BT-helg i Palma

I onsdags kväll åkte jag med mina härliga vänner Aleksandra, Catrin, Malin, Nina och Veronica till Palma på Mallorca. 

Vi hyrde ett hus med takterrass mitt bland de smala gränderna och det var helt fantastiskt fint. 
Frukost intogs givetvis varje dag på terrassen. 

Första dagen gick vi mest i affärer och avslutade med smarriga tapas på restaurang Tast. 

På fredagen drog vi till lyxiga Puro beach som är en beach club med pool, underbara solsängar och god mat. Efter en heldag på Puro åkte vi hem och lagade tapas hemma i huset. Dessa avnjöt vi givetvis med cava på terrassen. 
På lördag blev det en heldag på stan med shopping och god mat på mysiga Gaudi som vi hittade av en slump. 
Den lilla mannen till höger på bilden bjöd på bästa servicen, god mat och grym sangria på genuint spanskt vis. 
Tack älskade vänner för en fantastisk resa!!!

Vår på riktigtBilder på vårt fantastiska äppelträd. Nu börjar dock blombladen falls tyvärr. 

Ännu en härlig helg med vackert vårväder har passerat. Vi började helgen i fredags när vi åkte upp till Smögen och deltog i årsstämman för BSB försäkringar. 
På lördag besökte vi min farmor/ killarnas gammor i Kungshamn. Vi tog en promenad ner på bryggan (Smögenbryggan såklart) och avslutade kvällen med att äta väldigt god mat på Sealodge medan farmor och farfar passade barnen. Tillsammans med våra vänner smakade vi på det mesta de hade på menyn och vi var väldigt nöjda alla fyra, trots att vi tog olika rätter som sagt. Personligen åt jag fisksoppa, torskrygg med mandelpotatispuré och rödvinssås och slutligen créme brulee med yoghurtglass och nougatkräm. 

Idag åkte vi hemåt och började gräva ogräs i den andra stora buskrabatten. Den är i stort sett helt igengrodd så vi kom väl knappt halvvägs idag. Men men, skam den som ger sig. Som inspiration har vi den som är klar och som vi är väldigt nöjda med. 
En före-bild med Henrik i jobbartagen. Längtar så tills jag får visa upp resultatet när vi är klara!

Besök hos morfar

Idag har killarna, mamma och jag besökt min morfar Olle. Han bor på Skaftöhemmet och tyvärr besöker jag honom alltför sällan. Han blir så glad när barnbarnsbarnen hälsar på även om han tyvärr inte är riktigt med på att det är just det de är. Jag är dock säker på att de förgyllde hans, och övriga gamlingars, dag med sitt bollspel i samlingssalen. Morfar är gammal fotbollsspelare så han hade nog lika kul som Oscar och Adam med den mjuka bollen. 


91 år skiljer det på Adam och gammelmorfar. 

På eftermiddagen åkte vi hemåt. Var bara hemma en kort stund innan det var dags för simskoleavslutning i Kungälv. Tyvärr missade vi halva lektionen eftersom vi hamnade som tredjebil bakom avspärrningen vid den trafikolycka som skedde på E6. Förhoppningsvis klarade sig alla inblandade bra. Oscar tyckte dock att det var bra mycket häftigare att kolla in blåljusen från Ambulanser, polisbilar och brandbilar än att gå på simskola. Han berättade då att han ska köra ambulans när han blir stor. Så vi får se om det blir så. Lördag i Grundsund

Det har visserligen hunnit bli söndag men har precis sett Österrike vinna Eurovision song contest 2014. Jag kan inte minnas att Österrike vunnit under de år jag tittat, vilket är sedan födseln i princip, så det var ju jättekul. Å en bronspeng till Sanna var ju fantastiskt kul. Hon gjorde en jättebra insats!
För 16 år sedan vann Israel med låten Diva. Den sjöngs av Dana International som även hon var transvistit. Ett vinnande koncept helt enkelt. Har iofs inte gått så bra för Christer Lindarv & co i svenska uttagningen, men ändå. 
Stort Grattis till Conchita Wurst och Österrike! 

Vi har hängt i Grundsund idag. Brorsan, Madde och kusinerna kom också så det har varit lek och bus i solen. 
Vi hängde bl.a. på lekparken. På lekparken gungades det för fullt :-)
Tyvärr fick jag ingen bild på kusin William. 

Vi åt även god middag och firade mamma/mormor/farmor som fyllde år i veckan. Stolt märkestagare

Igår var det simskola som vanligt för Oscar och nu var det dags för barnen att försöka ta något märke. Jag har printat listan med märken och vad som krävdes för att klara dem. Kände mig ganska säker på att han skulle klara Gröna baddaren men tveksam till den blå. Men väl i simhallen var han som förbytt. Vår lilla kille som inemellan spenderat mycket tid på bassängkanten, för att han inte vågat testa nya saker, var helt plötsligt helt orädd. Gruppen var för första gången på den djupare delen av bassängen och han hoppade och doppade huvudet om och om igen, blåste bubblor och sittdök. 
Så jag måste säga att jag var sjukt stolt och glad för Oscar när han kom med lappen att han tagit tre märken!


Oscars tre första simmärken. 

En rabatt färdig

Ytterligare en dag med trädgårdsarbete har passerat. Idag har vi färdigställt den stora rabatten så nu är den helt stentäckt. Visst går det åt mycket tid att fixa detta men vi får ju ändå lägga denna tid varje år på att rensa ogräset så nu hoppas vi det håller sig snyggt och ogräsfritt ett bra tag. 


Rabatten är ganska stor. 
Adam hjälpte till. 
Och Oscar spolade sanden av stenarna när allt var klart. 

Stenläggning i trädgården

Nu har vi äntligen börjat se lite resultat i vår ena rabatt som är under förändring. Senare kommer även den andra genomgå samma förändring och en redan lags stensamling ska utökas nu när gräsklipparen Hubert flyttat in. 
Förändring innebär att våra jord- och täckbarktäckta buskrabatter som de senaste två åren varit oss övermäktiga när det kommer till ogräs, ska kullerstenstäckas. Vi har senaste två helgerna rensat hela den största rabatten och klätt in i täckduk. I fredags anlände ett litet nätt lass på drygt 10 ton kullersten. Dessvärre var det fel storlek men vi valde ändå att ge den en chans då ett byte kändes alltför jobbigt. 
Idag har vi påbörjat stenläggningen och trots storleken så känns det riktigt bra och så mkt stilrenare och snyggare. 
Vi satte igång rensandet när vi hade sommarvärmen här. 
Täckduken på. Stenarna lagda in emellan buskarna och skottkärrestigen i mitten ska täckas imorgon. 
Vår lilla stenhög :-)

RSS 2.0