Väntar på inredning

För några veckor sedan nappade jag på detta erbjudandeSåg häromdagen att House of Philia gjorde reklam för detta paket åt Sköna hem och såg hennes bilder på kuddar, bricka och doftljus hemma hos henne och tyckte det såg jättefint ut. Väldigt nöjd med att jag redan beställt det så nu går jag här och väntar för 3-5 veckor borde passerat nu. Får återkomma med bilder när de kommit. 

Silviakaka på fredagsfikat

Förra fredag var det premiär för fredagsfika på jobbet. Det ska tydligen ha haft det förr om åren så nu efter knappt tre månader på nya jobbet gjorde jag slag i saken, som självutnämnd fikageneral, och återupptog denna fina fredagshändelse. 

För att föregå med gott exempel började jag och vi blev nog 15-20 pers som samlades kl 14. Jag bjöd på detta:

Silviakaka


4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl ljummet vatten
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned övriga ingredienser. 

Grädda i långpanna 10-15 minuter i 225 grader mitt i ugnen. 

Glasyr
150 g smält smör
2 dl florsocker
6 tsk vanillinsocker
2 äggulor

Kokos
Mkt snö

Idag känner jag mig bättre och "är på benen" igen. Det blev en återhämtningsdag hemma och vid lunchtid sken solen en stund. Adam och jag tog på oss kläder och gick ut och plumsade i snön i trädgården. Ett bra sätt att trötta en liten kille som ska sova. Med snö över knähöjd fick han slita lite för att ta sig fram. 

Mama-krokar och magsjuka

I fredags fick vi hämta Adam på dagis sedan han kräkts vid mellanmålet. Sen höll han sig bra under hela lördagen men natten till söndag var det dags igen. Sedan dess har han hämtat sig bra tack och lov. Igår, måndag, åkte istället jag på det och blev helt däckad fram på eftermiddagen. Så trots att jag vabbade för Adam fick Henrik komma hem vid 15-tiden när orken var slut. 

Idag är det något bättre så tog mig kraft att hämta borrmakinen i tvättstugan och borra fyra hål i killarnas byråer. Där monterade jag Mama-krokarna, som inte funkade i hallen, med de nya skruvar och muttrar som jag investerade 1kr i på Bauhaus i söndags. 
Blev grymt bra och nu slipper killarnas morgonrockar och badkappor ligga och drälla här och var.  Mycket nöjd!

Sen sov vi middag!
Härliga vinterdag

Så var snön äntligen här! Och solen! Med mycket planer för dagen fick vi gå ut i solen och snön direkt efter frukost. Oscar fick testa sin nya snowracer och Adam fick åka snowracer för första gången. Efter vi kom hem från backen blev det varm Oboy i solen, snabbt ombyte och iväg på 5-årskalas. 
Mästerfotograf Oscar på sista bilden!

Depend Gellack

Sedan i somras har jag konstant haft Depends Gellack på naglarna. Det är helt fantastiskt bra och man har snygga glansiga piffiga naglar i minst två veckor utan att färgen flagnar eller lossnar. Naglarna blir något hårdare och klarar förför mer påfrestning utan att spricka eller brytas. Visst bryter jag naglarna ändå men när jag har färg på dem så biter jag åtminstone inte. 
Det tar en stund att ta bort gammal färg och måla dem eftersom de ska härda i UV-lampa men det är det verkligen värt. 

Här är fyra av de färger jag provat sedan i somras. Uppe t.v den jag har nu: Deep red, uppe t h är Sea Coral som var den första jag testade i somras. 
Nere t v Pink panther och nere t h Classic red. Bilderna är tagna på kvällen så färgerna är inte helt rätt men det är kul att se hur blek man är nu jämfört med i somras. 

Nya tavlor

Inför jul och nyår hade jag två tavlor att leverera och eftersom helgerna är passerade vågar jag nu visa upp dem. 

RSS 2.0