Tjejklassikertröja

Det har gått ett drygt halvår sedan jag blev klar med Tjejklassikern. Efter Vansbro kollade vi in kläderna som En Svensk Klassiker har, men då fanns inte mycket kul. Nu hade det kommit litegrann iaf så jag slog till på en träningstopp i skrikig korall/rosa. 

(null)
Bild snodd från Webshoppen. I verkligheten är den mycket mer intensiv i färgen. Riktigt fin faktiskt. 

Tjejvasan 2020

Så, nu kommer uppdateringen efter att gårdagens inlägg försvann. 

Jsg startade helgens äventyr med att köra till Jönköping tidigt i fredags morse. Där hoppade jag på bussen mot Rättvik tillsammans med Britt-Marie (Ulrikas mamma) och Annette (Ulrikas faster). Ulrika fick tyvärr ställa in efter en hel veckas sjukdom. 

Bussen tog oss som sagt till Rättvik. Där checkade vi in på Stiftgården och fick middag på kvällen. Bilderna sist i inlägget är från den lilla kvällspromenaden vi tog som bensträckare efter bussresan. 

Kl 7 på lördag gick bussen till starten i Oxberg. Loppet startade kl 9 och min startgrupp startade 9.45. 

(null)
Bild tidigt på morgonen när första startgrupp börjar lägga ut sina skidor. 

Innan starten började det regna så jag stannade i bussen så länge som möjligt. Blev tyvärr lite sen in i startfållan så de hann släppa fram till startlinjen innan jag hann få av överdragsbyxor och jacka, vilket innebar att jag hamnade rätt långt bak i startledet. Hade 5 min sämre tid upp till Oxbergskontrollen i år jämfört med förra året så visst tjänar man på att stå längre fram. 

Ganska fort blev jag blöt i regnet och vattenpölarna men jag frös egentligen inte. I Hökberg fick jag t.o.m plocka av mig min mellanlagertröja. 

Hittat två bilder på Insta som väl symboliserar racet. 
(null)     Smutsigt, isigt och vattenpölar var det som gällde i spåret. 
(null)
Resan mot Mora var rätt slitig och tyvärr gör miljön mycket för känslan och humöret. Det var inte jättekul att åka skidor i regn. Det fanns inte på kartan att jag skulle kliva av men jag längtade väldigt mycket till mållinjen stundtals. Och vips, så var jag där. 

Efter 3 timmar, 28 min och 33 sek tog jag mig iaf i mål. Det var underbart att komma i mål bortsett från att kylan då började komma. Men jag var och är väldigt glad att jag kom i mål. Förra året var det jättefint, i år precis tvärtom. 

(null)
Den första jag träffade var Victors kompis mormor, som bor här i Stora Höga. Världen är liten! Hon hjälpte mig ta kort i målområdet framför den berömda skylten. 
(null)
Sååå skönt att få mottaga årets medalj. Men duschen efteråt slog allt! :-)
(null) 
Årets medalj är något större än förra året. Jättefint band hade den också. Kul med något som var bättre :-)
(null)
Efter duschen åkte givetvis nya Tjejvasan på, precis som förra året. 

På kvällen gick bussen tillbaka till Rättvik där vi åt middag innan hemresan mot Jönköping. Här kommer bilderna från Rättvik i fredags kväll. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hemsedal del 2

Tog några dagar men här kommer Hemsedal del 2. 

Efter två nätter magsjuka för Victor låg han däckad i hög feber hela onsdagen.  Den morgonen stack Ulrika och jag iväg på en 5 km runda i Gravset, ett längdområde 15 fr Hemsedal skidområde. Tyvärr var där inte nypistat och väldigt backigt så det var inte riktigt värt resan. 

(null)
Jo tack...
(null)
Halvbra spår. 
(null)
Vacker morgon 
(null)
Innan det började snöa på oss. 

Tillbaka i utförsbackarna fick vi en riktigt fin dag. Kall men fin. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Grillunch och tåvärmning vid brasan i backen. 

Victor 3 år

06.22 idag var det tre år sedan vårt tredje mirakel kom till världen. Världens lugnaste och snällaste bebis som vuxit upp till en bestämd (jag vet, alla föräldrar säger det om sina barn), energifylld och glad liten treåring som älskar Paw Patrol, bilar och allt vad bollsport heter. Och senaste veckan även skidåkning. 

Grattis på 3-årsdagen älskade underbara unge! 

(null)

(null)
Foto: Isoletta foto

Hemsedal del 1

(null)
Liftbulle redan första dagen.

Denna vecka i Hemsedal har präglats av sjukdomar från dag 1. Eller t.o.m. innan vi åkte. Oscar var nämligen febrig torsdag och fredag förra veckan men kände sig pigg och ok på lördagen så vi valde att åka som planerat. Men febern höll i sig och han fick vara stilla även söndag och måndag, bortsett från en kort stund i pulkabacken. 
(null)
Victor skulle också åka. Snowracer var jättekul!
(null)
Oscar, Adam och Filip åkte glidplatta. Möjligt att de har något coolt namn jag inte känner till. Eller snow rocket kanske de heter (?) :-)
(null)
Mini var taggad på skidåkning. Hemma. Så fort vi kom till backen skulle han helst in i lekrummet. 

På måndagen när övriga gänget var uppe i backarna var Oscar med Victor och mig i barnbacken. Vi tog en paus i ett tomt spelrum så Oscar fick ha lite kul iaf. Dock vann han inte över mamma i biljard...än. 
(null)
(null)
Victor också såklart! 
(null)


(null)
Sen passade vi på att äta. 
(null)

Natten till tisdag kräktes Victor. Senare på dagen kom Oscar in för att han kände sig lös i magen. Istället kräktes han också. Var lite orolig att det var Nuggets:arna som var boven. Men oavsett så fortsatte smittan till Henrik. 
Oscar återhämtade sig resten av tisdagen och kunde åka skidor fr.o.m onsdag. Victor åt som vanligt hela tisdagen men gjorde samma procedur natten till onsdag och var totalt däckad efter det med hög feber dessutom. 
Något dygn senare föll Henrik dit och har lyckligtvis haft en bra dag idag så hemresan gick bra. 
Nu kan vi bara hålla tummarna att det är över. Återstår att tvätta ALLT! 

Hemsedal del 2 får handla om trevligare saker.
 Natti natti! 


RSS 2.0