blev inte mycket till åkning. Jag, Adam och Victor lämnade aldrig barnområdet i Hamra. Henrik och Oscar åkte en ankarlift upp men det var så kallt så det blev bara två åk. De stängde sedan även den liften. 

(null)

(null)
Kastade stavarna när det var fotodags :-)

Hoppas på bättre väder imorgon. Då tänkte vi testa Funäsdalen istället. 

Besök hos farmor

Idag hade mamma och pappa bokat in att besöka farmor och då passade vi på att dela på tiden. Victor och mamma var inne först, sedan Adam och jag och sist Oscar och pappa. Det var visir på och handsprit och farmor satt bakom en sån där skärm. 

(null)
Min julfina farmor som vi inte fått krama om  eller ens träffa inomhus sedan i februari. 

Dan före dan före dopparedan

Idag är det den rätta dagen för ramsan. Dan före dan före dopparedan. Å jag är fortfarande  i jobb, även imorgon. 

Men idag har våra stora älsklingar gått på jullov och ikväll kom de hit till Smögen, äntligen! 

Kvällens julpyssel blev att koka knäck. 
(null)
Det bubblade fint på spisen med termometern över kanten. 
(null)
Victor pausade sitt pärlande och ställde ur knäckformar. 
(null)
Oscar var förste knäckfyllare. 
(null)
Klara! Bara att vänta :-). 



Julgran nr 2

Nu är Victor och jag på Smögen. Jag har ominstallerat blogg-appen eftersom jag inte kunnat posta mina inlägg i flera dagar. 

Innan vi begav oss norröver igår köpte Henrik och Oscar en gran och en matkasse till oss så vi klarar oss några dagar. Idag har jag lyckligtvis fått svar att mitt prov att förkylningssymptomen inte är Corona. Jag är lite slemmig i halsen men i övrigt mår jag bra. 

(null)
En söt liten gran på plats. 
(null)
50 minuter senare glittrar den fint bredvid soffan. 

Idag har Victor och jag inga som helst planer. 
Vi är båda väldigt glada för Zuma är återfunnen. Vi diskuterade var han lekt med den och när vi kom hit till Smögen gick vi upp i sovrummet och då kom han på hur han lekt. Intryckt under sängkappan, under bäddmadrassen låg den. Tjoho! 

Önskar er alla en fin fjärde advent! 




Lucia

Det blev inte så mycket till luciafirande igår. Vi var på Smögen och åkte hemåt på eftermiddagen. Victor körde iofs en variant på pepparkaksstjärngosse en stund. 

(null) (null)
(null)
På onsdag ska pluttis ha lite eget firande på förskolan. Får se vad han vill ha för kläder då. 

Idag har Victor och jag haft en lyckosam eftermiddag! I ca två månader har hans leksaker Ryder (pojken) och metallbilshunden Zuma fr Paw Patrol varit försvunna. Zuma är fortfarande borta, men idag kom äntligen Ryder tillrätta. Inpetad och nästintill fastkilad i en gammal glassbil. Jag har nästan blivit besatt av att hitta dem (eftersom jag lagt halva min själ i att få tag på dem från början) och idag kunde Victor och jag göra en liten segerdans när jag hittade pojken i glassbilen. Äntligen!!! 

Någon som är Saida? I så fall ser Zuma ut såhär: 
(null)
Jakten på Zuma fortsätter. 

Decemberbadet

Jobbade hemifrån idag och körde Lindas träningspass vid havet på lunchen. Passade då på att ta ett dopp i havet så nu är även december avbockat. 

Kollade bland mina bilder i telefonen och tydligen badade jag i april så nu har jag varit i plurret minst 1 g/mån i 9 månader. Kul! 

(null)



Helgen som gick...

... åkte vi en tur till Smögen. Dick fyllde veckan imnan så vi fick vara med och inviga hans födelsedagspresent. Vi blev bjudna på glöggmys och korvgrillning framför nya "eldklotet" på altanen. 

(null)
(null)
(null)
Jättemysigt och stämningshöjande. Bara snö som fattades. 

Har även påbörjat målningen av fodren runt våra nya fönster. Grundfärg på lördagen och första strykningen snickerifärg på söndag morgon. 
(null)
Före målningen av köksfönstret. 
(null)
Vitmålat och maskeringstejp lite överallt. 
(null)
(null)
(null)
Blev en del maskering även i sovrummet. Lite jobbigare när man målar vid tapetserade väggar eftersom tejpen får tas ner mellan strykningarna. Om tejpen får sitta, ökar risken att tapeten rivs sönder när man tar bort tejpen. Det misstaget har vi gjort förr...

(null)
På väg hem från Ulla och Dick var det spegelblankt i nya hamnen. Nere i hörnet av hamnen var det massa mareld. Superfint! 
(null)
Asta låg julsmyckad i hamnen. 

(null)
Gula huset börjar så sakta piffa till sig. 

RSS 2.0