BVC

Idag fyller jag 5 månader och då var det dags för ännu en vaccinering på BVC. Den första sprutan kändes knappt å jag reagerade inte alls. Den andra gjorde dock lite ont så jag grät några sekunder men det gick snabbt över. Jag vägdes och mättes också och jag var 67,5 cm lång och vägde 6990 gram. Efter kvällens gröt väger jag nog 7 kg!

Lek och fika i Onsala

Idag har mamma och jag haft en toppendag hos min kompis Oliver och hans mamma Susanne i Onsala. De har ett nytt fint hus med stor härlig trädgård. Mina kompisar Wilmer med mamma Jennie och Gabriele med mamma Therése var också med. Vi små skruttar busade på Olivers fina lekmatta och lekte med hans roliga leksaker. Mamma har lovat mig en likadan matta och en ny leksak för jag tyckte så himla mycket om dem. Mammorna fikade mest, de åt tydligen massa smarriga kakor. Här kommer några bilder från dagen.
Här är vi alla fyra pojkar; Oliver i blå hatt, Gabriele i ljus hatt, jag med ryggen mot kameran och Wilmer i stolen.
Fr.v. Wilmer och jag på lekmattan, allihopa på altanen, jag med Olivers jätteroliga leksak.
Fr.v. Wilmer har det bra i stolen, värdparet Susanne och Oliver.

Egen stol med bord

För ett par veckor sedan fick jag en egen stol men jag satt inte så bra i den då. Idag har mamma köpt ett tillhörande bord och därför var jag tvungen att provsitta igen och det var superkul. Jag var mycket stabilare och kunde sitta och leka med mina leksaker och kasta dem på golvet. Jag har även fått en ny fotboll som var jättekul att leka med (och smaka på) och pappa tyckte den var minst lika rolig :-)

Teddybjörnen Fredriksson

Mamma fick sig ett litet gott skratt när hon fick se hur mysigt jag hade somnat mitt i nallebuset.

Trött kille...

Jag blev lite trött när jag hade hållit nappflaskan själv hela måltiden :-)

Gullunge!


Äta är toppen!

Det där med mat är verkligen toppen! Än så länge har jag smakat potatis, morot och gröt men mamma har även handlat hem broccoli och palsternacka och ska fixa lite smarrig puré snart.
Varje gång jag äter håller jag sångstund till allas stora glädje, speciellt morfar får jag säga.
Jag har även fått en egen stol men jag är fortfarande lite för liten för att sitta i den så det blir mest matning i babysittern än så länge. Eller ja, matning och matning, jag gillar ju att äta själv också och pappa har lärt mig hålla nappflaskan själv och det går faktiskt oväntat bra om jag får säga det själv.
Äter för första gången i min nya stol.
Morfar matar mig och njuter av min skönsång. Pappa kämpar på utan haklapp :-)
Se så söt jag är när jag dricker själv!
Snodde skeden av mamma lite. Första gången i nya stolen.

Avgjutning

Idag har denna jättefina avgjutning av Oscars hand och fot levererats. Den är köpt på Lifestone på Flatön och gjord i sk gjutsten. Först får man köpa avtrycksboxar med en lera i (typ trolldeg) och göra avtrycken i, vilket inte var det lättaste. Så fort vi tryckte i foten eller handen i leran så knep han med tårna eller grep tag i leran, men det gick tillslut när han sov. Tavlan blev riktigt fin tycker vi!

Bio

Idag har mamma och jag varit på barnvagnsbio på Biopalatset. "Vi" såg Sex and the city 2. Mamma tyckte den var bra, men inte lika bra som den första filmen och serien. Jag tyckte nog detsamma eftersom jag sov gott en stor del av filmen. Efter halva filmen var det fika/blöjbytes-paus; mamma fick te och bulle och jag en ren blöja. Inte dumt alls!
Kan även berätta att jag idag har utökat mina armhävningar och står nu på knäna ibland så mamma får ha järnkoll på mig nu eftersom jag dessutom rullar runt åt båda håll, snurrar på magen och puttar mig sakta baklänges. Så här ser jag ut när jag tränar.

RSS 2.0