ST-tidningen Golfcup

I mitten av juni spelade Henrik och jag en Greensometävling på Stenungsunds GK. Det hölls även en tävling på Tjörns GK. De tio bästa plus de som hade samma resultat som tiondeplatsen, gick till final och eftersom vi kom nia, fick vi igår spela finalen. Hade inte så höga förhoppningar om bra placering med tanke på de galna resultat vissa lag hade i kvaltävlingarna, men vi ville såklart spela så bra vi kunde. 

Det började väldigt bra. Henrik träffade flaggan redan på inspelet mot green och jag kunde sätta putten för birdie. Därefter blev det ett antal par och två bogeys så vi låg +1 brutto efter nio. Sista nio började lika bra som första med att Henrik träffade flaggan på inspelet och jag lyckades sänka för birdie. 

Sedan fortsatte det rulla på med hyffsat stabilt spel. Jag hade två långputtar som svängde i koppen och gav halvlånga returer. Men Henrik sänkte båda. Henrik tappade ut sin driver i ruffen två ggr, men lyckligtvis tajmade jag två pärlor just dessa hål. På 18 trodde Henrik att han slagit ut i vattnet och jag kunde inte låta bli att hoppas på längsta drive men istället missade jag höger och den chansen rök. Lyckligtvis låg Henriks utslag i kröken på fairway och istället vann han längsta drive :-)

Vi gick sista nio på par och slutade +1, vilket är över all förväntan. Vi fick 8 slag i tävlingen så hamnade på 65 slag netto och lyckades därmed ta hem segern. 

(null)


RSS 2.0