Fönster och kantlister

Idag har vi besökt vänner i Göteborg och bjöds på jättgod lunch och våra pojkar lekte så bra tillsammans. En riktigt mysig utflykt! 

När vi kom hem blev det äntligen lite lekstugebygge igen. Igår fick jag köpt lite mer brädor så idag har tre av hörnen på lekstugan täckts. Dessutom har två fönster kommit på plats. Henrik hjälpte till att såga ut hål för diskhon i det blivande köket.

Före:

 Efter:


Och lite diskho:Hurra för Kattis!

Idag fyller barnens faster år och vi ser fram emot att fira henne på söndag. Stort Grattis Kattis!!!
 
Idag har vi haft sotare här och eftersom jag varit själv hemma (med både lämning och hämtning) så fick jag möjlighet att jobba hemifrån idag. Det är verkligen en förmån att få göra det dagar som denna när "det kör ihop sig". 
 
Efter dagishämtningen, som skedde med skrinda till barnens stora glädje, fikade vi i solen vid lekstugan. Det var riktigt mysigt och det är helt underbart att få njuta av solen så här långt in i september. 
 
Henrik har idag spelat en golftävling i Skåne och gick ett under par och fick 39 poäng och vann. Tyvärr blev han försenad hem så mor och far fick komma ner och passa bustrollen medan jag stack på föräldramöte. Tusen tack för hjälpen!!!
 
 
 Gulasch överallt

Ikväll är grabbarna och jag själva. Vi har fikat vid lekstugan, cyklat runt berget (ca 3,3 km) och ätit gulaschsoppa till middag. Oscar som brukar vara den jobbiga vid matbordet frågade snällt: "vad blir det till middag mamma?" Sen skuttade han upp på sin stol och mumsade i sig all mat i lugn och ro. 
Adam däremot hann skvätta soppa på bordet, fönsterbrädan, väggen och blomkrukorna. Sen vägrade han smaka och skulle bara knapra gurka. När jag äntligen sanerat runt hans plats satte han igång att mumsa han också. Lite märklig ritual och lyckligtvis orkade jag med kladdet och är glad för två mätta barn. 
 
 Bästa kusinerna

Idag tog hela familjen en tur till Torp i regnet. Vi behövde lite mat och skulle kolla på lite andra smågrejer. Det allra första vi gjorde när vi kom till Maxi var att springa på Madde och kusinerna William och Olivia. Sååå roligt tyckte både Oscar och William som är riktigt goa kompisar. 
 
Familjetavla

Igår levererades en familjetavla målad på segelduk. De har väntat sen innan sommaren och äntligen blev den klar. Nu har jag ytterligare två familjetavlor att ta tag i. Jättekul!
Segeldukstavlor

I sommar har produktionen av tavlor varit ganska dålig. Mest för att vi haft så fantastiskt väder så tiden inomhus har varit minimal. Härligt! 
Jag har nu några stora segeldukstavlor på G och har idag äntligen fått färdigställt en liten "Arvid".
Här kommer bild på den, en "Vincent", en "Tindra" samt en stor från i sommar, målad i huset på Smögen.
 
Bältesstol

Idag har vi hämtat ut en ny bilstol till Oscar. Vi har i dagsläget två bakåtvända stolar och en äldre framåtvänd. När vi hämtar och lämnar på dagis i olika bilar fattas därför en stol och trots att Oscar inte är 4 år har vi valt att köpa en framåtvänd då den resan endast är ca 500 meter. Längre turer får han åka bakåtvänd ett tag till.

I måndags åkte Oscar och jag till Göteborg och testade olika stolar. Jag hade fått för mig att det skulle vara isofixer och Oscars val föll då på Maxi Cosi Rodifix. Efter en frågerunda bland vännerna nämndes flera stolar och Maxi Cosin var en av dem. Vi har även Maxi Cosis bakåtvända stolar och blir förhoppningsvis lika nöjda nu. Det är iaf Oscar!


Volvotårta

Igår hade en kollega till mig arbetat 40 år Volvo. Det ville han fira med oss kollegor och bjöd på tårta. Jag fick äran att baka den för honom och dagen till ära blev det givetvis en Volvotårta enligt jubilarens önskan.RSS 2.0