Mera tänder och klapp i händer

Ikväll när jag borstade tänderna på Adam fick jag se att han fått en ny tand han också. Det komiska är att hans mjölktand knappt är lös, typ ruckbar. Antar att den kommer bli ordentligt lös ganska snart med tanke på att den nya tanden redan är en bit upp. 

(null)
Dubbla tandrader är kanske inte så dumt? 

Efter en stund kom sötnosen och sa att jag tror att jag har en ny tand till och pekade inne i munnen. Jajamen, båda 6-årständerna i underkäken är nästan helt framme. Hmm, får nog kolla in i munnen lite bättre vid tandborstningarna framöver :-)

Victor har haft ännu en dag med något  nytt kul i utvecklingen. Han har lärt sig klappa händer. Jag satt i tvättstugan och orkade inte resa mig när Oscar ropade att "Victor kan klappa händerna". Jaja svarade jag, jag får kolla sen. Oscar bar då Victor till tvättstugan och visade och han kunde!!! Jag trodde inte det för vi har aldrig försökt träna ens men han har klappat händerna hela eftermiddagen efter det. Å han gör det när man säger "klappa", behöver alltså inte visa. Så kul! 

Det är så häftigt att se ens barns utveckling men ett är säkert, denna mamman hinner inte med i svängarna! 
(null)
Klapp klapp klapp!!!

Nu är det verkligen dags att släcka för idag. Natten som gick var skit. Victor vaknade och grät och grät. Dumma tänder! Som alltid vid nya tänder har han givetvis åkt på en förkylning dessutom. 

Själv har jag inte haft någon direkt feber idag men fortsatt muskeltrötthet, tung i huvud och ögon och nu även en ömmande lymfkörtel i ljumsken. Jaja, imorgon vaknar jag nog frisk som en nötkärna :-) (eller heter det så?)

Första lilla bissen

Idag medan vi Facetimade med mamma och pappa i Spanien kände jag Victors allra första tand. En liten, knappt synbar tagg nere till höger. Det tog alltså 8 mån och 6 dagar, vilket är ca två månader tidigare än Oscar. 
När han sov i min famn passade jag på att fota den lilla sprickan med hjälp av Adam. 

(null)
Syns bara som en liten grop. 

I övrigt har det varit en lugn och lat dag hemma. Jag har haft lite feber hela dagen så orken har trutit, helt klart. Håller tummarna för bättring imorgon. 

Feber

Redan igår kände jag mig trött i kroppen men tänkte att Victors nattliga äventyr påverkat mig mer än vanligt. Idag vaknade jag med 37,7 i feber (inte mycket men brukar ha låg morgontemp). I eftermiddag hade jag 38,3 och frossa så ev steg den ytterligare. Har ingen förkylning eller halsont så vet inte vad för basilusker kroppen försöker ha ihjäl men något är det. 

Idag har Oscar och Henrik varit i stan och gått på blåvittmatch. Matchen gick dåligt men Oscar fick iaf använt sina nya blåvita vantar. 
(null)

Under tiden som familjens största grabbar var iväg började Adam och jag lägga ett tusenbitarspussel. Riktigt mysigt att bara hänga även om vi samtidigt hade på tv:n :-) Victor kröp runt och lekte för sig själv under tiden. 

Kalas och Smögen

Eftersom Henrik komhem från älgjakten sent igår kväll hade grabbarna och jag ytterligare en helg för oss själva. Men det tyckte vi var trist så vi åkte till Smögen och var hos svärmor/farmor istället. Innan vi åkte var Adam på femårskalas hos sin kompis. 

Fina Adam hemma hos farmor efter kalaset.

Medan Adam var på kalas passade jag på att inviga cykelvagnen som löparvagn, eller snarare lunkarvagn. Vi tog ett varv runt berget vilket blir ca 3,5 km och Oscar cyklade med. 

Victor somnade i vagnen så helt fel var det nog inte. 

Liten har somnat i vagnen.

Måste även visa en bild på Godiz, som fyllde 6 mån i lördags. Han är en riktig godbit som vill vara med och gosa. 

Här kommer han upp i soffan.
Och där hittade han en bra plats, tyckte han.

Igår hälsade vi även på gammor i Kungshamn innan vi körde hemåt. 

Alla killarna fick stickade vantar men Oscar och Adam fick specialbeställda blåvita. 

Oscar i sina blåvita vantar.
Mys hos gammor.

Oscars nya kängor

Idag har vi hämtat ut Oscars nya kängor som han själv önskade. Vi köpte vinterkängor och höstskor häromveckan men han uttryckte även att han ville ha "sånna där gula" kängor och syftade på de klassiska kängorna från Timberland. Men, eftersom vi precis lagt ett par tusenlappar på nya skor blev jag lite nöjd när jag istället hittade ett par kopior från Next. Oscar har ingen koll på märken och han blev väldigt nöjd och glad för sina nya snyggskor. De är i skinn, leverans på en dag fr UK och för mindre än halva priset. Tummen upp!
 
 
 

Mormor och morfar

Idag har mamma och pappa startat sin resa mot Spanien och kom förbi och fikade, spelade Domino och pussade på pojkarna innan resan fortsatte söderut.
 
Ha en härlig resa! Vi ses i Spanien i december! 
 
 
 

RSS 2.0