Nya kängor

Idag har jag hämtat ut nya kängor till Henrik och mig. Mina passade perfekt och jag är riktigt nöjd med köpet, som vi gjorde på Campadre. Henrik får prova sina ikväll och förhoppningsvis passar de lika bra.


Segeltavlan

Så var den första presenten överlämnad och kan därmed visas upp. Det blev en inflyttningspresent till våra nya grannar och vänner. De har byggt ett fantastiskt fint hus på andra sidan häcken och tavlan gjorde sig toppenbra i deras hall med liggande träpanel. Glömde fota den på plats men så här ser den ut. Det är alltså namn och signalflaggor målade på riktig gammal segelduk som jag spänt upp i en djup ram.


Kalas

Igår var hela familjen på kalas hos vår granne och Oscars bästis David. Det var jättegott och trevligt och Oscar sa när vi kom hem: "Det var jätteroligt med kalas. Jag vill gå på kalas igen".

På förmiddagen gjorde jag tårtan till kalaset och det blev ännu en fotboll. Denna gång med ljus botten, hallonmousse och vaniljkräm. Givetvis inte helt perfekt men jag lär mig lite varje gång jag arbetar med sockerpastan.


Fina lilla Alice

I måndags fick vi träffa finaste lilla Alice som hunnit bli 5 dagar gammal. En riktig liten goding som jag längtar efter att få gosa med snart igen.

Här hemma pysslar jag en hel del. Idag kom en sak med posten som gjorde att jag kunde göra färdigt ett "pyssel" och jag blev riktigt nöjd. Den andra saken bör bli klar innan helgen. Båda sakerna ska bli presenter, därav mitt hemlighetsfulla meddelande. Lovar att lägga ut bilder så fort paketen är överlämnade.


Kalas igen

Ikväll har vi haft lite extra kalas för Oscar och det passar ju jättebra när han och pappa har namnsdag idag på Henrik-dagen. Farmor Ulla, farfar Dick, farbror Philip och faster Kattis och vi har mumsat på kräftor, räkor och farfarfiskad hummer. Och när jag säger VI så är det faktiskt sant. Jag har ätit en stjärt och klo på en halv hummer. Inte illa för en som inte äter skaldjur.


Mössa återfunnen

Ibland är bloggen bra. Vilken lycka när denna bild kommer från min kära svägerska efter att hon läst bloggen.


Snowracer

Idag efter dagis tog vi en promenad tillsammans med Oscars kompisar David och Livia, deras mammor och småsyskon till en pulkabacke och åkte lite snowracer. Det var inte igår man satt på en sådan och vi hade riktigt kul när vi susade ner för backen.
(Min fina gråa mössa är försvunnen så därav min gamla röda)


Leka tunnel

Storebror är på dagis så lillebror och mamma passar på att leka med hans present. Att leka tunnel och fånga bilen är nämligen en rolig lek som storebror Oscar inte uppskattar lika mycket.


Grattis Oscar

Idag fyller vår älskade Oscar 3 år!! Hipp hurra för dig! Vi älskar Dig mest i hela världen hela tiden!
Oscar är så go när vi säger att vi älskar honom. Då lägger han till "mest i hela världen hela tiden". Å helst ska vi säga det i kör.

Denna dag firar vi lite extra då Oscar fått en födelsedagskompis inatt. Våra kära vänner Anna och Mattias har nämligen fått en liten Alice! Stort Grattis till er underbara prinsessa!

Här kommer en bild på 3-åringen som finåker till dagis


Laddar för 3

Imorgon fyller vår stora älskling 3 år. För tre år sedan hade vi kollat på Repmånad och klockat värkar sen flera timmar tillbaka. Sen tog det mer än ett dygn innan skrutt kom kl 23.58. Galet att vår lilla lilla plutt fyller 3 imorgon.
Paketen är inslagna och tårtan är redo för dekoration imorgon, så nu sover vi och laddar för att fira världens finaste Oscar!


Kylig promenad

Efter vår sovmorgon kom Camilla och lilla Lilly på besök och vi tog en promenad ner till vår lilla båthamn. Det var en kylig tur och eftersom Oscar vägrade vantar tröttnade han på cykeln när vi skulle gå tillbaka. Vid sådana tillfällen är det väldigt skönt att ha syskonvagnen. Trehjulingen fick åka ståbräda. Ståbrädan är faktiskt bra till mycket. Att ställa korgen på i mataffären är ett annat bra användningsområde.


Sjusovare

Klocka är 9.40 och jag tänkte fota det lilla trollet som fortfarande sover på min arm. Men, så fort sänglampan tändes vaknade han och undrade vad mamma höll på med. God morgon hälsar Adam! Storebror sover ännu. Det är åtminstone det positiva av att han inte kommer i säng på kvällen (om han sovit på dagen), att han sover länge på morgonen. Det är mammas pojkar det!


Allt lugnt här

Inser att jag varit väldigt dålig på att blogga det sista men det har helt enkelt fallit i glömska. Förra helgen var vi på en fantastisk trevlig fest i Strömstad och firade Henrik Eld som fyllt 40 år. Temat var Bond och alla gäster var väldigt fina, mer eller mindre utklädda. Det var vår första natt ifrån Adam och det gick jättebra.
Vi har även haft besök av Anna, Vilma och underbara lilla Filippa.
På onsdag firar vi en 3-åring här hemma så igår var vi på cykeljakt i Göteborg. Efter många besök i olika butiker hittade vi en ett år gammal Crescentcykel på Sportson. Den var jättefin. Nu står den och väntar i förrådet till på onsdag då farmor och farfars present kommer göra en liten kille väldigt glad. Lånat en bild från Cykellagret.se


Textiltryck

Mina senaste pysselprojekt har jag bl.a. tryckt med textilfärg. Anna fick en kudde som jag sytt och tryckt i försenad födelsedagspresent och nu har jag gjort en tavla med signalflagga och namn. Tycker den blev riktigt fin och passar i det marina hemmet. Dessa gör jag gärna på beställning om någon är intresserad. 


Hedwig och Hugo

På juldagen åkte vi upp till Smögen och åt en god kalkonmiddag. Vi träffade även barnens sysslingar Hedwig och Hugo. Oscar tyckte det var jättekul att leka med Hugo och Adam trivdes bra hos dem båda.


RSS 2.0