Sjöbodsgalej

 Både fredag och lördag har vi varit på trevligheter i sjöbodar. Vi började med grillkväll hos familjen Stranne på Isaksskär dit vi kom med Smögen 45:an. Härligt! Vi och familjen Norin bjöds på massa godsaker i fina sjöboden. 
Jordgubbar, grädde, glass och maräng. Blir inte bättre!
 
Liten tröttis framåt kvällen. (Så Tröttsamt att denna bild hamnar snett. Den är åt rätt håll här jag skriVer :-( )
 
Tusen Tack för en jättetrevlig kväll hela fam Stranne! 
 
Igår fortsatte vi med 30-årsfirandet av Katarina och Mauro. Det blev en supertrevlig skaldjursskiva med härlig mix av champagnesabrering, schweiziska snapsvisor och mockatårta. 
 
Fullt hus i sjöboden!
 

Innan gårdagens festligheter lämnade vi huset till hyresgäster. Sedan körde jag Oscar och Adam till Grundsund och kom tillbaka lagom till festen. Ulla och Dick passade Victor och var gulliga och agerade taxi när jag var nöjd för kvällen. Med minimalt alkoholintag mådde jag givetvis prima imorse men extra mycket efter en frukost på äggröra och bacon. Fint! Tusen Tack Philip för att vi fick bo över inatt, Tack mor, far, Ulla och Dick för barnpassning 

Och Kattis och Mauro för en jättetrevlig fest! 
Nu blir det Grundsund ett par dagar. 
 
Välkomnades av strålande sol idag, såklart :-)
 

Besök

De senaste dagarna har vi haft besök av två härliga familjer. Först ut var familjen Gillberg. Fokus för papporna var golf med både herrgolf och en scrambletävling. Vi mammor och barn spenderade mest tid vid krabbfiskebryggan. 

På spaning efter krabborna. Efter en tveksam start dök de plötsligt upp en efter en. Och det var bra storlek på dem också.
Victor spanar in hinken full av krabbor.

När vi inte fiskade krabbor mer blev det lite nätshopping i form av kläder på halva reapriset på Lindex. Blev bl.a denna till Oscar och Adam. 

Superfin tröja som jag spanade på till ordinarie pris. Tur jag avvaktade!

Efter att Gillbergs åkt hem kom familjen Slottäng. Vi har bl.a spelat minigolf idag. 

Minigolfen avslutades med glass.

Magdalena och jag tog bryggvägen hem och jag shoppade en klänning och en kjol på rean. 


Tack allihop för mysiga besök!!!


Hovenäset

Efter lång sovmorgon som vanligt, tog vi oss iväg till Hovenäset för att testa badplatsen där. Där var jättefint men vi hann inte vara där så länge innan molnen tätnade. Då åkte vi till Lilla Glassverkstaden (eller vad det heter) och köpte goda glassar. 


Victor tyckte det var mysigt på Hovenäset.
Oscar mumsade vanilj, jordgubb och choklad.
Adam tog vanilj och choklad men gillade inte så den fick jag. Henrik och jag delade på en morotskaka, jordgubb och hasselnöt. Mycket gott!
Mini fick ingen glass men var lika lycklig ändå.

Efter glassen testades nya lekplatsen vid idrottshallen i Kungshamn. Ovetandes av varandra tajmade det sig att kompisarna dök upp där nästan samtidigt. Så efter lek och fotboll i Kungshamn åt vi pizza och fortsatte leken ett tag till. 

Oscar i parkourparken
Adam spelar fotboll
Victor testade också lite parkour :-)

Badpremiär

Ännu en solig och fin dag. Tyvärr lite blåsig, men vi är glada för den blå himmelen. Efter lång sovmorgon, en bryggpromenad med Henriks kusin med sambo, gick vi bort till Flöjten. Henrik badade men killarna och jag stod över. (Tog dock premiärdoppet häromdagen, så det är gjort). Men, idag fick lilleman känna havsvatten mot huden och sand mellan tårna för första gången. 

Trodde han skulle skrika av kylan men han verkade tycka det var spännande att bada tossarna.
Hej hej!
De finaste i världen!

Under resten av eftermiddagen hängde vi i trädgården. Vi spelade boccia, Mölkki (eller ngt liknande), låg i hängmattan, åt glass och bara tog det lugnt. 

Bus i hängmattan...
...är jättekul!

Sen avslutade vi kvällen med att killarna spelade fotboll i Badhusparken och en bryggpromenad hem. Vilken fin kväll det blev! 

Kvällspromenad i nya tröjan som jag fyndade på bryggan i förmiddags.

Fjällbacka

Idag vaknade vi till sol men en väldans massa blåst. Inget "holmevär" med andra ord. Adam har börjat på simskola idag så när han och Henrik kom hem vid 10 väckte de oss övriga sjusovare och vi bestämde oss för en spontantur till Fjällbacka. 


På väg ner till hamnen i Fjällbacka.
Lunch på Bryggan. Adam lånade mina glasögon och Oscars jacka. Mycket snygg!
Konstigt klädda i blåsten. Oscar fick låna Henriks tröja.

Eftersom det blåste småspik var det inte så kul att gå runt i Fjällbacka. Vi åkte istället hem till våra vänner strax utanför Fjällbacka och fikade. Där var det mycket skönare och barnen fick leka med sina kompisar. Det blev en kort men härlig visit! 

Tack för idag!!!

Victor, 5 månader idag, myste i gräset.

När vi kom tillbaka till Smögen åkte jag direkt till golfbanan med svärmor medan killarna åkte till tennisbanan. 


Ulla och jag spelade 9 hål på blå bana på Sotenäs. Har aldrig lyckats spela bra på den banan, men idag lyckades jag bannemig skrapa ihop 18 poäng trots att jag inte rört klubborna sedan september. 

Utslaget på 8:an. Mitt i fairway. Det gillar jag. :-)

Sjöräddningens dag

Igår var det sjöräddningens dag här på Smögen. Flera sjöräddningsbåtar, lots, brandbilar var på plats och helikoptern med ytbärgare kom
och visade upp sig. 
Adam testar min kusin Andres brandhjälm. 
Oscar, Adam och Svante på första parkett när helikoptern kom. 
Ytbärgningsuppvisning. 
Fiskdamm fanns det också. 
Sen blev det glass på bryggan med alla mina grabbar. 

Båt och Alice

Igår fick lille Victor åka sin allra första båttur. Vi åkte bara över till Kungshamn och kollade in utställningen av Salvadore Dalis verk. 

Första båtturen.
Liten nätt staty. Glömde läsa hur många miljoner den var värd.
Liten somnade på vägen tillbaka i båten.

Igår eftermiddag så hängde vi lite med Mattias, Alice och Carl. Sedan checkade Alice in hos oss och sov över för att vara hos oss idag. Vi har haft en händelserik dag, på lite udda sätt. 


Vi började med en båttur till Kungshamn för att köpa LCHF-bröd på Hamnbageriet. De började sälja det igår men hade tagit slut när jag kom så fick beställa tills idag. 

Hela gänget i båten.
Adam körde på vägen tillbaka.
Min kvällsmat. Fröbrödet var jättegott!

Oscar har varit på Landslagets fotbollsskola idag mellan 10-15. Imorgon är det dags igen. 


Efter lunch var det dags för krabbfiske vid sjöboden. Här började de lite udda händelserna. Henrik, Adam och Alice gick ner först. Då kom det in en båt i hamnen och vände och orsakade då två revor i sidan på en förtöjd segelbåt. Badstegen hade slagit i när han svängde runt. Gubben gick fram och kollade så Henrik tänkte att allt var ok men istället körde han därifrån. Eftersom han var själv med barnen kunde han inte springa efter längs bryggan utan fick tyvärr fotografera på distans. Vi lyckades kontakta ägarna till segelbåten, vilka såklart söker efter smitaren. Så trist!!!

Smitaren! :-(

Krabbfisket gick dåligt för barnen. Ulla, Dick och lilla Godiz kom förbi och vi försökte få igång motorn på gummibåten igen. Konstigt nog lyckades det så Henrik hämtade sin flytväst för att testa den lite. Precis när han skulle åka kom en mås och tog makrillhuvudet som vi hade som agn. Men, han lyckades även dra med sig hela krabbspöt och svälja både huvud och klyka och trassla in sig i snöret så det var bara för mig också att hoppa i gummibåten   Vi körde ikapp den stackars måsen och fick tag i linan och efter en liten fight "spydde" måsen upp klykan och huvudet och allt gick bra. Puh!  Tur att Ulla och Dick var där så vi kunde ge oss it och hjälps måsen. 


Nytt staket

Innan vi njöt av festligheterna hos våra kära grannar igår, så var vi och köpte virke till ett nytt staket. 


När vi beställde loungegruppen härom veckan, klippte jag ner de stora kaprifolbuskarna som klättrat intill. Det blev det första steget mot ett helt nytt staket. 

Första busken klippt (närmast kameran). Massor(!) kvar.
Buskarna från "utsidan".
Påbörjat nedklippning av hela buskarna, inte bara på insidan där loungegruppen står.
Buskarna nere och dags att klippa ner i småbitar.
En trasig ribba på ett tomt staket. Lite ovant att se igenom.
Dagens arbete påbörjat. Nya stolpar och första ribborna på plats.
Tada! Nya staketet på plats. Stilrent, snyggt, inga kvistar, blad och löss :-)
Nöjd älskling efter dagens arbetsinsats.

Galna familjen på Öland

Idag har vi haft en heldag hemma efter vår lilla minisemester som avslutades med två nätter på Öland. Vi bodde på Strand hotell i Borgholm och gjorde därifrån utflykter till Köpingsvik och Böda Sand. 


Killarna spelade fotboll på stranden i Köpingsvik.

Tog lite fler bilder men inte lagt över från kameran än. 


Vi hade halvpension på hotellet så middagarna åt vi där. Det blev två riktigt trevliga middagar med barnen tack vare en liten enkel bokstavslek, som gjorde att killarna satt på sina stolar utan tjat och paddor. 

Victor satt med och busade i väntan på maten.
Tvättbjörnen :-)

Båda kvällarna blev det poolbad efter middagen. Utöver det hann de med ytterligare 3 dopp dessa två dagar. 


ALV dag 2

Andra dagen på Astrid Lindgrens värld startade vi med besök i Mattisskogen och teatern om när Ronja föddes. Vi hoppade högt allihop när åskan slog sönder Mattisborgen. 

Oscar och Adam ville gärna se nästa teater också, vilket var när Ronja träffade Birk, så vi höll oss kvar i området. Jag tog en liten promenad med Victor som hunnit bli en tröttis. 

Mattisborgen.
Victor och jag tog en promenad till Törnrosdalen och Körabärsdalen.

Sedan fortsatte vi allihop till Emil i Lönneberga och en jättefin show om huvudet i soppskålen. 

Ida i flaggstången. :-)

Emilshowen var den sista vi såg innan vi hoppade in i bilen och körde mot Borgholm. Vi har hoaft en strålande fin kväll här. 




Sneda bilder

Jag ser att vissa bilder hamnar på sniskan och jag har ingen aning om varför. De ligger rätt när jag skriver i appen, så det är lite irriterande att de hamnar snett när inlägget publiceras. Bilderna ligger rättvända även när jag försöker redigera inlägget. Någon som vet hur jag kan lösa detta???


ALV och rum 507

Natten som gick bodde vi i rum 507 på hotell Savoy i Jönköping. Direkt efter frukost begav vi oss av mot Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. På vägen dit frågade Adam om vi skulle bo i rum 507 inatt också. Nej, svarade vi, inatt blir det ett annat rum. Det var lite roligt när vi checkade in på Stadshotellet i Vimmerby i just rum 507. 

Barnprogram på TV för alla tre innan utcheckningen.
Framme på ALV.
Selfie med stora älsklingen.

Fotbollsdags

Idag packade vi väskorna och körde till Jönköping. Där överraskades Oscar och Adam genom att få gå och kolla på Jönköping Södra mot Blåvitt. Änglarna fixade segern så killarna var mycket nöjda! 


Finaste supportrarna på första raden. "Käka korv på läktarn" är ett uttryck som används flitigt hemma när de blir bortfintade (av pappa) hemma på gräsmattan :-)
Adam och IFK-klacken i konfettiregn.
Chokladboll i pausen. Kan riktigt se dessa två framför mig om 60 år när de går på match ihop och äter sin chokladboll i pausen. Mina små gubbar!

Medan de var på fotboll hängde Mini och jag på A6. Köpte en klänning på rea, en bikini på superrea och lite fler strumpor till Victor "big foot" Roderhult. 


Sen blev det middag på en pasta- och pizzarestaurang. Försöker ju hålla mig borta från pasta men huuu vad gott det är. Men men, får helt enkelt njuta massor de få gånger jag äter det. 

Sedan bar det tillbaka till hotellet och finalen i Confederations Cup, vilken Tyskland vann mot Chile. 

Victor och jag hade då en mysig stund när hans uppdrag var att dregla ner mammas ansikte så mycket det gick genom sk pussattacker. Ingick även att suga/dregla på mammas näsa (precis som storebror Oscar gjorde). 

Alternativ napp?? Ibland är det bra med lång näsa.

RSS 2.0