Fredagsmys

Vilket härligt väder det blev ikväll, riktig semesterkänsla! Det är dock en vecka kvar innan det blir semester men det känns väldigt skönt att få njuta av två dagar ledigt.

Sitter nu på altanen och ätit grillad kyckling med pestopasta och pinjenötter. Blev lite inspirerad av den goda mat som mina Bt-vänner och jag bjöds på hemma hos Catrin. Mums!
Och killarna avslutade med varsin glass. Ännu mer mums!

Idag har vi bytt vindruta på Audin. En stor del av semesterkassan rök men wow, vilken skillnad. Nästan så man ser fram emot att köra med solen i ögonen.


Blegg i bloggen

Nu är det verkligen blegg i bloggen. (För er som inte kommer från Bohuslän så är det blegg när det är vindstilla) Jag har fullt upp hela dagarna. På jobbet har kollegorna börjat gå på semester och hemma är det mycket som ska hinnas med.

I helgen fick vi städat en del i farfar Eides hus på Smögen som vi ska låna i sommar. Här hemma håller jag på med ett par tavlor utöver lekstugebygget som faktiskt får stå tillbaka lite nu. Måste ju ha tid för mina älsklingar.

På dagarna skickar Henrik söta mms med bilder på barnen. Häromdagen fick Adam premiäråka i cykelsitsen, vilket han hade gillat.


Dop

Igår var vi på ett fantastiskt trevligt dop till underbara lilla Alice. Dopet var i kapellet på Hållö, vilket är en helt sagolik plats med en altartavla som består av utsikten över kala granitklippor och öppet hav. Därefter blev vi bjuda på kalas på Smögen där jag hade fått äran att baka tårtorna. Det blev givetvis i rosa och vitt. 
 
Fadder Johan, Mamma Anna, Pappa Mattias, fadder Marie och huvudpersonen Alice.
 
Söt som socker i fina dopklänningen som även mamma Anna bar för ca 32 år sedan.

Tårtorna som jag gjorde var klassiska prinsesstårtor.
Foton: Maria
 
 
 

Råspont

Nu har jag så smått börjat spika fast råsponten på taket av lekstugan. Det tar sin lilla tid och nu blir det nog paus några dagar då det väntas bli sämre väder.

I helgen väntar dop och jag har fått äran att baka tårtan och jag hoppas att jag kan få till den lika fint som jag tänkt ut i huvudet.


Rutchkana

Tänk vad fantastiskt att få uppleva och lära sig nya saker hela tiden. Man kan inte bli annat än glad när man ser hur barnen blir lyckliga över nya upptäckter.
Som i helgen när Adam klättrade upp för rutchkanan helt själv. Vilken lycka!


Flygshow

Idag har Henrik och Oscar besökt flygshowen på Säve, vilket hade varit riktigt trevligt.

Adam och jag besökte Byggmax och handlade lite mer brädor. Efter lite blodspill vid sågbordet kom vi hem och jag har nu spikat upp alla takreglar. I veckan blir det takläggning!

https://cdn2.cdnme.se/1143195/7-3/pic_51b4f5209606ee4a43fcd04b.jpg" class="image">


Gårdagens bygge

Idag har det inte blivit något lekstugebygge ännu eftersom Henrik spelat golf och jag har myst med barnen. Nu är vi dock hemma igen allihopa så jag ska försöka få till lite bygge i eftermiddag. Måste bara handla lite först.
Igår lade jag på golv/takreglar, lade det mesta av loftgolvet och satte upp den östra väggen. To be continued...


Lycka...

...är att bli puttad i gungan av storebror!


Lekstugebygget

I helgen har jag fortsatt med lekstugebygget här hemma. Åkte i lördags och köpte lite mer reglar som jag spikat ihop. Igår, med hjälp av Henrik, restes de första väggarna och till långhelgen kommer vi förhoppningsvis komma en bra bit längre.


RSS 2.0