Henrik 40 år

Idag fyller Henrik 40 år. 
Som vanligt blev det paket och sång på sängen. 

När barnen stuckit till skolan överraskades Henrik när tre vänner knackade på dörren med bubbel och skönsång. Strax efter drog de till padelbanan och spelade en timma. Henrik fick ett nytt padelrack i present av barnen och mig så det fick invigas direkt. 

Medan de spelade ordnades frukost här hemma till hela gänget. 

(null)
(null)
Tack fina Ni för att Ni kom och firade Henrik!!!

Därefter åkte Henrik och jag till Marstrands havshotell och njöt i Spa’t ett par timmar. Blev även ett dopp i havet. Tror det var mitt fjärde för året. Glömde mobilen hemma så det var verkligen en frånkopplad stund. Härligt! 

Hemma igen och solen kom fram. Vi hade kalas utomhus med grillade hamburgare och mockatårta. 

(null)
Paketöppning var dock inomhus.  Av Victor såklart. 

Får nog komplettera detta inlägg med några bilder från Henriks telefon :-)





Stubbe-Champs!

Vi blev inbjudna av vänner att idag få vara med på den årliga tävlingen mellan familjescouterna i Stora Höga och Stenungsund. Jag tror de kallar den Stubbjakten och vandringspokalen är en trästubbe. 

Vi åkte till Sundsbyleden på Tjörn. Där var det en vandring upp på berget och längs vägen skulle man utföra div uppdrag, vilka gav poäng i jakten på stubben. 

Tror vi var 6 lag, tre från varje område och det var faktiskt vårt lag, Järngänget, som rodde hem stubben till Stora Höga. 

(null)
Lånade ut min telefon till Adam en stund. Mysigt när man hittar en sån här bild efteråt. 
(null)
Mina prinsar! 
(null)
Lycklig Victor som fick vara med brorsorna och deras vänner. 
(null)
Fikastopp på toppen! Riktigt häftigt med grottor. 
(null)
Fikapaus
(null)
Inte helt lätt väg att ta sig fram. 
(null)
Fantastisk utsikt. 
(null)
Tre blå smurfar. 
(null)
Ett av uppdragen var att bygga en bår och bära varandra en kort bana. Bra jobbat av barnen att fixa även mig. 
(null)
Smutsiga och glada när vi kom ner för berget igen. 

Tyvärr skadade sig en man i knät när vi var högst upp på berget där vi satt och fikade. När  vi kom ner mötte vi räddningstjänsten som kom med flera brandbilar och "gubbar" som skulle kunna bära ner honom. I eftermiddag har vi dock läst att han fick hämtas med helikopter.  Fulllt förståeligt i den terrängen. Vi får hoppas det gick bra till slut. 

Efter Tjörn åkte vi direkt till Smögen för att fira mamma lite Corona-style på altanen. 

(null)
Lååångbord så vi kunde sitta glest. Lite småkyligt inemellan men efter en stund var molnen helt borta och vinden mojnade. 
(null)
Hipp hurra för mamma! 
(null)
Vi tog även en solig promenad på bryggan. 

Mamma 65 år

Idag fyller min älskade mamma 65 år. 
Tråkigt att inte fira som man önskar, men imorgon ska vi försöka få till en utomhusträff iaf. Hipp Hurra för dig idag mamma! 

Och Grattis till både mamma och pappa på 44-åriga bröllopsdagen! 



MTB

Förra helgen var vi i stan hela familjen och var i två cykelbutiker för att kolla efter mountainbike till mig. Det är så kul att hänga med barnen på tisdagarna när de kör med massa vänner och föräldrar. Lånade Henriks cykel förra veckan men eftersom den är för stor blev det lite trixigt ibland. Men jag blev väldigt sugen att köpa en egen. Under ett par veckor har jag googlat, kollat Blocket och besökt butiker. 

Idag åkte jag till stan för att testköra en cykel som jag var halvt positiv till. Helt ok cykel men färgen tilltalade mig inte så mycket. Cykeln som jag fastnat för har varit slut överallt jag kollat. Men så idag när jag testade cykeln så sa jag att det var den andra som jag helst ville ha och den skulle kanske komma in i juni igen. 
Men så visade en butik 1 i saldo så Victor och jag tog en liten extra biltur och efter en liten provkörning slog jag till. Nu har jag en bra cykel som kommer få hänga med i många år framöver. (Oscar lär väl ändå sno den om ett par år). 

(null)
Min nya fina blå mattlackade cykel. 

Och ja, jag har stöd. :-)
Det får räcka med en stödlös racer som behöver en vägg att luta sig mot. 

Medan de körde en sista koll samt monterade stödet så gick Victor och jag och förberedde bilen. Glassbutiken låg dessutom precis bredvid. Victor fick en liten glass (en kula)...

(null)
Största kulan! Men ack så god tyckte en lycklig liten Victor. 

RSS 2.0