Golfpremiär

Igår besökte hela familjen Näreby Pay and play på Skaftö. Det var killarnas allra första golfspel på riktig bana. Vi spelade alla fyra men i efterhand skulle vi kanske avstått och guidat killarna istället. Det är ju så mycket regler på en golfbana som går stick i stäv med vad som är naturligt beteende för två små grabbar t.ex att stå stilla och inte prata när någon annan slår.

Trots lite småstressade föräldrar kämpade de på bra och vi fick spelat alla nio hål.

Även mamman kämpade på.

Vi fyllde aldrig i något scorekort (det blev ju rätt många slag) men Adam lyckades iaf håla ut på 5 slag på ett hål och mot slutet fick Oscar till en hel del slag med bra längd. Jättekul!

Idag hade de golfträning på Stenungsund. Det var mindre roligt väder men utan klagomål var de fyra tappra barn som tog sig an putträningen i ösregn.


Fotbollsmatch

I söndags var det Vallendagen här på Stora Höga IP. Lek-och-boll-gänget spelade match mot herr-/damlaget. Det blev en jättecharmig match med alla små fotbollsspelare på planen samtidigt :-)

Uppställning för inmarchen på planen.
Masssssor av söta små fotbollsspelare.
Barnen vann matchen med 5-1!
Tack för matchen!

Första skoldagen

Idag kl 8.15 var det dags för Oscars allra första skolstart. Tyvärr hade varken Henrik eller jag fattat att uppropet var tillsammans med föräldrarna. Eller jo, det fattade vi, men inte att det var så stort arrangemang som det var. Ångrar mig att jag inte var med och såg när Oscar tågade in med sina klasskamrater och övriga klasser den första skoldagen.

Oscar tågar in med sin klass.
Alla klasser stod uppställda på fotbollsplanen.

Imorgon väntar första dagen med fullång skoltid. De kommer även få sina platser i klassrummet. Spännande!


Bröllopshelg

Redan i fredags drog festligheterna kring Helena och Anders bröllop igång. Vi bjöds på räkfest i sjöboden i Ulebergshamn.

Igår var det dags för vigsel i Hållö kapell. Jag fick äran att sjunga två sånger; För kärlekens skull och Kärleken förde oss samman.

Vackert par i en sagolikt vacker miljö.
Nygifta!!!

Efter vigseln kom Soten och hämtade oss på Hållö och vi åkte med den via Sotekanalen till festlokalen i Ulebergshamn.

Sötaste brudnäbben Vidar.
Havsinspirerad vacker dukning.
Brudens plats
Tjärade snören doftade helt rätt i den stora sjöbodslokalen.
Brudbuketten.

I Ulebergshamn bjöds vi på en fantastisk bröllopsmiddag lagad av Spira foods från Göteborg. Ätit deras mat vid ett bröllop förra året och den är verkligen fantastisk. Smakrik, fräsch, vacker och sååå vällagad. De använder mycket närproducerat och ekologisk mat. Tips tips!!!

Förrätt: rådjur med diverse grönsaker. Glömde menyn men det var bl.a mandlar, rädisor, citronsmör, svamp. Sen var det någon rotfrukt i botten. Jaja, jättegott iaf!
Huvudrätten: perfekt tillagad torsk, färskpotatisstomp, vitvinssås, sommarbetor mm. Super!!!

Sedan fick vi en dessert med bär, vit choklad, saltrostade pumpakärnor mm. Mums!

Utöver god mat bjöds vi på många vackra och roliga/känslofyllda tal och sånger. Henrik och hans toastmasterkollega Gustav höll ihop middagen fantastiskt bra!

Chokladtårtor med färska bär. Så vackra med alla blommor! Smakade jättegott!
Dags att skära tårtan!

Tack Helena och Anders för en fantastisk bröllopshelg! Den kommer vi minnas länge!


Fotboll

När jag hämtat Adam på dagis och Oscsr på fritids, tog vi tåget till Göteborg. Det är ju ett sånt nöje för dem så det fick bli en tur.

Framme i stan blev det två butiker och två toabesök. (De där små kan ju aldrig tajma sina besök).

Den ena butiken var Kappahl och jag köpte en kofta. Den andra var
Zara där vi hittade en supergosig jacka till främst Oscar. Adam var mest en gnällis.

Killarna provar, mer eller mindre nöjda som synes :-)

När Henrik slutade jobbet gick vi och åt på Pinchos.

Efter maten gick vi på fotboll på Gamla Ullevi. IFK spelade kvalmatch till Europa league (typ). De vann iaf med 1-0 mot det där laget från Azerbajan, vilket var orättvist. Men men, den som gör flest mål vinner, inte den som slår bäst passningar.


Fritids

Idag var det dags för Oscars allra första dag på fritids. Klockan nio kom vi dit och vi fick se vilket hemklassrum hans klass kommer ha, vi fick träffa skolfröken och fritidsfröknarna. Redan klockan 10.30(!) äter barnen lunch och idag fick vi föräldrar vara med. När lunchen var slut åkte jag hem en stund för att sedan komma tillbaka och hämta Oscar vid 14-tiden.

Nervös och förväntansfull kille på väg in i skolans värld.
Testar på gungorna på skolgården.

Samtidigt som Oscar började på fritids, hade Adam sin första dag på förskolan. Jag hämtade honom redan före tolv, så det blev en kort dag för honom.


Trädgårdsdag

Vilken fin dag vi haft! Förra veckan var jag knappt utanför dörren när det var höstrusk på utsidan men idag har vi varit ute och njutit av sommarvärmen. Under våra gemensamma fem semesterveckor, var vi i stort sett inte hemma alls. Trädgården ser därför ut därefter. Jag började med att kantklippa längs staketet och främre stenrabatten. Fortsatte där vi har kantsten, men märkte snart att det var ogjort jobb eftersom gräset börjat växa över stenen. Bara att hämta stora spaden och snygga till gräskanten intill stenarna.

Rakt avskuren kant intill stenläggningen.
Flera av dessa stenar var helt gömda under gräset så även här grävde jag en snygg kant. Dessa stenar behöver dock höjas några centimeter, men det får bli ett senare projekt. Oscar sopade sedan rent stenarna.

Oscar var till stor hjälp under arbetet. Jag fyllde hinkar med gräs och ogräs som han tömde i sitt traktorsläp och körde och dumpade i en stor hög. Adam kom också efter en stund. Då fick han äran att bära hinkarna mellan mig och traktorn :-).

Vi fortsatte sedan på baksidan huset. Vi tog bort det gräs som växt sig högt kring medarna på studsmattan, delvis även kring sandlådan, rykt ogräs bredvid garaget, kantskurit lite till och rykt lite ogräs som börjat komma bland stenläggningarna där bak. Att lägga sten i våra stora rabatter var verkligen en toppengrej (tillsammans med robotgräsklipparen) men i övrigt är trädgårdsarbetet en "never ending story". En dag som idag har det dock varit riktigt skönt att vara ute och arbeta.

Givetvis fick det bli en glasspaus på studsmattan.

Imorgon väntar nya äventyr; Oscars allra första dag på fritids! Det blir spännande. Under tiden jag är med Oscar på inskolning, får Adam återse sina vänner på förskolan.


Kort Smögenhelg

Planen var att åka till Smögen i fredags men då hade vi ingen större lust. Det var jättetrist väder och Henrik var hemma sent från jobbet. Vi skulle därmed missa allt vad fredagsmys hette, så vi valde att stanna hemma och åka upp lördag förmiddag istället.

Vi åkte först och kollade in ett golv som jag fastnat för och vill lägga in på övervåningen i gula huset. Tror Henrik också tyckte det var rätt fint så det blir nog det.

Vitt plankgolv från Arena.

Sedan träffade jag kantorn och övade sånger inför nästa helgs bröllop. Det ser vi givetvis fram emot (med viss nervositet inför sången såklart, men ärofyllt och jätteroligt!!!).

Gårdagskvällen blev jättetrevlig när fam Lundin, fam Gunnarsson och Marie kom på middag. Full lek på barnen som alltid har kul tillsammans. Tack allihop för en mysig kväll.

Idag fick vi äntligen tillbaka sommaren, vilket var härligt. Barnen var ute och spelade fotboll och vi tog en promenad på bryggan samt åt lunch på Bremers. Jag åt en ceasarsallad. I början av sommaren åt jag samma på Skäret (som ändå har gott rykte). Bremers vann den matchen med 10-0 (minst) skulle jag säga. Bremers var jättegod, fräsch med god kyckling, nystekt bacon och mycket parmesan. Skäret bjöd på torr tråkig kyckling, tjock bacon och typ hushållsost(!!!). Dressingen var knappast heller någon ceasardressing. Nä fy, bottennapp på Skäret. (Barnen åt samtidigt pannkakor och de fick tre små torra köpepannkakor med sprutgrädde för 69kr)... Sorry för tråkigt inlägg men kom och tänka på den bedrövliga lunchen idag när jag åt den goda på Bremers.


Liiite shopping

Under sommaren har mail och Sms kommit dagligen om all rea som pågår överallt. Trots det har inte haft någon lust alls att "fynda". Jag har inte heller gått i affärer så i sommar har det verkligen blivit lite shoppat.

Dock, nu i veckan blev det två saker. Först ett par Sebagoskor som jag hittade på Nautiska magasinet på Smögenbryggan.

Dessa tror jag kommer bli en fin detalj till min annars så ofta marinblå klädsel.

H&M-katalogen kom innan vi åkte till Gotland. Slog då till på varsin tröja till grabbarna inför skol- och förskolestart, när H&M hade erbjudande samt fri frakt. Mkt bra!

Perfekta tröjor för skola och förskola.

Sista "reashoppingen" är en klänning från Ilse Jacobsen som jag beställde direkt på deras hemsida.

Kvällsbild på nya klänningen i gammalrosa, lite paisley och leopard. En fin blandning.

Gotland dag 7- Pannkaksträdet

I onsdags besökte vi ett ställe som heter Pannkaksträdet tillsammans med familjen Matti som vi inte segt på evigheter. Det var så kul att ses igen!!!

Pigge Werkelin har byggt en stor lekplats kring ett jättestort gammalt träd. Detta byggdes till minne av hans barn som han förlorade i tsunamikatastrofen. Det är helt gratis att leka där och det är ett surffritt område för att barn och föräldrar ska ha roligt tillsammans.

Alldeles intill lekparken driver Pigge och hans fru en "kiosk". Där kan man köpa en picknickkorg med pannkakssmet som man själv gräddar över öppen eld. I korgen finns alla tillbehör som sylt, grädde, smör, marshmallows, bestick och tallrikar. Det finns dessutom en flaska vatten som man kan koka upp på elden för att göra eget kaffe, te eller varm choklad.
Ett riktigt kul och mysigt koncept. Pannkakorna blev dessutom jättegoda.

"Kiosken"
Det stora trädet som är stommen i lekparken.
Henrik och Anders var första pannkaksstekare.
Marshmallowsgrillning.
Nygräddad pannkaka med sylt och grädde.
Liten Adam i stort traktordäck.
Oscar uppe på trädet.
Oscar i däcket.

Utöver det stora trädet med bl.a linbana och ruschkanor så fanns det en klätterpyramid av jättestora traktordäck, fotbollsplan, hängmattor mm.


Gotland dag 6 - Visby

I tisdags hade Henrik och jag 8-årig bröllopsdag. Det var egentligen min tur att planera för dagen men jag får försöka planera in en annan dag istället.

Vi besökte Visby vid lunchtid, strosade sedan omkring lite i stan. Vi köpte målarböcker till killarna och fick ner till Almedalen och hängde några timmar.

Lunch i solen. Oscar är fotograf.
Adam är fotograf.
Hänger i Almedalen.

Killarna turades också om att springa runt dammen på bilden ovan, på tid. Sedan var där även en jättefin lekplats som de lekte på.

Kl 19 var det dags för Tornerspel. 1 timma och 40 minuter varade det och det var väldigt underhållande.

Återkommer med fler bilder.

"Landets" tre riddare.

Läktarna delades upp i "Staden" vs "Landet", så som det var för i tiden. Båda sidor hade sina riddare och bågskyttar som tävlade i diverse grenar. För oss på läktaren gällde det att stödja de egna och bua åt motståndarna. Tyvärr gick en av stadens riddare ut som segrare ur den sista avgörande striden, man mot man. Men vi var nöjda ändå såklart.


Gotland dag 5 - Lummelunda

Ligger lite efter i bloggandet nu så ska försöka få till några avslutande inlägg om Gotland.

I måndags besökte vi Lummelundagrottan på förmiddagen. Häftigast då var nog att Oscar, redan innan vi gick in, berättade om Stalaktiter och Stalakmiter. Jodå, det hade han lärt sig på något barnprogram. Kul!
Stalaktiter är de kalkformationer som växer till neråt, som exempelvis kan se ut som istapp. Stalakmiter växer nerifrån och upp, som ett berg. (Inte för att berg växer...)

Alla bilder från grottan är på storkameran så de kommer senare.

Efter grottbesöket åkte vi söder om Visby. Henrik skulle spela golf med sin arbetskamrat Leif. Under tiden åkte barnen och jag och hängde med fam Bengtsson/Tilander. Detta besök blev oerhört uppskattat av grabbarna som fick bada i poolen en lång stund.

Bad- och hopptokiga barn; Elsa, Oscar och Adam

Tusen Tack för att vi fick komma och hälsa på er Emma och David! Killarna ville åka till er igen! :-)

På kvällen blev vi bjudna på middag hemma hos Leif, Cissi, Louise och Sofia. En jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Sofia spelade massa spel med killarna, vilket var mycket uppskattat av dem (och oss) Tack säger vi som fick en lugn och bråkfri kväll.


Gotland dag 4 - Kneippbyn

I söndags besökte vi Kneippbyn söder om Visby. Den består av ett lekland och ett vattenland. Vi började i leklandet som passade små barn bra.

Trampebåttur för Oscar och pappa. Adam och jag åkte roddbåt.

Återkommer med fler bilder :-)

Efter lunch gick vi över till vattenlandet som också var jättekul!

Sen avslutade vi med att gå tillbaka till leklandet och se Pippi Långstrumpshow utanför den riktiga Villa Villekulla.

Uppskattad Pippishow utanför Villa Villekulla

RSS 2.0