Upp och ner

Hemma hos oss är allt upp och ner just nu. Det är flyttlådor och grejer överallt. Om bara några dagar lämnar vi mitt första hem på Norra Liden i Göteborg och flyttar till en nyproducerad lägenhet på Maj på Malös gata på Eriksberg. Vi var där och tittade häromdagen och det var fräscht och fint. Vi kommer bo högst upp i huset med utsikt in över stan och gamla lägenheten.

Jag är väldigt duktig på att packa. Jag låter nästan allt som mamma och pappa packar ner ligga kvar i lådorna. Jag kryper efter dem hela tiden när de går från rum till rum och hämtar grejer. När de stannar upp så jag hinner ikapp brukar jag ta tag i deras ben och ställa mig upp så de står still en stund. Blir effektivast så tycker jag.
Som sagt, allt är upp och ner just nu :-)

8 månader

Idag fyller jag 8 månader. Man börjar bli stor nu. Jag var på BVC i förrgår och hade då sprängt 9 kilosgränsen med mina 9175 g och har nu storlek 74. Men jag är en aktiv krabat. Jag älskar att krypa runt och reser mig så fort jag får tag i något att hålla mig i. Har även ett par gånger släppt taget och lyckats stå själv några sekunder. Jag står på knä utan problem.
Det är roligt att leka med det mesta jag får tag på och jag försöker roffa åt mig så mycket jag kan. Papper, fjärrkontroller och telefoner är jättekul, liksom att krypa in på det blöta duschgolvet. Vatten över lag är toppen. Jag tycker det är jättekul att både babysimma, plaska i badbaljan och tvätta händerna efter maten.
Medan jag kryper omkring så brukar jag prata lite och "ord" jag säger är: "ba", "ma", "da" men jag har även andra läten för mig t.ex "ho" när jag leker uggla och "mmm" när jag äter.
Äta är något jag tycker om. Jag äter det mesta som bjuds trots att jag inte har några tänder och dagsmenyn brukar innefatta välling, gröt, banan, mat, fruktpuré, gröt och välling. Däremellan blir det ett gäng majskrokar om jag har tur.
Nu har jag i en veckas tid somnat helt själv i min säng och mamma tycker att jag är jätteduktig. Jag sover också bra. Jag brukar vakna mellan 5 och 6 och få välling och sen somna om till kl 9. Den senaste veckan har jag dock hoppat över morgonmålet två gånger och sovit HELA natten. När jag vaknar på morgonkvisten så brukar jag vara väldigt ledsen och skriker tills jag får nappflaskan medan när jag vaknar lite senare så vaknar jag med ett stort leende på läpparna. Brukar faktiskt ställa mig i sängen och skratta lite åt mamma (och pappa på helgerna såklart) så hon (de) också vaknar. Då vaknar hon (de) också med ett leende! Inte konstigt eller hur?

Min kusin William

Så har jag då äntligen fått träffa min kusin William. Han är idag 15 dagar gammal (13 dagar på bilderna). Han är pytteliten men ändå så mycket större än jag var vid samma ålder. Kan inte fatta att jag varit en sån liten plutt. Han är jättesöt och jag ville peta på honom men det fick jag inte. Han är inte så bra på att leka än men jag ska nog lära honom snart :-)
Bild 1: William sitter hos mamma.
Bild 2: Jag vill peta på min lilla kusin.
Bild 3: Mamma, Morbror Anders, gammelmorfar Olle med kusin William i knäet, mormor Kristina och lilla jag, Kung Oscar.
Bild 4: William hos sin farfar och farmor.

Älskade nallebjörn

Innan lilla jag föddes fick mamma en nalle-overall från tidningen "Vi föräldrar" och den var lite stor i vintras. Men i flyttstöket så kom den fram och då fick jag prova. Kan bara konstatera att jag gör mig ypperligt som nallebjörn och det var riktigt kul att se ut som min stora bruna kompis, som jag fick av morbror Anders och moster Madde när jag föddes.

Mmm...majskrokar

Häromdagen köpte mamma hem majskrokar och de tycker jag är riktigt bra. De är goda, roliga att greja med och kletar massor! Helt klart en ny favorit! Mamma tycker dessutom de är bra för ibland när jag inte får mat snabbt nog så kan jag bli lite arg och då får jag en krok som förrätt. Å ibland när maten tar slut så blir jag också arg och då får jag en krok som efter-efterrätt. Inte dumt alls!

RSS 2.0