Nya tavlor i sjukstugan

Igår hade jag sån himla tur. Min vän Nina var på Göksäter och hjälpte mig köpa öljetter till mina tavlor. Att det kan skilja så mycket i pris mellan butikerna är helt galet. Tusen tusen tack för hjälpen vännen!!!
Nu fattas jag istället skruvöglor och eftersom de var slut i affären hoppas jag pappa kan hitta dem på Torp för mig. Det är mycket som ska klaffa för att få ihop tavlorna tydligen. Två av tre tavlor till mamma och pappa är nu iaf helt klara och får åka med pappa hem imorgon förhoppningsvis. Jag säger förhoppningsvis för Adam fick igår magsjuka och fick inte behålla någon mat alls. Idag är han trött och slö och inte den glada pigga killen han var igår. Inte så konstigt kanske när energiintaget är minimalt. Hoppas hoppas vi slipper kräkningar idag.
 

Tyst ett tag

Nu har det varit tyst i bloggen några dagar. Helgen som gick var vi på Smögen och hade lite Kick-off inför Hemsedalsresan. Men vi besökte även Tumlaren på Väjern. Oscar fick nya armringar och Adam fick sitt första pooldopp någonsin. Han har inte gått på babysim och det märktes tydligt att det gör skillnad. Våra vänner, familjen Lundin, var också med och lilla Elin var mycket mer avslappnad i vattnet, precis som Oscar var när han gick på babysim. 
Det märktes även tydligt att Teneriffan gjort Oscar väldigt gott när det kommer till vattenvana. Han blev överlycklig när han fick se poolen och innan vi gick "simmade" han runt själv i den djupa rehab-poolen och hoppade från kanten. Det lär bli många fler besök där framöver. Hade ingen kamera med i simhallen såklart men han visade gärna upp sina nya armringar i badkaret.
 
 
Efter simhallsbesöket hälsade vi på barnens gammor (min farmor) i Kungshamn och på kvällen Hemsedalsplanering med vännerna. Oscar fick en radiostyrd båt av Anna, Mattias och lilla Alice i present och den var vääääldigt populär. Trots att han öppnade paketet hann han glömma att den var hans, för när han kört den i badkaret en stund kommer han ut lite halvledsen och viskar: "mamma, jag vill också ha en sån". Å man kan bara bli varm i hjärtat när man ser den glädje han utstrålade när vi berättade att det var hans båt. 
Även jag fick en fantastiskt fin present som passar så himla fint i vårt "nya" vardagsrum. Tusen tack!!!
 

Pyjamas

Oscar vill just nu ha väldigt mycket saker samma som Adam och häromkvällen ville han ha en sådan hel pyjamas som Adam har. Oscar har faktiskt en i stl 86-92 men den är verkligen på gränsen till för liten. Men den skulle han ha i alla fall! I lördags när mormor kom på besök så fick han en ny "hel" pyjamas i sin storlek och den blev han väldigt glad för. Nu när man inte byter massa blöjor på honom så funkar den hela pyjamasen bra igen och jag tycker de är mysiga, så för mig får han gärna gilla dem. Åtminstone så länge de går att få tag på i hans storlek.
 
 
 

Minspel

Fotade Adam härom kvällen när han satt på köksgolvet i sin pyjamas. Han visade ett så gulligt minspel. Inget storgråt eller gapskratt men allt däremellan, sötnosen!
 

Segeltavla

Håller just nu på med tre stycken segeltavlor med signalflaggor och namn som mina föräldrar ska ha. De ska ha tavlor med namnen på sina kära barnbarn; Oscar, William och Adam. Sen ser jag fram emot att få göra en fjärde tavla till sommaren när barnens andra kusin beräknas komma till världen. Lägger givetvis upp bild när de tre tavlorna är klara.
Idag har Adam sovit närmare tre timmar i vagnen medan storebror var på dagis och då hann jag färdigställa ytterligare en segeltavla som en god vän beställt. Så här fin blev den.
 
 

Alla hjärtanspysslet

Oscar kom ju hem med pyssel från dagis på Alla hjärtans dag som jag skulle visa upp. Givetvis är allt hans pyssel jättefint och jag är så stolt över varenda streck han ritar på ett papper men vissa saker är trots allt finare än andra och dessa tyckte jag var riktigt söta. Det är ett kort och ett hjärta som hänger på en tråd. Oscar ville dock att kortet skulle hänga bredvid och så fick det bli.
 

Grattis Catrin!

Idag är det Alla hjärtans dag och Oscar har pysslat så fina hjärtan på dagis idag. Får visa dem imorgon. Men det är också min vän Catrins födelsedag. Hipp Hurra för dig idag!


Klättringen fortsätter

Bara för att jag skrev att Oscar var så duktig på att stänga grinden till trappan så gjorde han givetvis inte det igår och jag hittade en liten man som snabbt tagit sig en bra bit upp. Väldigt roligt för Adam, inte lika kul för mamma.
Adam tycker nu också att det är väldigt roligt att ställa sig i sin gåvagn, så den klättrar han i och ur mest hela tiden mellan sina promenader.
 

Tackkort

Igår kom ett väldigt fint tackkort från våra goda vänner Cippe och Cathrine. De gifte sig på Smögen och det var ett alldeles fantastiskt bröllop. Det var en kall och småregnig dag i september men vad gör väl det när det bjuds på god mat, fina tal, en grym fest och ett underbart fint brudpar! Stort Tack!
 

Grattis Nina!

Ett sent inlägg från mig idag. Henrik har varit i Stockholm och kom hem sent ikväll så tiden har inte riktigt räckt till. Men jag måste gratulera min goa vän Nina som fyller år idag. Jag hoppas du haft en toppendag med dina nära och kära. Hipp hurra för dig!!!


Våra godingar

 
Det är mycket bus här hemma nu. Ofta går det lite över styr och slutar i tårar när storebror blir lite för hårdhänt. Men oj vad Adam ser upp till sin älskade storebror. Ibland när leken tar fart är man sugen på att gå in och stoppa, men när Adam tjuter av skratt när Oscar leker med honom är det svårt att hindra dem. Så det är en fin gräns mellan skratt och tårar och det gäller verkligen att passa både stor och liten. Oscar, å andra sidan, hinner knappt vakna på morgonen innan han frågar var Adam är så trots alla tjuvnyp älskar han verkligen sin lillebror. Men det är väl det som kallas syskonkärlek!

Nu går det undan

Nu går det fort här hemma med Adams utveckling. Han går inte ännu men promenerar iväg bra med sin lära-gå-vagn och lådorna i köket töms flera gånger dagligen. Mycket spännande att dra ut hela rullen med plastpåsar, banka på ugnsplåtarna eller för att inte tala om dra ut papperet på toarullen. Så för er som besöker oss nu, det är skälet till varför toalettpapperet står i fönstret bakom toaletten. 
 
Nedanstående foto var väl övervakat så ingen oro att han får klättra själv i trappan. Men eftersom han visar intresse för att gå upp (och bevisligen klarar av) så gäller det nu verkligen att komma ihåg att stänga grinden. Tack och lov är Oscar väldigt duktig på att stänga den efter sig *peppar peppar*
 
 

En tavla växer fram

 

Fixardag

Idag är vi lite halvsega hela gänget men eftersom det nu kommit snö stack Henrik och Oscar iväg och åkte lite snowracer. Adam tog sig en tupplur under tiden och jag passade på att fixa ett par saker som jag tänkt göra länge. Jag började med att sätta upp fästet till brandsprutan på väggen. Nu hänger den ordentligt i tvättstugan. Det andra var att sätta upp konsolfästen och konsoler ovanför dörren i förrådet. Eftersom vårt kära förråd är knökfullt och skidorna ofta står i vägen eller riskerar att välta, så har de nu fått perfekt förvaring på ett outnyttjat väggparti. Mycket nöjd!


IFK

Spelar tydligen match idag. Mina två största killar är dressade i blåvitt och Adam får vara målvakt. Heja heja!


Om 5-6 timmar

Är köttet i ugnen färdigt.
För snart två år sedan, när vi besökte våra vänner i Los Angeles, blev vi bjudna på Pulled pork. Det var fantastiskt gott och av någon märklig anledning har vi aldrig gjort det själva. Men så dök det upp på Matplatsen (får länka sen) och jag blev sugen på att testa. Nu står köttet i ugnen och gottar sig och ska så göra i många timmar framöver.


Hoppis

Förra veckan var jag på något så roligt som en "hoppis". Det är alltså en loppis på hemmaplan. Mina kära vänner Catrin och Nina stod som värdinnor och hade fixat allt så bra. Jag sålde ingenting men köpte några små guldkorn. Bäst tyckte Henrik givetvis att IFK Göteborg-kläderna till Oscar var, men även Adam fick sig bl.a.en söt liten dress från Puma, som han redan hunnit busa runt i.
 
 
 

Anders 35 år!

Stort Grattis kära storebror på Din 35-årsdag! 
 
Överraskade honom idag på jobbet med en tårta som skulle se ut som en iPhone. Dessvärre blev den inte riktigt så fin som jag hoppats då jag inte hade så mycket sugerpaste hemma (eller tiden att fixa den perfekt heller för den delen).
Men god var den och Anders och hans kollegor verkade nöjda med fikastuden.
 
Bilden tagen på julafton.

Nya möbler

I lördags eftermiddag kom ÄNTLIGEN leveransen av våra nya möbler till Tv-rummet. På grund av den väldigt låååånga förseningen lyckades jag få ett soffbord som kompensation och det har jag varit i stan och hämtat idag. Vi har helt plötsligt fått ett helt nytt Tv-rum och det känns jättebra. Så småningom kommer även mattan att bytas ut (flytta med till övervåningen) men det är inte så bråttom. Trodde att de grå tonerna inte skulle matcha varandra men de funkade faktiskt helt okej ihop. Så just nu ser det ut så här hemma.
 

Fint paket!

Igår blev jag så glad när jag fick ett fantastiskt fint paket av våra vänner och grannar. I paketet dålde sig ett presentkort på något jag önskat mig länge. Jag blev så himla glad! Tusen tack snälla snälla Ni!
 
 
Innehållet får ni se så småningom...

Klar för leverans

Här hemma har jag nu tre små söta fjärilstavlor som är redo för leverans.

Våra älsklingar

Hittade denna bilden på våra älsklingar. Den är tagen den 28 december och det är roligt att se en bild där storebror håller om lillebror utan att brotta ner honom, vilket det är mycket av här hemma nu.

Adam tungvrickaren

En stor del av Adams vakna tid har han sin lilla tunga hängade i höger mungipa. Tydligen hade även hans mor det när hon var bebis, så vi får väl se om han även ärver kunskapen att kunna slicka sig på näsan.
 
 

Tavlor

Nu har det sista lilla pysslet avslöjats för mottagaren, även om den kommer överlämnas imorgon, och jag kan därmed visa upp det här på bloggen. Det är en söt tavla med fjärilar som passar till små älsklingar. För en vecka sedan lade jag ut tavlan på en sk. Facebookloppis och har redan sålt tre stycken där samt ytterligare några till vänner. De går att göra i valfri färg och texten i mitten går givetvis att variera eller utelämna för att i stället sätta in ett fotografi.

RSS 2.0