Mormor och morfar är hemma!

Idag har mor och far äntligen kommit hem efter nästan ett halvår i Spanien. För pappa var det första gången han träffade Victor.
 
Morfar och mormor hann få mysa en kort stund innan det var dags för 6-veckors kontroll på BVC.
 
Idag när han är nästan 6 veckor blev det läkarkontroll och han skötte sig bra. Han ville inte bjuda på något leende till doktorn men det börjar komma så smått nu. Han är nu ca 56,5 cm och väger hela 5355 gram. Usch vad tiden går fort!
 
Victor fortsatte mysa med mormor och morfar och var hemma med dem medan jag hämtade Oscar och Adam, som längtade efter att komma hem.
 
Adam myste också med morfar.
 
Barnen fick massa fina kläder. Jag hade bett mamma kolla efter lite sommarkläder till Oscar och Adam på Primark, där de köpte fina kläder till dem förra året, så det blev en del kläder till dem. Oscar ställde upp och modellade :-)
 
Snygga badshorts inför sommaren.
 
Det blev även en hel del till Victor samt en ny liten kompis.
 
Vicke och Nicke :-)
Pyjamas och kofta
Två tröjor och två byxor.
Två söta sparkdräkter.
 
Tusen Tack för alla fina presenter och Välkomna hem!!!
 
 
 

Mina presenter

När vi var i Trysil i veckan kom jag på vad kan kunde önska mig i födelsedagspresent, nämligen en vagn till Victor som jag kan använda för att röra på mig på fler sätt än promenader. Eftersom det kommer dröja ett par år innan lilleman kan stå på slalomskidor så kom jag på att jag kan ju faktiskt ha honom med mig om jag åker längdskidor. Jag har velat lära mig det ett tag men inte kommit mig för. Så nästa år så ska jag ut i spåren! Och Victor ska hänga med för efter en del googlande kom jag fram till att en Thule cykelkärra går att göra om till släde. Efter ännu mer googlande märkte jag att XXL hade bästa pris men att vagnen var slut i Gbg. Hux flux så hamnade jag på norska hemsidan och den fanns på lager i Fredrikstad som var 15 minuter bort (när vi körde hemåt). Så där inhandlades min present.
 
Thule Chariot Cheetah. Promenadhjul och cykelkitet ingick. Inför nästa vinter behövs skidkitet och jag tänkte även köpa till jogginghjulet så har jag ingenting att skylla på...
Victor är lite för liten än för att åka den men ev köper vi bebisinsatsen så vi kan använda den lite iaf (dock ej till cykling)
 
Vid lunchen fick jag fina örhängen från Lily and Rose som jag önskat mig, liksom kaffemuggar från Swedish Grace av svågrar och svägerskor. Tack!!!
Underbara örhängen!
 
Fick en vacker Hortensia av grannarna. Tack!!!

Pyjamasgänget

Det finns ofta kläder att får tag på där mor och dotter kan matcha varandra men det är lite värre med pojkar. Men när Lindex gjorde pyjamasar före jul fanns det till hela familjen utom pappa Henrik så då slog jag till. Först kom den ursöta pyjamasen till Victor och senare släpptes till Oscar, Adam och mig. Matchy matchy!
Victor fick ytterligare en likadan pyjamas i julklapp (trots att han inte var född) så han har en att växa i också. :-)
 
Storebror och lillebror.
Mina pyjamaspojkar och jag på min 36-årsdag.
Victor morgonsprattlar på filten.
Och i babygymmet.
 

36-årsdag

Idag är det min födelsedag, tjoho! Tycker om att fylla år, även om jag har lite svårt att identifiera mig med siffrorna 36...haha. 


Imorse blev jag "väckt" av mina fyra skönsjungande killar. 


Två av grabbarna gjorde entré i min present. En cykelvagn (som jag själv monterade ihop igår :-) )

Efter en god frukost hade vi en lugn förmiddag innan vi åkte till Stenungsbaden och åt lunch med Kattis, Philip och Svante. 

Victor, som sov under lunchen, hade dagen till ära nya fina kläder som han fått av mina kusiner med familjer. 

Vår lilla Newbie!

Kattis fotograferade oss utanför "Baden". 


Min älskade familj och vår i luften. Kan inte bli bättre!

Efter långlunchen blev det en liten tur till torget för att kolla in sneakers och längdskidor. Får berätta mer om det imorgon. Då ska jag också försöka lägga över lite bilder från kameran och bl.a visa några presenter. 


Kram, Godnatt och Tack för alla Grattishälsningar!!!


Namn och skattjakt

Nu är vi hemkomna från Trysil. Det har varit en fin resa. Lite annorlunda med en pyttebebis men farmor och farfar har passat en del så jag har fått några åk med stora killarna varje dag. 


Under veckan har vi även spikat vad Victor ska heta i andranamn så nu är blanketten äntligen ifylld. 

Hans heter ju min pappa och Gustav hette både gammelfarfar och gammelmorfar till Henrik. Sen var Gustav ett namn som stod högt på listan redan när Oscar skulle få sitt namn.

I Trysil bodde vi på Radisson Blue Mountain Resort och igår kväll var där skattjakt med Valle. Oscar och Adam var givetvis med. 

Adam längst till höger lyssnar efter var de ska leta efter skatten.
Till slut hittades skattkistan och alla barn fick varsin "guldpeng".
Oscar kramar Valle efter att ha fått sin skatt.
Å Adam kramas med Valle.

Trysil

Idag har vi haft en fin dag här i Trysil. Vi vaknade till en klarblå himmel och vid 9.30 gav sig Henrik, Oscar och Adam iväg till backen. Ulla och Dick tog en tur på längdskidorna och jag tog en promenad med Victor till Höyfjellssentrat. 

Henrik och grabbarna åkte runt berget och var inte tillbaka förrän vid halv fyra. Då hade jag bland annat fått denna härliga bild på våffelätande killar. 

När de kom tillbaka gick Henrik och Adam in så gick jag ut och åkte sista timman med Oscar. Han har idag skrapat ihop åkning på över 4000 fallhöjdsmeter. 


Bvc och feber

Igår var jag på Bvc med Victor och han växer så det knakar. Vår lilla bebis väger redan 4740 gram och är 54,7 cm lång. Han fäster numera blicken hyffsat bra, rullar från mage till rygg utan problem och är mysig till tusen. Såklart! :-)


Tänkte lägga en bild här men appen funkar inte tyvärr. 

Oscar och Adam var på skolan och förskolan som vanligt igår men idag höll jag Adam hemma eftersom ett stackars barn blivit magsjuk på förskolan. 

På tal om sjuk så blev jag själv sjuk igår kväll. Kände mig helt plötsligt dödstrött, fick huvudvärk och frossa, så det var bara att gå och lägga sig. Inte ofta hela familjen ligger och sover innan kl 20 men Oscar och Adam var så duktiga när de förstod att jag var sjuk. Hade 38,4 igår och samma imorse. 
Världens bästa svärmor kom och hämtade Oscar och Adam strax efter Oscar kom från skolan. Så snällt! 
Tack och lov har jag känt mig lite bättre under eftermiddagen och hade 37,6 nu ikväll. Tror ev att det kan vara mjölkstockning som orsakar febern, men vet inte säkert. 

Nu hoppas jag på att jag vaknar feberfri imorgon så att jag orkar packa inför Trysilresan på söndag. Bäst imorgon är att Henrik kommer hem från Cannes. Jag längtar! 


Prövning

Så var det dags för min första verklighetsprövning som trebarnsmamma. Henrik har åkt på fastighetsmässan i Cannes så jag är själv med barnen. Det började sådär när Victor hade sin sämsta natt hittills med massa vakentid, gråt och skrik. Tack o lov fick han och jag ett par timmars sömn när Oscar och Adam var på skolan och förskolan. 

I eftermiddag har han varit fortsatt gnällig så när grannarna bjöd på middag underlättades livet. Tusen Tack för god mat, lek och sällskap!!!

(Hann inte ens skriva klart detta inlägg innan Victor vaknade och var ledsen så nu har jag vaggat och sjungit och han sover till slut på min mage)


Sömtutan tar igen sig efter nattens bravader.

Morgonmys

Eftersom Henrik lämnar Oscar på skolan på morgonen så behöver ju inte Adam, Victor och jag stressa upp på morgonen. Även om vi inte sover så länge så är det sällan vi har på oss kläder före 10. 

Det är riktigt mysigt att bara få ligga kvar i sängen, se på Nyhetsmorgon och gosa med de minsta trollen. 

Lite morgonmysiga bilder.

Imorgon blir det dock andra bullar för då åker Henrik till fastighetsmässan i Cannes och jag ska lämna barnen på skola/förskola vid åttatiden. Dags att sova med andra ord. Kram och Godnatt


Ljusstakar

När vi kom hem från BB idag för tre veckor sedan, fick jag en fin vit låda med gröna snören, vilket är Svenskt tenns klassiska ask. I boxen låg en sexarmad mässingsljusstake av Josef Frank. 



Min fina present!

I eftermiddag åkte vi till Smögen igen och ljusstumparna sen sist fick brinna medan vi kollade finalen i Melodifestivalen. För mig var Robin Bengtsson helt otippad, även om jag tycker låten var helt ok. Jag hoppades på Jon Henrik eller Mariette. 


Adam hittade två undanlagda ljus som han ville att vi tände. Ljusen är julljus från när jag var liten, eller ännu äldre. 

Fel säsong, men strunt samma. Nu brinner de gamla ljusen i Liljaljusstakarna.

De gamla Liljaljusstakarna från Ystad Metall är ju arvegods i huset. Dagens  "liljor" görs av Skultuna. 


Solig fredag

Så härligt med vårkänslorna man får när vi får en solig och fin dag. Eftersom det är fredag så har jag haft alla mina killar hemma (utom Henrik då) och efter att vi åt frukost vid 10-tiden tog vi oss ut på promenad och hamnade hemma hos vännerna Linda och Milton. Vi njöt i solen på altanen, Victor sov i vagnen och killarna lekte i trädgården.
 
Adam och jag rörde oss hemåt och han lekte ute i solen med två kompisar på eftermiddagen.
 
Oscar, Milton och Linda kom hem till oss senare på eftermiddagen och Victor fick så söta presenter. Till slut visade han sig även vaken en stund.
 
Victor hade precis somnat när Linda och Milton kom och hälsade på.
Han fick ursöta presenter; ett par jättefina ulltossor och den coola och söta ugglekudden.
Tusen Tack!!!
Lillplutt hade det så mysigt hos Linda och slumrade till i hennes famn.
 
Har även fotograferat de fina kläderna som Victor fick av mina arbetskamrater igår.
 
Victor kommer bli så fin i alla blåvita Newbiekläder till sommaren.
Han fick även en ursöt kofta och jumpsuit från Holly & Whyte. Tusen Tack allihop!!!
 
 
 

Presenter

Idag har Adam varit på förskolan för första gången sedan jag gick hem på föräldraledighet för drygt 4 veckor sedan. Han hade tydligen studsat in där imorse och haft en rolig dag med sina vänner. Imorgon väntar en ledig fredag för båda våra stora hjärtan.
 
Efter hämtning på skolan idag åkte Oscar, Victor och jag till affären och hämtade ut ett postpaket. Det visade sig vara presenter från Dalarna :-) Tusen Tack Johanna, Anders, Alice och Moa!!!
 
Jättemånga fina paket, även till de stolta storebröderna som blev väldigt glada för sina böcker.
Älskar den Dalainspirerade mössan som Johanna sytt. Så fin! Lite stor än så länge men kommer bli toppen framöver. Tack!!!
 
I eftermiddag har jag (och Victor) fått besök av fyra av mina kära arbetskamrater och de hade med sig fina presenter från massor av goa kollegor. Ska fotografera kläderna imorgon i dagsljus.
 
Måste visa vad mysigt Adam gjort för lillebror. Victor låg lite halvvaken och knorrade i sängen medan jag gjorde mig ordning för kvällen men när jag kommer in i sovrummet har Adam gjort det så mysigt för lillebror och ligger bredvid och håller honom i handen så han somnat. Då blir man så varm i hjärtat så man nästan spricker.
 
Nattad av storebror Adam.
 
Trots att vi haft en fin dag så är det även en sorgens dag. Barnens gammelfarfar Eide har somnat in, 96 år gammal. Det kommer bli speciellt att besöka gula huset till helgen. Huset där Eide och Judith bodde största delen av sina liv, där deras söner fick växa upp och barnbarnen haft många mysiga stunder i. Jag kommer minnas dem båda som otroligt varma, kärleksfulla, givmilda och välkomnande människor. Idag har de fått återförenas igen. Vila i frid kära Eide!

Dagisdags

Idag har Adam verkligen uttryckt att han saknar sina vänner på förskolan, så imorgon ska han få gå dit för första gången sedan jag gick hem på föräldraledighet för en månad sedan. 


Det passar å andra sidan bra eftersom Victor och jag ska till BVC och se hur mycket han vuxit. Alltid spännande! 

Själv har jag ställt mig på vågen för första gången sedan Victor föddes. Det har dröjt pga att vågen saknat batteri men Henrik fick handlat det idag. 8 kg har jag kvar. Vet inte hur mycket jag gick upp totalt men skulle tro att det var ungefär som med Oscar och Adam, vilket var 17 kg. (Var 14,5 kg upp i v 36-37 denna gången iaf). 
Efter Oscar tog det 4 mån att återgå till min normalvikt, med Adam 7 månader. Ska bli spännande att se hur det funkar denna gång. OM det funkar...
Jaja, jag är inte så stressad över det. Det får ta den tid det tar. Så länge Victor mår bra och växer, så är jag nöjd. 

Nu sover alla tre små grabbarna så bäst att göra dem sällskap. Natti natti! Foto: Nina Jarlholt

Rulla runt

Idag passade Victor på att rulla runt från mage till rygg två gånger medan vi FaceTime:ade med mormor och morfar i Spanien men när jag skulle filma honom ville han inte vända sig mer. 


Adam och jag har haft, precis som alla dagar, en förmiddag i morgonrock. Vi äter frukost vid 10 och har det väldigt lugnt. 


Oscar och Adam har varit både inne och ute och lekt. Victor har inte riktigt kommit till ro under dagen så kombinerat med trötthet från natten och två stora som stundtals inte håller sams (speciellt när V precis somnat) har varit lite tålamodskrävande. Vi blev alla nöjda och glada när deras vänner kom från skola/förskola så de kunde ha roligt i snön. Sen fick vi en fin kväll med badkarsbad och kvällsmat. Härligt när barnen får leka av sig ordentligt. 

Idag vill jag även gratulera vår fina vän och granne Sofia som fyller 40 år idag. Hurra hurra hurra!!!


Bästa natten

Inatt har vi haft bästa natten hittills med matning vid 2 och 6 men inte en enda bajsblöja. Yes! 

Sedan har Victor haft en "vakendag" och har inte velat ligga själv och sova så mycket. Med andra ord haf jag inte fått mycket gjort. 




Oscar och Adam har lekt ute i snön litegrann. Känns lite konstigt med all snö nu, men det lockar ut barnen, så för min del får den gärna ligga kvar några dagar. 


Överraskningsfest

Igår kväll lämnade jag lilleman en stund på kvällen för att vara med och överraska grannen som fyller 40 nästa vecka. Vi var 23 tjejer som fixade mat och dryck och hade en jättetrevlig kväll tillsammans. 



Jag bidrog med att göra ett fruktfat.

Det gick förövrigt jättebra att vara iväg en stund. Jag cyklade hem efter ett par timmar och gav Victor mat och när jag sedan kom hem vid 23 så sov han gott och sov jättebra hela natten. Fick bara väcka honom och ge mat vid 2.30. 


Idag har han sovit väldigt mycket under dagen så nu är jag lite orolig att han tar ut sin vakentid inatt, men vi får se. 


Bild från 2-veckorsdagen när han lyfte huvudet så högt så han välte över på sidan. Tidig med att bli stark i nacken, precis som sina bröder var.
Man behöver inte bara gymma i babygymmet, det funkar utmärkt att ha som sovtält också.

Nattpass

Inatt fick Victor för sig att vara klarvaken en stund, vilket resulterade i en mycket trött mamma i morse. Det märks så fort när man inte får sovit ordentligt. Nu håller jag tummarna för en bättre natt. 



Resten av dagen har pluttis sovit en hel del, vilket är förståeligt när man är vaken på natten.

Det kom ett blomsterbud från mina arbetskamrater på Akzo under eftermiddagen. Det är himla trevligt! Tusen Tack!!!


Stor och liten bukett med fina blommor.

Oscar och Adam var ute och spelade fotboll på eftermiddagen och Oscar hade tydligen bitit i något snöre (fråga mig inte var eller varför) och hux flux så flög en tand ut. Tyvärr försvann den i gräset men vi får väl se om tandfen kommer inatt ändå. 


Oscar tar selfie på sin nya glugg. Det var femte tanden han tappade idag.

Mars

Så var "min" månad här men även första vårmånaden. Härligt! 


Här hemma är dagarna sig lika. Henrik och Oscar åker hemifrån vid 8, Adam står upp en stund senare och kollar på barnprogram och jag försöker bli människa efter en mer eller mindre vaken natt. Egentligen sover nog Victor hyffsat bra, men efter varje matning blir det oftast blöjbyte, vilket gör att han vaknar till och vi får börja om med matningen. Inatt har han legat och knorrat en massa så jag var lite lätt vilse i pannkakan på morgonkvisten. 

Vid dagens hämtning på skolan regnade det en hel del så det blev regnskyddspremiär på vagnen och Victor sov gott hela promenaden. 

I eftermiddag kom mamma tillbaka från Grundsund. Lyckligtvis blev hon inte kanonförkyld, utan var i stort sett bra idag. Tråkigt för oss så gick hennes flyg tillbaka till Spanien nu ikväll. Men nu är det bara en månad tills de kommer hem. 

Henrik och Oscar körde henne till Landvetter och tog sedan över som sovkudde framför tv:n. 


Lillprinsen har det bra på pappas bröst.

Nu ska jag passa på att sova så hinner jag kanske få några minuter innan Victor vaknar och ska äta. 


Kram och Godnatt


RSS 2.0