Sittdel

Idag har vi byggt om Adams liggdel i vagnen till en sittdel. Även gosat till det med åkpåse och han verkar gilla det skarpt. Oscar tyckte dock att det var hans plats och att Adam inte skulle sitta där. Men han lugnade sig när han fick se att hans sittdel fanns kvar.


Trötter

Idag skulle min farfar Gunnar fyllt 90 år om han hade levat men tyvärr fick han inte ens uppleva 80-årsdagen.

Oscar har varit på dagis och busat och Adam sov gott i vagnen ett par timmar på förmiddagen så jag kunde ägna mig åt strykhögen, jippi! Lite senare på dagen tog han sig ytterligare en liten tupplur som ni kan se.
Syns på bilden gör även min mobil som snart kommer bytas ut. Iphone 5 är beställd och kommer förhoppningsvis inom en månad. Imorgon kommer tydligen de flesta exemplaren säljas i Sverige. Hoppas att kameran är förbättrad ytterligare så det blir bättre bilder i bloggen framöver.


Katarina 25 år!

Idag fyller barnens faster Katarina 25 år! Hipp hipp hurra!!!
Vi firade henne igår genom att avnjuta en fantastisk middag på Heaven 23. Det var Katarina, Ulla, Dick, Philip, Kattis, Henrik och jag och vi var alla väldigt nöjda med både mat och service.
Dessa rätter smakades under kvällen:
 
Glaserat ankbröst
anklever, morotscrème, brysselkål, sherryvinäger
 
Röding (den halstrade gösen var slut)
kantareller, rotselleripuré, vaxbönor, lardo, dillsky
 
Ångad sejrygg
blomkålsterrin, tryffel, vinägerlök, mangold, persilja
 
King Size de Luxe
räkor, rågbröd, ägg, majonnäs, mixsallad, löjrom
 
samt desserterna
 
Blåbärspannacotta
lakritssorbet (jordgubbssorbet till mig), citroncrème
 
Nougatmousse
hjortronsorbet, jordnötter, mörk choklad
 
Förhoppningsvis blir jag med ny mobil med bättre kamera inom kort, men tills dess får ni hålla tillgodo med dåliga mobilbilder från gårdagen.
 
 
 

3 x KÄRLEK

Mina älsklingar! Mina allt!
 
 
 

Fotografering

Var och fotade killarna häromveckan och hade storslagna planer på att få med bröderna på samma bild. Det var lättare sagt än gjort så jag fick sitta med och hålla dem. Det ångrar jag inte när jag fick denna exempelbilden på mms.


Paraply och avtryck

Häromdagen kom ett paket på posten. Jag hade vunnit ett paraply hos "Allt om bröllop". Det var ett jättefint naturvitt paraply som direkt lånades ut till våra vänner som gifter sig imorgon. Hoppas hoppas hoppas de slipper använda det. Oscar fick även han ett paraply med lilla spöket Laban på, eller som han säger "lilla bögen Laban":-)
 
Dagen efter jag hämtade ut paraplyet kom även hand- och fotavgjutningen på Adam som vi beställt från Lifestone. Den var jättefin, precis som storebrors.

Vimpelspel

Det har fötts en liten flicka vars mamma gillade Oscars vimpelspel. Därför fick det ju givetvis bli ett sådant i present. Satt några kvällar och fixade och fick till slut ihop ett rosa spel med hennes namn applicerat på.

Foccacia

Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag då Henrik varit på älgjakt och vi har hängt i Grundsund. Nu har jag dock laddat in lite bilder från kameran som visar lite bak, pyssel och barnen.
Provade i förrgår att baka foccacia för första gången med ett recept från Icas reklamblad. Det blev helt OK, riktigt salt och gott.

Strösselkaka

Här kommer äntligen receptet på Strösselkakan. Detta är en av de kakor som mamma och farmor bakat så länge jag kan minnas. Detta är mammas recept.

200 g margarin
2 dl starkt kaffe
4 ägg
2 dl socker
2 dl sirap
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 msk kakao

Smält margarinet i det heta kaffet. Vispa ägg, socker och sirap pösigt. Blanda torrvarorna och tillsätt växelvis de och kaffeblandningen i äggblandningen. ( Så står det i originalreceptet men det funkar fint att hoppa över växelvisa blandningen)

Grädda på bakplåtspapper i långpanna. 200 grader i ca 15 min.

Kräm
200 g margarin
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
2 dl florsocker

Bred på krämen och dekorera med chokladströssel (eller karamellströssel om man vill göra den lite barnsligare :-) )


Besöksturne

Igår drog grabbarna och jag iväg på en liten turné för att besöka nära och kära. Vi började hos gammor Gärd i Kungshamn där även gammelmorfar Bertil besöktes. Sedan åkte vi hem till farmor Ulla och Tellus. Där har vi sovit inatt och framåt eftermiddagen åkte vi till Lysekil och hälsade på mormors faster Gunnel och mormors kusin Robert.


Bara fint!

Det märks att Oscar snappar upp allt som sägs runt omkring honom. Alldeles nyss frågade jag honom om allt var bra. Jag fick då till svar: "det är bara fint". Häromdagen tackade jag honom för någonting. Då svarar han: "ingen orsak". Det är verkligen jättekul att höra honom kommunicera så bra. Andra uttryck han kör med nu är "kära nån" som han antagligen lärt sig av Nasse i Nalle Puh och "det var nära ögat" som hans kompis Filip sa för ett tag sedan.


Ända in i baljan...

Överlyckliga kusinerna Oscar och William flyger balja mellan morfar/farfar och morbror/pappa.


Nya kläder

Oscar har nu varit jätteduktig med att gå på pottan sedan två veckor tillbaka. Bara en handfull gånger har han kissat på sig och det är ju hur bra sin helst. Dock krävs det att vi har flera par extra byxor redo hela tiden, både hemma och på dagis, och eftersom han grott som en lök under sommaren är mycket urvuxet. Passade därför på att beställa lite kläder på Hm.com nu när det är 10% och fri frakt. (Bilderna lånade från hm.com)


Junie

Idag har vi äntligen fått träffa lilla Junie Jarlholt. En riktig sjusovare men till slut vaknade hon så vi fick se sötnosen vaken. Nu har det äntligen kommit flickor i vårt lilla gäng och alla tre, Alva, Elsa och Junie, var samlade idag så Adam hade fullt upp med att flirta ;-)


Dag på stranden

Igår var Henrik i Roslagen på bröllop och jag i Göteborg på möhippa. Oscar och Adam hade då en mysig dag i solen med mormor och morfar. De hade bl.a. varit en lång stund på stranden. Här är två bilder från morfars mobil.


RSS 2.0