Altan

Idag när vi kom hem hade vi en ny altan på framsidan. Hela bakre delen kvar men ojoj, vilket lyft. 

(null)
Skruvat några rader ikväll. Jag har sagt att jag kan göra bulkjobbet själv. 
(null)
Här ryker /minskas de gamla stenrabatterna och blir med golvyta. 

Henrik 39 år!

Idag fyller han 39 år den där underbaringen som jag har lyckan att kalla min man. Tyvärr har det inte blivit så mycket firat eftersom jobb, skola och aktiviteter rullat på som vanligt. Men det blev givetvis väckning med sång och paket. Av barnen och mig fick han en Sonoshögtalare till TV:n. Beam eller vad den hette. Och en party Cooler:-). 

Snickarna hade påbörjat jobbet på altanen idag och jag har ägnat eftermiddagen åt att röja buskar och skyffla grus inför deras fortsatta byggande. Ska lägga igen två stenrabatter mitt i altanen, därav extraarbetet. 

(null)

(null)








Mera fotboll och altanlossning

Idag vankades hemmasammandrag för Oscar här i Stora Höga. Vi skramlade ihop killar till 4 lag så totalt 12 lag spelade tre matcher var mellan 10-14 idag. Molnig och blåsig morgon blev faktiskt en riktigt fin dag med sol, fotboll och grillade  hamburgare. 

(null)
Oscar var målis en match. 
(null)
Vallen i blått. Adam fick göra ett kort gästspel några minuter medan en ordinarie vilade lite. Vilken lycka för Adam som bara väntar på att hans eget lag ska börja med matcher, vilket inte är förrän nästa år. 
(null)
Supporterklubben Brorsorna! En storebror till Oscars kompis blev Victors nya idol idag. De låg tillsammans och hejade på sina brorsor. Sen spelade de lite fotboll, tog en promenad och åt lite bulle. Så fint! 

Hemma från fotbollen vid 15 och när Henrik kom från golftävlingen åkte jag iväg och köpte födelsedagspresent till Henrik. Imorgon blir min käre make 39 år nämligen och jag har helt enkelt inte hunnit med att shoppa innan. 

Under kvällen fortsatte vi lossa altanbrädorna. Puh, det tar sin tid. 

(null)
Några brädor bortburna. 
(null)
(null)
Rad för rad har vi lossat. Sedan har barnen med vänner varit duktiga och samlat ihop de flesta av skruvarna. 
(null)
Mer och mer försvinner. 
(null)
Var tvungen att ta en bild på rhododendronbusken på baksidan huset. Snacka om full blom. Fast den är på gränsen till överblommad men väldigt vacker. 

Grattis alla mammor på Er dag idag!!!


Stora Högadagen

Fin dag med fullt upp! Jag skulle imorse åkt med Vallen-killarna till Nödinge men fick med en förälder som medcoach så jag kunde titta på Oscar när han spelade Klassfotbollen i Stenungsund. Big High 2C var grymma! De har kanske en viss fördel av att ALLA killar i klassen spelar fotboll och tjejen som var med är också superduktig. 

Fick åka efter två matcher för jag skulle hinna se Adam springa Stora Högaloppet på Stora Högadagen. Det var ca 1 km för alla barn över 6 år. Han sprang in som fyra. Kul! 

(null)
GB-gubben sprang och visade vägen :-)

Sen var det uppblåsbar hinderbana för barnen, körframträdande för mig med Joyvoice-kören, tuff-tuff-tåg och ponnyridning. 
(null)
Victor skulle självklart också köra hinderbanan. Inga problem!
(null)
Adam red på 17-åriga hästen Vilma. 

Oscar fick efter klassfotbollen skjuts till Nödinge för att spela den sena delen av sammandraget, vilket gått ganska bra. 

Inatt sover han över hos sin kompis. Stor nu! 



Kanske kanske

Blir det lite oplanerat en ny altan här hemma. Snickarna har gått i stå i väntan på fönster och dörrar, vilka kommer efter helgen. Fick en liten ide om de hade möjlighet att fixa vår altan medan de väntar och det verkade inte omöjligt. Möte imorgon bitti... 

(null)
Att det ens går att ha så bedrövlig altan som vi har. Hemsk!!! 

Smutsen går såklart att få bort, men flisorna är värst. Barfota funkar helt enkelt inte. Altanen är i lärkträ, sån skit!!! Men har vi tur är den snart ett minne blott. 

Ulla 65 år!!!

Idag fyller min älskade svärmor 65 år! Hipp hipp hurra för dig idag! 

Det blev en stund FaceTime med farmor i eftermiddag när Victor bestämt skulle ut och cykla i regnet. Men han ville allt prata lite med "Hamo" (farmor) också. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Tror bestämt han gillar att se sig själv :-)



Utbyggnaden

Det händer ju en del här hemma på dagarna. Varje dag är det något nytt och spännande att komma hem och titta på. Här är lite bilder från bygget innan helgen. 

(null)

(null)
(null)
Lite fasad på blivande garageväggen. 
(null)

(null)
Det vita växer fram. Det är naturvitt, inte kritvitt. Panelen är sk Ivarpanel, gjord av fibercement. 

Lilla Varvet och Minivarvet

Idag var det barnens tur att ta sig an sina varv i stan. Först ut var Victor i Minivarvet som var lite skeptisk och undrade vad sjutton som hände, men med lite gång, lite spring, hålla mammas hand, hålla Oscars hand så var han snart i mål och fick sin medalj, som han förövrigt inte hade på sig någon längre stund. 

(null)
(null)
(null)
Bort med medaljen! :-)

13.20 var det dags för Oscar och flera av hans lagkamrater i Vallen att starta Lilla Varvet 1300 meter. 
Förra året sprang han på 5:06, vilket var en fantastisk tid. Skulle bli spännande att se om han kunde matcha den. Det kunde han! Med 46 sekunder!!! Oscar sprang i mål på 4.20. Inte konstigt att han kroknade lite på upploppet. Tror han sprang i mål som 13:e barn i gruppen. 

(null)
(null)
Vallens matchtröja dagen till ära! Grymt jobbat Oscar! 

En dryg timma senare var det premiär för Adam att springa Lilla Varvet, vilket är från 7 år. Det skulle bli intressant att se hur han skulle ta sig an loppet. Adam är lång och stark och vi vet att han är snabb, men han är också rätt så lat. Visst, han har sprungit lite lopp typ Bamseloppet, under förskoletiden, som gått väldigt bra, men i övrigt är det mest fotboll. 

Henrik hade koll på starten och det var järnet från början och ojojoj, hur ska detta sluta? Men det slutade med att jag, som stod vid målet, fick se honom gå i mål som tvåa på tiden 4:36. 

(null)
(null)
När storebror hade medalj så gick det bättre för lillebror. Heja Adam! Heja Victor! 

Henrik och jag har idag varit lite förvirrade. Hur sjutton har vi fått barn som springer såhär? Bortbytingar? 
Jag är så imponerad av dem, deras vänner och alla duktiga barn som tog sig i mål idag. Heja heja!!!

(null)
Maxad familjeskörd i helgen. De är nu graverade och klara med namn och tid. 



Göteborgsvarvet 2019

Idag var det dags för årets varv. Kände mig inte direkt nervös innan starten idag, utan mest ganska osugen. Var trött och seg vid frukost. Sällan jag gillar att springa över huvud taget men det är något speciellt att få korsa den där mållinjen och få den fina medaljen runt halsen. I år har jag tyvärr tränat mindre än de andra åren men ändå slog jag PB med 5 minuter jämfört med mitt första varv 2016. Kändes förvånansvärt bra i 12 km, sen blev det tyngre och tyngre. Kom i mål på 2:09:09 och det är jag supernöjd med! 

Henrik hade en tuff avslutning på loppet med lårkramper men kom ändå i mål på 1:51:43, vilket är ca 4 minuter sämre än sist. 

(null)
Innan start vid Nouryontälten. Första gången vi springer samma år. 3:e gången för båda. Henrik sprang 2007 och 2017, jag 2016 och 2018. 

(null)
Fångad på bild med ca 500 meter kvar till mål. Då var jag trött. 
(null)
Självklart en selfie efter målgång. 
(null)
Och med den efterlängtade medaljen!!!

(null)
Hejaklacken var på plats! 
(null)
Oscar tog över kameran lite...
(null)
Och fotade när Victor och jag åt hamburgare vid tältet efter målgång. 
(null)
Henrik gick ju i mål en stund innan mig, så han hade redan hunnit byta tröja och fått av medaljen när det var dags för foto :-)

Jag tog nämligen även en kort sväng via Team Guld-området och fick där bl.a denna väska och lite Maria Åkerberg-produkter. 

(null)

Imorgon är det killarnas tur att springa hem medaljer. Förra året var Oscar 12:a av över 1000 startande barn i åldersgruppen. Spännande att se hur det går imorgon. Då startar han med flera av sina fotbollslagkamrater. För Adam är det premiär i Lilla Varvet, vilket är 1300 m. 




I måndags...

... hade vi vår sista dag i Boston. Det var molnigt och blåste en del. Började med en löptur på 6,5 km innan vi checkade ut från hotellet och promenerade runt på stan i väntan på hemfärd. Slank in på Macys och hittade ett par skor som jag kärade ner mig i. 

(null)
En sko som ser ut som en vanlig "herrsko" med brogue men den är helt i tyg och mjuk som en gympasko. Så de fick åka med hem. Blev även ett par till mamma fast i naturvitt. 

Strosade genom parker och Chinatown. 

(null)
<3
(null)

(null)
(null)
Massa söta ekorrar! 
(null)
Svanbåtar i Boston Common. 
(null)
Komiskt att besöka China town i USA samma dag som Trump handelskrigar mot Kina. 

Vid tre tog vi bussen till flyget och åkte hem. 
(null)
Tog både hallonkaka och lite ost till dessert. 
(null)
Henrik tycker det är helt normalt att jag tar bild på en gosehummer :-)
(null)
Bubbel innan avfärd och trepunktsbälten i business class. 


Stafettvarvet

I eftermiddag har jag sprungit Stafettvarvet tillsammans med 19 andra härliga Stora Högatjejer. Vi var fyra femmannalag som vardera sprang 3,7 km och alla var grymma! Helt otroligt bra tider! Sen blev det fikakasse efteråt. 

(null)
Lag röd
(null)
Lag rosa. 
(null)
Trött efter målgång
(null)
Hela gänget!
(null)
Lag lila. 
(null)
Lag blå 

Tack Linda som håller i våra träningar och fixade så vi kunde göra detta ihop! Heja oss! 



Boston Bruins

Våra avslutande dagar i Boston bjöd inte på lika fint väder som lördagen men lyckligtvis hade vi iaf en inomhusaktivitet inplanerad och det var hockeymatchen mellan Boston Bruins och Carolina Hurricanes. Match nr 2 i play off finalen för Stanley cup. Man kanske inte "säger så" men vinnande lag får iaf chans att spela om Stanley cupbucklan. 

(null)
Flaggan vandrade ett varv runt publiken innan matchstart. 
(null)
Vi satt högst upp. 
(null)
Men var även nere vid rinken och kollade. 
(null)
Slutresultat 6-2. Det var aldrig riktigt spännande men kul att se över 20000 fans nästa få arenan att explodera. 2-0 i matcher nu. 

Roligast i söndags var ändå när vi såg Marcus Kinhult vinna sin första Europatourtävling medan vi åt frukost i sängen. Sååå spännande och fantastiskt kul att han tog hem det. Heja Marcus! 

(null)
Skaftöstjärnan! 





30000 steg...

...har vi gått idag så vi är trötta nu kan man säga. Avslutade dessutom dagen med en middag på Cheescake faktory (ett måste för mig i USA). Slänger in lite bilder från dagens promenad men ögonen går på riktigt i kors  :-)

(null)
Promenad över Harvard bridge. 
(null)
Utanför den mäktiga byggnaden MIT. 
(null)
Som Chalmers, fast annorlunda :-)
(null)
Vy in mot stan. 
(null)
Så här även vi tagit på den kända vänsterfoten av John Harvardstatyn, som inte föreställer John Harvard och lär ha en väldigt smutsig fot ;-) Vågar ju inte låta bli iaf! 
(null)

(null)
På väg från Harvard blev det en lunch i solen. 
(null)
Promenad genom bostadsområde mot...
(null)
..Prospect hill tower. Flaggan på toppen sägs landets vara första flagga; Grand Union flag. Den hissades av George Washington. Det syns dåligt på bilden men i stället för de vita stjärnorna på blått fält är det den brittiska flaggan. 
(null)
Utsikt från Prospect Hill. 

Härifrån fortsatte vi mot ett shoppingcenter. Med ett par tunga kassar ;-) och ömma fötter blev det tunnelbanan till hotellet. 

Efter en stunds vila tog vi en ny promenad till North End. Det var härligt väder, massa folk i parkerna och längs gatorna. 

(null)
(null)
(null)
(null)
Parken Boston Common. 
(null)
Industrikänsla i North End. 
(null)

Tyvärr blev det ingen mat som planerat. I den här stan verkar man vara tidiga med middagen så det var köer in på restaurangerna. Hela området med tighta gator var fyllda med italienska restauranger och massor av folk. Härlig atmosfär men eftersom vi inte orkade köa drog vi oss närmare hemåt och åt på Cheescake Factory. Stort och brötigt, men ändå gillar jag stället och ett obligatoriskt besök i USA. Åt en kyckling-och pastarätt som jag även åt i Florida och den var återigen supergod!


Boston dag 2

Inte helt oväntat vaknade vi tidigt. Vid 4 kändes det som om jag skulle kunna stå upp, men vi lyckades somna om ett par timmar till. Efter att tagit det lite lugnt på morgonkvisten var klockan ändå bara 7.20 när vi gav oss av på en löptur. 

(null)
Henrik på Longfellow bridge. 
(null)
Åter till hotellet med elva kilometer i benen. Bra start på dagen! 

Efter dusch och lite frukost åkte vi hop-on-hop-off-buss. Hoppade av på ett par ställen och kollade. Gick bl.a in på Abercrombie&Fitch och shoppade lite. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ikväll har vi besökt Top of the Hub. Tog en drink i baren på 52:a våningen och såg Boston förvandlas till natt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Boston

Tidigt imorse lämnade vi pluttarna och åkte till Landvetter för att så småningom hamna i Boston. Resan gick jättebra. Mycket Tack vare att vi flög business class över Atlanten. Det var en riktigt trevlig upplevelse. Bubbel vid ombordstigning och sedan trerätters med flera rätter att välja bland. 

(null)

(null)

(null)
Lufttorkad skinka till förrätt. Lite annan servering än vanligt...

Lyxigast var ändå att få fälla sätena och sova. Sååå bra! 

Framme på hotellet och svensk tid var det läggdags. Här var det eftermiddag så vi tog en promenad i området. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Oscars första friidrottstävling

Igår lämnade Oscar och jag träningslägret efter frukosten och åkte till Nösnäsvallen. Där skulle Oscar tävla i friidrott för första gången. Först ut i hela Stenungsundsspelen var 60 m för pojkar 9 och Oscar startade i första heatet. 

Han kom tvåa i loppet och de åtta bästa skulle gå till final. Han blev nia. Men han var nöjd med sin andraplats i sitt lopp så det var kul ändå. 

(null)
Svinkallt och nervöst på morgonkvisten. Direkt efter målgång åkte varma kläder på igen. 

Klockan tolv var det dags för längdhopp. Det har han inte hoppat sedan förra sommaren men i 4 m/s motvind hoppade han 2,88 m. Inte lätt att springa rakt mot vinden. Där slutade han femma, bara ca 20 cm bakom segraren. De sex bästa fick medaljer så det blev en kul överraskning när han blev uppropad. 

(null)
Jätteglad för sin femteplats!

Oscar valde även att tävla i Kast med boll och det gjorde han rätt i för där tog han hem guldmedaljen på drygt 30m. Han ledde från första kastet och ökade lite alla fyra kasten. 

(null)
Grym kastarm tydligen. Härlig stil! 

(null)
Oscar på topp! 

Eftersom han missat hela inomhussäsongen och bara tränat ute en gång ville han inte tävla i fler grenar. Jag tror han hade roligt och vet att han är nöjd med dagen. Nästa gång blir det långdistanslöpning på Lilla Göteborgsvarvet. 

(null)
Medaljerna i första tävlingen. 

Träningsläger

Igår morse var det samling till träningsläger för grabbarna i Vallens P10. 

(null)
Uppvärmning i "huvud-axlar-knä-tå"-anda. 
(null)
Tightar till laget. :-)
(null)
Stafett på alla fyra. 
(null)
Hamburgare efter två timmars träning. 
(null)
Killarna var line-ups till A-lagsmatchen när de mötte Hunnebo-Bovall och sedan tittade vi på matchen. 
(null)
Domarna i täten. 
(null)
Sedan var det dags för träningsmatcher mot IFK Valla som kom på besök. Duktiga killar! 
(null)
Avslutade dagen med pizza, snacks och film på Stora Högagården. Där sov vi inatt. 

Imorse var det frukost innan ny träning. Tyvärr avvek vi efter frukosten eftersom Oscar hade sin allra första friidrottstävling. 

Tack alla barn och föräldrar för ett härligt träningsläger! 

Snö?

Det snöar ute nu. Hur är det ens möjligt bär vi precis fått en försmak på sommaren? Visserligen har temperaturen sjunkit under veckan men just snö i maj känns inte alls kul. 

Började veckan med att vila mig efter helgen. Sedan på onsdagen var det dags för Oscars första fotbollssammandrag för i år. Vi åkte ner till Romelanda med två lag och båda lagen lyckades bra och hade roligt. Extra go känsla i kroppen när en pojke i laget gjorde sitt allra första matchmål. Härligt!!!

I övrigt har det varit en väldigt kul och spännande vecka med bygget. I ett huj fann plötsligt tak och väggar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0