Mariadagen

Idag har jag namnsdag, Hurra för mig och alla ni andra Maria :-)

Det är även fettisdagen, men någon semla har det inte blivit. Fick en häromveckan och det räcker med en om året. Är inte jättesåld på semlor faktiskt. 

Grabbarna och jag har haft en lugn dag. Det blev en skön promenad till skolan och hämtade Oscar, vi har grejat med garnbollar (får visa senare vad det ska bli) och de har kollat lite på film. 

Berättade för Oscar och Adam att vi kommer ha två paddfria dagar i veckan och bestämde tisdag och torsdag, med start idag. Jag är lite fascinerad över att ingen av dem tagit i paddorna idag utan köpte det rakt av. Super! 

Jag har lite pyssel på att-göra-listan men kommer inte så långt på dagarna. Imorgon ska jag dock försöka påbörja en segeldukstavla som jag borde gjort tidigt i höstas. 

Här är ett par bilder från idag. 

Mys hos storebror.
Victor 11 dagar.

Stackars mormor

I lördags flög mamma hem från Spanien för att träffa Victor och de nyblivna storebröderna. Hon kom hit vid lunch men framåt eftermiddagen började hon känna en ev förkylning komma smygande så på söndag förmiddag åkte hon hem till Grundsund för att inte riskera att Victor smittas. Så ledsamt att det blev såhär när hon flög hem extra och vi skulle få några dagar tillsammans att bara umgås och mysa med barnen. 


Henrik hade planerat in jobb dessa dagar så nu är jag själv hemma och idag blev första hämtningen av Oscar på skolan till fots. Adam tog cykeln, vilken killarna turades om att köra på vägen hem. 




Stolt storebror kör lillebror.
Ännu en stolt storebror kör vagnen.

Fotografering

I fredags, när Victor var en vecka gammal, besökte vi Nina igen och fotograferades. Jag har fått några smakprover skickade med härliga bilder på mina älsklingar. 



Ninas hemsida

Stringhylla

På Adams tapetserade vägg är det helt tomt och jag har funderat ett tag på en liten Stringhylla eller liknande. Hittat liknande hyllor men priserna har inte skiljt sig så mycket från String så nu när Åhlens hade 20% slog jag till på en String Pocket.
 
En liten "finhylla" som jag hoppas kan få vara fri från Legobilar, tuschpennor och annat jox.

Syskonkärlek

Killarna tycker det är väldigt mysigt med "bebisen". Oscar är väldigt kelsjuk och gosig med lillebror.  Jag har tagit en del bilder men det är nästan bara bilder på Oscar men det beror helt enkelt på att Adam inte gillar att vara med på kort just nu samt vill inte hålla lillebror, vilket jag kan förstå. Det kan vara nog läskigt att hålla en liten plutt, även för en vuxen. Men Adam är väldigt gullig mot honom ändå. Han smyger fram och klappar, ger en puss på huvudet, hämtar nallebjörnar och spelar speldosa för honom.Här är några bilder på bröderna dessa 5 första dagar.
 
 

Tack fam Björnsson!

Idag kom ett paket på posten från en trogen bloggläsare i Sveriges södra del. Tusen Tack Ingrid, Anna och Andreas! Victor tyckte mycket om presenten!
 
 

Barnvagnspromenad

I dagens strålande sol passade det perfekt att ha premiäråket i barnvagnen. Victor sov gott hela den lilla promenaden ner till vattnet.  

 
Fick aldrig tagit någon bild under promenaden, bara efteråt när han sov färdigt i vagnen i hallen. 
 
 
 

Oscar och Henrik cyklade till skolan imorse. Oscar hade med en gammal telefon med bilder på lillebror. Vi tog ett antal bilder igår för att visa hans klasskamrater och han var så lycklig när han berättade att fröken visat alla bilderna på storbildsskärm inför hela klassen. Så fint! 

 
Medan Oscar var i skolan byggde vi ihop den present som Victor fixat till sina storebröder :-)
 
 

I eftermiddag har vi fått besök av vår kära granne och fått jättevackra blommor och kläder i present. Tusen Tack!!!

 
 
 
Imorgon hoppas jag att jag får lagt över bilder från kameran så jag kan få visa lite vakenbilder också. 
 
 
 

Återbesök på Näl

Imorse lämnade vi Oscar på skolan och åkte tillbaka till Näl för att göra hörselscreening och PKU-prov på Victor. Hörseltestet gick bra Tack och lov och svaret på blodprovet dröjer någon vecka. Idag vägde han 3650 gram men nu har mjölken kommit igång så han bör vända uppåt skulle jag tro. Idag har han ätit väldigt duktigt och verkat nöjd mellan målen. 


Liten tröttis i bilbarnstolen.
Liten tröttis i mammas famn.
Liten tröttis i babysittern.

Ungefär såhär vi haft det idag :-)


Oscar har varit gosig som vanligt med lillebror och var väldigt stolt när han fick bära honom en väldigt kort stund. 

Adam har kommit hem från Smögen och det känns skönt att ha alla mina prinsar hemma. 

Ikväll fick Victor besök av Sofia, Smilla och Lova och fick fina presenter. Tusen Tack!


Victor 2 dagar

Igår åkte vi hem från BB. Victor var då strax över ett dygn gammal. Vi åkte till Smögen där storebrorsorna spänt väntade på att få träffa vår nya familjemedlem. Det var såklart urmysigt att se dem så förväntansfulla när de mötte oss i hallen hos farmor och farfar. 


På eftermiddagen åkte vi allihop till gula huset där vi sov inatt. Eller sov bar väl att ta i. Victor höll oss rätt vakna med hunger och bajsblöjor. Adam var t.ex uppe och stängde dörren till deras rum mitt i natten :-)

Imorse åkte killarna till Tumlaren på simskola och då fick jag sovit någon timma. 

Godmorgon från Smögen.

Under eftermiddagen idag åkte vi hemåt Getskär men först blev det en visit hos gammelfarmor Gärd som blev överlycklig när vi överraskade henne. 

Victor somnade gott i hennes famn och sov sedan där hela besöket.

Vi åkte sedan hem till Getskär (alla utom Adam som är kvar hos farmor och farfar till imorgon). Oscar passade på att mysa med minsta lillebror. 

Syskonkärlek!

Har tagit en del bilder under dagen men inte lagt över till datorn än. 


Nu hoppas vi på en lugn natt för imorgon bitti drar vi tillbaka till Näl för hörselscreening och PKU-test. 

Godnatt från bubblan!


Filur är här!

Imorse, kl 06.22, kom äntligen vårt tredje mirakel till världen. Det tog sin tid men blev en fantastisk upplevelse till slut. Får återkomma med förlossningsberättelse. Just nu är vi på BB på Näl och njuter av att bara vara med lilleman, som nu ikväll fått namnet Victor. 


Han är betydligt större (tyngre) än vad storebrorsorna var med sina 3996 gram och 50 cm. Men så har han ju vuxit 9 dagar längre tid i magen också. 17-02-17 blev till slut dagen han kom till världen. 


Hos pappa på förlossningen. Här någon dryg timma gammal och redan betydligt slätare än när han kom ut :-)
Klassiska smörgåsbrickan.
Precis inkomna på BB. Lilleman sov hela förmiddagen.
Med mössan käckt på svaj :-)
Vi fick se lite ögon på eftermiddagen.
Tröttis framför På Spåret.

Solig dag

Vilken fin dag det varit idag. Jag pallrade mig ut och tog en promenad ner till havet. Jag hade med mig kameran och tog massa fina bilder men nu när jag skulle lägga över dem på dator så har jag lyckats slarva bort dem. (Jag lade över dem till en mapp, började gå igenom bilderna, tryckte delete på en bild som försvann av misstag. Tryckte då ctrl + z för att ångra att jag deletat bilden men gjorde det två ggr och helt plötsligt är hela importen ångrad och bilderna finns ingenstans. Den deletade bilden fanns dock i papperskorgen, så den har jag kvar, men resten är helt borta. Någon som vet var 17 de tagit vägen får gärna tipsa) Lyckligtvis var det inga bilder på barnen eller något annat viktigt men sjukt störande ändå. Jag får lära av mitt misstag helt enkelt. Tog tre bilder med mobilen iaf.
 
 
Istället för att visa alla de härliga bilderna från promenaden kan jag visa den fina scarf som jag fick av mitt Hjärta igår. Insåg att den matchar fint med mina skor jag köpte i somras. Lär även passa perfekt till nya koftan som jag bloggade om för ett tag sedan. Blir riktigt vårsugen!
 
Min nya vårfina scarf fr Ralph Lauren och skorna jag reafyndade i slutet av sommaren.

Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag och lille Filur har fortfarande inte några planer på att kika ut verkar det som. Oscar, Adam och jag har haft en ledig dag här hemma. Jag väcktes av Henrik med ett paket som innehöll en jättefin scarf (som jag får visa i ett annat inlägg).
 
Detta inlägg tänkte jag nämligen visa några fler bilder från fotograferingen av mina hjärtan.
Alla bilder tagna av Nina
 

Inlinesåkning

Efter en förmiddag i pyjamas gick killarna ut och lekte efter lunch. De åkte bl.a. inlines på garageuppfarten.
Två små inlinessmurfar.

Innebandymål

Vilken vacker vintermorgon vi vaknade till idag. Nu har jag visserligen inget jobb att gå till men lördagskänslan infann sig idag ändå och att se en klarblå himmel ger alltid energi. 


Adam var på ett barnkalas kl 11 och vi skulle promenera dit men vi blev lite sena och att försöka sig på en snabb promenad just nu är i stort sett omöjligt, så det fick bli bilen. 
Efter att jag hämtade honom vid 13 var det bara hem och packa in båda killarna i bilen och köra till Stenungsund. Oscar skulle spela en innebandymatch mot jämnåriga pojkar från Myggenäs samt en match mot Flickor födda 08. 
Första matchen mot Myggenäs blev det 6-6 och andra matchen vann de med 12-5 (enl Oscar, jag har ingen aning. Tyckte nog matchen var jämnare än det resultatet). Hur som haver gjorde Oscar sitt första matchmål och det var han givetvis stolt över. 


Oscar nöjd efter matcherna.

I eftermiddag stekte vi våfflor, lekte djurcharader och kollade på Melodifestivalen. Killarna tyckte det var jättekul att kolla i en djurbok och göra charader. 


Lugn fredag

Idag har inte många knop blivit gjorda. Henrik har jobbat hemifrån idag, Oscar var på fritids på förmiddagen och Adam har varit hemma hela dagen. På eftermiddagen gick Oscar till en kompis och Adam och jag tog också en kompisletarpromenad. Strax efter tre kom en kompis hem så han hade leksällskap ett tag. 



Adam och hans kompis kollade på film en stund.

I övrigt har jag fått sytt Henriks byxor från gårdagens att-göra-lista. Annars var nog promenaden i området på gissningsvis 500-600 meter dagens bedrift, haha! 

Konstigt, men från att ha trott att Filur skulle komma på dagen, känner jag nu att det nog dröjer ytterligare ett tag. Imorgon väntar kalas för Adam och innebandymatch för Oscar. Sen har jag lovat dem att baka muffins, så det får det väl bli också :-)


Barnen testar

Igår gick killarna i skolan/förskolan fram till strax före 13. Själv gjorde jag inte många knop på förmiddagen men träffade mina arbetskamrater för lunch i Stenungsund. 


Sen var det dags att skriva en Att-göra-lista med killarna. De visste såklart inte vad det var, men Oscar tyckte det var kul och är laddad för en ny lista idag. Kanske speciellt för att bakning stod med. 

Igår skrev vi:
Baka kaka
Sy Henriks byxor
Bänkbelysning tvättstugan
Sortera tvätten
Städa blå bordet i tv-rummet. 



Vi bakade en "fotbollskaka".
Bänkbelysningen kom på plats. Saknar bara en sladdgömma.
Adam testar skötbädden, åt fel håll.
Mys med myspojkarna!
Bus med buspojkarna!
Oscar testad Svantes babygym som vi fick hit igår. Säker på att Filur kommer få sällskap där framöver :-)

Kvar på listan är Henriks brallor och lite av klädsorteringen men det hoppas jag hinna idag, för någon bebis lär det knappast bli...


Ny värld

Idag är Filur 1 dag passerad BF och det var idag (V40+0) som Oscar kom till världen. Dock hade jag då haft värkar sedan lunchtid igår. Adam kikade ju ut dagen innan BF så just nu är det en ny upplevelse/erfarenhet att vänta på övertid. Ska strax åka in till Stenungsund och äta lunch med mina arbetskamrater innan jag hämtar barnen på skolan/förskolan. Kram så länge. 


2 dagar till BF

BF-dagen närmar sig. Undrar om Filur blir punktlig som sina bröder eller trivs han så bra i värmen att han stannar ett tag till därinne tro? 

Jämför man med när Adam kom så går vattnet om ca 3 timmar och värkarna startade någon timma senare. Tänk om det verkligen är så nära i tiden?!? Eller så går jag över två veckor bara för att jag är så inställd på att "mina barn kommer när de ska"... Tji får jag! 

Idag har jag hur som haver besökt jobbet. Lyckades med andra ord hålla mig borta en halv dag. Jag var där och sa hejdå till min arbetskamrat som vabbade förra veckan och hämtade min frukostmat som jag glömde i kylen. 

Hämtade även ut en liten kofta till Filur som jag beställde från Lindex när de hade bebisrabatt i torsdags. 



Visst är den söt? Fick även en liten mobil som gåva den dagen. 

Vet ju att läpparna har en tendens att svälla när förlossningen närmar sig, men jag tycker inte jag ser någon större skillnad (tyvärr). Eller? 

Övre bilden från imorse, nedre nu ikväll. 


Idag har vi även fått MASSA fina bilder från fotograferingen med Nina, men tyvärr inte hunnit ladda ner dem än men det kommer givetvis upp på bloggen så småningom. 


Spjälsängsmontering

Igår hade vi besök av tre fjärdedelar av familjen Lundin och barnen hjälpte mig att bygga ihop spjälsängen till Filur.
 
Mycket duktiga små hjälpredor så papporna i bakgrunden kunde glo på fotboll i lugn och ro :-)
 
På eftermiddagen lekte killarna hos grannarna och där hade de bakat kladdkaka så när de kom hem kunde även vi få njuta av den kaka de hade med sig. Tack Sofia och tjejerna!!! Den var sååå god!
 
Hade lite färska bär hemma så det blev en riktigt lyxig och god kvällsdessert.
 
 

Gissningarna

Tiden har redan runnit iväg för några av er gissare men så här har ni gissat än så länge (BF=8/2):
 
3/2 Tindra K
4/2 Emma T (3650 g, 51cm)
5/2 Nina (3209 g, 50 cm)
5/2 Farmor Ulla (3370 g, 50 cm)
6/2 Linda B
8/2 Kattis (3850 g, 50 cm)
8/2 mormor Kristina
8/2 Camilla A (3890 g, 53 cm)
8/2 Sofia L
10/2 Katie
10/2 Maria O
14/2 Viktoria
15/2 Anna C
 

Fina Oscar

Igår var det dags för ännu ett kalas för Oscar och han klädde sig fin i skjorta och nya chinos.
 
Det är så roligt att vår stora älskling tycker det är kul att vara med på bild, men han uppskattar även att få klä sig fin och fixa håret.
 
Efter att jag tagit några bilder på Oscar tog han över kameran.
Granskar sina bilder, som bl.a innehöll mamma i morgonrocken :-)
 
En av Oscars bilder. Nöjer mig med att visa en :-)
 
I övrigt spenderade vi lördagen på Ikea och hemma hos fam Gunnarsson i Gbg. I magen är allt lugnt och Filur lät morbror Anders ha födelsedagen för sig själv idag 5/2. Stort Grattis brorsan!!!
 
 

Fredag kväll

Känslan igår kväll var som de flesta fredagar; härligt att det är helg! Oscar var på ett gympakalas och ska på ett annat idag men annars är helgen planlös och det är så skönt. Packade ihop mina prylar från jobbet innan jag gick och det är verkligen underligt att inte gå dit mer på ett tag, men just nu känns det ändå mest som en vanlig helg.
 
Igår när Oscar var på kalas passade Adam och jag på att handla mat. Vi köpte även ett 30-pack med rosor som pryder vårt bord. Så vackra!
 
 
I förrgår så var min efterträdare Petra och jag in till torget på lunchen. Skulle köpa en kofta för mamma på kappahl när det kom ett nytt rabatterbjudande. Som så många andra handlar jag ju ytterst sällan på ordinarie pris varken på Kappahl eller Lindex.
Hur som haver, när vi kom till Kappahl hade de även börjat med 2 för 1 på all rea. Jag blev grymt nöjd när jag hittade pyjamas och pyjamasbyxor till Oscar (sådana han gillar och behöver) på 70% och dessutom en tröja och en halsduk. Halsduken har jag tittat på innan men nu fanns tyvärr bara en kvar så någon som ser ytterligare en på något Kappahl någonstans får ni gärna tjoa. Det är den med ränder och stjärnor på bilden.
 
Väldigt nöjd med mina fynd.
 
Fyndade även lite på Ellos häromdagen när det var halva reapriset. Bl.a. fick killarna varsin marinblå bombarjacka som kan vara tuff inför våren. Klämde på nästan likadana på HM (vårens sortiment) men de från Ellos kändes betydligt mjukare och finare. Fynd fynd!
 
Oscar hade sin på sig när vi fotades av bästa Nina förra veckan.
 

En dag kvar...

Torsdag kväll... imorgon väntar min sista arbetsdag på länge. Det känns lite konstigt får jag säga, men jag lär vänja mig snabbt. Även om jag gått in i v 40 idag och jag känner mig tung, klumpig och stor, så har jag svårt att greppa att det nu är riktigt nära, att familjen kan bli fem vilken dag som helst. Har fått in några gissningar på ankomst och storlek och det är jättekul! (Fast Nina, jag hoppas du har ca 1 kilo fel ;-) ) Ska försöka få till en liten sammanställning imorgon kanske så fortsätt gissa!
 
Det mesta av bebisgrejerna från Oscar och Adam har vi gjort oss av med men några saker som finns kvar är spjälsängen, minsta bebiskläderna, skötbädd och SKÖTVÄSKAN. Den fina skötväskan som egentligen var alldeles för dyr, som Burberry gjorde om modellen på lagom till Oscar skulle födas och därmed dubblade priset. Men som min kära mamma lovat mig och hon stod fast vid det och den inhandlades efter viss tvekan (från min sida). Så är det att få barn första gången, eller att bli mormor för första gången :-)
Som blivande trebarnsmamma, med betydligt lägre krav på att allt ska vara nytt och "rätt" så hade det nog blivit en skötväska från Ullared om jag inte haft kvar den "gamla". Men nu är jag så där ytligt jätteglad för att vi har kvar den och att den kommer få pryda barnvagnen en tredje gång.
 
Än så länge är den tom men snart kommer den fyllas med blöjor, våtservetter, nappar och extrakläder :-)

Februari och dags för gissning.

Så var äntligen februari här. Månaden då vår familj ska berikas med en ny liten medlem. Idag är det en vecka kvar till beräknad förlossning så om maximalt tre veckor bör Filur vara här. Hoppas dock inte det ska dröja så länge.
Jag var på MVC idag och även om Filur inte är fixerad så kändes det skönt att huvudet ligger nedåt. Jag har nämligen upplevt en del rörelser nedåt så var lite orolig att han vänt sig. Att han inte är fixerad är jag inte orolig för. Adam fixerade sig aldrig och det gick ju bra ändå.
 
När Oscar skulle födas så hade vi en liten gissningslek här på bloggen. När kommer Filur? Nu vet vi ju könet men man kan ju gissa hur stor han kommer vara. Vore jättekul om ni vill vara med!
Lite hjälp längs vägen:
 
Oscar kom i v 40+0, vägde 3145 gram och var 48 cm
Adam kom i  v 39+5, vägde 3455 gram och var 51 cm
 
Vad tror ni om Filur?
Här sitter vi och väntar på vår kompis.

RSS 2.0