Kusinerna 1 år

Förra veckan fyllde barnens minsta kusiner 1 år. Eftersom minstingen Gabriel bor i Schweiz kunde vi bara gratulera via FaceTime, men Iris fick vi möjligheten att fira på hennes mysiga kalas i Kungshamn. 

(null)
Victor hjälpte till att öppna fina paket. 
(null)
Stor och liten i kusinskaran. 
(null)
Födelsedagstjejen! 
(null)
Fina och goda tårtan. 
(null)
Pojkkören i hörnet :-)

Tack för allt gott ni bjöd på! Ett jättemysigt kalas! 

Dags att väcka bloggen till liv igen.

Vilken periodare jag är! Inte skrivit min "dagbok" sedan vi blev med båt. Den åkte ju upp på land redan efter en vecka. Då åkte Henrik på älgjakten och jag hade ingen lust att vara själv med tre barn och en båt som skulle passas på i blåsten. Så nu står hon på garageuppfarten och imorgon ska vi förhoppningsvis få hit en kranbil och flytta henne till baksidan huset. 

På Smögen har gula huset gått från flammigt gult med bruna fönster till enfärgat gult med vita fönster (utom två som ska bytas)

(null)
Arbete pågår på nordväggen. Där blir den största skillnaden eftersom den är minst blekt. Söderväggen blir ingen större nyansskillnad men en väldig uppfräschning förstås. 
(null)
Färdigt i öst.  Vindskivorna har blivit vita istället för gula. 
(null)
Färdigt i väst. De två bruna fönstren ska bytas här då de är urgamla. Övriga bruna fönster har målats vita. 

Här kommer massa förebilder:
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)



Oscar säljer kakor mm

I år är det kakor, knäckebröd mm som ska säljas i Oscars friidrottsgrupp. Stötta gärna Stenungsunds Friidrott genom att handla här: 

https://www.kakservice.se/Shop/Oscar-Roderhult/39400384

Tack så mycket hälsar Oscar

Blåst blåst blåst

Idag hade vi för en gångs skull en aktivitetsfri dag men blåsten ville bestämt hänga i och hindra oss från en båttur. Lyckades trots allt få till min första sjösjuka i båten... utan att lämna bryggan. 

Imorse tog Oscar och Henrik en tur ner till bryggan och testade då sätta på akterkapellet. Det gick fint och därför tog vi en tur ner på eftermiddagen för att kika på det. Gick in i ruffen en sväng och började greja och lyckades såklart dra på mig sjösjuka därnere. 

(null)
Kapellet på plats. 
(null)
Bra med sjö på andra sidan bryggan. Vågorna slog upp över bryggan titt som tätt så vi blev lite blöta. 

Väl hemma blev det en kvart på soffan innan Oscar, Adam och jag skulle spela padel. 

(null)
(null)
(null)
Nöjda grabbar! 

Hemma igen hade Henrik fixat söndagsstek och medan jag var på Lindas pass efter middagen hade grabbarna bakat. Adams tredje kaka på fyra dagar. Inte bra detta! :-)

(null)


Båt

I veckan blev vi med båt. I måndags kväll tog vi i familjen en tur till Kullavik för att kolla in den. På tisdagen lämnade vi bud, på onsdag köpte vi den och på torsdag körde Henrik och pappa hem den. 

Båten är en Aquador 21 WA. Det är ett litet kryp-in där 2-3 personer kan sova. 

Här kommer några bilder (de flesta snodda från säljarens Blocket-annons) 

(null)
Denna bild tog jag vid visningen i måndags. 
(null)
Säljarens bild. 
(null)
(null)
Även dessa är säljarens bilder på hur det ser ut i sittbrunnen. 

Båten är från 2006 så det är en del som är slitet. Bl.a behöver vi byta främre delen av kapellet (det som syns på bilderna) Kapellet som täcker hela sittbrunnen har vi inte satt på än för det krånglade lite med dragkedjan när vi var nere i blåsten i fredags. Sen var tydligen bränslemätaren och topplanternan trasiga, vilket vi inte fick reda på. Det var lite tråkigt.  

Usch vad negativ jag låter. Vi är såklart jätteglada för båten! Modellen känns jättebra och vi tror vi kommer ha mycket glädje av den.

Tyvärr har det ju varit dåligt väder sedan vi fick hem den så barnen och jag har faktiskt inte fått teståka än. Det längtar vi till såklart. 

Victor och jag var nere en sväng och städade förut men sen kom regnet så jag får fortsätta när vädret tillåter. Vi får försöka få på akterkapellet så vi kan ta den där premiärfikan någon eftermiddag. Adam och Oscar hade bakat en kladdkaka helt själva i torsdags. Vi packade fikakorgen och mötte vi bryggan när hon kom hem. Men strax efter var det mörkt och ösregnet drog in. Kakan slank ner hemma istället men tror grabbarna gärna bakar en ny :-)

(null)
Victor väntar spänt på pappa och morfar. 
(null)
På plats! Önskar vattnet blir lika stilla väldigt snart så vi får åka lite båt. 

RSS 2.0