Glad Påsk

Hej hopp från New York! Det blir dåligt med inlägg här nu under resan men ni kan följa oss på Resdagboken.
Kramar Oscar, Henrik och Maria

Härlig helg!

Änligen har våren kommit och jag har fått vara ute utan mina tjocka termobyxor, jättehärligt! Mamma, pappa och jag åkte till farmor och farfar på Smögen igår och på vägen upp stannade vi på Babyproffsen i Håby som hade 20% rabatt på det mesta. Jag fick mig ett par snygga solglasögon och de kom till användning direkt.
Åkte en tur i vagnen till Smögenbryggan och på vägen hem fick jag prova att gunga för första gången i mitt liv. Det var en jättestor gunga av bildäck så jag tyckte inte det var så kul.
Idag har jag besökt gammelmorfar och gammelfarmor i Kungshamn. Sen blev det mycket strosande på altanen och gräsmattan innan jag packades in i bilen för hemfärd.
Mellanlandade på Torp och träffade mormor och morfar. De hade köpt en Sverigedräkt till mig, kolla in bilderna så snygg jag blev! Jag fick även en cykelhjälm av mamma och pappa men den ska de kanske byta.
Mamma monterade ihop min trehjuling idag men jag nådde inte ner till tramporna så den åkte in i förrådet igen.

Redo för sandlådan

På baksidan huset finns turligt nog redan en sandlåda och mamma och jag besökte den häromdagen. Förstod inte riktigt vad jag skulle göra där men tyckte det var kul när mamma gjorde sandkakor. I slutet av sommaren, när jag bara var en liten plutt, fick jag nya fina regnkläder som det idag var dags att prova och se så fin jag blev :-)


NY vagn i NY

Snart åker hela familjen Roderhult till USA och vi börjar vår resa i New York och en visit hos Hanna, Jim och lilla Leon. Inför resan har vi nu beställt en Baby Jogger City Mini efter tips från vår vän Nina.
Vi hade först tänkt att köpa en paraplyvagn eftersom den är lätt, enkel och blir liten när man fäller ihop den. Det finns olika varianter men de ligger på en dryg tusenlapp i pris. Baby Joggern har samma fördelar men är en stabilare vagn som vi sedan kan använda som sulky men den ligger på 3500 kr i Sverige och det kändes lite väl mycket. I USA är dock priset ungefär hälften så nu har vi beställt den från diapers.com. Så när vi kommer över väntar den på oss hemma hos Hanna och Jim.

City Mini

City Mini är den idealiska lättviktsvagnen med marknaden enklaste ihopfällning som följer samtliga säkerhets normer och med en design som du kan förvänta dig av Baby Jogger.

Citi Mini finns som både singel- och dubbelvagn och har egenskaper och kvalitet som t.ex Baby Joggers patenterade "Quick Fold Technology", ventilerad sits som går att att fälla till ett nästa horisontalt läge,vindskydd,universal fästen till City seriens tillbehör och mycket mera. Perfekt för alla dagar i stan - City Mini lovar en bekväm och mjuk åktur för ditt barn.

* Med ett enkelt lyft i remmen"fold"som sitter i sitsen, fälls vagnen ihop

 • Svängbart framhjul
 • Vadderad sits som går att fälla 150°
 • Ventilerad fällbar sits med infällbart vindskydd
 • Sufflet som har 3 olika positioner och genomskinligt fönster
 • 8" lättviktshjul som har en snabb utlösningsmekanism och förslutet kullager
 • Förvaringsfack på baksidan av sitsen
 • Stötdämpande framhjulsupphängning
 • Bakre parkeringsbroms
 • justerbart 5- punkts säkerhetsbälte med axelskydd och skydd för själva spännet
 • Förvaringskorg tål 9kg
 • Vikt 7,5 kg
 • Vikt kapacitet 22,5 kg
(Källa: www.babyjogger.se)

Ett par bilder från födelsedagen

Själva 30-årsdagen firades med Henrik, Oscar, mamma, bror m fam, farmor, svärföräldrar, svåger och svägerska x 2. Vi åt middag på kvällen och menyn bestod av lax, potatis och Mattias goda sås samt princesstårta.
Igår hade vi besök av Hanna, Figge, Freja, Karin, Martin och Gustaf. Vi bjöd faktiskt på samma maträtt och även hos dem gick såsen hem så under bilderna finns nu receptet.

Mattias goda sås (ca 8 port):

1 gul lök
smör
3 msk tomatpuré
3 dl torrt vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
6 dl creme fraiche
salt
cayennepeppar (som vi dock inte haft i)

Fräs finhackade löken i smör. Tillsätt tomatpurén som får fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och fickbuljongtärningarna. Koka ihop till hälften.
Häll i creme fraiche och låt koka under omröring ett par minuter.
Smaka av med salt och lite cayennepeppar.
Vispa i ett par matskedar smör. Sila såsen.

(Går bra att frysa)

RSS 2.0