Sommarhelg

Måste ju bara kommentera denna underbara helg vi fick! Vi har bland annat hunnit med städdag i vägföreningen, en hel del trädgårdsarbete liksom grillning med grannarna. 

En av grannarna tog fram hoppborgen till barnen på städdagen. Vilken grej!!!
Gullungarna väntar på hamburgare. 
Adam är överlycklig på grannarnas studsmatta. 

Före- och efterbilder på rabatten som rensats och täckts av täckduk. Fortsättning följer här. 

Kanelgifflar och ryggsäck

Direkt efter dagishämtningen idag åkte vi ner till Ica Maxi i Kungälv. Herregud vad grejer där var. Skattjakt, ansiktsmålning, provsmakningar och tävlingar. En av tävlingarna var att kasta påsar med Pågens Kanelgifflar genom ett hål. Oscar klarade alla tre påsarna och vann en stor Fjällräven Kånken i marinblått med vita handtag. Ursnygg! Inte nog med det, den var fylld med minipåsar med gifflar. Oscar har burit sin väska på ryggen hela kvällen och har med sig den vid huvudkudden nu. 
Så tack Ica Maxi i Kungälv, Pågen och Fjällräven för en kul tävling! Oscar är så glad och stolt!



Viktigt att räkna gifflarna :-) Lillebror kollar in ryggan under tiden. 

Mera Smögen

Påskhelgen på Smögen var ju mycket mer än Nordens Ark förstås.  
Bland annat hade påskharen lämnat påskägg i päronträdet. 

Våra Boråsvänner stannade till påskdagen så Aleksandra och jag tog en morgonpromenad ut på Sandö i det fantastiska vädret. 
Sämre utsikt på promenaden kan man ha. 

På annandagen kom Anna, Mattias, Alice, Solvig och Bengt på lite fika. Grabbarna och jag fick väldigt fina presenter. Eller vad sägs?

Lovely!
Snyggaste GAP-tröjorna till killarna!
Tusen tack!!!

Sedan avslutade vi helgen med lunch hos farmor Ulla och farfar Dick. Och glass i solen såklart. 




Påskafton på Nordens Ark

Vilken underbar påskhelg vi haft! Så roligt när det tajmar sig så bra med vädret och alla man pratar med har haft det lika härligt. 
Vi har varit på Smögen hela helgen. Vi lånade Henriks farfars hus, som vi även lånade i somras, och fick finbesök från Borås av familjen Jarling. 
På påskafton tog vi en tur till Nordens Ark. 

Två coola killar

Två alldeles nyfödda små lamm. De var fortfarande blöta och mammans moderkaka hade inte ens hunnit lossna. Så gulliga!!!

Killarna kollar in tuppar och hönor dagen till ära. 
Fikasugna barn. 
Snöleoparderna matades
Två blekfisar på rymmen. 

Pass, cykel och vår

Så kom äntligen våren tillbaka. Härligt! Gick lite tidigare från jobbet för att fixa nytt pass och det gick väldigt snabbt och smidigt så jag kunde hämta barnen någon kvart tidigare än vanligt. 
När vi kom hem ville Adam testa sin nya springcykel. Vi tog ett varv runt kvarteret och Oscar cyklade åttor runt honom. Men Adam kämpade på bra och kommer nog bli en grym sprungcyklare en dag, precis som storebror blev när Adam var nyfödd. 



Våra söta cykelkillar! 

Adam 2 år

Igår fyllde vår underbara, fantastiska, söta, busiga lilla Adam 2 år. Vi började dagen med paketöppning på sängen och på eftermiddagen blev det kalas med Barbapapatårta. Redan i fredags kalasade vi lite med grannarna och idag kom nästan hela familjen. Bara Philip och Kattis som fattades men var här igår. 

Jag har fullt mobilminne så de flesta bilderna tog med systemkameran, vilken jag aldrig tömmer. Men här är ett par bilder från gårdagen. 

Paket på sängen på morgonen. 


Sötnosen igår förmiddag. Busar som alltid. 

Stora killen ska snart få blåsa ut ljuset...
... på Barbapapatårtan. 

Nya sängkläder

I fredags tog jag en tur till Gripsholms här i Stora Höga. Inte ofta jag får tillfälle att komma dit men de har väldigt mycket fint i inredningsväg. Roligt att ha en sån butik på vår lilla ort. 

Jag slog till på nya sängkläder som det var bra pris på. 2 för 399 kr och det kändes roligt att göra lite vårfint när huset var renstädat och iordning inför lördagens cykelfest. Tyvärr fick jag aldrig tagit någon bild när jag bäddat iordning fint men får lägga in det senare. Vi bäddar aldrig så till vardags. 

Adam tyckte de var sköna att somna i. 

Presenter

Igår hämtade jag ut en tavelram som vi beställt till den tavla som jag fick av mina killar. Tavlan är nu inramad och hänger så fint på väggen till höger om öppna spisen. 

Rullen som jag fick innehöll denna:
Perfekt storlek på den väggen. 

En annan väldigt fin present jag fick var detta armband från favoriten Edblads. 
Tack snälla fam S för det jättefina armbandet!

Fick även härliga vårfina handdukar som jag får visa någon dag. Tusen tack fam L!




Återsamlade efter koppor och cykelfest

Efter fyra dagar med barnen i Grundsund och Smögen kom de äntligen hem igen igår. Försökte ta en bild på pluttarna med mormor och morfar men som vanligt var det inte lätt att få till en gruppbild




Själva var vi på cykelfest i helgen och vi hade en fantastisk kväll. Vi åt massor av god mat och träffade många trevliga människor, både nya och gamla bekantskaper. En riktig toppenkväll och alla var på topp! 
Vi fick äran att laga huvudrätt och bjöd våra två gästpar på Pulled pork med mangosalsa, guacamole, tomatsallad och inlagd rödlök. 

Gräsänka och löpträning

Först får jag visa Adams nya säng när den nu står på plats. 


Visst blev den lite söt ändå? Har kvar spjälsängens täcke men får se om det behöver bytas ut så småningom. Än så länge är det långt tillräckligt. Dessutom har vi flera fina påslakan till det täcket. Det har vi inte till vanliga. 

Idag är jag gräsänka. Barnen är i Grundsund och Henrik i Stockholm. Imorgon kommer H hem och på söndag kommer pluttarna eftersom vi ska på cykelfest imorgon. Det ska bli kul!

Efter jobbet idag drog min nya sommarkollega och granne med mig ut på lite träning. Har planerat att följa ett träningsprogram men jag ligger lite efter i Matplatsens och Röhnisch running school pga förkylningen förra veckan så idag drog vi igång och hoppade direkt på pass 3. Det gällde att ta en powerwalk till uppvärmning och sedan backträning i 20 minuter. Så Julia och jag sprang upp och ner för backen till Valeberget ett antal gånger och avslutade med pw hem. 
Tack för draghjälpen Julia!




Prickig kille får ny säng

Idag har "Offarn" passat vattenkoppssjuka Adam. Tack och lov är det ingen större fara med honom. Oscar hade ju en lindrig variant och än så länge verkar Adam ha samma tur, vilket vi är väldigt glada för. 

Han har allt lite fler på magen men över lag är det inte många koppor på lilleman. 

Henrik har idag åkt till Kållered och köpt en juniorsäng till Adam på Blocket. Pga att elementet står så dumt på Adams rum, kan han ha en säng med totalbredd på max 82 cm. Därmed fick det bli en 70-säng. Oscar hjälpte mig skruva ikväll och provlåg när den var klar såklart. 

Till sängen ingår även en lång sänglåda som kan fungera som förvaring eller extrasäng. 


RSS 2.0