Världens bästa man

Igår när jag kom hem från Valhallabadet väntade ett paket på mig. Min älskling hade varit och köpt en jättemysig kofta till mig på Mums Mammakläder. Jag blev så himla glad! Koftan passade perfekt och är redan en ny favorit. Tack världens bästa man!!!

Här kommer en ganska dålig bild. Det syns inte hur "mysig" den är.

Mera Ullared

Måste ju givetvis lägga ut lite bilder på lite andra shoppingfynd från Ullared samt våra välfyllda kundvagnar.

Storshoppande tjejligan

2. Virre, 3. Fem snyggos med samma smak :-) 4. Pysselgrejer

5. Novita-stövlar från Scorett-outlet (455 kr) och leksak till Tellus (10 kr)


6. Rejäl bikini inför Magplasket (100 kr), 7.Mammablus (80kr), 8. Ett gäng strumpor, Topeco 17 kr/st



Babyshopping i Ullared

Idag har 6 tjejer och jag dragit till Ullared för "lite" höst- och vintershopping. För mig låg fokus på att köpa de första små kläderna och lite annat som behövs till vår kommande bebis.
Bl.a inhandlades detta:

1. Startkit med body, byxor och tröja

2. Fleeceoverall, 3. Vita bodies, 4. Vita bomullsbyxor utan fot

5. Mysdress i plysch, 6. Haklapp och vita byxor med fot,  7. Mönstrad pyjamas med fot

8 och 9. Body, strumpor och nappar till flicka eller pojke, 10. Tvådelad dress med fot

11. Snuttefilt och gosedjur, 12. Sängkläder till Spjälsäng, 13. Sängkläder till vagn


Filip 1 månad

I lördags hade jag en mysig eftermiddag tillsammans med Ulrika och hennes underbare lille Filip som dagen till ära fyllde 1 månad. Vi började med en limekyckling-lunch innan vi tog en promenad i Slottskogen. En riktigt solig och härlig promenad som avrundades med en mjukglass. Lille söte Filip var så snäll och go hela tiden. Se så fint han matchar mamma dessutom.


Tjuvtitt på julklappen

Är bara tvungen att visa vad vi ska få i julklapp innan den slås in i. Det är en superfin skötväska som kommer pryda vagnen så fint! Fjant agerar modell på skötbädden som hör till.


Magen växer

Så var det dags för ny uppdatering av magens framfart... Tycker redan jag känner mig som en tunna så det är med blandade känslor jag ser fram emot hösten. Igår blev det iaf 1 km i Valhallas simhall och det var skönt att inte känna sig så klumpig även om simtempot var betydligt långsammare än vanligt.

v 22 (21+2) och v 24 (23+2)


Ordningen återställd

Min älskling är hemma igen. Efter 10 dagar i de jämtländska skogarna kom han hem på söndag eftermiddag. Det blev 8 älgar och Henrik var delaktig i skyttet av en 19-taggare och en 2-taggare. Förutom älgkött hade de med sig ganska många liter lingon hem. Känns skönt att ha honom hemma i sitt soffhörn igen :-)


Vackra blommor

I lördags kom Ulla, Kattis och Tellus till stan eftersom Kattis skulle åka till England tidigt på söndag morgon. Hon ska plugga en termin i Sheffield. De tog en dag på stan och Kattis visade upp sina snygga stövlar medan Ulla fyndat massa fina saker i Cross-butiken.
De hade även med sig dessa vackra blommor, Tack!


Gravidyoga

Så var även onsdagskvällarna bokade genom att jag i 6 veckor ska gå på gravidyoga. Igår var första passet och efter att betalningarna dragit ut lite väl mkt på tiden så kom vi äntligen igång. Jag är nybörjare när det gäller yoga men förhoppningsvis kommer jag lära mig lite om andning och avslappning innan kursen är klar.

Ikväll är det dags för tredje passet gravidgympa på Gymnasium i Sisjön. Det är en kurs på 10 ggr och idag ska vi köra lite mer kondition igen. Riktigt skönt att få rört lite på sig även om det är väldigt lugna övningar nu för tiden.

Poncho

Tog mig en kort promenad ner till Åhléns för att köpa dragkedjor till kuddfodralen som jag håller på att sy. De hade dock inte sådana jag tänkt mig och istället blev det lite spontan shopping i form av en poncho, där jag får gott om plats för magen. Funderar ev på om en antracitgrå är bättre men jag tänkte att det är så mkt mörka kläder på vintern ändå. Får fundera till imorgon kanske.


Lärt mig sticka

Jag har alltid varit ganska pysslig av mig. När jag var mindre broderade jag en hel del men något som jag aldrig lärt mig är att sticka och virka. Nu när jag var hemma i Grundsund hade mamma påbörjat en filt till vår kommande lilla bebis och då fick hon även lära mig vad rät och avig maska är. Jag lär nog aldrig bli något proffs men det var ganska kul. Här kommer en liten bild på min lilla teststickning :-)


Barnvagn

Efter mycket velande fram och tillbaka har vi nog bestämt oss för att satsa på en Brio Go. För några veckor sedan läste jag på Brios Newsroom att den skulle komma i ny färg i höst och givetvis ville vi vänta och se vilken det blev. Idag har jag hittat färgen bland Brios pressbilder och inte helt otippat blev det färgen Sand och ser ut så här.
De övriga färgerna går tyvärr inte att låna från hemsidan men gå till Brios hemsida och klicka på Brio Go i vänstermenyn. Frågan är nu vilken av alla färger som är finast???



Älgjakt

Idag har Henrik åkt upp till Smögen för att tidigt imorgon bege sig upp till de jämtländska skogarna och ännu en älgjakt. Han har hittills skjutit två älgar, en 8-taggare och förra året blev den en ko. Hornet från 8-taggaren hängde ovanför tv:n i vår gamla lägenhet men det tog ett drygt år i vår nya lägenhet innan det kom upp på väggen och efter mycket om och men så den fick t.o.m. en riktigt bra plats. Vi tyckte den stämde bra ihop med den öppna spisen.
Om en dryg vecka vet vi om det blir utbytt mot ett större...


Kvällens pyssel

Vi har ju vänner som fick en liten dotter häromveckan och imorgon ska Henrik lämna presenten till henne. Så självklart var det dags att plocka fram pyssellådan och fixa till ett litet kort. Så här blev det, sött va?


Ny lampa

Häromdagen när jag kom hem stod det hux flux en ny lampa i vardagsrummet. Vi har länge pratat om att skaffa en golvlampa att ha intill soffan men eftersom jag aldrig kan bestämma mig så tröttnade Henrik och gick och köpte den vi tittat på mest.


Redan massa presenter

Inte illa att ha ca 20 veckor kvar till sin födelsedag å ändå ha fått fler jättefina presenter. I somras fick vi en jättefin pikébody och strumpor av Anna, Jonas och Carl och häromveckan fick vi en supersöt kamel-skallra och Bukowski-nalle av Magdalena och en jättefin linnebody av Anna. Stort Tack söta vänner!!!



Redo för regn

När mamma kom till stan hade hon med sig den regnrock som hon köpt till mig hemma i Grundsund innan "regnklädesfabriken" stängde portarna för i år. Självklart är den från Grundsundsmärket Didriksons. Nu är jag redo för höstens rusk och jag kommer va så piffig när jag går ut med barnvagn till våren :-)


Shoppingdag med mamma

Igår kom mamma till stan och vi hade en mysig dag med shopping. Vi började med att åka till Babyhörnan på Backaplan där även Henrik var med. Där blev det provkörning av några barnvagnar :-)
Sen åkte vi tillbaka till stan och gick i affärer hela dagen. Pappa hade meddelat att han ville ge mig något så Tack Pappa för den fina Odd Molly-tunikan. Dessutom fick jag en jättefin lila klänning från Esprit av mamma. Den kommer väl till pass till bröllopsfesten i Kungshamn om en månad. Själv fick jag köpt ett par svarta mammabyxor, en mammatunika och 2 sjalar. Jag kommer nog ha den blå-lila sjalen till klänningen känns det som. Tack Mamma för en jättemysig dag!!!

Bild 1,2,3: Klänning Esprit, bild 4: Tunika Odd Molly, bild 5: Mammatunika H&M

Köpte även en supersöt liten mysdress till en nyfödd liten tjej på Smögen :-)
Henrik ska lämna presenten på torsdag innan han åker på älgjakt.


Rutinultraljudet



Den 19 augusti var vi på Östra Sjukhuset och gjorde Rutinultraljudet. Vår lille skrutt var då ca 19 cm lång och vinkade så fint till oss på skärmen.

Magen växer

Nu har vi passerat halvtid av graviditeten och magen växer å växer. Den första bilden är tagen i v 13 och den andra i v 21.


RSS 2.0