Morgonmys


Wow!!!

Oscar älskar båtar! I helgen fick han besöka "offarns båt". Det var en riktig Wow-upplevelse!


Gammelmorfar Olle

I helgen blev det besök hos gammelmorfar Olle på hemmet i Fiskebäckskil. Det var första gången han fick träffa sitt nya barnbarnsbarn och namne Adam OLLE Gunnar.

Vår i vår trädgård
Igelkottar och invägning

För en stund sen hade vi en igelkott på altanen. Henrik tog Oscar på armen och sprang ut och då gömde den sig bakom grillen. När den sedan gick bak på gräsmattan följde vi efter och hörde då hur det rasslade under tujahäcken. Trodde att det var en katt men så dök det upp en igelkott till. De är verkligen gulliga! Hann bara ta ett par dåliga bilder genom vårt skitiga köksfönster men de får jag visa imorgon.

Idag har Adam varit på BVC igen. 5 veckor och 5 dagar är han och vägde 4865 gram och var 57 cm lång. Båda kurvorna går spikrakt uppåt och nu ligger han över medel på både längd och vikt.


Grattis farmor Ulla!

Idag fyller farmor Ulla år! Hipp hurra för dig!!!

Idag har även namnregistreringen kommit från Skatteverket. Så nu har vår minsting fått sitt namn på riktigt.


Faster Gunnel

Idag har Oscar, Adam och jag besökt min 93-åriga gammelfaster Gunnel i Lysekil. Det var första gången hon träffade Adam och han gick direkt till hennes hjärta, precis som storebror. Hon blir alltid lika glad när vi kommer, vilket tyvärr inte blir så ofta nu för tiden. Gunnel har alltid varit som en extra mormor och det är så roligt när hon ringer för att höra hur det är med Oscar och nu även Adam :-)


Sköna tupplurer

Sitter nu på utsidan huset och har det riktigt gott. Åskan ligger inåt land och precis nu kommer några regndroppar även här.

Så nu sitter vi under tak istället :-)

Båda pojkarna sover i vagnen så jag passar på att gå igenom posten här ute i friska luften


Badpojkar

Badbaljan har varit utlånad till sötnosen Edwin men nu har premiärbadet i baljan ägt rum. Skönt att slippa handfatet tyckte Adam. Oscar älskar att bada badkar och gjorde häromdagen ett nytt försök med skumbad. Första försöket, för kanske ett halvår sedan, blev han jätterädd men denna gången gick det bättre och tyckte skummet var ganska roligt.


BVC 4 veckor

Idag på 4-veckorsdagen har vi varit på nytt besök på BVC. Adam väger nu 4380 gram. Han är fortfarande 54 cm men eftersom han var nyvaken när han skulle mätas så var han inte så sugen att sträcka på benen. Om tolv dagar är nästa koll.

Igår var denna annons i Bohusläningen


Sandlåda och födelsedag

I tisdags fyllde "mommo" år och på eftermiddagen kom hon och "offarn" och bjöd på tårta.


Men det bästa (för Oscar) var ändå leveransen av den superfina sandlådan som morfar byggt.

För när det var dags att gå in och sova var lilleman helt otröstlig och krockodiltårarna rann längs kinderna.
Två minisar


Det var inte lätt att få båda gullungarna Elin och Adam att kika mot kameran samtidigt. Elin ville gärna titta åt sidan medan Adam viftade med armarna framför ansiktet. Sötnosar!!!
När bilden togs var Elin 10 dagar och Adam 26 dagar.

Dagis

Idag är storebror på dagis för första gången sedan lilla jag kom till världen. Jag saknar honom! Just nu tar jag igen mig i mammas knä men ska strax få en ny blöja eftersom jag tydligen gjort i brallan. Undrar om mamma fixat det utan hantlangaren Oscar?
Kramar Adam


Musikanter

Idag har vi besök av Ulrika, Filip och 10 dagar gamla Elin. Oscar och Filip underhåller sina småsyskon och mödrar med jättefint spel på saxofon och trumma. Dessutom bjuder de på dans samtidigt. Fantastiskt!


Tidningsannons

I söndags var vår lille Adams födelseannons i GP


Uppvisning för gamlingarna

Idag har vi varit och visat upp vår minsta familjemedlem för tre av fyra av våra "gamlingar". Gammelmorfar Bertil, gammelfarfar Eide och gammelfarmor (gammor) Gärd har fått besök av Oscar och lillebror Adam.


BVC

Idag har det varit nytt besök på BVC och lilla jag har nu blivit en stor kille då jag vägde hela 4100 gram, var 54 cm lång och med ett huvudmått på 36,7 cm. Här är en bild från imorse.
Puss Adam


Sköldpadda

Oscar var fem veckor när han rullade runt första gången. För lillebror Adam tog det 2,5 vecka. Det blir bra fart i rullningen när han lyfter huvudet högt upp och lutar sig åt sidan. Visst ser han ut som en liten sköldpadda som kikar ur sitt skal?


2 underbara tröttisar

Oscar började greja med sitt gamla babygym och bäddade iordning med fårskinnspälsen. Några minuter senare ser jag att han har somnat och passar då på att lägga ner sovande lillebror bredvid. Våra sötnosar!!!


RSS 2.0