Mariadagen

Idag är det min namnsdag. Hurra för mig och alla ni andra Marior. Dagen har ägnats åt jobb men även åt vab åt Victor. Han hade feber måndag och tisdag och sen tänkte vi att en återhämtningsdag på onsdag blir bra. Det blev det kanske men idag har han blivit  sämre igen. Han hostar en massa och nosen rinner. 

(null)

(null)
Hjälper mamma att jobba lite. 
(null)
Tråkigt jobb!!!

Fick hämta min dator och ställa på bordet bredvid mig för Victor ville gärna greja med min jobbdator. Men han var nöjd när han fick den, en stund iaf. 

(null)
Testa brorsans alla pennor var också ganska kul. 

Vi tog båda en jobbpaus mot slutet av skidstafetten. Så fantastiskt roligt med VM-guld!!!


Tjejvasan

Idag har Ulrika och jag genomfört etapp 2 av tjejklassikerns fyra grenar. Vi har kört Tjejvasan, vilken är 30 km. 

Med ungefär samma distans (totalt i livet typ) i kroppen skulle det såklart bli väldigt spännande och målet var att ta sig i mål. Förra veckans träning i Hemsedal gav inte så många svar på vilken tid jag kunde förvänta mig. Allt mellan 3 och 4 timmar kändes rimligt och gårdagens gissning på 3.27 var ett önsketänkande. 

Vi åker nämligen en bussresa hit med OK Alehof och de har en gissningstävling om tiderna. Den som gissar närmast på sin sluttid vinner nästa års resa :-)
Jag vann inte. Men det är jag glad för, för jag lyckades skida in i fäders spår på 2.58.15, vilket är långt mycket bättre än jag kunnat tro. Jag var så grymt nöjd och lycklig när jag gick i mål. 
(null)
Lite nervöst i startfållan. 
(null)
I mål! 
(null)
I did it!!!
(null)
Min grymma sparringpartner!!!
(null)
Skärmdump från målgångsbilden. 
(null)
Ulrika och jag! Heja oss!!!
(null)
Nya tishan på såklart och medaljen. 

Det blev lite speciellt när jag gick i mål för precis då hade de prisutdelning till medaljörerna. När jag närmar mig mållinjen så ropar de ut i högtalarna: Å här kommer segraren... (Britta Norgren). Men tajmingen var så klockren med min målgång så jag kände mig riktigt som en segrare. Sedan spelades nationalsången direkt efter vilket höjde stämningen än mer. Jättekul! 


Victor 2 år

Idag fyller han 2 år. Victor, vår lilla minimänniska, som är högt, lågt och överallt. Världens snällaste bebis har blivit en stor kille med en vilja av stål (som jag gissar alla 2-åringar har) och väldigt nära till skratt och mys. Familjens lyckopiller med de finaste idoler; brorsorna. Precis som för brorsorna är han tidig fysiskt men nu kommer även orden och bara i veckan har ord som båt, mormor och springa kommit. Favoritordet just nu är MINA! 

(null)
Tröttmössan var på imorse när vi sjöng för honom. Men till slut fattade han att det fanns ett paket att öppna :-)
(null)
Mina! 
(null)
Mina! 
(null)
Oj vad han har kört sparkcykel idag. Så kul! Och härligt att svara ja när han säger Mina! 

Det blev en vanlig dag med tvätt och plock efter veckans skidåkning men gjorde ett halvhjärtat försök att få till en tårta. Gick sådär eftersom jag ytterst sällan gjort mördeg. Men smakerna fanns iaf :-)

(null)
Inte en chans att den ena botten gick att flytta så det fick helt enkelt bli servering på bakplåtspappret. 

Tack för alla Grattishälsningar till vår lille prins idag!  

1 mil

Tiden går fort när man har roligt och tröttheten påtaglig på kvällarna. Därav det uteblivna bloggandet. Hur som har vi iaf det finfint här i Hemsedal. Barnen åker en massa i backarna och Ulrika och jag försöker klämma in lite längdträning in emellan. 

Idag blev det vårt fjärde pass och vi fick till en dryg mil för första gången. 

(null)

(null)
Idag var det töväder och mycket barr och små kvistar i spåret efter att det blåste en massa i förrgår. Men heja oss efter milen avklarad! 

(null)
(null)
Från idag. Korvgrillning och skidåkning. 

Igår var det soligt men väldigt blåsigt. Barnen hade sin sista privatlektion så det blev ett par åk själva. 

(null)
Solen orkar inte riktigt över bergskammen. Vackert är det! 
(null)
Adam the tiger. 
(null)
Åka karusell är kul! 
(null)
Så fick även jag vara med på bild, non-selfie. 
(null)
Å en selfie i solen. 
(null)
Å i stormen. 


Packning

Till min stora glädje kom idag de svarta träningstightsen. 

(null)
Snygg stil va? 

De är svarta och fina men märkte att de ändå inte riktigt matchar jackan eftersom den är mattsvart och byxorna glansiga. I-landsproblem deluxe...

Hade förresten min USA-klänning på mig idag. Riktigt nöjd med den måste jag säga. 

(null)
Eftersom det alltid är så sjukt kallt på kontoret är koftan ett måste. Blev väldigt nöjd när vi kom hem från USA och jag märkte att Busnelkoftan matchade!!

Imorgon bitti väntar fotbollscup i Munkedal för Oscar. Det blir kul! Skidåkarshopping

I veckan fick jag leverans av lite nytt inför "längdpremiären". Det lär få bli en veckas hårdträning för att lyckas få mig i mål på Tjejvasan. Och som med alla andra sporter så handlar det ju om att kitta sig med snygg och bra outfit, haha! 

Skickade meddelande till Ulrika, som gav mig skidlektioner förra hösten, och frågade hur 17 man klär sig nertill. Har liksom inte fattat att man kan få plats med underställ under tightsen. Beställde därför ett par tunna svarta underställsbyxor i polyester (Såg idag att Stadium började rea på samma fast rosa. Typiskt! Men men, de syns inte ändå.)
Eftersom jag är en frusen själ blev det även ett par yttertights med vindskydd och borstad fleece på insidan. Har redan ett par men dessa verkade rymligare med tanke på understället. Insåg dock att jag gjort en tabbe. Köpte de marinblå som var prissänkta. De svarta fanns inte i min storlek. De blå var jättefina men matchade INTE min skidjacka. Så idag blev det en akutbeställning av svarta från ett annat ställe. 
Som en kollega sa; ska man ramla i snödrivorna, ska man åtminstone göra det snyggt och färgmatchat. Håll nu tummarna att de kommer imorgon!!!
Köpte även trosor. Ett par i polyester och ett par långa i merinoull. Får helt enkelt se vädret an vilka de blir. 

(null)
Rosa boxertrosor, svarta långisar, mönstrade trosor och blå tights. 

Även Victor har blivit lite kittad inför resan med ett par nya urgulliga miniskidor som han fick i tidig födelsedagspresent av farmor och farfar. 
(null)
70 cm skidor. Ändå ser de stora ut bredvid Victor. 

Godnatt säger jag med en bild på sköningen ovanpå lastbilen. Kanske är snowboard han ska satsa på :-)
(null)


Första läxan

Idag fyller min bror 41 år. Fattar ingenting. Han borde möjligtvis fylla 31... Hur som haver, Grattis Anders!

Adam har idag gjort sin allra första läxa. Det är ju lite speciellt ändå. 

(null)
Tre frågor att besvara om Mamma Mu-boken. RSS 2.0