Grabbsällskap

För första gången på väldigt länge somnade vår lilla älskling före kl 21 och Henrik spelar innebandy fr kl 21 så nu har jag egentid med iPaden :-)
Fast jag tror jag ska ta sällskap av en annan kille. Böcker är jag ingen storkonsument av men denna hade jag tänkt ta mig igenom.


Bullbak

Kvällens pyssel har varit klassiskt bullbak. Oscar har hjälpt till och kavlat en egen liten deg.


Fler snöbilder

Nu har vi lagt in bilderna från "stora kameran" och hittat några fina bilder på en lycklig kille som springer i pulkabacken.Rapport från pulkabacken

Pulka i all ära men ingenting gick upp mot att springa i full fart ner för pulkabacken för att sen avsluta med att ramla på mage. Lite likt Anja Pärssons "sälen" kan man säga. Superkul!

 


Nu är det vinter...

Så kom tillslut snön. Efter en lång dag inne med snöstorm på utsidan har vi nu varit ute och plumsat i snön. Fick byggt några snögubbar och en mysig snölykta. Saknar blixt på mobilen så det är en suddig Oscar.

 


Hälsar på änderna

En nyvaken liten kille med håret på ända inspekterar sina nyinflyttade pappersfåglar. Passade även på att ge dem en puss :-)

 


Halltapetsering klar!

Så, nu är äntligen tapetseringen av hallen klar. Vi har dessutom fått upp listerna kring den nya toalettdörren och resultatet känns riktigt bra. Från en stel och tråkig hall med udda golv till ett mysigt rum där vägg och golv harmonerar. Sen ska vi bara hitta en snygg hallmöbel.

 


Fåglar flyttar in

Idag har fåglarna börjat flytta in i vår hall. Det tog ganska lång tid att sätta upp denna tunga papperstapet med mönsterpassning så fortsättning följer imorgon.

 


Bilder från 2-årshelgen
2 blå rosor

På måndag fyller vår älskade Oscar 2 år. Redan idag börjar vi firandet med tidigarelagd "söndagsmiddag". Till dessert blir det givetvis tårta! Tycker det verkar så grymt kul att arbeta med sugerpaste och göra fina tårtor så idag har jag gett mig på det för allra första gången. Det blev två blå rosor som jag gjort helt på fri hand. Dessutom ett dekorativt kantband runt tårtan men bild på den färdiga tårtan kommer senare. Här är mina två blå rosor så länge, en knopp och en större.


Hallarbete

Så var arbetet med hallrenoveringen igång. Tyvärr är det ett par veckors leveranstid på tapeten så vi kommer nog inte ha det fint när Oscar fyller 2 år. Först måste dock en del grundarbete göras. Visst är det trevligt med 3,5 m i takhöjd, utom när väggen ska bredspacklas :-)


Nytt i hallen

När vi flyttade in i vårt hus för snart ett år sedan var det vita målade väggar i hela huset. Oscar fick direkt en ljusblå vägg på sitt rum men förövrigt är det fortfarande vitt. Praktiskt och bra, men lite tråkigt. Alla väggar är dessutom lite ruggliga på ytan eftersom det är betongväggar, så det är inte bara att tapetsera heller. Nu har vi dock slängt ut skjutdörren till lilla toaletten i hallen och satt in en vanlig innerdörr så vi tänkte även passa på att piffa till väggen. Så i helgen väntar bredspackling av hela väggen och så småningom blir det även ny tapet. Hade tänkt något randigt, rutigt eller annat stilrent men vi fastnade båda två för denna lite speciella tapet: Flying ducks från Mulberry.
Eftersom vi har turkosgrönt klinkergolv är vi lite begränsade i färgvalen och tänkt grå/beige. Men så hittade vi denna och tror det blir toppen när golv och vägg harmonerar.


RSS 2.0