Novemberbad

I fredags var det ju alldeles ljuvligt väder och eftersom jag fick till bad i både september och oktober så lurade jag med mig Therese på ett lunchdopp i solen. 9 grader skulle det tydligen vara.  

(null)
Svalt och "skönt". Räknade väl till 3 innan jag tog mig upp igen, haha. 
(null)
Hade bästa handdukspassaren med oss på bryggan. Lite lätt snuva höll honom hemma förra veckan. Tack o lov inga andra sjukdomstecken. 

Therese var nog kaxigare än jag så mitt lureri slutar nog med att vi gör om detta snart igen. 

Inför helgen var planen att vi skulle åka till Smögen men när fredag eftermiddag kom, så orkade vi inte. Vi har nämligen fått våra nya fönster insatta på västerväggen och jag behöver måla lite på insidan. Men det får vi ta en annan gång. 

(null)
De två bruna som blivit bytta. 
Det vänstra är så grimmigt så det går knappt att se ut. Det går heller inte att dela fönstret för att försöka göra rent det, så det var verkligen dags. Det högra köksfönstret åkte med på köpet så att säga. Ett jättegammalt fönster som "gjort sitt". 

(null)
Svärmor levererar bilder: Fönstren på plats men tejpade i väntan på plåtslagaren. 
(null)
Tada! Nya bleck och plåtar på plats. 

Ska bli så roligt att komma upp och se snart. 





Fars Dag

Idag är det Fars dag och Henrik fick fira med att kliva upp före tuppen och åka till ishallen med Adam då det var tidig hockeyträning. Oscar ville hänga på och kolla så efter hockeyn och innan det var dags för Oscars friidrottsträning hann de  med frukost... på McD. De valde Big Mac kl 9 på morgonen. Huja! 

Det har varit en dag full med aktiviteter för barnen men däremellan har vi inte haft samma energi som igår då vi satte upp pergolan. 

Satte även upp cykelhållaren i förrådstaket igår. 

(null)
Upphissad och ur vägen. 

Det var ju soligt och fint i förmiddags så tog en promenad ner till havet med Victor. Eller ja, han cyklade som en tok och jag fick springa efter. 

(null)
Lillprins Bus och jag njöt av solen. 
(null)
Victor pekar var Pärlan ska ligga nästa sommar. 

Någon gång under eftermiddagen var alla barnen hemma samtidigt så Henrik kunde öppna sitt paket. Han fick en väska. 

Innan Oscar skulle på innebandyträning åkte vi till rangen en stund så jag fick testa min nya  driver. Känns lite konstigt i november men snart är våren här. 

(null)
Min nya kompis! 




Pergola

29 juni påbörjade jag bygget av en pergola. Då tog jag första spadtaget för att gräva ner betongplintarna som skulle bära upp det nya staketet. 

(null)
Handgrävda hål 
(null)
Gamla staketet borta. 
(null)
(null)
(null)
Betongplintar sattes på plats. 

Sedan dess har vi i sakta(!) mak jobbat oss framåt. Vi satte stolparna v30 när vi var hemma från Smögen. 

När sommaren på Smögen var slut i mitten av augusti satte vi ribborna på nya staketet. 

(null)
(null)


Idag, efter en hel höst med sågade reglar i garaget, kunde vi äntligen se resultatet av mätning, sågning och målning i oändlighet (har det känts som ibland iaf) 

(null)
Gråmålade reglar,  i samma färg som våra fönster och dörrar, pryder nu vår bakre altandel. 
(null)
Lutningen följer befintligt tak. 
(null)
(null)
Min medbyggare! Och målare! Och bollplank! 

Det återstår lite jobb med skruvar som ska dras i lite här och var men utseendet kommer inte förändras. Jo, två rader staketribbor saknas. Får lösa det någon dag. 

Kan säga att jag längtar till vår och sommar massor nu! Ny båt och ny pergola som ska nyttjas!!!




Cykling och annat kul!

I tisdags och onsdags hade jag med Victors cykel till förskolan för att han skulle få öva lite cykling på vägen hem. Han har varit på G länge men krävt att få på stödhjulen igen. 

Nu hade jag iaf tagit av dem och trots en del gnäll så cyklade han hem och det var knappt jag behövde hålla i pinnen. Efter onsdagens hämtning var han arg och skulle ha sina stödhjul igen. 

Men såklart satte vi inte på dem och igår när Henrik hämtade cyklade han hemåt själv. Så imorse var det första Victor sa att pinnen skulle bort. Så jag ut i garaget och skruvade av pinnen och han cyklade själv fram och tillbaka till förskolan hur fint som helst. En stor dag! 

(null)
Filmade honom lite men han cyklade ifrån mig så fick skärmdumpa denna bild från filmen. 

Annars har jag två roliga saker att skriva för eget minnes skull. 

1. Victor kom in till oss inatt i vanlig ordning och somnade gott. Ibland kan han gnälla eller säga något, ofta med en ledsam ton, framåt morgonen. Vi brukar skoja här hemma, speciellt barnen, och säga "Jag vet inte" på riktigt bred göteborgska. Och det var det Victor sa just detta i sömnen tidigt tidigt imorse. Både Henrik och jag väcktes av det och hann uppfatta vad han sa skrattade gott. 

2. Den andra roliga saken var när Oscar printade ett O med Dymomaskinen och satte på en tandkrämstub. Oscar, Adam och jag använder samma tandkräm (namnar aldrig utan vi har samma) men de öppnar gärna en ny innan den gamla är helt slut. Tyckte därför det var jättekul när Adam pillat av O-lappen på den fulla tuben och satte den på den näst intill tomma tuben. Syskonkärlek och humor. Så roligt! 

(null)
Vår lille spjuver! 

RSS 2.0