Hummermåndag

Idag på hummerpremiärdagen säger jag Grattis till min svägerska Kattis på födelsedagen. Hurra hurra hurra! 

Nu när Henrik är hemma igen var det åter dags för mig att stå upp extra tidigt och jag kunde inte låta bli att ta bild från kontoret vid 7.10 imorse. 

(null)
Vacker hummerpremiärmorgon. En liten stund senare kom de första båtarna tillbaka efter att ha satt årets första hummertinor. Bilden är suddig pga allt det salt som fastnat på rutan efter Knuds framfart. Kontraster!

Årets skolfoton är klara för beställning. Alltid lika spännande. Oscars bild har vi inte bestämt riktigt än men Adams var solklar. 

(null)
Oscar hade flera lika bilder. Kanske blir denna. Neutral och fin!  
(null)
Adam blev helt klart bäst på denna. Inte lätt att få till en fin bild när framtänderna saknas :-) men han fixade det galant. 

Trappa

Igår kom Henrik äntligen hem från älgjakten så därmed har lite tid kunnat friställas till det fortsatta bygget av loftsäng. Näst på tur stod en trappa. Jag har ägnat veckan åt att måla de brädor som skulle bli trappan. 

Igår sågade jag till själva trappstegen och vangstyckena. Idag spenderade jag en hel del tid på att räkna ut hur trappstegen skulle sitta. Det blev till slut 8 trappsteg plus ett sim inte är lika djupt. 
(null)
Uppställda för uträkning. 
(null)
Här ska trappan gå upp. Ena vangstycket står lutad. Tyvärr har det visat sig att just detta på bilden är lite böjt så vi får se hur det går. 
(null)
Förborrade och började monteringen av trappsteg. 
(null)
Fick min älskling att dra åt skruvarna medan jag höll stegen rakt. Inte det lättaste. 
(null)
Trappan på plats. Tyvärr inte så bra som vi hoppats för den satt inte som ett smäck nu när den är ihopskruvad. Tror att den sneda brädan spelar in en del. Imorgon lär vi fortsätta. Får nog lossa ena sidan av stegen, dra fast den på rätt plats och sedan återplacera sidan. Får hoppas det blir bra sen. 

Maskotar

Idag har Oscar och hans lagkamrater äntligen varit maskotar till IFK Göteborg och Elfsborg på Gamla Ullevi. En häftig upplevelse för både barn och föräldrar. 

(null)
Oscar fick den nytillsatta rollen som bollbärare. 
(null)
Oscar med domarna och bollen :-)
(null)
Hela gänget! 23 glada fotbollskillar :-)
(null)
På väg mot bilen. Det regnade i stort sett hela matchen. Morfar satt med Adam högre upp på läktaren medan jag satt med Oscar och laget på Young Fellowsläktaren. 

Pappa Henrik satt i Strömsund och kollade matchen på Tv. Trist att han missade detta men vi får hoppas detta bara var Oscars första framträdande på Ullevis innerplan. ;-)

Henrik har skjutit en ko idag iaf. 

Loftsäng

Ikväll har vi lagt upp sängen i stommen som vi byggt så nu har Oscar en loftsäng på sitt rum. Den är över två meter upp i luften och saknar stege och staket, men han har fått testbesöka den iaf. 

(null)
(null)
Loftsäng ovanför dörren. 

Vatten

Idag har vi haft möte på jobbet hela dagen. Alla planerare från tre fabriker m fl träffades och imorgon fortsätter vi. Dagen avslutade vi med att besöka restaurang Vatten i Skärhamn där vi lagade en fyrarätters meny tillsammans. 

(null)
Vyn när vi kom. 
(null)
Förkläde på! 
(null)
Första rätten: kräftstjärt med cashewkräm i någon rotfrukt som var tunt skivad. Det var även lite rostad svamp och oregano. 
(null)
Andra rätten var en liten köttbit väl dold under rödbetor och rödkål. 
(null)
Huvudrätten: hälleflundra med havrerot, broccoli, svartkol och något som jag inte minns. Såsen på dill och svartkol var super! 
(null)
Efterrätt: palsternacka- och kokosglass med ljunggele och björnbär. 
(null)
Action i köket. 

Det var andra gången jag var på Vatten och lagade mat och det är verkligen jättebra!

Spanien

Igår flög mamma och pappa ner till Spanien för att idag titta på ett hus. Huset är i stort sett likadant som det de hyrde förra vintern men med skillnaden att det saknar grävd pool men har en härlig takterrass istället. 

(null)
Huset framifrån
(null)
Någon typ av pool står det på framsidan. Här finns även plats för bilen. 
(null)
Hyfsat med plats på verandan. 
(null)
Takterrassen. Enligt mäklarens beskrivning ska man se havet, får fråga mor och far om det stämde. 
(null)
Trappan till takterrassen går på sidan av huset. 
(null)
Sovrum 1
(null)
Sovrum 2
(null)
Vardagsrummet. 
(null)
Köket
(null)
Köket ligger precis vid vardagsrummet. 
(null)

(null)
I det ombyggda garaget finns ett tredje sovrum och ett extra badrum. 
(null)
Badrummet. 

Nu är huset i Grundsund sålt och hus i Spanien köpt. Stort Grattis världens bästa mamma och pappa! Så glad att det gått snabbt och smidigt. Blir spännande tid i december när båda husen lämnas och övertas. Vi ser fram emot att besöka huset såklart! 

Rösten

Idag ligger rösten i fokus på dubbla sätt här. Självklart för det är valdagen och jag har lagt min röst just idag. 
Det andra är att vår minsta lilla älskling delvis tappat rösten. Från ingenstans blev han helt tyst och började viska igår em. T.o.m när han gråter är det ynkliga små ljud som kommer fram. Lilleman som precis blivit bättre från en förkylning får nu börja om. Välkommen till livet som förskolebarn! 

Oscar, Adam och jag åkte idag till brorsan m fam för att fira barnens kusin William och bonuskusin Alex idag. 

(null)
Älskade brorsonen William fyllde 8 häromveckan och Alex fyller 6. Grabbarna fick varsin innebandyklubba i present. 

När vi kom hem påbörjades arbetet med en loftsäng på Oscars rum. Jag sågade till några reglar, borrade lite men annars var det Henrik som fick upp det första reglarna på väggen. 

(null)
Sågade till ett regelverk innan vi drog på kalas. 
(null)
Sen har min älskling satt upp de tre första reglarna på väggarna. 

Har typ alla verktyg på Smögen efter altanbygget så bara att pilla fram gamla maskinen med sladd. :-)

Nu sitter nog många framför Valvakan men för mig blir det sängen med en liten snorig kille som varit vaken och ledsen en bra stund efter han somnade (första gången). Nu har han till slut somnat om iaf. 

Föräldramöte

Igår var det dags för föräldramöte för Oscars klass och barnen hade förberett en liten ledtrådsteckning inför när vi föräldrar skulle hitta barnens platser. 

Så här så Oscars ut. 
(null)
En ljushårig kille med gula skor. 

Kul att de har mätt sig för jag visste faktiskt inte hur lång Oscar är nu. Hade kanske trott han var ett par cm till eftersom många kläder i stl 140 är för korta. Vad göra???

Fick precis meddelande från handbollsklubben att Oscars träningar som ska börja snart är flyttade till kl 9 på söndag morgon. Låg 10 innan. Känner mig lite bedrövad just nu. När sjutton ska barnen få sova? När ska familjen få äta en frukost tillsammans i lugn och ro? 
Eftersom vi redan innan fått besked om att innebandyn hamnar lördag fm (och handboll för Adam) så får vi nog ta en ordentlig funderare på om det redan är dags för någon av sporterna att stå tillbaka. Känns jättetrist för jag vet att Oscar gillar båda sporterna. Men vad göra??? Har medvetet hållit barnen borta från hockey för att man hört om tidiga helgtider i ishallen, men nu är vi ju där iaf. Sååå tråkigt! Lider med Oscar oavsett om valet får bli att sluta eller stå upp i ottan. 

Eftersom jag själv är väldigt sömnberoende och redan har lite lätt ångest över att klockan ringer kl 6 varje vardag i veckan fr.o.m igår, så var detta en riktig käftsmäll. 

Så, nu har jag gnällt klart för idag. Hade faktiskt min nya kjol till jobbet idag. Hängt och väntat någon vecka i garderoben. 

(null)
Kass mörk bild, men får gå :-)

Gick eg för att köpa kjolen i grått, men i vanlig ordning så föll valet på den blå. 


Nytt nytt nytt

Så, nu har första dagen på nya livet för Victor och mig avklarats. Han gjorde sin första heldag på förskolan och jag min första dag på jobbet. Ibland kommer det över mig att det är på riktigt nu, jag är inte bara där för en dag eller två. Föräldraledigheten är verkligen slut nu. Vår bebis är en liten pojke nu. 

Barnen var ute i solen på gården när jag kom. Jag ropade på Victor och han sprang emot mig och jag fick den största och längsta kramen någonsin. Hans små fötter fortsatte liksom springa i luften av glädje när jag lyfte upp honom. Sååå underbart!!! Tror jag kommer minnas den stunden för alltid. Det är nog därför jag skriver om den här. 

Jag fick ett fint välkomnande på mitt kontor i morse. En vacker orkidé stod och väntade på mitt nya kontor. Har ju haft lyckan att få ett kontor med fantastisk utsikt. 

(null)
Efter ett par år med rör och lastterminal precis utanför fönstret, kan jag nu få vila ögonen på detta inemellan. Klagar inte! 

Jag har ju fått en ny tjänst som jag ska ha i sju månader, vilket gör att jag numera är placerad på huvudkontoret och inte på fabriken. Kalas dag 3

Idag hade grabbarna lyxen att få fortsätta åka uppblåst rutchkana hos gårdagens födelsedagskalas. Även jag fick testa, huja! :-)

De fick även lyxen att testa födelsedagsbarnets bästa present. 

(null)
Lyckliga killar som fick provköra. 
(null)
Även Adam fick en tur. Tack! 

Sen har de fortsatt kalasa på Bounce i Hovås idag. En toppengrej såklart! 
Själv tog jag med Victor i joggingvagnen och körde ett pass med massa andra tjejer i solen på skolgården. Victor var duktig och satt tyst och snällt hela timman. Han undrade nog vad sjutton vi höll på med :-)

Fotboll och kalas

Idag åkte Oscar och jag till Älvängen för fotbollssammandrag. Grabbarna spelade tre matcher och åkte hem med två segrar. Jättekul! 

På eftermiddagen var det dags för kalas och det var ju helt fantastiskt att det blev så härligt väder så barnen kunde åka massor i den enorma rutchkanan de hyrt till kalaset. 
(null)
Stooor kana! 
(null)
Rolig var den såklart! 

Adam blev väldigt avis när jag berättade så han cyklade med när vi skulle hämta Oscar och fick prova han också. 

(null)
Här kommer lilla grodan farande. 

Tusen Tack för idag!! 

RSS 2.0