Helgbruncher

Så var ännu en helg till ända. För oss (barnen och mig, Henrik har varit i Hemsedal) har brunch varit helgens ledord. 

Igår var vi på Ritz med hela familjen på Henriks sida. Vi firade farbror Philip och mig som fyllt år i veckan som gick. 

Dessförinnan hade farmor och farfar hämtat upp Adam på vägen till Göteborg, så Oscar och jag kunde åka till simhallen och träna lite simning. Han är tyvärr livrädd på simskolan just nu så vi kommer köra massa extra bassängtid själva framöver. 
Oscar och jag hann dessutom gå i ett par affärer innan vi möttes upp på Ritz. 

Med inspiration från Hannah Graafs Instagram blev det dessa vida byxor och linne från Lindex. Hade turen att de nyligen plockat av en skyltdocka för annars vad de mindre storlekarna helt slut. 

Efter brunchen (eller snarare sena lunchen) åkte vi hemåt men jag hann smita in på Mikael Kors på NK och köpa en matchande liten väska till mina nya skor. 

Nya handväskan i samma skinn som födelsedagsskorna. Matchar även fint med mitt marinblå armband från Tory Burch som jag fick i julklapp. 
Det lutar åt att det blir mycket marinblått och guld för min del i vår. 

Idag har Oscar, Adam och jag varit på brunch i Torslanda, hos våra vänner Veronica, Lucas och Charlie. Våra vänner Catrin och Elsa var också med. 
Barnen lekte och hade roligt och vi mammor hade en härlig pratstund. Tusen Tack för idag!!!

Nu dags att sova. Klockan blev mycket så snabbt när det blev sommartid inatt. 



Födelsedag

Igår fyllde jag 34 år och uppvaktades av mina tre killar på morgon med skönsång och paket. Jag fick pärlplatta, klänning, jeans och dessa skor. 

Marinblå pumps som stod på önskelistan. 

Därefter blev tyvärr inte dagen som planerat eftersom Oscar kräktes på dagis när han bara varit där en dryg halvtimma. Åkte direkt och hämtade stackarn men vi hann inte mer än hem innan han frågade efter fika. Han fick yoghurt på förmiddagen och sen mat som vanligt resten av dagen och pigg och glad var han också, så tack o lov var det ingen magsjuka som orsakat kräkningen. 


Oscar mumsar våffla på våffeldagen. 
Och Adam likaså. 


En födelsedagsgroupie efter våffellunchen :-)

Tusen Tack för alla Grattishälsningar under dagen! 


Trysil

Nu är vi hemma efter en härlig skidvecka i Trysil, helt utan internet. Inte så dumt att få en liten paus från Insta, Fejan, mail och bloggar. 
Men nu är jag ju åter i verkligheten och tänkte att jag får visa några bilder från veckan som gått. 

Oscar på transportsträckan mellan stugan och liftarna. 

Anna, Erik och jag tar en groupie på fjället. 

Varje förmiddag när vi lämnat Oscar och Filip på skidskolan fick vi lite tid att åka själva. Det var molnigt de flesta dagar men bra underlag så det blev några härliga åk. 

Adam gör sig redo för skidåkning. 

Denna dag låg dimman tjock i dalen men strålande sol på fjället. Tyvärr höll det inte i sig hela dagen. 

Oscar och jag högst upp på fjället. Man ser molnen/dimman nedanför. Vi tog en liten tur mot Fageråsen på andra sidan fjället. 

Adam åker skotersläde. 


Adam "Tigern" och Elin "Hunden" åker lift. Adam har fått medalj av Valle i ett slalomrace. 

Fika i solen. Underbart att vi hann njuta av lördagens fantastiska väder. 


Två små godingar åker "lift" mot liften. 


Oscar och tog en groupie i backen innan sista åket. 


Flashdance

I fredags var vi på musikal med Anna och Mattias. Anna och jag fick biljetterna i julklapp av våra män. Det var premiären av Flashdance på the Theatre på Gothia Towers. Jag trodde de hade byggt en scen i nya huset men detta var en scen uppbyggd i svenska mässan men de hade verkligen gjort det fint. Enorma mängder tyg och vacker belysning gjorde arenan väldigt fin. 





Musikalen var fantastiskt bra! Ensemblen sjöng och dansade jättebra och underhöll i tre timmar. Bästa betyg från mig och vi var väldigt eniga alla fyra. 

Nytt ryggskydd

Nu är det nedräkning för fjällen och här hemma är killarna febriga och lite snoriga. Visserligen har nog Oscar varit feberfri idag men han får vara hemma lite till med lillebror. Hörde att det var väldigt många sjuka bland dagiskompisarna, tråkigt! Jag har varit hemma och vobbat måndag-tisdag och imorgon är det Henriks tur.
 
När Henrik kom från jobbet idag åkte jag upp till gymmet och tog en PW på löpbandet och åkte sedan och hämtade ut mitt nya ryggskydd som förhoppningsvis inte kommer behöva "användas". Har provat massa olika ryggskydd, beställt hem, skickat tillbaka och nu slutligen hittat ett som satt skönt. Mitt största kriterium har varit att det skulle vara följsamt med tanke på att man kommer böja sig en del när man hjälper barnen. Får bara hoppas det är tillräckligt hårt för att skydda om olyckan är framme. Å andra sidan åker jag ju aldrig off pist, bland vassa bergskanter eller i skogen.
 
 
 
Direkt från gymmet och testar nya ryggskyddet SCOTT Soft Actifit  Light Women's Vest Protector
 
 

Ljusbollar och kuddfodral

När vi gick runt inne på Gekås i lördags fick jag se en sån där ljusslinga med bollar i en kundvagn. Hade inga planer på att köpa en sån men när jag såg färgerna kunde jag inte motstå; grått, turkos och vitt. Precis de färger vi har i vardagsrummet.
 
Nu har lagt slingan i fönstret ovanför soffan. Vet inte om den kommer ligga kvar där men vi har ingen annan elektrisk ljuskälla där, så vi känner på det ett tag.
 
Ett annat "love at first sight" var detta kuddfodralet i zebramotiv. De är grått och beige och matchar prefekt med övriga kuddar i soffan som alla går i turkos, beige och grått eller en blandning av dessa färger.
 
zebran och flaggan fattade tycke direkt.
 
 

Mera Ullaredshopping

Utöver killarna snygga sommarjackor blev det lite annat smått och gott.
 
Killarna fick varsitt par jättefräcka shorts och matchande T-shirt.
De fick varsin uppsättning av träningskläder som användes direkt.
Oscar fick en rosa skjorta, klarblå färg på "bästa" byxorna som jag köpt ett antal av tidigare. Båda killarna fick den randiga pikén och Oscar ett par röda badshorts.
Vet inte varför jag fotade detta men lite förbrukningsvaror som jag älskar att ha "på lager".
Ännu mer kläder till Oscar: en träningsoverall, shorts och strumpor. Adam fick också fotbollsstrumpor dock.
Till mig blev det träningsbyxor, Sport-BH:ar, trosor, snygga Topeco-sockar, söta pyjamasshorts och marinblå byxor. Har redan likadana rosa  sådana byxor som jag gillar.
 
Träningsbyxorna och rosa sport-BH invigdes idag när jag tog mig 5,5 km på 30 min på löpbandet. Känns så roligt att det faktiskt går lite framåt med löpningen. För inte så länge sedan höll jag 6 min/km-tempo och var supernöjd om det blev 5.59 någon enstaka gång. Nu tar jag mig 500 meter längre på samma tid och det känns jättekul. Dock håller jag sällan på längre än 30 minuter så det får väl bli nästa steg, att utöka tiden. Men jag är glad för det lilla och tar ett steg i taget.
 

Snyggaste jackorna

Igår var det återigen julafton. Min granne och jag åkte till Ullared och vi hade som vanligt en fantastisk dag i det stora gula varuhuset. Jag har fotat en stor del av det jag handlade men tänkte ägna hela detta inlägg åt de jackor som vi båda två köpte till våra killar.
 
 
Oscar visar upp sin nya jacka i favoritfärgen rött.
Adam fick en marinblå men var inte lika sugen på att visa upp sig :-)
 
De blir coolaste seglarkillarna på Smögenbryggan i sommar :-)
 

Bussresa till Göteborg

Igår skulle vi besöka vänner i Göteborg. Henrik spelade fotbollscup efter lunch här i Stora Höga så eftersom jag gade ett par ärende i stan, åkte grabbarna och jag buss till stan.
Förväntasfulla killar fastspända och klara. 
Trots lördagsgodis kämpade Adam för att hålla sig vaken...
... det gick inte. 

Väl framme i stan åkte vi spårvagn till Linne och där provade jag ut löparskor på Löp och Sko. Aldrig provat ut så ordentligt innan så tänkte det var dags. 
Inte bara lyckades de hitta en bra sko för mig. Den var ROSA också! 

Idag testades de på löpbandet på gymmet och de tog mig 5 km på 27,5 minuter så jag är nöjd. Tänk att löpning var en sån materialsport, det hade jag aldrig trott :-)

RSS 2.0