Utemöbler och fotbollsavslutning

I måndags kom äntligen de utemöblerna vi beställt. En klassisk grå konstrottinggrupp som vi valt att bygga som ett U. 

Gruppen nästan klar.
Hade jättebra monteringshjälp!
Adam är som alltid kreativ och hittar på saker som gör Victor nöjd och glad. Hur perfekt underhållning är inte vindflöjeln vi haft i trädgården?

Igår intogs första måltiden i utemöblerna. Grabbarna och jag invigde med en lunch i solen. 

I tisdags var det dags för vårens sista fotbollsträning för Oscar. Innan dess var vi hos grannar och barnen lekte i vattenspridaren. 

Lyckliga sommarbarn!

På fotbollsträningen blev det glass och slutligen match mot föräldrarna. 

Victor fick passning av en annan mamma så jag kunde vara med och spela lite. 

Filthäng under tiden Oscar tränar. Brukar ju försöka vara med och träna men är svårt de dagar som Henrik inte är hemma. Tur vi är flera tränare.

Ordningen återställd

Nu är familjen samlad igen efter att Oscar varit hos farmor och farfar ett par dagar. Han har haft det riktigt bra med sötnosen Godiz och kom även hem med 24 autografer från IFK-spelarna som är på träningsläger på Smögen. 

Lilla Godiz följde med till Torp och lämnade Oscar.

Igår när jag var själv med Adam och Victor tog vi en tur till stranden. 

Först gick vi ner till stora stranden.
Där blev det ett kex innan vi gick hem och hämtade Victors keps, paraply,lekmatta och Adams badbyxor. Sen gick vi till Barnens by-stranden.
Där blev det lite bad för Adam.
Å Victor låg och gapskrattade under solskyddet medan Adam försökte fiska krabbor.

Liseberg

I tisdags var det dags för Oscars allra första skolavslutning. Vi promenerade i solen till skolan på morgonen och lyssnade när barnen sjöng sommarsånger. Sedan var det samling och fika i klassrummet innan det var dags för SOMMARLOV!!! 


Vi, liksom många andra Stora Högabor, drog till Liseberg efter lunch och vilken perfekt dag det blev när barnen hade kompisar där. 
Allra först åkte Adam och Henrik Lisebergsbanan. Adam tyckte dock den var lite läskig. Oscar kände sig osäker på om han vågade åka men efter en stund kom en stolt kille med pappa. Då hade de åkt Lisebergsbanan och sedan blev det två gånger till. 

En hellyckad dag på Liseberg till ända. Victor skötte sig perfekt i vagnen eller i bärselen och Oscar och Adam hade fullt upp att åka och ha roligt. Henrik skulle på jobbmiddag, så vid 19 fick vi gå. Enda besvikelsen var att vi inte hann köpa glass, men det tog vi igen hemma killarna och jag :-)


Pyssel, städ och Godiz

Så var ännu en helg på Smögen förbi. Detta var vår sista helg innan uthyrningen så vi har fått fixa och städa hela helgen. 


Jag hade påbörjat projekt "tapetsera byrå" redan förra helgen så det fick jag se till att bli klar med. 

Inte så snygg byrå från början.
De gamla träknopparna lämnade hålor som krävde spackel.
Efter spackling och slipning målades de för att få jämn bakgrund under tapeten, vilken krävde en skarv.
Målade lådfronter redo för tapet.
Tapetserade fronter på tork. När de torkat skar jag kanterna med rakblad och lackade därefter alltihop med två lager lack.
Lådfronterna klara och på plats. Stommen kommer målas vit så småningom men den tiden fanns inte nu.

Mellan alla torktider har vi städat och grejat. Sängkläder, badrumsartiklar och en del mat (torrvaror) är bortplockat. Tur i oturen att det var dåligt väder idag så vi kunnat vara inne med gott samvete. Killarna har sett på Tv, spelat plockepinn och sparkcyklat mellan regnskurarna. På eftermiddagen gick de hem till farmor och farfar och träffade deras dagsfärska familjemedlem Godiz. En åttaveckors taxvalp. Underbar såklart! 


Två bebisar :-) Godiz sov när vi kom och Victor fattar inte varför pappa håller mig så konstigt???
Vaknade till slut och hängde på gräsmattan en stund.
Oscar matade honom med fil, för han hade inte ätit sedan de kom hem. Men fil var gott!
Somnade igen i mattes knä.

Regnig fotbollsdag

Imorse var det dags att ställa klockan för att få iväg Oscar och Adam till skolan och förskolan. Vi var tröttisar hela gänget när vi slutade snooza vid 7.30. Victor sov så gott men det var bara att väcka honom och spänna fast i babyskyddet och iväg. 


Efter hämtningen åkte vi in till torget. Fick tummen ur att beställa träningskläder till Oscar och Adam med Vallens logga och namn. Valde att skriva Roderhult så kläderna kan gå i arv sedan. Oscar önskade även  en flaskhållare till cykeln så de fick varsin som monterades direkt. 

Kl 18 var det dags för vårens sista Lek och Boll i ösregnet. Adam blev såklart pisseblöt eftersom han inte hade regnkläder på sig, men det fick bli ett varmt bad hemma efteråt. 

Oscar stod och övade att trixa medan Adam tränade. Han klarade först sex och sedan sju så det var två rekord för honom idag. Kul! Själv har jag nog aldrig klarat fler. 


Jobbhelg

Så var denna långhelg slut och imorgon väntar skola och förskola igen. Jag har faktiskt inte bara "varit ledig" denna helg utan jobbat litegrann både i fredags och i måndags. Pga sjukdom på jobbet behövde de lite stöttning och det har varit riktigt roligt att få rycka in några timmar (hemifrån). 


Vi har varit på Smögen sedan i lördags och förberett lite inför stundande uthyrning. I söndags kom "Pay it forward i Sotenäs" och hämtade en säng (hade skrivit på fb att vi hade en) till en ensamkommande flykting som inte hade någonting. Vi kunde därför även skicka med ett soffbord, ett köksbord, en tvättkorg/pall, gardiner, gardinstång och en lampa. Hade ändå tänkt lägga ut till försäljning men detta kändes så mycket bättre. 

I måndags fixade Dick ett släp som vi fyllde med div möbler och bråte, både från trädgården och inne, och åkte med till tippen. Toppenbra! 

Men vi har även hunnit med:

Victor kollar Champions League final.
Krabbfiske utöver det vanliga! Henrik och barnen blev grymt förvånade när det dök upp en "matkrabba". Att de dessutom lyckades fånga den var ju jättekul. Ingen ville äta den så den fick återgå till havet.
Jag hade tydligen lovat Adam att baka muffins. Så det fick det bli.
Gjorde frosting till muffinsen och sedan fick Oscar, Adam och alla grannbarnen dekorera sin egen med olika strössel.
Köpt spackel, lack och pensel. Färg och tapet hade jag redan. Dags för den fula gamla byrån att få ett lyft.
Idag hälsade vi på "gammor".
Inte lätt att få med alla tre grabbarna på samma bild..
På vägen hem blev det ett stopp hos kusinerna. Olivia gillar verkligen sin nya lilla kusin.
När vi lämnade kusinerna tog det inte lång stund innan Victor blev missnöjd så jag stannade och tog fram nappen och apan och HAN TOG NAPPEN!!! Det har hänt innan, men bara när han varit nöjd. Så detta var stort! Jippi!
Lilla grodan kör lite kvällssprattel medan brorsorna badar.
Godnatt!

Skolutflykt

I torsdags hade de tre förskoleklasserna i skolan gemensam utflykt till stranden i Getskär. De gick iväg efter lunch, vilket betydde att Oscar fick en lång dag med sina skolkompisar. 

Kl 16 var sedan alla föräldrar och syskon välkomna för gemensam picknick. 

Fikande familjer på gräset bakom sjöbodarna.
Nya vårjackan på! Och Oscars gamla keps :-)
Härlig picknick i vårsolen.

Det var en jättemysig aktivitet och Victor och jag satt kvar en stund när Henrik, Oscar och Adam fick åka till golfträningen. 


RSS 2.0