Black Friday - en del av resultatet.

Idag har alla leveranser från min Black Fridayshopping dykt upp. Hämtade först fyra paket på Hemköp, varav ett var så stort att jag knappt fick plats att hämta barnen. Vi fick därför åka hem och lämna paketen innan vi fortsatte till Statoil för att hämta ytterligare två paket. Efter uppackning av kartonger var det inte mycket grejer kvar då de innehåller mycket luft.
 
Kärlek vid första ögonkastet: Rosendahls ljusstake i kollektionen Karen Blixen.  Den kommer vi ha på Smögen eftersom vi redan har Georg Jensens fina ljusstake här hemma, men var tvungen att packa upp den och njuta lite av den. Ser lite ut som en luciakrona. Så fin! Beställde den från Bagaren och kocken.
En rosa Hinzaväska modell mindre. Fick en stor gul i 35-årspresent och slog nu till på en liten rosa som storleksmässigt passar i cykelkorgen. Den "sprang jag på" av en slump på Önska.
Killarna ska få varsitt set med hoodie och mjukisbyxor från Kappahl. Dessa var det 50% på.
Beställde även ett par jeans till Adam från Kappahls kollektion Tough Knee. Dessa var det också 50% på. Ska bli spännande att se hur de är.
Min arbetskamrat och jag slog till på varsïn Legoförvaringsbox från Cdon som hade två för 349kr.
Åhlens hade 50% på det skohorn som vi har här i Getskär. Detta ska få flytta till Gula Huset på Smögen.
Sen blev det ytterligare lite saker som mina/våra läskunniga familjemedlemmar ska få :-)
 
 

Black Friday

I fredags var det sk Black Friday och det stämmer ganska bra med hur det blev. Plånboken är just nu ett stort svart hål :-).
Skämt åsido, jag fick fixat några klappar och lite till mig/oss så det lär bli några besök till Hemköp och hämta paket i veckan. Får visa vad det blev till mig själv när det kommer.

I lördags var vi på det traditionsenliga glöggmyset hos Magdalena och Andreas. Som vanligt bjöds på massor av godsaker och vi hade en toppenkväll. Ulla och Dick passade barnen under tiden och när vi kom hem fick vi se det fina pusslet de köpt med och påbörjat.

Pusslet på 500 bitar går framåt. Jag kan nästan inte slita mig när jag börjat. Var lite orolig för vad Oscar skulle säga när han kom hem från sin kompis idag och jag hade pusslat det mesta, men lyckligtvis utbrast han bara "du är bäst på att pussla mamma". Det är inte riktigt sant, men jag tycker det är väldigt roligt och avslappnande.

Idag har jag även planterat de fina hyacinterna vi fick.

 
Härliga vita julblommor på plats. Tusen Tack!

1 advent, lussekatter och pepparkakshus

Känns som igår det var september och man började längta efter juletid. Nu är 1 advent här, huset är pyntat med ljusstakar och tomtar och vi har haft en riktig pysseldag i julens tecken.
 
Vi började dagen med handbollsträning för killarna. Oscar hade ingen innebandyträning idag eftersom de spelade match  mot 09:orna igår, vilken de faktiskt vann med 5-3. Efter träningarna satte vi igång med lussekattsbaket och medan degen jäste satte jag ihop två pepparkakshus som killarna fick dekorera.
Oscar kör färgkoordinerat precis som förra året. Inga slumpmässiga godisar här inte.
I år lyckades även Adam hantera spritspåsen helt själv så detta blev första året som jag inte bidragit med någonting mer än sockerlimningen av huset. Jättekul!
Oscar är nöjd med sitt hus.
Lite spexande i dekorationen måste man ju få till :-)
Adams färdiga hus. (OK, jag spritsade ut sista kristyren i fönstren för honom)
Oscars färdiga hus.
 
Husen har färdigställts i etapper under eftermiddagen men däremellan var de duktiga och fixade i stort sett alla lussekatterna.
Våra små bagare
Mjöl högt och lågt, precis som det ska vara antar jag.
Riktigt fina S fick de till. Jag blev faktiskt överraskad av hur bra de löste uppgiften.
De färdiga lussekatterna, några med russin, några utan.
Varsin bokstavskatt blev det också. Dessa slank ner efter badet.
Oscar nybadad och redo för att mumsa i sig sitt O
Adam med sitt A
O och H- inte helt olika :-)
Även hippo-mamman kom med på bild, nu i v 30.
 
 

Kjell Enhager och dilemma

Igår var mina kollegor och jag på Draken i Göteborg och lyssnade på Kjell Enhager som höll föredrag. Det var jättebra och intressant, roligt och tänkvärt. Förhoppningsvis fastnade lite av allt som sades under närmare tre timmar men jag ska även kolla in Jag AB som ska finnas på Youtube.

Igår fick vi även veta att någon kört in i vårt staket på Smögen. Jag har fortsatt luska i detta idag och haft huvudbry över hur man går vidare med en sån sak. Just nu pågår fiberindragning på Smögen så dessa personer som jobbar med det hade sett bilen, tagit reg.skylten och meddelat vår granne. Idag fick jag tag på vittnet för att höra vad som hänt och efter en del konsultation valde vi att gå den "snälla" vägen och inte anmäla. Istället blev det ett samtal med mannen som kört och han stod för vad han gjort. Det var såklart skönt men lite störande att han trots allt smitit. Nu ska vi iaf ses om ett par veckor när vi kommer till Smögen och då titta på skadorna tillsammans.

En av stolparna är av och vriden 45 grader.

Juleljus

Idag har jag spenderat några timmar på Arken Spa med mina BT-vänner. Det var väldigt skönt för den här flodhästen att njuta av de varma poolerna.

På väg hem köpte jag en ny ljusslinga till buskarna vid altanen. När vi skulle sätta upp den gamla slingan igår så var den trasig, men nu lyser det fint på utsidan.

Ljusnät är en jätteenkel och fin uppfinning.

Eftersom det trots allt är en vecka kvar till första advent har det blivit en lightversion av julpyntet, men mer lär komma upp i veckan. De flesta ljusstakar och stjärnor är på plats iaf.

Både ljusstake och stjärna i det stora vardagsrumsfönstret.
Stjärna i sovrummet.
Ljusbollen som jag trodde var trasig hade lyckligtvis bara lite glapp så nu lyser den fint i hallen igen.
De nya ljuslyktorna lyser fint på spiskransen.

Frölunda-HV71

Måste börja detta inlägg med att skriva vilken bra dag det varit. Oscar och Adam fick för sig att de skulle duka fram frukosten imorse och vi hindrade dem givetvis inte. De fick fram yoghurt och mjölk och hade stort fokus på att fixa kaffe till pappa.
Efter frukost gick vi och drog i våra pyjamasar och morgonrockar i flera timmar medan vi plockade fram adventsljusstakar och stjärnor.
Det bästa av allt var att inte en enda gång var det något bråk eller ledsamhet killarna emellan. Underbart!

På eftermiddagen åkte vi ner till Göteborg och Oscar och Adam besökte sin allra första hockeymatch. Frölunda slog HV71 med 2-1.

Adam fick en egen halsduk innan matchstart. Oscar hade sin sedan tidigare.
Häftig entré av Frölundspelarna.
Idag fick vi Henrik att heja på Frölunda iaf.
Oscar som Frölundaspelare :-)

Innebandymatch

Ikväll har Oscar spelat sitt livs första innebandymatch när hans lag Stenungsund mötte Myggenäs i Skärhamn. Många föräldrar var på plats och hejade på alla barnen. Det var många barn så de delades in i två lag så egenligen blev det två matcher idag a 2x12min. Alla barnen kämpade och var jätteduktiga! 
 
Oscar fick nummer 3 på ryggen.
 

Glöggpremiär

Igår kväll var det dags att starta julen genom att dricka årets första glögg. Det var så gott!!!

Årets första glögg blev Blossas alkoholfria (såklart). Hur gott som helst!

Denna vecka har hittills varit en väldigt lugn och lat vecka. Inte fått gjort något vettigt alls efter jobbet. Idag har jag iofs skrivit julkort så de är redo att postas när julen närmar sig. Även slagit en en julklapp till någon i Henriks familj. Vi har hemlig lottdragning av vem vi köper till istället för att alla köper till alla. Jättebra tycker jag!

Har några saker som tomten gärna får komma med.

Sååå sugen på att köpa ljusstaken ganska snart dock :-)


Glasögon

Jag har länge tänkt köpa mig ett par glasögon att ha på långt håll. Jag skaffade nya terminalglasögon i våras men använder inte glasögon för avståndsseende alls. Eftersom mitt synfel på höger öga är i stort sett obefintligt har det kompenserat upp för vänster öga där jag nu har -1.0. Men ibland när jag är trött i ögonen, har kollat mycket på mobilen utan terminalglasögonen eller kör bil känner jag att det hade varit bra att ha ett par glasögon. Idag hämtade jag ut dem.
 
Tada!
Fick med massa fina askar; ett hårt fodral och en fin pappask.
Plastbrillor från Persol.
 
Glasögonen beställde jag på Smartbuyglases förra tisdagen och redan igår försökte DHL leverera. De skickades tydligen från Hongkong i fredags. Helt galet snabbt!
 

Lite shopping igen

I torsdags var min kollega på Ullared och hon fick ett par uppdrag när hon var där. Det blev en stekpanna (Jamie Olivers från Tefal) som ska vara på Smögen. Jag köpte en sån förra hösten och vi har varit väldigt nöjda med den. Det blev även ett nytt mobilskal eftersom mitt från Michael Kors varit trasigt ett tag. Det var ingen jättebra kvalitet på det direkt. Nu blev det detta från Ideal.
 
Numera har jag Marrakechmönstrat mobilskal.
 
Det blev även ett par söta små ljuslyktor.
 
Jag har hämtat ut ett paket från H&M idag. Det kom tyvärr i fredags, vilket ju innebar att Oscar inte hann få någon väst eller kavaj till begravningen, men så är det ibland.
Adam har ju sedan tidigare Oscars gamla kostymbyxor samt väst. Förra veckan fick jag tag på kostymbyxor till Oscar på H&M här i Stenungsund. Då visade det sig att det var samma tyg som i de gamla kläderna som Adam nu har. Perfekt tänkte jag och beställde en väst och kavaj till Oscar och en kavaj till Adam. Dessvärre har de nu bytt tyg på "småpojks"-storlekarna så Adams kavaj och Oscars väst hade en helt annan blå färg. De får därför åka tillbaka. Trist!
 
Vår stiliga lilla pojke får klara sig utan kavaj.
Vår stiliga stora pojke får nöja sig med kavajen som, liksom hans kostymbyxor, kommer från "storpojksavdelningen".
Oscar fick sig ett par nya känger också. Han ville ha nya sedan hans gamla blivit för små och därmed ärvda av lillebror.
 
Köpte även en sängkappa till Adams rum som jag ska lägga på imorgon. Imorgon ska jag även hämta mina nya brillor. Det blir spännande!
 

Långhelg

Nu är en långhelg för oss i stort sett slut och Filur ligger i magen och hickar :-).
 
I fredags var det begravning för min morfar Olle i Grundsunds kyrka. Det var familjen och mammas kusiner som samlades och tog farväl. Jag sjöng Sailing och när kistan bars ut spelades morfars favoritlåt Till Havs med Jussi Björling, väldigt fint och pampigt!
 
Vila i frid älskade morfar!
 
Efter smörgåstårtor och söta tårtor var det dags för oss att åka till Smögen och förbereda för besök av Getskärsvänner. Igår eftermiddag kom tre goa familjer och hälsade på oss. Henrik lagade hummersoppa på fond som han kokat innan och i soppan hade vi de humrar som vi vann på hummergolfen. Sedan blev det älgkött och björnkött med klassiska tillbehör potatis, blomkål, broccoli, underbar gräddsås och gele. Älgstekarna tillagades i lergryta under hela dagen medan björnen (entrecote) stektes i skivor. Som avslutning gjorde jag chokladkolapajen som jag gjort ett par gånger tidigare.
 
Mörk och ljus chokladkola på kakbotten.
 
Idag blev det en promenad längs Smögenbryggan och i bergen innan våra gäster drog sig hemåt.
 
Adam tog en paus på Smögenbryggan.
Grabbarna grus; Charlie, Oscar, Noah, Vincent, Victor och Adam.
Havet slog på skären utanför "Hästen".
Paus i Badhusparken.
Oscar och Adam hittade en söt kompis utanför Hafvsbadet.
 
Jag fick inte tagit några kort under lördagskvällen, mer än på efterrätten, men vi fick några jättefina presenter av våra gäster. Vi fick ett förkläde från Lexington och en grythandske från Svenskt tenn men även detta:
 
En väldigt vacker ljuslykta.
Servetter från Svenskt tenn.
 
TUSEN TACK för de fina presenterna!!!
 
Fick aldrig fotat dukningen, men tog ändå ett kort idag för nu är äntligen åtta av de tio stolarna omklädda och klara. Det kändes så skönt att få ytterligare tre klara så vi kunde ha likadana stolar kring bordet.
 
Som synes på bilden ovan har jag även förberett för adventstider. Vi kommer med största sannolikhet inte åka upp lagom till advent, så jag hoppas få lite assistans av svärmor med att byta lamporna mot ljusstakar/stjärnor när det närmar sig. Vid varje fönster jag har ställt fram så det borde gå smidigt. Får se om du hinner läsa det här Ulla innan jag frågar :-)

Mammaklänning

Igår kom äntligen Henrik hem från Shanghai där han besökt Marie tillsammans med Erik och Ulrika. De har haft en fantastisk resa och vi är båda tacksamma att vi fått möjligheten att se Shanghai med Marie som fantastisk guide och gästvänlig vän.
 
På fredag väntar begravning för morfar och jag skickade idag Henrik till Lindex för att köpa en klänning för mig som jag spanade in förra veckan. Den bara fanns i stora storlekar här i Stenungsund och på Torp har de tydligen inte MOM-kollektionen, så jag fick invänta hans hemskomst för shopping. Blev lite orolig att den skulle ta slut eftersom Lindex just idag visade den på sitt Instagram, men det gick bra.
Jag med kulan. Tycker klänningen var fin och passar både till begravningen och kommande festligheter.
 
 

Vit söndag

Imorse ringde klockan strax före åtta för att hinna få Oscar klar till innebandyn vid nio. Vi vaknade då till en vit värld till barnens stora lycka. Tack vare Oscars vänners föräldrar fick han möjlighet att gå på innebandyträning 9-10, handbollsträning 11-12 och hinna till ett födelsedagskalas kl 12. Under tiden var jag med Adam på hans handbollsträning mellan 10-11. Tack för all hjälp idag!

Under eftermiddagen blev det en del lek i snön.

Bästa brorsorna redo för snölek. Oscar i helt ny overall från Kaxs/Kappahl och Adam i en likadan, men med några år på nacken.
Oscars nya overall. Valde att köpa denna eftersom den gröna, som Adam har nu, varit fantastiskt bra. Förra vintern påtalade förskolefröknarna flera gånger hur bra den var. Adam kunde bada i vattenpölar men var mot alla odds torr efteråt. (Och då var den säkert på tredje säsongen). Nu hoppas vi på samma resultat för den blå.

Själv har jag mest hållit mig inne. Det blev en liten promenad när Oscar skulle hämtas från kalaset men huu vad kallt det var!

Jag har klätt om ytterligare en stolsrygg idag. Förra höstens mål med alla stolar klara innan nyår fallerade ju totalt men nu är jag iaf uppe i 7 av 10.

Två stolsryggar redo att monteras.

Här hemma njuter jag även av de superfina rosa rosor som jag fick i måndags. De är jättevackra!

Imorgon ser vi fram emot att världens bästa man och pappa återvänder från Kina. Vi längtar massor!


Kudde

Idag har varken Adam eller jag kommit ur pyjamasen :-). Oscar var iväg en stund hos en kompis så han tog sig iaf ut idag, trots det tråkiga vädret.

En innedag för mig blev en pysseldag. Jag sydde ett kuddfodral. Jag har haft tyg, dragkedja och passpoal liggande ett tag så det var kul att få bocka av den från to-do-listan.

Dags att börja!
I med dragkedjan
Sydde fast passpoalen.
Klar!

Kudden kommer nog hamna på en av sängarna på Smögen.

Jag har tyg och passpoal till en kudde till, men den lär dröja lite.


Blöt fredag

Igår vaknade jag klockan fyra och funderade på hur jag skulle lyckas lösa däckbyte på båda bilarna, om det, som det spåddes var glashala vägar på morgonen. Tack o lov var det plusgrader och slasket som låg på vägen påverkade inte så mycket. Efter lite fix så lyckades pappa köra ner till Kungälv och få på vinterdäcken på Henriks Audi och när jag kom från jobbet vid lunch hjälpte han mig sätta på dubbdäcken på min bil. TACK bästa grannarna för lånet av garageplatsen! Det gjorde bytet så mycket lättare! Och TACK bästa pappa för all hjälp med däckbyten och cykelinköpet!!!

Oscar var mutterlossare. Mycket bra hjälp!

När däcken var bytta åkte mor och far hem till Grundsund. Killarna och jag bakade hallongrottor (LCHF-style), handlade lite mat, gjorde tacos, spelade kort och såg på Idol. En mysig fredag fast vi saknar pappa Henrik som är i Shanghai.

Hallongrottsbak pågår
Klara!
Fredagsbus med selfies! Hur kul som helst!

Första snön

Imorse var vinterns första morgon med minusgrader (-5) och ikväll kom första snön. Killarna blev överförtjusta och skulle ut ut ut!

Så fort snön började lägga sig samlade de snö att leka med.

Klockan var lite mer än vanligt men eftersom de är lediga imorgon lät jag dem njuta av vår vita gräsmatta.
Båda två har haft lite utklädnad på fritids/förskola idag. Adam gick dit som en pirat och hade tydligen dansat sig totalt dyblöt på deras disco. Oscar skulle inte klä ut sig men hade fått en fin ansiktsmålning på fritids.

Ikväll skulle de åkt till Grundsund med mormor och morfar som kom från Spanien nu ikväll, men det blev inget med det när snön kom. Istället får mor och far sova här hos oss och det är killarna glada för.

Finns i sjön med mormor och morfar, mysigt!

Bus på Omholmen

I helgen drog jag med killarna ut i blåsten på Omholmen. Med håret på ända hade de nog ganska kul ändå :)
 

Vita väggar

Vi blev ju klara med de vitmålade väggarna i TV-rummet på Smögen i helgen och jag fick tagit ett par bilder innan vi åkte hemåt i söndags.
 
Vita väggarna klara i TV-rummet med många skuggor i kvällsljuset. Nu återstår att bestämma vad vi ska ha på väggarna för de gamla tavlorna är jag inte jättesugen på att hänga upp igen.
Över den gamla fina byrån med stenskiva är jag sugen på att hänga en spegel (som det gjorde från början). Har inte börjat leta efter någon än så vi får se vad det blir.
 

RSS 2.0