Dörrförvandling

Som jag skrev om igår så har bytet av altan/balkongdörrarna fortsatt idag. Snickaren och Dick har satt foder, lister och t.o.m fixat plåten på utsidan. Så fantastiskt bra! 

Det känns lite konstigt att inte vara där och hjälpa till men för varje bild Ulla skickat har det känts toppenbra och det ser ut att ha blivit jättefint! 
Den gamla balkongdörren läckte som ett såll så sedan i julas har den varit igentejpad för att försöka spara lite energi. Nu ser vi fram emot att komma upp till Smögen och njuta av vår balkong. Vi lär nog gå ut och in många gånger... bara för att vi kan :-).

Lite skillnad! Eller hur? 


Så småningom kommer vi sätta spröjs även på dessa fönster. 

TUSEN TACK Dick och Ulla för all hjälp!!!


Altandörr

Det har varit så roligt att få bilder skickade från svärmor idag. Snickarn och svärfar har nämligen bytt våra balkong- och altandörrar på gula huset idag. 

Tydligen ska foder sättas imorgon så då lägger jag upp före- och efterbilderna. Åh vad det är kul att se förändringen! 


Tack Dick och Ulla för ALL hjälp idag!!!


Besök och fotbollsträning

Igår fick Adam, Victor och jag besök av Adams dagiskompis Norton och hans mamma Mariah. Victor fick så fina kläder i present och storkillarna fick också paket. 

 
Superfina Newbiekläder som passar perfekt direkt.
 

Tusen Tack för fina presenterna! 

 
Om bara 4 dagar är det BF för deras lilla bebis så förhoppningsvis kommer hon väldigt snart. 
 
Idag har Oscar haft sin allra första fotbollsträning. Inte för att det skiljer sig så mycket från "Lek och boll" men nu heter det träning och barnen blir medlemmar i Vallens IF. Själv är jag med som ledare för pojkarna.  (Det hade jag aldrig trott när vi mötte Vallen för drygt 20 år sedan och åkte på stordäng, haha)
37(!) pojkar trotsade vädret och dök upp på denna första träning. Lyckligtvis var vi sex ledare som hjälptes åt att hålla i träningen. 
 
Oscar fick en Vallen-T-shirt som han blev väldigt glad för. 
 

Barnens hinderbana

På förmiddagen idag åkte vi till Kviberg och Prioritet Serneke arena där Oscar skulle springa Barnens Hinderbana. 7-8-åringarna var först ut på dagen med starter från kl 11. De släppte iväg ett tiotal barn en gång i minuten och Oscar kom iväg ca 11.15. De skulle klättra upp för hinder, gå balansgång, armgång, springa i bildäck, labyrint och avsluta med att möta gladiatorerna i Gatloppet. Henrik har en film på Insta när Oscar springer Gatloppet och åker på några smällar (lätta såklart). 


Full fart!
Armgången inga problem.
Mitt i bilden hålls stackars Oscar fast i Gatloppet av El Gringo (Eddy Bengtsson)
Sen var det fotodags. Oscar ställde sig framför Eddy för att fotas men på en sekund satt han på hans ena axel :-)

Därefter åt vi lunch vid en food truck på utsidan arenan. Där var jätteskönt i solen. Lika skönt var det inte inne i stan där vi gick till Trädgårdsföreningen för lek och fika med Catrin och Elsa. Tack för idag tjejer för den korta men mysiga träffen i sol och blåst! 


Spröjs

Det blev en kort visit till Smögen denna helg. Igår var det årsstämma för BSB försäkringsbolag på Havsbadet. Henrik gick själv på stämman men jag var med middagen när Ulla och Dick var gulliga och passade pojkarna. 


Vi har inte gjort så mycket i huset det sista mer än att planera för altanbygge. Dock har vi haft spröjsen till de nya fönstren hemma sedan i höstas så idag vi äntligen dem på plats. 

Det blev lite skillnad när de kom på plats. Så småningom kommer vi ju byta även de andra fönstren men det får vänta lite. I fredags levererades iaf två nya altandörrar. Det ena ska vara på balkongen och den andra vid uterummet (som sedan blir altan förhoppningsvis)


Hemmamys

Lille Victor har hunnit att passera två månader och precis som med Oscar och Adam rusar tiden fram och det känns som man inte hinner med. Sen hinner jag inte så mycket hemma heller. Visst, idag hann jag tvätta ett antal maskiner och stryka ett par timmar när Victor sov, men det var tack vare att stora killarna var hos kompisar. När de är på skolan och förskolan hinns ofta inte mycket. Men men, jag hinner iaf gosa med Victor och väljer han att ta sovmorgon så tänker jag fortsätta göra honom sällskap :-)
 
En bild från igår som Oscar tog på Victor och mig.
 
I tisdags var grabbarna och jag in till torget en stund och de fick varsin T-shirt från H&M.
 
Idag fick vi besök av mamma och pappa. Då passade jag på att ta ett par bilder på lilleman när han låg på fotpallen, påpassad av mormor, för det går undan när han får för sig att rulla till rygg.
 
Precis som brorsorna har han varit stark i nacken från första början. Nu kan han ligga länge och hålla koll på omvärlden.
Sen blev det mys med pappa när han kom från jobbet.
 

Presenter till stor och liten

När Henrik kom från Chicago häromdagen hade han med lite presenter till oss. Alla tre killarma fick varsin hoodie från GAP och Oscar och Adam fick även en baskettröja med Jordan på ryggen. Själv fick jag en superfin väska från Kate Spade. När Henrik var i USA beställde jag nya skor och jag blev riktigt nöjd när pumps och väska matchade superbra :-).
 
Pumpsen från Gabor och väskan från Kate Spade.
Passade även på att beställa ett par nya sneakers i marinblå nubuck.
Tröjorna som de stora killarna fick. Victor fick en liten marinblå.
 
 
Under påsken har Victor fortsatt få massa fina presenter.
 
En jättesöt jumpsuit från kusin Svante m fan
Tröja och byxor från fam Lundin
Mössa, byxor och strumpor fr fam Andersson
Två Newbiebodies från Marianne och Bosse.
Gullig sparkdräkt och skallra från Kattis och Mauro.
 
 
Tusen Tack allihop för fantastiskt fina presenter!!!
 

Tvära kast

Idag har vi haft tvära kast i tillvaron. Efter en fin och känslosam begravning av Henriks farfar Eide, åkte vi nästan direkt hem till Getskär för att ha barnkalas för Adam. Kalaset var i Jörlandaskolans gympasal tillsammans med en kompis och jag tror de hade kul alla barnen  


Tog lite bilder med kameran men inga med mobilen. Däremot tog jag selfies med mina killar imorse innan frukost. 


Adam 5 år

Igår fyllde vår älskade Adam 5 år. Han väcktes med sång och paket på sängen och leken var i full gång innan frukost. 

Framåt lunch åkte vi till Barnens Lekstad i Kungälv, vilket var önskemålet med dagen. Trots påsklovet var där inte så mycket barn, vilket var skönt. 


Matpaus i leken.

När vi kom hem tog vi in posten och Adam fick se sig själv i tidningen. 


Annonsen i St-tidningen

På kvällen blev det tårtkalas för Adam. Våra goa grannar kom och firade vår älskling. Hux flux dök även mormor och morfar upp och överraskade. Och Henrik hade med sig faster Kattis och Mauro som flugit hem från Schweiz så Adam fick ett stort kalas med många gäster precis som han önskat sig. 


Tack för att ni kom och gjorde Adams kalas så bra! Och Tack för ALLA grattishälsningar på Insta och Facebook.  


Bvc och nya vänner

Idag har vi varit på BVC med Victor igen. Han växer så det knakar kan man säga. Huvudmått och längd följer normalkurvan perfekt medan vikten inte följer någon kurva alls än. Den är spikrak uppåt, haha! Vår älskade lilla korv närmar sig 6 kg nu. 5880 gram och 58,2 cm var dagens resultat. 


Sötnosarna Vicke och Nicke :-)

Efter BVC har grabbarna och jag hängt med nyvunna vänner. En klasskamrat från Chalmers dök på mig på fritids innan Victor kommit till världen. Kände först inte igen honom men sen visade det sig att de var relativt nyinflyttade, också hade en "trea" med storasystrar födda samma år som Oscar och Adam. Jättekul! Idag gick vi till stranden, lekte i deras trädgård och fikade i vår. 



De hade ett klätterträd!!!

Henrik hemma igen - Ninas Bilder del 2

Idag har Henrik kommit hem efter några dagar med jobbet i Chicago. Även om jag har fått mycket hjälp med barnen när han var borta, både hemma i Grundsund och genom att de lekt hos vänner, så är det givetvis härligt att han är hemma med familjen. Han hade även men presenter som jag får visa senare.
 
Dagen till ära visar jag därför Ninas fina bilder på Victor och Henrik.
 
Victor, här en vecka gammal, myser hos världens bästa pappa.

Fina presenter

Vårt älskade lilla troll fortsätter att få fina presenter. Förra veckan fick han en tröja av Adams förskolekompis med familj.
 
Tuff och fin tröja. Tusen Tack familjen Brovall!
 
Denna vecka fick han ett paket från Bettan och Lennart, som han även fick träffa igår och Bettan fick några leenden som Tack :-)
 
Jättefina kläder! Såg just dessa på Instagram häromdagen och tyckte de var så fina.
Tusen Tack!!!

Ninas bilder del 1

När Victor var en vecka gammal var vi hos Nina på Stora Holm och fotograferade honom och resten av familjen. Här kommer några av de bilder hon tog och de är på Victor när han sov.
 
 

Fin men hemsk dag

Vilken solig och fin 7-veckorsdag Victor har haft idag. Barnen och jag är i Grundsund och har tagit en skön promenad ner till hamnen och njutit av mammas kalops till middag. Killarna har varit ute och lekt i stort sett hela dagen.



Oscar, Adam, Alice och Victor på promenad ner till hamnen.

Tyvärr byttes den härliga vårkänslan mot sorg och ledsamhet efter terrordådet i Stockholm. Så fruktansvärt!!! Suttit framför tv:n i några timmar nu och det är svårt att ta in att detta hänt. Kramar om mina pojkar lite extra ikväll.


Bildkrångel

Jag har ett par kvällar kämpat med att få över bilderna på min telefon till datorn eftersom telefonminnet var fullt. Tydligen inte min grej detta. I förrgår fick jag lägga ner och igår lyckades jag till slut men då orkade jjag inte föra över även kamerabilderna så det blev helt enkelt inget bloggat. 


Precis i detta nu sitter Henrik på ett plan över Atlanten, närmare bestämt Chicago. Känns inte så kul att vara på olika kontinenter men han är inte borta så länge tack och lov. 

Denna vecka har jag hunnit plantera lite påskblommor på utsidan, åka till tippen (med assistans från mor och far) och ta en promenad med en "ny" mamma i området. Med ny menar jag att vi inte känner varandra sedan innan men hon är också hemma med sin trea. Kul! 


Lite av påskplanteringarna.

I eftermiddag åkte pojkarna och jag till Grundsund. Pappa och Oscar tog en promenad med Victor medan Adam piffade till sig med mina gamla manicklar. Någon som minns? 

Halsband och armband i mängder :-)
Dagens glada lillplutt i nya kläderna från fam Lundgren.

Ansiktsuttryck

Vår lille prins börjar visa mer och mer ansiktsuttryck och det är lika härligt varje gång som man får en leende, eller snarare ett "gapskratt" som det är för honom. Inte lyckats fånga ett riktigt leende på bild än men det kommer snart hoppas jag.
 
Den senaste veckan har tyvärr Victors sammetslena hud fått sk hormonplitor. Oscar och Adam hade inte mycket sådana så jag har inte så bra koll, men hoppas de går över snart.
 
Vår lilla älskling myser i babygymmet.
 
Just nu pågår ju en del rea så jag har shoppat lite till Victor på halva reapriset på Lindex bl.a. Inte för att han kanske behöver kläder efter alla fina presenter han fått, men det är ju lite roligt att fynda. Fick bl.a. tag på den vinteroverall som jag spanade in i januari. Så nu är han klädd för nästa vinter :-)
 
Randig body till hösten. Oscar har likadan fast tröja.
Helmjuka snickarbrallor, lagom om några månader.
Finkläder som han kan ha nu. Storebror fyller ju 5 år om 9 dagar, då gäller det att vara dressad.
Och overallen som får vänta till nästa vinter. Den är väldigt mjuk i tyget, vilket är bra när man inte är så stor och smidig. Adam hade en liknande och den var perfekt. Vanliga vinteroveraller har en tendens att vara lite stela i tyget.
 

En dag i Gbg

Idag har det varit allsvensk premiär och killarnas biljetter till matchen har legat här hemma och väntat länge. Äntligen dags! Kittade i blåvita kläder var de alla fyra när vi åkte mot Gbg i förmiddags. Tog tyvärr inga bilder på killarna men Henrik har ett par på sin Insta (@smanglarna). Adam hade ingen IFK-halsduk så han fick en idag så han matchade far och storebror.
 
Ledsamt var bara att de kom till Ullevi mer än 35 minuter före matchstart men pga uruselt insläpp missade de hela ingångsmarchen (killarna tycker det är häftigt och kan ju sången och sjunger med) och första delen av matchen. IFK hann t.o.m. göra sitt mål innan de satt på sina platser. Såååå dåligt arrangerat!!! Speciellt när de gjort en sådan happening av matchen, flyttat den till Nya Ullevi för att locka folk, och så klantar de till det på en sån sak. Trist!
 
Victor och jag tog en promenad på stan så länge. Tycker det är härligt att bara gå omkring där, blir ju inte så ofta nu för tiden. Slank in i ett par skoaffärer eftersom jag letar efter vårskor/sneakers, men jag blev inte klokare. Det enda som det gav var att några av de jag kollat in på nätet, föll bort i verkligheten.
 
Åkte sedan ut till Lindholmen där jag tog en promenad med Anna, Marie och Alice. Alice var så duktig under promenaden och körde Victor så fint.
 
Innan dess hann lilla Victor få massa fina presenter och även jag fick en.
 
Söta segelbåtarna från Newbie. (Bytte dock storlek på bodyn eftersom den varit en populär present :-) ).
Alice hade själv köpt de sötaste små tossorna när hon var med mormor och morfar på Teneriffa. Hur gulliga är de inte? För att inte tala på hur gullig Alice är!!!
Av Marie fick Victor denna j'ättefina pyjamas. Tack!!!
 
Jag fick denna läckra vas i födelsedagspresent. Den kommer passa perfekt på Smögen! Så fin!
 
Tusen Tack för superfina presenter!!!
 

RSS 2.0