Pyjamasbarn

På annandagen träffades alla kusinerna i Grundsund och när kvällen kom blev det byte till pyjamas, iaf för pojkarna. Sen blev det samling runt Olivia på filten. 
Hejdå Audin, hej Mercan

I torsdag såldes Audin efter mycket lång och trogen tjänst i familjen Samuelsson. Det var nästan lite sentimentalt efter ca 13 år på Smögen och hos oss. 

En sista bild tagen av Henrik innan avlämning. 
 
I lördags tog vi tåget till Örebro och köpte vår nya bil. Det blev en vit Mercedes ML 350. Lite ovant med att ha en så stor och hög bil men det kändes väldigt bra när vi åkte de 25 milen hem.
Så här vit och fin var den när vi hämtade den. Inte riktigt lika fin efter hemfärden i regn och rusk. 

 

10 år sen sist

Nu har vi fått ÖNNA-bladet och kan läsa om Henrik som efter 10 år blev bäst på klubben igen. Oinspirerad blogg

Nu närmar sig julen med stormsteg och det mesta är väl iordning (läs inköpt). Julgranen har stått grön och grann i en vecka, barnen har lussat på dagis, vi har druckit glögg, bakat pepparkakor och slått in paket. Märker dock att alla bilder jag tar denna årstid blir så trista och oinspirerade när det är mörkt, mörkt och mörkt. Bildkvaliten är ju inte jättebra i mörker men jag fotar nästan uteslutande med mobilen eftersom vår dator är en katastrof och jobbet med att lägga in bilder från systemkameran kräver mycket tid och energi. 

På tal om energi så hoppas jag att vi kommer spara en del nu när vi i veckan installerat denna värmepump. Stjärngosse och tomte

På Luciadagen i fredags så började vi naturligtvis dagen med att följa med barnen till dagis och se deras underbart fina luciatåg. Oscar var stjärngosse och Adam tomte. Hand i hand kom de in och vi hade turen att de stod nästan mitt framför oss. Det blev tyvärr inga bra mobilbilder i mörkret men grabbarna och deras dagisvänner var helt fantastiskt söta och duktiga. 
Helg i julens tecken

Så var vi framme i tredje advent och denna helgen har kretsat kring julen såklart. 
Redan i fredags hade jag en fantastisk dag med mina nya och goa kollegor på AkzoNobel. Vi besökte Marstrands Havshotell där vi konfererade, spaade och åt julbord ihop. 
Lördagen ägnade Henrik åt jobb så grabbarna bus och jag åkte till Grundsund och gick på julmarknad. Massa Grundsundsbor samlades på torget och som Grand final kom traditionsenligt tomten på Icataket och kastade godis till alla barn. 


Idag har Oscar och jag besökt Stenungstorg och sedan bakade vi pepparkakor allihop. 


Glömde förresten att vi i torsdags överraskade Henrik när han kom från jobbet genom att ha köpt, tagit in och klätt årets julgran. Ny plats för stjärnan

När man byter boende passar ju inte alltid de gamla stjärnorna och ljusstakarna in de nya fönstren. En guldig stjärna sedan tiden på Jungmansgatan är ett sådant exempel. Den har därför fått en ny plats på skoskåpet i "korridoren" som saknade julig belysning. 
2 advent

Så var andra helgen i advent nästan förbi. Oscar och jag tog en tur till torget igår och köpte en liten ljusslinga till lekstugan. 


Idag har vi fått ta del av ett riktigt vinterlandskap som tyvärr bara varade några timmar. Men vi hann iaf vara ute en liten stund i snöyran innan regnet kom. Oscar åkte dessutom pulka med för den lilla backe som Henrik skottat ihop vid carporten. 
Dagisfoto

Idag har barnens dagisfoto kommit. Hade stora förhoppningar på årets kort då Oscars två tidigare bilder varit misslyckade. Men inte heller denna gång blev de bra. Adam blev OK trots att han är väldigt allvarlig. Oscar ser för tredje gången gillt inte alls ut som sig själv. Jättetråkigt, än en gång...

Tårtkalas

I helgen som gått har det varit mycket kalasande. Fredag kväll stod jag och bakade en tårta till vår goa granne som skulle ha 11-årsfest. Han gillar byggnader och kommer säkert sluta som framgångsrik arkitekt. Därför fick detta bli temat och Skanskaskrapan i Gårda sprack upp i mitten. 

För Oscar och mig,blev det på lördag, glöggmys i Gerrebacka och söndagen tillbringades med BT-tjejerna med familjer. Vi hyrde församlingshemmet och åt julbord som vi fixat genom knytkalas. 
RSS 2.0