Nya utemöbler

Förra veckan när Henrik var iväg på diverse olika aktiviteter passade jag på att titta ut nya utemöbler så i lördags hyrde vi släp och drog iväg och köpte dem. Det blev möbler från märket Brafab, ett bord i aluminium och nonwood samt sex stolar i konstrotting. 
Bordet heter Leone och finns även med silvergrått eller svart underrede. 
Fåtöljen heter Ninja och är beprövade genom att mamma och pappa har dem sen tidigare. Det blev de svarta med vita dynor. Opraktiskt men matchar jättefint :-)

Grundsund och shopping

Idag har småkillarna och jag åkt till Grundsund. Mellanlandade på Fritidsforum och Ikea och inte helt förvånande var det regn och moln i Uddevalla medan solen skiner här i Grundsund. 

Mamma och vi tog en tur till Lottas lada i Evensås där jag fyndade ett regnställ till Adam för 99kr/del. Tror det är Didriksons provkollektioner de säljer ut där så det mesta till barn är stl 90. Hittade dock en lös regnjacka i stl 100 men matchande regnbyxor fick bli stl 90. Inte min drömfärg men lite småtufft ändå. 


Adam mannekängar i sina nya regnkläder från Didriksons. 

Även jag har shoppat lite. Det gjordes via mamma som handlade ett par skor för mig på Torp i måndags. 

Glittriga marinblå sandaler från Scorett  var kärlek vid första ögonkastet. Tack Linda för att jag fick härma dig! Och Tack mamma för hjälpen!

Nu hänger vi i solen på altanen. Killarna "målar" uterumstrappan, spelar fotboll och dricker saft. En härlig semesterdag helt enkelt. 

En tur med springcykeln har det också blivit förstås. Det går hur bra som helst!

Springcykel och nationaldagstårta

Jag har ju gått på semester redan och killarna och jag har haft vår andra lediga dag tillsammans. Vädret är med oss och det har varit mycket lek och fika med goa grannarna. 

Idag tog killarna och jag en liten promenad. Oscar cyklade, Adam springcyklade och jag gick. Det är väldigt roligt för de senaste dagarna har Adam verkligen fattat tekniken med springcykeln, så nu gäller det att hinna med. 

Adam balanserar utan problem. 

Kollade igenom mina bilder och många hamnar på Instagram men det kan ju vara kul att visa här också. Tänkte därför visa den tårta jag gjorde på Sveriges nationaldag. 

Det är en mammas (och min) klassiska midsommartårta som jag dekorerat med färgat kokos, vilket är en ny grej för mig. Men ack så kul att dekorera med. 

Midsommardagen

Jag får börja med ett inlägg om midsommardagen innan jag lägger ut om gårdagen. 
Idag har vi haft en lugn och skön dag. Trots hyffsat bra väder har vi spenderat en del tid inomhus, speciellt under eftermiddagen då jag bakade bullar och Silviakaka. 

Jag har ju gått på semester nu så då är det bäst att ladda frysen inför all fika som ska hinnas med. Nu klarar vi oss några dagar iaf. 

När sista kanelbullen kom ur ugnen tog vi cyklarna ner till badplatsen. Där satte vi oss i solen och mumsade färska bullar och jordgubbssaft. Precis som det ska vara på sommaren!
En "famfie" i kvällssolen på bryggan. 


Studsmatta

Så har det flyttat in en studsmatta även i familjen Roderhults trädgård. Igår inhandlades den på Studsexperten i Gbg och monteringen började givetvis så fort Henrik kom hem på eftermiddagen. Jag tycker den gick förvånansvärt lätt att sätta ihop och direkt blev det ett par provhopp för killarna. 

Sen kom regnet och jag fortsatte då med montering av skyddsnätet. Det var lite jobbigt att spänna gummibanden med blöta och kalla fingrar, så det fick jag gjort klart idag. 

Henrik fotar mig från sovrumsfönstret. 


Bild från i morse. 

Och i eftermiddag med två nöjda killar.
 
Omöjligt att få en fin bild på en hoppande Oscar :-)

Har givetvis själv provhoppat och får inse att det är bra mycket svårare och uttröttande än vad man tror. Inser tyvärr även hur stel och osmidig man är, haha!


RSS 2.0