Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk i hela kroppen. I lördags, på träffen med BT-tjejerna, körde vi nämligen ett tufft träningspass med en PT. Det var ett grymt pass med pulshöjare mellan blocken av styrkeövningar. 

Triceps får sig en omgång. 
Lår och rumpa också :-) (jag har tyvärr tappat bort min snygga rosa träningsmössa, därav den stiliga OS-mössan som mamma virkat) 
Grymma träningstjejerna efter passet. 

Tack för en toppenlördag ladies! 

Ny väska

I helgen har jag fått en tidig födelsedagspresent. 

Marlene Birgers väska Grineeh. 
Får lite vårkänslor av den ljusa färgen. 

Tack mamma och pappa för den fina väskan! 

Tappad tand

Idag på självaste Mariadagen har Oscar tappat sin allra första tand. Han, Adam och Henrik var iväg och spelade fotboll vid idrottshallen här i Stora Höga och helt plötsligt kände Oscar att han hade något i munnen och det visade sig vara tanden. Han blev överlycklig och cyklade hem och berättade med stor stolthet. Skönt när det går så smidigt. 

Första lilla gluggen. 
Här ser man den nya lilla tanden som redan är någon mm hög. 

Har fått lära mig idag att just denna tand heter 81 (åtta ett) på tandläkarspråk. Tack Christina!

Nu sover prinsen och tandfen har precis besökt den lilla äggkoppen med tanden och vatten. 

Tror han ser fram emot att visa upp sin glugg på förskolan imorgon. 

Guide to Manhattan

För ett par år sedan fick jag David Ehrenstråhles tavla Guide to London i present och idag har kompisen 2016 Guide to Manhattan kommit på plats. Jag har länge velat ha den men den begränsade upplagan var slut innan jag insåg det. Tack vare min vän Nina som hade koll på att en ny upplaga släppts, hänger den nu här hemma.  Tack! 

Bilden inhandlad på Artilleriet, ramen på Ramotavla.seNew Yorktavlan hänger på den lilla väggen vid sovrummet. Den syns bra i slutet av "korridoren" förbi killarnas rum.
 
Londontavlan hänger precis till höger om öppna spisen. 




Lös tand

Oscar har sedan någon dryg vecka en lös tand. Hans allra första. Nu börjar den bli riktigt lös och tack o lov är han väldigt förväntansfull. Minns själv att jag ogillade att vicka på lösa tänder och jag tycker nog det är lite läskigt med Oscars nu också. 

Henrik tror att den lossar imorgon så passade på att ta ett par bilder på Oscars tänder innan gluggen är på plats. 
Det är tanden nere, den som här sitter mittemellan framtänderna, som är den lösa. 

Spännande! 

Badrum på plats

Efter mycket om och men är nu vårt badrum på plats på Smögen. Det är visserligen inte helt klart men fullt funktionsdugligt i alla fall. Toalett, handfat och dusch funkar och sitter där de ska. Tvättmaskinen är också inkopplad men den är inte testkörd än. Det som återstår är spegeln över handfatet, något rör i taket så att Pax-fläkten ska funka och att sätta upp krokar, toarullehållare och handdukshängare. 
Inga mäklarbilder direkt, men även här ser jag fram emot att få piffa lite. 

Vi har hunnit en liten bit på sovrummet på mellanplan också. Tack vare att svärfar spacklat och slipat gipsfogarna i veckan, hann jag tapetsera tre av fyra väggar. Den fjärde väggen fick Henrik satt upp det mesta av gipset och spacklat fogar. 
Bild från 23.30 igår när jag avslutade dagens jobb. Lite gipsskiva skymtar i vänsterkanten. 
Samma bild i förmiddags. 
Ogipsad gammal vägg har tyvärr lite mer "liv" men så får det vara. 
Plastklädda lampor eftersom jag testar om de passar in, vilket jag tyckte att de gjorde trots sin storlek. Plasten får även verka som skydd tills sovrumsrenoveringen är klar och slipdammstiden över (för detta rum). 
Och den grå ofärdiga väggen. Elementet stället som vanligt till det men jag har en ide om att tapetsera gipsskivan innan vi sätter upp den. Vi får se om den idén håller. 

Sen återstår lite tavlor, sängpiff (grå kuddarna och stjärnfilten hör inte hemma där), gardiner, fönsterlampa mm. Kul kul! 

Skänk

Nu har jag bokat ett sideboard som vi ska ställa i gula huset. Jag har letat ett tag men inte hittat något bra (alltså som inte kostat hur mycket som helst). Men tack vare fantastiska Instagram fick jag se ett som jag tycker är jättefint. 

Skärmdump från Longcoastlivings Instagram. 

Sidobordet kommer från Möbelbazaren i Utby strax utanför Göteborg. De får in det igen i april, så tills dess kunde man boka ett iaf.  

Visst är det snyggt? 


Flytt av farmor

Helgen som kommer ska min stackars farmor flytta in på hemmet. Jag säger stackars för att hon innerst inne inte vill. För ett tag sedan gick hon och ramlade titt som tätt och kände sig då otrygg hemma. Hon satte upp sig att få komma till hemmet och nu är tiden kommen. Nu är hon dock piggare än vanligt. 

Givetvis kommer det bli bra med flytten men hon bor så fantastiskt fint i en seniorlägenhet, har hjälp från hemtjänsten och bra grannar. Jag förstår helt enkelt hennes sorg och oro över flytten. Sista anhalten liksom. 

På lördag går flyttlasset så lär inte hinna med så mycket tapetsering denna helgen. 

Nu till något helt annat. Måste berätta om vår gäst. Vi är nämligen kattvakter denna vecka. 
Stinas familj åker skidor så hon har fått flytta hem till oss. Hur mysigt som helst! 
Och hon har hittat några favoritplatser runt om i huset. 

Nu säger jag kram och Godnatt. 

Blott blått

Idag, tack vare min vän Catrin, blev jag kär i en lampa och några muggar. Hon taggade mig nämligen på Instagram på denna bild. 
Skärmdump från Instagram. 

Visst var den fantastiskt fin? Och vad bilden visar finns det jättefina muggar och espressomuggar. Jag ringde direkt till Bäckebol och Henrik fick ta vägen förbi på vägen hem. Allt var verkligen jättefint men de som jag trodde var espressomuggar är vanlig kaffemugg. Lampan är därav STOR! Men fin! 

Två Mio-lampor i olika storlek. 

Plasten får sitta kvar tills jag får kollat om de är förstora eller ej. Just nu har jag ingen aning. Jag har ett par alternativ i värsta fall, dyrare dock. 

Jag är väldigt inne på blått nu som ni förstår. Så här ser exempelvis en del av min inspirationsmapp under Bilder ut: 

Inte mycket variation här inte. 

Det ska bli spännande å se om lamporna passar bra när vi åker upp till helgen. Innan dess återstår några arbetsdagar så nu får jag säga Godnatt! 

Sovrumsrenovering, del 2

Tänkte visa lite bilder på starten av tapetseringen av sovrummet på mellanplan i gula huset. (Verkar lite dement för flera av bilderna var i förra inlägget :-) ). 

Förebilder:
Gula textiltapeter. Dessa sitter i alla tre rum på mellanplan. 


Ny tapetsering påbörjad. (Jag vet att det ser bedrövligt ut på bilden men det beror på att underlaget bubblar sig av limmet, trots förlimning. Tack O lov torkar bubblorna bort relativt snabbt.)

Vi fick även satt renoveringsgips på en av ytterväggarna. Fortsättning följer. 

Godnatt! 

Sovrumsrenovering

Idag drog vi igång sovrumsrenoveringen i gula huset på Smögen. Det är rummet på mellanplan, vid köket, som ska få en ny look. Tog ett gäng förebilder med kameran men blev ett par även med mobilen. 
En av väggarna före start. 
Tapetrivning i pyjamas. 
Alla tapeter nere. 

Henrik och Dick var, under tiden killarna och jag rev tapet, iväg och köpte renoveringsgips. Sen åkte hela grabbligan till tippen och slängde skräp medan Ulla och jag var på shoppingutflykt. Det blev en kudde. 

Vi fick satt upp gips på en av två väggar (ytterväggarna), Henrik har målat taklister, jag har förlimmat två väggar (de som inte får gips), och vid 21.30 bestämde jag mig för att sätta första tapetvåden. 
Första våden på plats. Också den enda för dagen. 

Hejdå! *snark*

Gula huset uthyres

Som jag skrev häromdagen ligger nu gula huset ute för uthyrning och länken till information hittar ni här. Man behöver givetvis inte kontakta oss via den sidan utan det funkar alldeles utmärkt att maila oss på [email protected].
 
Här kommer lite bilder från mellanvåningen som antagligen kommer förändras innan sommaren genom lite piff av väggar, tavlor etc.
 
Hjälp oss gärna att sprida informationen. Tack!
TV-rummet
Matsalen som ligger i fil med TV-rummet. Utsikt mot vattnet och Sealodge.
Nyrenoverat kök men med gamla platsbyggda köket bevarat
Sovrummet mellan kök och TV-rum
 
 
 

Sjukstuga

Här är fortsatt krassligt i sjukstugan i Getskär. Jag har väldigt ont i halsen och även om febern börjar ge sig för killarna (främst Oscar) så är de hostiga och snoriga. 

I eftermiddag blev det två grabbar i badkaret med hårtvätt. Det var luskammarhelg helgen som gick så passade på att kamma igenom deras hår. Tack o lov hittades inga kryp. 
Sen bad jag att få ta ett kort på dem i mammas favvotröjor :-)
Det gick sådär. 
Som sagt... Skam den som ger sig. Haha! 

Tyvärr slutade detta lilla lossasbråk med en rejäl hostattack för Oscar så även om energin finns där inemellan, så blir han snabbt påverkad. 


Röjarhelg

Planen i torsdags var att killarna skulle gå till dagis i fredags men eftersom Oscars feber blossade upp igen under natten så var det bara att hålla sig hemma. 

Adam fick gå själv på kalaset till bästisen igår men Oscar blev väldigt glad när han kom hem med både godispåse och heliumballong till storebror. 
Vattenkammad Adam mumsar pannkakor på kalaset. 
och hoppar på hoppboll. 

Tyvärr är Oscar fortfarande inte helt frisk så det blir att vara hemma idag också. Farmor och farfar skulle kommit och passat dem imorgon men nu har jag fått jätteont i halsen och även lite feber så även jag kommer hålla mig hemma imorgon. 

Eftersom vi fick tacka nej till kalas i Göteborg idag, har vi ägnat dagen åt lite röj. Jag har fotat en del kläder och lagt ut några av plaggen på Tradera. Fortsättning följer där. 

Några av annonserna i mitt flöde. 

Nu säger jag Godnatt från Adams rum. Han har redan intagit min säng så inatt får de två friska killarna dela säng medan jag frossar på Adams rum. 
Dags att släcka för idag.  

Nytt i badrumsskåpet

Nu kommer ett ovanligt inlägg från mig. Det handlar om smink och krämer. Jag har nämligen testat ny ansiktskräm och köpt lite nytt smink och båda blev spontaninköp. 

Sedan ett par år har jag köpt Cosmopharma ansiktskräm (dag och natt). Köpt det via en tjej här i området som säljer och tycker de funkat bra. Men, när jag var på Apoteket häromdagen fick jag se Blondinbellas serie LCC som jag varit lite sugen på att testa. 
Ansiktskrämen från LCC. 

Isabella skriver ju själv att hon har acneproblem och eftersom jag får mina hormonutslag (kliande plitor), som började när jag väntade Oscar och inte slutat sedan dess, tänkte jag att Isabella antagligen utvecklat en mild, lugnande kräm. Efter en dryg veckas test är jag jättenöjd! Svag god doft som försvinner och skön konsistens. Sen får vi se om mina utslag påverkas. 
Testade även handkrämen på Apoteket men den luktade alldeles för starkt för mig. 

Sen har jag shoppat lite smink också. Jag sminkar mig ju ytterst sällan men i fredags var det ju middag i stan så då fick jag ju piffa till mig. Tyvärr har jag förlagt min puderfoundation så det fick bli ett snabbt besök på Åhlens när jag kom fram. 
Ny foundation och ny rouge, båda från Bare Minerals. 

Så nu är jag kittad för en ny 5-årsperiod eller något. Haha! 

Vabruari

Februari hann inte mer än starta innan Oscar fick feber. Hämtade som vanligt på förskolan i måndags. Då var han lite hostig och eftersom regnet öste ner vid hämtning och jag var dyblöt, fick jag aldrig kramat honom ordentligt där. Fick bli när vi kom hem istället. Det blev en varm kram. 39,3 visade termometern men Oscar var pigg som vanligt, men frampå kvällen blev han trött. 

Adam fick lite förhöjd Temo under tisdagen men sen igår har det vara varit snorigt och lite slemhosta. 

Eftersom de var feberfria idag och städerskorna kom hem, fick det bli en lugn utflykt i eftermiddag. Vi åkte till Marstrand och kollade på fästningen. Tog en del bilder med storkameran så det får bli ett eget inlägg. 

Adam var iaf på sitt första kalas (där inte brorsan var med) i söndags. Han var så taggad och hade en toppenstund. 
Adam i fiskedammskö. 
Fantastisk ide med slottsglass. 
Glass med Fingerkex. Inte dumt!

Sovrumsinspiration

Inför förra sommaren köpte svärfar och "svärfarbror" en dubbelsäng med sängbord till rummet bredvid köket på Smögen. 

Sovrummet bredvid köket. (Tavlorna är upphängda på befintliga spikar, därav att det ser lite tokigt ut.)

I detta rum var det tidigare en liten soffgrupp som aldrig användes.

Min första tanke (för länge sedan) var att måla möblerna vita men efter att ha sett nedanstående bild ändrade jag mig direkt. 
Bild skärmdumpad från Google. 

Blått, vitt, trä och randigt. Kan bli hur fint som helst. Såg även dessa bilder som  fick oss att välja ljusblårandig tapet. 
Bilder från Boråstapeter. Trä och smalrandigt i fin kombination. Till höger på nedre bilden syns även den båttapet som vi satt utsidan nya toaletten på övervåningen. 

Det blir alltså denna randiga tapet från kollektionen Marstrand/ Boråstapeter. 

Nu återstår bara att få lite tid att tapetsera :-)

RSS 2.0