Mysfiltar och vattenflaskor

I fredags hade Henrik möjlighet att hämta killarna på dagis så jag passade på att svänga in på Stenungstorg en snabbis på väg hem från jobbet. Gick bland annat in på Nille och hittade vattenflaskor som jag tänkte kunde bli en bra liten fredagspresent till barnen. De går ju på gympa och tennis så vattenflaskor behövs och när jag nu hittade en grön (till Oscar) och en blå (till Adam) så fick det bli bra. På väg till kassan låg där väldigt mysiga filtar med stjärnor för endast 50kr så de fick faktiskt varsin filt också. De har ju stjärnor på sina rum så jag såg matchningen framför mig. Både Oscar och Adam blev jätteglada och satt med både flaskor och filtar framför TV:n och myste.
 
 
 
 

Fjärilstavla

Förra veckan fick jag en beställning på en fjärilstavla som en liten tjej skulle få vid sitt dop. Jättekul att få pyssla en tavla då och då.
 
Den vackra texten är ju en psalm och den passar verkligen jättebra i tavlan till ett barn och helt klockrent vid ett dop då det är en vanlig doppsalm. Tack Linda för att jag fick möjligheten att göra tavlan och för att du kom på den perfekta texten!

Tiger och Leopard

Oscars kompis har sedan flera år supersöta tigeröron som sitter fast på skidhjälmen. Dessa är köpta i alperna någonstans så Henrik letade nu när han var i Chamonix förrförra veckan, dock utan resultat. Däremot våra grannar, som besökt Branäs, lyckades hitta och nu är båda killarnas hjälmar piffade med öron och svans. Oscar ville ha leoparden för "de är snabbast mamma".
 
Adam "Tigern"
 Oscar "leoparden"
 
Tusen Tack bästa grannar för hjälpen med öroninköp. Och Tusen Tack för de fantastiskt fina och perfekt matchande ljusstakarna jag fick.
 
De fina ljusstakarna matchar på pricken vår Kartell-lampa som är accentsfärgsbestämmare i vardagsrummet. Sånt älskar jag!
 
 

Löparjacka

I lördags var det Alla Hjärtans dag och jag fick en fin löparjacka/träningsjacka av Henrik i present. Givetvis var den rosa. Så i söndags förmiddag fick det blir en premiärtur utomhus. Jag hade för första gången sällskap av Oscar som höll bra takt på sin nya cykel. Vi kommer definitivt ta fler rundor tillsammans för det hade varit så häftigt att någon gång uppleva den där gränsen som folk pratar om, när löpningen inte bara är en pina. Jag tror jag så sakta börjar närma mig, men jag vet inte. Tills dess får jag försöka göra löpningen så rolig jag kan, mao ha fina träningskläder osv.
 
Inkommen från första lilla 3,3 kilometersrundan runt berget. Dessutom hyffsat matchat med mina relativt nya löparvantar. I like!

Det var lite kallt i söndags så det fick bli dubbla underställ under jackan, skidstrumpor och dubbla träningsbyxor.
I veckan har jag även köpt en rosa (såklart) träningsmössa från Kari Traa. Den matchar inte helt perfekt men jag får försöka leva med det.
 
Bilden lånad från Sportamore.se, där jag också beställde den ifrån.
 
 

Lördag i Grundsund

I lördags åkte vi upp till Grundsund över dagen. Vi hade inget inplanerat och dessutom ville jag träffa min morfar som var riktigt dålig helgen innan. 

Mamma lagade till Oscars favoritmat; lax, potatis och kall sås och sedan åkte vi in till morfar på hemmet i Fiskebäckskil. 

Morfar och jag
Morfar och mamma. 

Killarna var också med en kort stund. Sedan åkte de till driving ranchen och slog några bollar. 

Nöjd Oscar

Adam i full sving. 

Efter en kylig stund på golfen blev det semmelfika innan hemfärd och Mellokväll. Jag tyckte Mariette var bäst. 

 


Två små ugglor

Idag har killarna och jag tagit en tur till Göteborg och varit på 5-årskalas till söta och goa lilla Ebba. 

På varje plats hade de lagt vita masker som barnen fick dekorera. Vilken kul ide! 

Oscar körde "all in" medan Adam nöjde sig med lite förre dekorationer. Tycker de ser ut som två små söta ugglor. 

Efter kalaset åkte vi till Frölunda Torg med Ulrika och Filip. Skulle leta efter ny badrumsmatta men den finaste jag kunde hitta var exakt likadan som den vi har idag. Hade det inte varit för att det matchande duschdraperiet var slut så hade nog blivit affär idag. Vi har ju trots allt de matchande handdukarna. Men vi får se, några butiker till ska få en chans. 

Oscar hittade en knallröd badrumsmatta som han ville köpa till sitt rum. När jag försökte förklara för honom att den inte passar in där fick jag svaret: va? Får jag inte ha min favoritfärg ens på mitt eget rum? (Syftade på att jag inte ville ha den röda mattan på badrummet...heller) 
Å där blev jag plötsligt världens sämsta mamma men tog mig ur det genom att lova honom en röd matta i lekstugan till sommaren och att han fick åka den uppblåsbara rutschkanan de hade mitt på torget. Någon dag ska jag lära honom det här med färgmatchning också. :-)

Oscar mitt i hoppet på väg ner för rutschkanan. 

Tusen Tack för kalaset idag familjen Andersson!

Tusen Tack även till våra kära grannar som bjudit oss på Mellomys ikväll! 

Grattis brorsan!

Glömde ju blogga Grattis på födelsedagen till min storebror Anders igår, så det blir idag istället. 

Grattis brorsan! 

Stolt över sin ballongkonst förra helgen :-)

Adam-kavalkad

Medan jag bloggade gårdagens inlägg bytte Adam om till pyjamas helt själv. Tror inte det hänt tidigare så jag var ju tvungen att ta kort på sötnosen som var stolt över sig själv och satte igång att showa ordentligt. Så här kommer en bildkavalkad på lilltrollet Adam.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vimplar till Oscar

Nu har vimpelspelet till Oscars rum legat halvfärdigt hur länge som helst men igår blev det äntligen klart. Oscar har en mängd färger på sitt rum genom att tapeten har stjärnor i flera färger men de harmonierar fint med varandra och jag ville få med alla dessa färger i vimpelspelet. Sen tillkom ett tyg för att matcha motstående ljusblåa vägg och ett rutigt som från början var tänkt som gardin men som sedan kändes fel. Som tröst fick tyget en plats i vimpelspelet.
 
 

Mera kalas

Igår söndag var det ännu ett kalas för Oscar tillsammans med familjen på min sida. Vi firade också min pappa Hans som fyllde 65 år den 4 januari men befann sig då i Mexiko liksom brorsan Anders som fyller år på torsdag. Många att fira alltså.
 
 
Tårtsmakande sötnosen Olivia och ballongblåsande morfar/farfar.
 
Min fina mamma och min fina Adam.
Söta kusin William och goaste 5-åringen Oscar
Mamma hade bakat ricekrispiestårta, Mums!
 

RSS 2.0