Magplaskträff och BVC

Idag har mamma och jag träffat massa kompisar och deras mammor hemma hos Max och hans mamma Therese. Eftersom pappa hade bilen idag så fick vi ta bussen för allra första gången och det var jättespännande. Mammorna fick jättegod fika och jag lekte med de andra barnen, även om det var roligast att krypa därifrån.
Här är vi hela gänget: Klara, Max, Lucas, Jack, Valter, Valdemar, Alfred, Vilhelm och jag.

Vi kunde inte vara med så länge eftersom jag skulle till fru Doktorn på Hälsokontroll.
Självklart visade jag mig från min bästa sida, skrattade lite, pratade lite och inte kunde hon hitta något fel på mig inte! Jag har dessutom hunnit bli 71,5 cm lång och väger 8755 gram och jag följer kurvorna perfekt :-)

Grattis Johanna!

Grattis på födelsedagen Johanna! Hoppas du får en toppenbra dag! Hurra Hurra Hurra Hurra!!!
Här är Johanna med en dopfin Alice.

Kusin

Idag, den 29 augusti 2010, har jag fått en liten kusin. Kl 11.28 fick morbror Anders och moster Madelene en son på 4025 g och 53 cm. Lite större än jag var kan man säga, men nu har jag ett försprång på nästan 20 cm :-)
Junior har inte fått något namn än så det väntar vi med spänning på. Här kommer en bild på lillen när han bara är ett par timmar gammal.
Välkommen till världen älskade kusin!!!

Snygg stil

Nu när jag kryper runt och grejar så har jag ibland lite snygga stilar för mig. Eller vad tycks?


Kompis på besök

Igår kväll kom min kompis Filip och hans mamma och pappa hit. Vi har knappt setts på hela sommaren så det var jättekul att träffa dem. Det var nog allra första gången som jag "lekt" med en kompis! Nu när jag kan krypa och ställa mig så var det så mycket roligare att leka. Filip är 5 månader äldre än mig men han var jättesnäll och jag försökte härma honom så gott jag kunde.

Dusch med pappa

Det där med vatten blir bara roligare och roligare och jag brukar få krypa omkring i badrummet medan mamma eller pappa duschar men nu vill jag också leka i vattnet och då är det bäst att jag kryper in i duschen själv.

Laddad för regn och kyla

Jag har redan fått massa fina kläder inför vintern. Mormor, farmor, mamma och pappa har shoppat loss.
Nu måste jag bara växa lite så att kläderna passar också.
Bild 1: Regnställ "Slaskeman" från Didriksons.
Bild 2: Fodrade jeans från Fix och fodrade chinos från Esprit.
Bild 3: Vinterjacka och regnset "Love"från Didriksons.
Bild 4: Softshelljacka från Fixoni, tröja och jeans från Polo Ralph Lauren.
Bild 5: Tröja och jacka från Zara.

7 månader och bula

Hej hopp!

Igår fyllde stora lilla jag 7 månader. Det firade jag med att åka vagn på stan med mamma och mormor, vilket resulterade i att jag fick ett par nya fina höstbyxor. Efter att ha åkt vegn hela dagen var jag extra sugen på att krypa runt och resa mig mot möblerna på kvällen. Eftersom det är min favoritsysselsättning tvingar mamma och pappa mig att ha hjälm för jag är inte direkt rädd av mig. Med tanke på att jag ändå fyllde 7 månader igår så tänkte jag prova att stå utan att hålla mig i bordet. Det gick inte alls bra och jag välte handlöst med pannan rakt i bordskanten och slog mig precis under hjälmkanten, vilken otur. Jag brukar inte bli ledsen när jag slår mig men då blev jag det och jag fick en bula i pannan, stackars mig! Fast två minuter senare, efter att pappa och mamma tröstat mig, stod jag vid samma bordskant, men jag höll i mig. Man får ju inte vara dum...

Här kommer ett par bilder från idag när jag står upp:

Kram på er!
Kung Oscar

Österlen

V 27 tog vi och packade bilen och åkte till Österlen med våra vänner Cathrine, Cippe och lilla Ebba. På vägen dit tog vi en avstickare mot Mölle och fikade vid Kullens fyr. Vi bodde sedan 2 nätter på Karnelund Krog och Rum strax söder om Simrishamn. Det var ett fantastiskt mysigt B&B och maten i restaurangen var superb. Första kvällen åt vi tre rätters och det smakade riktigt bra så det var inte svårt att välja restaurang dagen därpå. Då testade vi deras beryktade köttbullar och det ångrade vi inte!

Vi åkte runt på Österlen och besökte bl.a. en underbar lång strand med träd som hängde ut över vattnet, nästan som i Asien. Dessvärre var det iskallt i vattnet så vi lockades inte att bada. Vi fikade på Café Annorlunda vid Stenshuvud nationalpark där tjejerna gick lös på kakbuffén. Sedan fortsatte vi mot Kivik där vi besökte musteriet och shoppade lite cider mm. Dagen efter blev det ett besök vid Ale stenar och en lunch i Ystad. Vädret var helt fantastiskt under hela resan och regnet mötte oss först på hemvägen.

Tittut!

Oscar står upp i tvättkorgen.


Hej Hopp alla!
Nu är hela familjen tillbaka från semestern och därmed kan bloggandet komma igång igen. Det har hänt fantastiskt mycket i Oscars utveckling på bara några veckor. I slutet av juni ställde han sig ju på alla fyra och knappt en månad senare tog han sina första krypsteg. Det var ett par veckor sedan nu och han förflyttar sig snabbare och snabbare. Han sitter ordentligt utan stöd och har även börjat resa sig till stående mot möblerna. Det senare trodde vi skulle dröja ett tag till men icke :-)
Nu är det dags för lunchpromenaden och Oscars tupplur men sedan kan vi förhoppningsvis börja redovisa lite av sommarens aktiviteter.
Hej så länge!

RSS 2.0