OS-mössa

Idag är det sista dagen på OS och jag tänkte jag skulle visa hur fin jag är när vi sitter och hejar på Sverige!
Undrar vad mamma och jag ska hitta på nu när OS är slut? Förhoppningsvis kan det bli långa sköna sovstunder i vagnen när snön äntligen smälter bort. Men vi har fortfarande femmilen kvar... Heja Sverige!
Lilla jag med OS-mössan som mormor virkat till mig.

Gammelmoster Elisabeth

I torsdags kom farmor och gammelmoster Elisabeth på besök. De hade varit i Lund ett par dagar och hälsade på när de var på väg hem. Det var första gången jag träffade min gammelmoster eftersom hon bor i Karlstad men förhoppningsvis får jag träffa henne igen redan nästa helg. Jag fick jättefin present, Tack så jättemycket!!!
Gm Elisabeth tyckte nog att jag var en sötnos :-)

Besök på mammas jobb

Idag har mamma jag varit på besök på Semcon. Det var jag och två andra små skruttar, Viktor som är 3,5 månader och Linus som är 3 dagar yngre än mig. Viktor var vaken medan Linus och jag sov gott hela besöket. Vi fick jättefina presenter också. Jag fick en mjukis-giraff, jeansjacka och solbrillor. Jag kommer bli så cool i sommar!! Tusen Tack Marina och alla andra på Semcon!

Kung Oscar!!!
Kompisbesök

I torsdags hade mamma och jag besök av Jennie, Wilmer, Susanne och Oliver. Det var mysigt att träffa kompisar. Se så söta vi var tillsammans:


fr.v. Jag (född 16/1), Wilmer (född 25/11) och Oliver (född 8/1)

Lite bilder från helgen

Tänkte visa lite fler bilder från helgen som gick.

Här sitter jag hos farmor, mysigt!


fr.v. Här har jag precis rullat runt för andra gången, pappamys, mammamys


Tellus gillar att pussa på mig. Det brukar vara mysigt men just på detta kortet var jag inte riktigt beredd :-)


4 generationer Morgan


fr.v. farfar Dick Morgan, gammelfarfar Eide Morgan Öijenstein, pappa Henrik Morgan och lilla jag Oscar Henrik Morgan

Snökaos, vändning och ny tjejkompis

Hej alla!

Nu är jag, mamma och pappa hos farmor och farfar på Smögen. Här är jättemycket snö så jag har inte fått komma ut och åka vagn denna helgen heller. Istället har jag fått titta på pappa och farfar när de skottade snö. Sedan tog de ett bad i utomhus-jacuzzin. Det såg skojigt ut när de satt med mössor i badet i snöstormen. Jag fick också bada men det var i badkaret med mamma och farmor och jag skrek som vanligt. Gillar det inte!Idag har varit en stor dag. Det tycker iaf mamma och pappa som blev helt till sig när jag alldeles själv vände mig från mage till rygg när jag låg på en filt på golvet. Ännu mer till sig blev de när jag gjorde det 2 gånger. Tydligen är jag stora killen nu.

Annars tar jag det ganska lugnt. Sitter med pappa och farfar och kollar på fotboll men det var inte så kul så nu har jag sovit en stund i pappas gamla BabyBjörn-babysitter. Inte dumt alls!I förrgår fick jag en ny kompis igen. Mammas kompis Johanna i Dalarna fick en liten tjej. Jag vet inte vad hon ska heta än. Stort Grattis från mig och mamma och pappa.

Jag får fixa lite bilder när jag kommer hem.

Kram från Kung Oscar, insnöad på Smögen

Lilla jag i famnen


Hos mormor och morfar


Hos farmor och farfar


Guld till Kalla!

Nu har jag hejat fram Charlotte Kalla till OS-guld!!! Duktigt tjej!
Var även uppe inatt vid 3-tiden och kollade på puckelpist (eller buckelkvist som pappa säger) men tyvärr blev det ingen medalj till Sverige då.

//Oscar, OS-korrespondenten


BVC mm

Så var det ny vecka och mamma och jag har varit och hälsat på snälla tanten på BVC. Jag har varit en duktig kille och ätit ordentligt för jag har gått upp ett drygt kilo sedan jag föddes. Jag vägde 4180 gram och var 54,5 cm lång, inte illa!

Något som jag inte tycker är roligt är att byta blöja. Jag brukar skrika ordentligt så att mamma och pappa skyndar sig och plockar upp mig. I helgen, när mormor var på besök, var tvättmaskinen igång och tydligen tyckte de att jag var väldigt charmig när jag somnade medan maskinen centrifugerade.
Tänkte även visa en liten bild på pappa och mig.

Hästkalv

Mamma lärde mig ett nytt ord idag! Hästkalv! Undrar vad det är för konstigt djur? Är det de som bor under sängen? Jag vågar inte titta efter, jag är ju så liten.

Annars så har jag sovit mest i vagnen idag när vi tog en promenad längs Norra Älvstranden med Anna & Mattias. Vi träffade även på Lukas som dock var för fin för att åka vagn, han skulle bäras så han kunde spana in hans nya revir.

Nu är det full fokus på skidskyttet...

Kram på er!


Catrin 30 år!

Många grattiskramar till Catrin som idag fyller 30 år! Oscar står på bordet och viftar med den svenska fanan! Hurra hurra hurra hurra!Varför hurrar vi fyra gånger undrar ni kanske? Jag, dvs Oscar, ger nedan en kort förklaring för er vetgiriga.

" När någon utbringar ett leve för någon eller något, brukar vi i allmänhet ropa hurra fyra gånger. Detta fyrfaldiga hurra kommer från de gamla örlogsfartygens sed att med kanonskott avge lösen. På 1600-talet uppkom en överenskommelse mellan de olika länderna om hur många skott man skulle avfyra som en nationell igenkänningssignal. Vårt svensk-finska lösen var två skott. Danmark hade tre och vid högtidliga tillfällen kunde Sverige-Finlands lösen fördubblas till fyra. När det inom flottan blev aktuellt med hurrarop, användes två för befäl och fyra för kungligheter. Numera gäller fyra för alla, hög som låg. Danskarna - och ofta skåningarna - som även finnarna - hurrar alltjämt trefaldigt. "

Tidningsannons

Jo, jag har ju glömt att berätta att jag var i tidningen i onsdags. Det var i Bohusläningen som mamma och pappa annonserade att jag kommit till världen. På söndag kommer jag även vara med i GP och då blir det bild å allt. Snart är man rikskändis.(Bohusläningen 2010-02-10)(GP 2010-02-14)

 


Nackträning, IFK och sjukdom

Hej igen!
Vad har hänt sedan sist? Mamma har legat sjuk med någon form av maginfluensa så pappa fick jobba hemifrån igår. Nu är hon dock på bättringsvägen så att jag får den uppmärksamhet som jag är värd!
Sen har jag fått en ny body. En fin blåvit body från Blåvitt-shopen. Du kan tänka pappa var stolt när mamma mms:ade en bild på mig i bodyn idag. Men jag vet inte riktigt vilket lag jag skall hålla på så jag har mest skrikigt och hållit mamma sysselsatt hela dagen. Kanske jag är Öisare som farfar och mamma, men vet inte om jag vågar berätta det för pappa. Men å andra sidan kan man ju inte hålla på ett lag som mest harvar i Superettan, och GAIS har ju aldrig varit ett alternativ varken för mig, mamma eller pappa. Så jag blir nog en Ängel tillslut ändå.
Funderar även på en brottningskarriär å då behövs en stark nacke, så jag lägger mig gärna på mage och tränar med huvudlyft. Se bilderna nedan.

Hela familjen Roderhult


Mamma, pappa och lilla jag.

Napptest, ny bebispolare och BVC

Hej Hopp!

Jodå, mkt riktigt blev jag klarvaken igår efter att jag hade bloggat och mamma passade då på att testa det där med napp. Nedan kan ni följa mig i napptestet:

Bild 1,2,3: Klarvaken!


Bild 4: Första utspottningen. Bild 5: Nja, detta känns inte bra. Bild 6: OK då, jag testar lite till.


Bild 7: Tada!!! Nappen på plats och fortfarande klarvaken, hihi!

Ny bebispolare!

Idag har jag fått veta att jag fått en ny bebispolare!! Cippe och Cathrine har fått en "liten" tjej på 4,3 kg och 55 cm lång. Mamma, pappa och jag hälsade på dem i förrgår och jag passade då på att säga till magen att det var dags att komma ut och leka nu. Känns skönt med vänner som lyssnar på mig, men är man kung Oscar så är man...

BVC

Idag har mamma och jag varit på BVC och även om jag fortfarande har en bit kvar till min nya tjejkompis så har jag blivit riktigt stor. Nu är jag hela 52 cm lång och väger 3605 gram. Efter BVC var jag på Hemköp för första gången. Det fick bli en tur dit och köpa blöjor eftersom jag tydligen är en storförbrukare :-)


Här kommer lite fler bilder på mig från den senaste veckan. De visar att jag kan somna lite hur som helst:


Bild 1: Somnat på mammas kind


Bild 2: Sover på mammas arm. Bild 3: Sover i vagnen. Bild 4: Sover på farfar


Bild 5: Invigning av mitt babygym...på mitt eget lilla sätt


Besök

Nu har jag haft besök av min bebispolare Filip. Han var dubbelt så stor som mig men jag kommer nog växa ikapp honom i sinom tid. Å då skall vi hitta på rackartyg ihop, precis som våra pappor gjort tidigare. (Filips pappa var Gravare och Valbergare (=små påskefyrar...), dvs ej kompis med pappa på påsk som ju tillhörde och vaktade den väldiga majestätiska Smögenfyren) Mamma och pappa är nöjda med att jag håller mig till bröstmjölk än så länge då det inte luktar lika illa som det Filip lägger i brallan.

Imorgon skall mamma och jag på promenad till BVC då jag skall vägas och kanske mätas, vad vet jag? Undrar hur min vagn fungerar i all snö, mamma kanske sätter på medar på vagnen så blir det som en spark. "In Sweden we call it a kick."

Idag har jag även testat på att sova och kaskadspy. Det gick bra och spyan flög i en fin båge säkert en halvmeter. Alltid lär man sig något. Men pappa väckte mig och tvingade på mig nya kläder, sicken glädjedödare!

Nu laddar jag i mammas famn för att snart bli klarvaken och vägra sova.

Puss på er alla bebispolare och övriga internetsurfare.

Detta är er Oscar i etern!


RSS 2.0