Rullar runt runt runt

Nu är det ingen engångsgrej att rulla runt längre. Adam sätter fart så fort vi lägger honom på rygg och i de allra flesta fall är han över på mage inom några sekunder. Vår duktiga lilla kille!


Oljandet fortsätter

Idag har vi tvättat och oljat söderväggen. Det blir lite mörkare kan man säga.


Badkruka?

Nu har det hänt. Vår lilla badkruka har blivit badtokig. Vi gick ner till vår badplats för att kasta lite sten i vattnet så några badkläder var inte med. Väl där urartade fotdoppandet till helkroppsbad. Först blev shortsen blöta, sen blöjan och sen åkte även tröjan i plurret. Han är dock duktig och vill hålla handen när han går ut på djupare vatten.


Hållö

Igår blev det en tur till Hållö. Det var hela familjen, farmor Ulla och Mattias som tog båten ut, åt glass och klättrade högst upp i fyren. Idag har vi besökt Hållö lösa tångar. Där mötte vi även några vänner så Oscar hade de två sötnosarna Lisa och Elsa att leka med. Vi har även gjort det efterlängtade doppet för första gången i år. Bilder från idag har jag bara på "storkameran" så de får komma senare.


ÄNTLIGEN!

Ända sedan Oscar fick nys om Offarns båt så har han velat åka den. Trots att vädret var lite blåsigt så hade ju Offarn lovat denna gången, så idag var det äntligen dags. Oscar fick egen stol på flybridgen och trivdes som fisken i vattnet...tills vi kom utanför vågbrytaren och båten började gunga. Fastklamrad i mormors knä var det bara att vända in i hamnen igen. Men nu har han ju åkt offarns båt i alla fall :-)


Sittställning

Adam tycker tydligen att lutningen i babysittern är för dålig. Så fort jag sätter ner honom så drar han sig upp. Sen vilar han en stund och slår lite på leksakerna och sen dags för nya sittups.


Måla

Efter tvätt av fasaden på balkongen har jag äntligen fått börja "måla". Iklädd mina gamla mammakläder har jag ikväll målat färdigt alla träytor. Vi använder den olja som de förra ägarna lämnat kvar i förrådet och det blir rejält mycket mörkare än innan, men det blir nog jättebra när det blir klart.


Dopklänningen broderad

Nu har Adam fått sitt namn broderat bredvid storebrors på dopklänningen. Dopklänningen är sydd av farmor Ullas mormors brudunderkjol från 1913. Så nästa år är den alltså 100 år gammal. Den syddes om till dopklänning av farmor Ullas mamma Karin och är nu namnad med Ulla, hennes syster Elisabeth, pappa Henrik, farbror Philip, faster Katarina, Oscar och slutligen Adam.


Pysseldag

Småkillarna har verkligen fattat det där med sommarlov. Efter amning och välling somnade de om till 10.30!!! Så med halva dagen passerad redan vid frukost, blev det mindre tid till allt som behöver hinnas med. Trots det har det blivit både löptur och lite fasad- och altantvättning. Dessutom har Henrik plockat vinbär och gjort vinbärsgele och jag har bakat bullar. För att variera mig lite har jag idag bakat bullarna utan bullformar, så de liknar lite mer "köpebullar". Men smaken är förhoppningsvis lika bra som vanligt :-)


Morgonmys framför Bikupan

Godmorgon säger vi från fåtöljen. Killarna och jag kollar in barnprogrammet Bikupan som är en av Oscars favoriter. Idag väntas 3-månaderskoll på BVC med vaccin, hustvätt och bus med Svante Gillberg m fam.


Prinsessa...

Har precis tagit på mig en lång klänning som jag köpte dagen innan Adam föddes. Oscar tittar på mig och utbrister glatt: "mamma prinsessa...samma som Adam". Adam var nämligen också prinsessa häromdagen när han hade på sig dopklänningen :-)


Helsnurr

Adam gillade inte att mamma bloggade om halvsnurrar så alldeles nyss firade han storebrors 2,5-årsdag med att vända sig från rygg till mage. Mamma, farmor och Oscar bevittnade denna stora händelse :-) Här är vårt lilla troll alldeles nyvänd.


Vindpinad promenad

Går på Smögenbryggan och håller på att blåsa bort.


Halvsnurr

Adam rullar över på sidan utan problem men fortsätta till mage är det sämre med. Men han är lika glad för det.


Tillbaka

Nu funkar det äntligen att mobilblogga igen. Därför kommer här två bilder från bilen. Vi är på väg till Smögen för att fira herr och fru Stranne. Vi har två gånger gett Adam ersättning och det var inga som helst problem. Hinner jag inte hem ikväll innan hungern sätter in, så kan farmor och farfar lösa situationen om den blir akut.


Problem

Har just nu problem med bloggandet. Det funkar inte att blogga med mobilen tex. Ska se om det går att lösa på något sätt.

RSS 2.0