Vinterbad

Igår åkte mina kollegor och jag "hem" till Skaftö och konfererade på Gullmarsstrand. När arbetsdagen var slut besökte vi deras moderna variant av kallbadhus och bastade och badade i havet. Nytt rekord för hur tidigt jag badat i havet i Sverige. Tror det gamla rekordet var april. 

Några bildbevis från doppet. Senare blev det ytterligare ett. 

Tidigt imorse lämnade vi ett snöigt Fiskebäckskil och åkte tillbaka till Stenungsund. 


Tidig morgon i ett vitt Fiskebäckskil. 

Nu är det sen kväll så jag säger Godnatt  

Bye bye Bugaboo bee

I fredags tog vi avsked av en av våra barnvagnar som vi köpte av våra goda grannar för närmare två år sedan. Den har varit fantastiskt smidig och bra men nu har vi inte behov av två vagnar längre. Vi har även en Baby Jogger City Mini som vi köpte i USA 2011. Den är större än Bugaboon och dessutom har vi ståbräda till den så därför är det den vi behåller.
 
Hejdå säger vi till "Buggan"
 

Kalas och piratvarning

Vilken fantastisk dag det var igår med strålande sol och snö. Riktig fjällkänsla.
 
Vacker vy när jag hämtade morgontidningen. Eller ja, försökte hämta för låset hade frusit fast så fick vänta tills eftermiddagen innan solen tinat isen i brevlådelåset.
 
Efter lite pulkaåkning på förmiddagen njöt vi av godsaker på grannens 3-årskalas på eftermiddagen. Tusen Tack Olle för ett jättemysigt kalas!
 
Kalasklädd Adam med sitt nya läderskärp spexar efter kalaset.

Idag har vädret varit mindre roligt men det dök upp en glad överraskning med posten till Oscar.
Det var en försenad födelsedagspresent från kusinerna William och Olivia som inte kunde komma på kalaset förra helgen.
En piratdräkt låg i paketet och passade hur bra som helst. Hatten kommer från The Reef men passade ju perfekt till.
 

Äntligen snö

Det kändes så mysigt när vi kikade ut imorse och det var helt vitt. Efter frukost tog vi på oss, Henrik plockade fram killarnas snowracers ur krypgrunden och vi begav oss till pulkabacken. 

Adam och Oscar redo för backen. 
Märks att Oscar blivit stor när han drar snowracern själv upp för backen. Detta har varit Henriks och mitt jobb tidigare vintrar. 

Jag tyckte det var kul att få använda nya skidbyxorna redan. Hade ingen aning om att det skulle komma snö och att de skulle komma till användning så snabbt. 

Insåg när jag fick se denna bild att jag nog behöver en rosa mössa. :-)

Dags att sova. Imorgon lär väl den mesta snön vara borta. 
Natti natti!


Tandblekning och mera rosa

Idag har jag testat något jag aldrig gjort förut. Jag har blekt tänderna. Fick en tandblekning i julklapp, inköpt via Lets Deal, och idag har jag alltså varit på Elite Smile i Göteborg och testat detta. Det var väl inte alltför skön behandling eftersom man fick ha en "ställning" i munnen i nästan 1,5 timmar, som gjorde att tänderna låg fria under behandlingen. Det gjorde tack o lov inte ont och jag har heller inte ont nu efteråt. Resultatet är väl dock inte så vitt som jag hoppats. De är ju dessutom smarta och färgkontrollerar "före" när man ligger i stolen utan egen möjlighet att jämföra och sedan meddelar "efter" resultatet utan heller möjlighet att jämföra. Tre nyanser ljusare ska jag tydligen ha men jag är tveksam. Får se i dagsljus imorgon hur det känns.
 
På väg tillbaka till bilen slank jag in på Intersport för att kolla på de skidbyxor som jag sprang på häromdagen ute på 421 och blev lite förälskad i. Och hoppsan, nu var det 30% på dem. Vilken tur för mig! Ni kan ju gissa vilken färg de hade (som allt annat jag köpt det sista).
 
Cerise skidbyxor från 8848 Altitude fick följa med hem idag och de matchade toppenbra till min Haglöfsjacka som jag köpte förra året. Hade planerat att köpa de matchande byxorna från Haglöfs i år men de gör inte den färgen längre. Men detta blev ju kalas!
 
 
Från Intersport på Avenyn kan man lätt smita över till H&M så jag tog en tur där också. De hade faktiskt en hel del fint som jag kan tänka mig. Idag blev det ett verkligt spontaninköp när jag hittade denna (rosa) jacka för en billig peng på rean.
 
 
 
 

Nya tavlor

Förra veckan hälsade vi på våra gamla grannar. Vi blev bjuda på pannkakskväll på Hallerna och jag hade gjort två segeldukstavlor till killarna. 



Tusen Tack Anna, Emil och tröttis-Ville för goda pannkakor och DN mysig kväll! 

Hektisk helg och ny blus

Helgen som gått har varit fullspäckad med kalas men även lite tråkigheter. Igår väcktes jag nämligen kl 6.45 när de ringde från hemmet där morfar bor att han var väldigt dålig så han fick åka ambulans till Näl. Jag var inne på Näl ca kl 08.15 och satt hos honom i tre timmar. Då var läget lugnt och stabilt och han sov mest så jag åkte hem och kom precis fram till Stora Höga kl 12 när pizzerian öppnade. Köpte ett gäng pizzor och åkte hem till Oscars barnkalas. Hann även ge mamma och pappa en kram utanför pizzerian eftersom de precis samtidigt kommit hem från Mexiko och haft bilen parkerad hos oss.
 
Hann såklart inte planera allt riktigt som jag tänkt inför kalaset men egentligen tror jag inte barnen bryr sig om glassen ser ut som en tårta eller skopas direkt ifrån byttan. De verkade nöjda och Oscar var väldigt nöjd med kalaset och glad för alla fina presenter. Tack!
 
På eftermiddagen var det dags för Oscar att börja simskolan igen och på något sätt lyckades jag klämma in en halvtimmes lur mellan kalas och simskola. Det var skönt!
 
Även lördagen var hektisk men det får jag berätta mer om senare.
 
Tänkte visa den Odd Molly blus som jag REA-shoppade på 58 grader Nord i torsdags.
 
Ljusrosa Remix blouse från Odd Molly fick följa med hem i torsdags. Blev dock ett byte i fredags eftersom det exemplar jag fick tag på visade sig felmärkt från fabrik. Men lyckligtvis hade de en kvar i min (rätta) storlek.
 

Oscar 5 år

Idag fyller vår älskade Oscar 5 år. Han väcktes som alltid med skönsång och presenter. I år blev det precis som förra året en cykel. Han fick även ett paket Lego av lillebror och en bok.  

Jag har varit föräldraledig idag för att fira Oscar så imorse åkte vi till Göteborg och gick på Universeum. 





På kvällen har haft fredagsmys tillsammans med fam Slottäng och Oscar fick väldigt fina presenter: 

En helt egen hockeyklubba och handskar. Så fräck!

Det blev givetvis även lite tårta. 
En klassisk princesstårta köpte vi med oss hem från Göteborg. 


En bild på presenterna han fått idag.  

Uppladdning

imorgon är en stor dag. Vår stora älskling Oscar fyller 5 år. Det är häftigt, roligt och skrämmande på samma gång. Skrämmande för att tiden går så fort och att vi inte hinner med, han var ju bebis nyss. Men så himla fantastiskt att få se vår fina underbara Oscar växa och utvecklas.
 
Både Henrik och jag är lediga ifrån jobbet imorgon men dessvärre åker Henrik till Stockholm på eftermiddagen så vi får fira på förmiddagen och sedan med vänner på kvällen då det blir klassisk fredagsmys. Sen blir det kalas hela helgen. Släktkalas och barnkalas har vi framför oss men även barnkalas hos grannen och bästisen. En riktig kalashelg med andra ord.
 
Redan förra helgen tjuvstartade vi kalasandet med några vänner.
Lycka att få en IFK-T-shirt!
Vi bjöd på hemmagjorda smörgåstårtor. Den lilla överst är med skinka och den stora är med lax. Första gången vi testade på det. Henrik gjorde rörorna och lade ihop tårtorna medan jag dekorerade.
Jag gjorde även en vanlig gräddtårta  med hallonmousse och vaniljkräm och givetvis 5 små ljus.
Det är tydligen Tulpanens dag idag. Jag har inte köpt några tulpaner eftersom vi har dessa vackra blommor sedan helgen. Tack Kattis och Philip!
Just i detta nu för 5 år sedan satt vi i lägenheten på Norra Liden och klockade värkar, försökte gunga på pilatesbollen, Henrik fixade en kraftfull låtlista på Spotify (som aldrig användes) och vi kollade på Repmånad. Och jag hade aldrig i min värld trott att det skulle vara över ett dygn kvar tills Oscar kikade ut :-)
 
 

Disney on Ice

Igår överraskade jag Oscar med att åka till Scandinavium och se Disney on Ice. Fantastiskt duktiga konståkare tog oss igenom Lilla Sjöjungfrun, Rapunzel, skönheten och Odjuret och avslutningsvis Frost. Oscar satt fullt fokuserad i två timmar och vi hade en jättemysig kväll tillsammans. 




Vår fina Oscar var förtrollad. 

Snyggaste skidstrumporna!

Sedan några år tillbaka har vi (vuxna) haft ett julklappslotteri på Henriks sida i familjen och vi körde det för andra året även på min sida. Det är helt enkelt så att vi lottar en person vi köper julklapp till och eftersom vi köper för 500kr har man även möjlighet att önska sig något speciellt (man kan ju få något fint man önskar sig för den pengen). Önskelistan läggs i lottokuvertet och fram tills tomten kommer med paketen är lottningen hemlig. I år skrev jag bl.a. snygga skidstrumpor på min lista. 
Kolla in!

Snyggaste skidstrumporna från Kari Traa. 

Tror bannemig det är de snyggaste jag sett. Jag blev och är så himla glad för dem. Helt perfekta! Rosa, sköna, snygga och så jag. Tack Kattis för att du har så grym smak! 
Lyckliga jag ska även få bege mig till Edbladsbutiken och handla något fint. 

På min sida familjen så fick jag bl.a det korvhorn till Kitchen Aiden som möjliggjorde att vi kunde göra morfars korv i mellandagarna. Det var Henrik som dragit min lott. Tack älskling! 

Trött men nöjd

Har ikväll kört mitt tredje pass på gymmet för i år. Lär inte klara hålla i varannandagsträning så länge, men är ändå väldigt nöjd med att ha klarat av drygt 1,5 mil på löpbandet (3x5 km). 
Min dröm är ju att komma över den där gränsen när löpning inte bara är en pina. Det sägs ju att man kan nå dit. Vi får väl se om jag lyckas. 

När vi var på XXL häromdagen köpte jag ett par löparvantar. Allt för att minimera mina anledningar och bortförklaringar att inte gå ut och jogga när vädret blir något varmare. 

Givetvis rosa. Snygga va? Matchar den reflexväst jag köpte på Ullared hoppas jag. :-)

Vill även visa mitt fina armband som stod för julens i-landsproblem. 
Jag fick nämligen det armband jag önskade mig, men i en annan färg. Jag önskade mig ett svart med guldduttar och fick ett tvåfärgat i svart med guld och metalliskt med silver. Jättefint såklart och efter mycket velande mellan byta-behålla-byta-behålla så åkte jag iaf till NK och kollade. Väl där hittade jag istället detta marinblå i mocka som direkt kändes så rätt och jag är väldigt nöjd och glad för mitt nya tuffa armband. 


Svårt att se färgen i kvällsljuset men hoppas det syns lite iaf. 




Ishallsbesök

Inbjudningskorten hann vi inte riktigt med som planerat tyvärr, så förhoppningsvis kommer vi iväg imorgon. 

Idag åkte vi istället till ishallen i Kungälv så Adam också fick prova på att åka skridskor. Oj vad mycket folk det var!
Henrik längst bort i bild och jag tror Oscar har vurpat vid hans fötter. 

Det går verkligen framåt för Oscar och nu blir det inte så många vurpor längre. Tyvärr fanns ingen sån där "plog" ledig så för lilla Adam var skridskoåkningen inte lätt. Han såg nog mest ut som en rysk kosackdansare när han hängde i armvecken och sprattlade med benen. 

Inte illa att vi fick till en bild där han faktiskt stod på skridskorna :-)

Adam och jag gav upp efter en liten stund och stack över till Maxi och köpte Festis och bullar istället. Men vi gör nog ett nytt försök på skridskorna snart för efter ishallsbesöket åkte vi till XXL och köpte nya skridskor till mig så nu är jag redo. Skridskorna jag lånat av svärmor var tyvärr förstora och oslipade så jag var lite Bambi jag också. 




Kalasinbjudningar

Dagens uppdrag är att dela ut kalasinbjudningar till Oscars barnkalas. Kan inte fatta att han fyller 5 år nästa vecka. Vad hände? Helt galet och fantastiskt att vi har en liten kille som räknar, skriver, bygger Lego efter ritning helt själv, cyklar, åker skidor, spelar tennis, testar skridskor, går på simskola osv osv.
 
Så här fina blev kalasinbjudningarna som jag beställde från optimalprint (samma som julkorten). Jag passade på att bli Premiumkund där när jag beställde julkorten så nu har jag fri frakt i ett år från dem, perfekt!
Visst blev kortet fint?
 
 

Nyårsgranen

Redan på annandagen bytte ju vår julgran skepnad från att ha varit klädd i rött och guld till att bli nyårssprakande i färgerna vitt, guld och silver. Jag köpte några enstaka vita kulor förra året bara för att ljusa upp granen lite men i år fick de vänta till efter jul. Och av någon anledning har jag i år ändå lyckats få helt fantastiskt vackra gnistrande nyårskulor i granen. Tack Viktoria, min goa vän som överraskade med så fin julklapp. Tack Annika för det fina priset jag fick på jobbet. Tack Caroline som tog med Annika och mig till Kärrstegens herrgård i Ljungskile där jag hittade några fina kulor. Tack älskade Henrik för de fina glasflingorna jag fick i julklapp.
 
 
 
 

Grattis pappa!

Idag fyller min älskade pappa 65 år! Hipp hurra för dig pappa! 

Han firar sin stora dag på sin favoritplats- Playa del Carmen i Mexiko, så tyvärr har vi inte kunnat uppvakta honom idag. 
Han fick dock en liten present av Adam i mellandagarna, nämligen att Adam kan säga mojfaj och inte oa som han sagt hittills. 

Glad pappa i mellandagarna efter att ha provsmakat den dessert jag skulle göra till nyår. Den gick hem. 

Grattis pappa, morfar, mojfaj och svärfar. Vi älskar dig! ❤️


Några bilder från julafton

Tänkte jag skulle lägga upp några bilder från vår julafton hemma hos oss.
På julaftons morgon var det dags för paketöppningen från julstrumpan. Paketen var dock så stora så tomten lämnade istället en skattkarta till paketen.
 
Förväntansfulla barn fick äntligen träffa tomten (som såg lite dåligt i mörkret så vi fick ha mobillampan i närheten :-))

Adam öppnar paket.
En stor stund. Adam lämnar sin älskade napp i tomtens säck. Sen sprang Oscar in på Adams rum och hämtade nappburken och hällde i resten och stackars Adam fick så snällt ta farväl av dem. Men han har varit fantastiskt duktig sedan dess och accepterat att han är "stor pojke" nu.
Ett försök till familjebild :-) I år matchade vi t.o.m. varandra i vinrött och blått.
Mest ser bilderna ut så här på oss familjen Tokstollar
Killarna på två av sina julklappar på juldagens morgon, de populära Trunkiväskorna.

Och såhär satt Oscar resten av juldagen, fullt koncentrerad på sitt Lego.
 
 

Nyårsafton

Vilken vacker nyårsafton vi fick. Strålande sol och vi tog en promenad tillsammans med svärmor och svärfar runt Hasselösund på Smögen. 


Det blev en kort gungpaus vid lekparken. 

Det nya året firade vi hos våra kära vänner, Anna, Mattias och Alice. Vi var åtta vuxna och fem barn. Tyvärr tog jag aldrig någon bild på mina festfina killar. 

Vårt bidrag till kvällens meny var desserten: mocka créme caramel med lime- och myntamarinerade hallon och drömsmulor. 

I övrigt bestod menyn av hummer till förrätt och ryggbiff med potatisgratäng till varmrätt. Mycket smarrigt!!!

Tack för en härlig nyårsafton!!!
Kramar Maria

RSS 2.0