Smögenmiddag

Idag har vi bjudit våra älskade föräldrar på middag här på Smögen. 
Till förrätt blev det västerbottenpaj, löjrom, créme fraiche, lök och kräftstjärt. 

Sedan bjöd vi på hälleflundra, potatis, vitvinsås, ärtor och harico verts. 

Avslutningsvis blev det kladdkaka med lite daimtäcke, grädde och jordgubbar. 

Innan vi åt middag tog vi en promenad på bryggan med mor och far. Här kommer en bild på fyra killar som jag  älskar djupt!
Oscar, Adam, Henrik och min pappa Hans. 

Tack för idag mamma, pappa, svärmor, svärfar och Kattis! Och Tack för att ni alltid ställer upp och finns här för oss! Vi är så lyckligt lottade att vi har Er allihop!!! ❤️❤️❤️

Bilder från London

Idag har det varit otroligt varmt och som tur är har det blåst en del. Vi promenerade till Sandö på förmiddagen. Henrik och jag tog varsin joggingtur längst ut på Sandö vilket är ca 3,2 km. Inte långt, men det var tungt i värmen ändå. 

Insåg nu att vi inte tagit ett enda kort idag. Det hör inte till vanligheterna. Jag bloggar dock från Henriks telefon nu eftersom mitt telefonminne är fullt, liksom vår dator. 

Tänkte därför att jag ska visa lite bilder från London, där vi besökte familjen Månsson. Tror inte jag gjort det ännu. Där var vi för en knapp månad sedan. 

Spännande att åka flygplan. 
En famfie från London Eye med Big Ben i bakgrunden. 
Utanför 10 Downing Street
Trafalgar Square. 
Shoppingkassar på Regent Street. 
Oscar lade en peng som han hittat till en "staty" som då vaknade till liv :-)
Brandsläckning på Legoland i Windsor. 
Adam i åkattraktion. 
Bus på lekplatsen. 
På andra sidan Themsen låg Craven Cottage, Fullhams hemmaarena. 

Tack fam Månsson för en härlig helg!!!För sent...

Sitter nu och grämer mig för att jag inte köpte ett par vita Pleasejeans igår på halva priset. Idag är de givetvis slut. Å varför köpte jag dem inte igår? För jag köpte ett par vanliga ljusblå och tänkte att jag kan inte med att köpa två. Så dumt! Det var ju vita byxor jag egentligen behövde. Suck!

Förutom detta har vi haft en fantastisk dag. Det är sådana här dagar man lever för och orkar ta sig igenom vintern med i tanken. Vi började med en gemensam morgonpromenad med killarna i vagnarna. Sedan åkte vi ut på premiärturen med svärföräldrarnas båt och hade det gott på Pengeskär. 


Var ju tvungen att leka Jesus-staty för det var så härligt att vara på holmarna i strålande sol. 

Vår lilla cooling som övervakade badet som värsta secret service. Själv doppade han bara tårna en gång. "Tallt!"
Oscar tar igen sig under en handduk efter att ha blött ner även sina vanliga kläder. 

Tyvärr var inte badstegen ditsatt på Pengeskär och den vanliga lilla barnstranden var helt igenvuxen med tång så det blev inget dopp för Henrik och mig där. Men väl hemma vid gula huset gick vi bort till Flöjten och badade. Det var riktigt härligt och vi fick även med Oscar ut på det djupa där han fick testa sin flytväst för första gången. Tror det kan vara bra att han vet hur det känns att bada med den. 

Hörs imorgon!
Fullspäckad dag

Satte klockan på 8.10 för att gå ut och gå men kom inte ur sängen förrän 8.30. Tog en rask (8.32-tempo idag) promenad längst ut på Sandö och hem igen. Det var en väldigt fin morgon. 
Perfekt promenadväder.

Sedan var det dags för krabbfiske vid sjöboden. Henrik och killarna fick en krabba innan H var tvungen att åka till golfbanan för finalrundan på KM (han slutade tvåa). Sen fick vi ytterligare två krabbor och en räka. Den lyckades Oscar fånga av ren tur när han drog håven genom vattnet. Men vilken lycka att fånga sin första räka!


Adam ville gärna sitta längst ut på bryggan och kolla på båtar. 

Efter krabbfisket drog vi till Nödinge för att fira faster (2) Kattis som fyllt 30 år. Hipp hipp hurra!!!
Tusen tack för ett härligt kalas! 

Farmor och kusin Svante på kalas. 

Nästan alla Svantes kusiner tillsammans. 
Massa ballonger fick följa med hem. 

Delad tvåa idag

Får lämna en liten rapport härifrån "gula huset" på Smögen. 

"Gula huset" på Smögen som Oscar sa redan förra året har nu blivit det vi alla i familjen kallar det. 

Henrik har spelat 36 hål i KM på Sotenäs GK idag. Han ledde med ett slag efter första rundan men ligger nu några slag efter på en delad andraplats. Imorgon väntar finalrundan i ledarboll. Heja Henrik!!!!!!

Efter första rundan idag åkte killarna och jag upp och sa hej och såg när han slog ut på ettan. Sen ställde vi oss på rangen och slog lite bollar. Killarna hade jättekul och en hink var snart slut så då var det bara att hämta fler bollar. Oscar var duktig och träffade bollen fint fleratalet gånger och Adam kämpade på bra han också. Adam hade dock inte lika lätt att träffa bollen eftersom han är vänsterspelare (Ok, och för att han är två år) och att slå med baksidan av högerklubbor är inte helt lätt.  Vi får väl försöka införskaffa vänsterklubbor så vi kan påbörja elitsatsningen för vår minsta bollkille ;-)

Oscar har här precis slått iväg sin boll medan Adam precis missat sin boll med vänstersving och högerklubba. 


Smögen och IFK-tårta

Nu har två veckor av min semester passerat och Henriks har precis börjat. Vi har idag dragit norrut till Henriks farfars hus på Smögen, vilket vi även lånade förra året. Nu håller jag tummarna för strålande sol de 2,5 veckorna vi har semester tillsammans. Jag håller även tummarna för Henrik som ska försöka försvara sin KM-titel på Sotenäs GK i helgen. 

Innan vi åkte uppåt idag, färdigställde jag en tårta för grannen Ville som fyllt 5 år. 

En IFK Göteborg-tröja. 

Har även shoppat lite nytt som jag tänkte visa upp inom kort. Uppe tidigt

Idag hände något som aldrig hänt förut, någonsin. Jag satte klockan för att gå ut och jogga innan Henrik stack till jobbet. För ett antal veckor sedan, innan gräspollensäsongen slog till, joggade jag en gång i veckan i fem veckor i rad. Det låter inte mycket men för en ickejoggare som mig var det en bra början. 
Men så kl 07.03 i morse var det åter dags. I långsamt tempo tog jag mig "runt bondgården" vilket innebär 5 km. Heja mig!

Eftersom barnen sover till 10 så hann jag pyssla lite på morgonen. Idag blev det Adams hattask som pryddes med hans tapet. 

Eftersom stjärnorna sitter så glest kommer den kanske piffas till ytterligare så småningom. Vi får se. 

I helgen gjorde jag tre hattaskar till tre små tjejer med deras tapeter. Så här såg två av dem ut. 


Den tredje hattasken har jag ingen bild på i mobilen så den får jag visa en annan gång. 


RSS 2.0